14. kolo
01.12.2007 20:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Real Madrid - Racing Santander 3:1

Real Madrid zvítězil po dlouhých pěti utkáních a upevnil své vedení v čele La Ligy. Proti Santanderu mu pomohla gólová efektivita v podobě dvou branek kapitána Raúla a vlastního gólu Sergia Sáncheze. Hosté ze Santanderu nicméně podali velmi dobrý výkon a část zápasu na hřišti dominovali, takže ze stadionu Santiago Bernabéu mohou odjíždět s hlavou vztyčenou.

Racing začal aktivněji a vidět byli zejména kapitán Munitis, jako vždy sršící aktivitou proti svému bývalému klubu, a Jorge López. Jejich snahu ovšem zmrazil ve 4. minutě první gól Realu. Baptista, který nastoupil po dlouhé době v základu, rozehrál akci na Van Nistelrooye. Holanďan mazáckou přihrávkou našel kapitána Raúla, proti jehož umístěné střele levačkou k tyči neměl brankář Toňo šanci.

Hostující tým se přesto nevzdal. Smolarekovu střelu zlikvidoval Casillas, který odehrál svůj 400. zápas v dresu Bílého baletu. Pak dvakrát zkoušel štěstí Sneijder, ale dočkal se až napotřetí. V 10. minutě Baptista obešel Toňa a jeho střílený centr od postranní čáry si srazil do vlastní branky bývalý hráč Realu Madrid Castilla Sergio Sánchez. Po deseti minutách se tak zdálo rozhodnuto.

Ani tentokrát však Racing nesložil zbraně. Ve 13. minutě střílel mimo Óscar Serrano a o dvě minuty později se proti ráně Duschera vytáhl Casillas. Na druhé straně odvracel míč z brankové čáry stoper Garay po akci Van Nistelrooye a střele Raúla. Zanedlouho hostující Smolarek nastřelil dokonce tyč branky Realu.

Ke konci prvního poločasu si vytvářel více příležitostí Racing, jehož záloha Serrano – Colsa – Duscher – López jasně přehrávala střední řadu Realu, kde kazil zejména Diarra. Dvakrát Colsa a poté Garay ještě před hvizdem uzavírajícím první dějství zápasu zkoušeli ohrozit Casillase, leč marně.

Na počátku druhé půle byl velmi aktivní Robinho, který vyzkoušel ve 49. minutě hostujícího Toňa. Poté si chtěl vymodlit rtuťovitý Brazilec penaltu, ovšem po mírném kontaktu s Colsou pád přihrál a rozhodčí zůstal ledově klidným. Pak po jeho přihrávce střílel o sedm minut později vedle jeho krajan Baptista. Na druhé straně pálili neúspěšně Duscher a Colsa.

Rozhodnutí zápasu přišlo v 70. minutě. Po faulu vystřídavšího Moratóna na Baptistu si před hostující šestnáctkou překvapivě postavil míč Raúl a svým druhým gólem zvýšil vedení domácích – 3:0! Santanderu se podařilo snížit o tři minuty později, když jejich nejaktivnější hráč Munitis proměnil pas náhradníka Tchitého.

Trenér Schuster pak poslal do hry postupně Gaga, Robbena a Saviolu, ale ke změně výsledku už nedošlo. Poslední šanci zápasu neproměnil po samostatné akci Robben. Třemi body si Real nejen upevnil vedení v tabulce, ale rovněž vlastní sebevědomí, které nedosahovalo závratných výšin po šňůře pěti nevýrazných zápasů. Racing po sympatickém výkonu zůstává prozatím na sedmém místě.

Autor: Jaroslav Smrž / as.com, marca.es

Komentáře (6)

Přidat komentář
Xavi

Ruud - Garay, Smolanek

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Pharrell

2:1! (RvN,Robinho-Smolarek)

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, jak Bílý balet zahraje po posledních nepovedených výsledcích. Věřím, že by to mohl Racing Santander zdramatizovat ! Tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1!!! 4:1

Reagovat
vacin

Málem ti to vyšlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele