základní skupiny - skupina F, 1. kolo
18.09.2013 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Arsenal prodloužil vítěznou šňůru o výhru v Marseille

Arsenal úspěšně zvládnul těžkou lekci v Marseille a vyšvihnul se do čela skupiny F po výhře 2:1. O branky se postarali po změně stran Theo Walcott a Aaron Ramsey, za domácí v nastaveném čase korigoval Jordan Ayew z pokutového kopu.

Jestli si v letošním ročníku zaslouží některá ze skupin označení "Skupina smrti", je to bezesporu ta s písmenem F. Arsenal, Dortmund, Marseille a Neapol, čtyři velké kluby z předních lig, se zde sešly a každý si před úvodním kolem dělal naděje na osmifinálový postup. Všem klubům navíc skvěle vyšel i úvod do letošní sezony, nejhůře na tom před zápasem byla Marseille, která poslední dvě kola nedokázala zvítězit. Naopak Arsenal měl v zádech již devět venkovních výher v řadě napříč všemi soutěžemi, a tak si šel sebevědomě pro další tři body.

Začátek vyšel lépe hostům, kteří Marseille přikovali k bráně a dobrým pressingem ji brzy připravovali o míč. Nic gólového z toho však nebylo a domácí se po čtvrthodině hry začali dostávat čím dál více do hry. Šance chyběly v průběhu první půle na obou stranách, na střely aktivnější Marseille měla k prolomení skóre blíže při hlavičce Fanniho, ovšem míč zapadl těsně vedle pravé tyče Arsenalu.

Po změně stran oba týmy přece jen více otevřely hru a ta se přelévala z jedné strany na druhou. Tento herní styl obvykle vyhovuje oběma týmům, ale kvalitativně dominantní Arsenal přece jen vytěžil více. Po centru Gibbse obrana Marseille neodvrátila míč do bezpečí a Theo Walcott na zadní tyči krásnou ranou z voleje poslal Arsenal do vedení. Když pak přidal druhý gól nedlouho nato Aaron Ramsey střelou z hranice šestnáctky, zdálo se, že je již rozhodnuto.

Arsenal si poměrně v poklidu hlídal závěr utkání, ovšem Ramseyho špatný kontakt s míčem u vlastní brány měl za následek faul a nařízenou penaltu, kterou Jordan Ayew s přehledem proměnil. V 92. minutě však již bylo příliš pozdě na obrat, a tak Arsenal může slavit svou desátou venkovní výhru v řadě, což se londýnskému klubu ještě nikdy v historii nepodařilo.

Jako takřka v každém zápase letošní sezony i tentokrát vyčníval nade všemi Aaron Ramsey, jenž prožívá zdaleka nejlepší momenty kariéry a pořádně dává na frak všem svým ostrým kritikům. Šest gólů v sedmi zápasech a precizní defenzivní činnost z velšského bojovníka momentálně dělají nejlepšího záložníka klubu, kde působí taková jména jako Özil, Wilshere, Rosický nebo Cazorla. Kdo by to byl ještě před šesti měsíci řekl?

Autor: Martin Kantor

Komentáře (555)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele