Komentáře a souhrny

Řecko využilo početní výhody a zdolalo Nigérii 2:1

Zápas Řecka a Nigérie podle většiny fanoušků neměl nabídnout příliš atraktivní podívanou. Tyto předpovědi se ale nenaplnily a i díky poměrně rychlému vyloučení Kaity byl k vidění útočný fotbal s řadou šancí. Tři body do dalších bojů nakonec vydřeli jihoevropané.

Hattrick Higuaína rozhodl o vítězství Argentiny

Argentinci, jako jeden z malá celků na tomto MS, předvedli proti korejskému výběru opravdu atraktivní podívnou, kterou podtrhli vítězstvím 4:1. Navíc útočník Realu Madrid Higuaín jako první na šampionátu zaznamenal hattrick.

Uruguay hladce přehrála domácí Jihoafričany a přiblížila se postupu

Domácí Bafana Bafana ve druhém utkání nestačili na Uruguay, která byla po celou dobu utkání lepším mužstvem a díky dvěma brankám Diega Forlana a jedné Pereiry zvítězila 3:0. Domácí svěřenci trenéra Parreiry si tak na postup s největší pravděpodobností mohou nechat zajít chuť.

Švýcaři šokovali úřadující mistry Evropy, Španěly porazili 1:0

První obrovské překvapení letošní MS je tu! Zrodilo se na Moses Mabhida Stadium v Durbanu, kde mistři Evropy ze Španělska podlehli defenzivnímu Švýcarsku 0:1.

Chile přehrálo Honduras, vyhrálo ale jen o gól

S přehledem si první tři body do skupiny H pohlídali favorizovaní hráči z Chile. Ti outsiderům z Hondurasu nedali mnoho příležitostí k odpovědi na gól z první půle, naopak se do samého závěru snažili své vedení navýšit. I přes tento nezdar však mohou být s předváděnou hrou naprosto spokojeni.

Brazílie splnila povinnost, KLDR ale porazila jen 2:1

Brazilští fotbalisté vstupovali do zápasu s KLDR jako jasní favorité, ale po prvním poločase na světelné tabuli svítilo překvapivé skóre 0:0. Ve druhém dějství už ale Kanárci zabrali a po pohledných akcích se dočkali gólů z kopačky Maicona a Elana. Severní Korejci si v závěru připsali čestnou branku, prohru ale neodvrátili.

Pobřeží slonoviny vyválčilo proti Portugalsku cenný bod

Většina fanoušků věřila, že zápas mezi Pobřežím slonoviny a Portugalskem nabídne ofenzivní podívanou okořeněnou několika brankami. Jejich očekávání se však nenaplnila, jelikož duel dospěl do konce za bezbrankového stavu.

Slováci v samém závěru přišli o výhru nad Novým Zélandem

Slovensko ve svém historicky prvním vystoupení na MS nepředvedlo žádnou atraktivní podívanou a možná i na to doplatilo. Když už to totiž vypadalo, že si svěřenci trenéra Vladimíra Weisse připíší tři body, vrazil jim pomyslný nůž do zad v poslední minutě Reid a vyrovnal na konečných 1:1.

Paraguay Italy potrápila, nakonec vyválčila remízu

Dalším zápasem s nezáživným průběhem začali Italové a Paraguay skupinu, ve které zítra budou pokračovat slovenští reprezentanti. Paraguay se povedenou standardkou ujala vedení, o které přišla po změně stran kvůli chybě jinak dobře chytajícího Villara.

Honda zařídil těsné vítězství Japonska nad Kamerunem

Reprezentace Japonska dala zapomenout na nevýrazné výkony v přípravných utkáních a ve svém úvodním vystoupení v rámci skupiny E porazila Kamerun 1:0. Vítěznou branku vsítil tvůrce hry země vycházejícího slunce Keisuke Honda.

Nizozemci se trápili. I díky vlastnímu gólu ale Dány porazili

Ošemetný zápas s Dánskem zvládl na úvod favorit skupiny E z Nizozemska. Pomohly mu k tomu dva góly ze druhé půle, přičemž první z nich si Dánové dali sami. Poražení předvedli mizerný výkon směrem dopředu a na gól vůbec nedokázali zareagovat. Výhru oranjes potvrdil v závěru Kuijt.

Němci si bez potíží poradili s Austrálií. Trefili se čtyřikrát

Gólové hody se odehrály v dnešním večerním utkání mistrovství světa. Německo si ve svém prvím vystoupení na turnaji s chutí zastřílelo, když svého soupeře z Austrálie doslova rozprášilo výsledkem 4:0. O branky se postarali Podolski, Klose, Müller a Cacau.

Ghana vykročila do šampionátu vítězstvím proti Srbsku

První ze dvou dnešních zápasů skupiny D skončilo mírně překvapivou výhrou Ghaňanů nad Srby. Po nudném průběhu první půle byl africký výběr po obrátce o něco lepší a o jeho tříbodovém zisku rozhodl šest minut před koncem Asamoah Gyan, který proměnil penaltu...

Slovinci šťastně porazili Alžírsko a vedou skupinu

Vyloučení Ghezzala a chyba brankáře Chaouchima rozhodly o tom, že tři body v utkání proti Alžírsku si připíše Slovinsko. To v nezáživném utkání vyhrálo 1:0 a posunulo se do čela skupiny C. Autorem jediné a šťastné branky se stal Koren.

Anglie se s Američany o první body rozdělila

Vstup do mistrovství světa se Anglii, jednomu z největších favoritů na celkový triumf, příliš nepovedl. Tým Fabia Capella dokázal proti USA uhrát pouze remízu 1:1. Favorita do vedení poslal již ve 4. minutě Gerrard, za Američany srovnával ve 40. minutě Dempsey.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele