Komentáře a souhrny

Primera Division - souhrn 33. kola

Tenerife hattrickem Nina porazilo Getafe, ostatní podvečerní nedělní utkání skončila nerozhodně. Sevilla zabojovala v boji o čtvrté místo a raduje se ze zisku tří bodů. Barcelona jen remizovala v derby s Espanyolem, čehož v utkání s Valencií využil Real ke snížení náskoku. Atlético ve vzájemném boji o poháry porazil Villarreal a Zaragoza veze důležitý bod z Bilbaa. Mallorca v pondělí porazila Osasunu a vrátila se na místa zajišťující Ligu mistrů.

Gambrinus liga - souhrn 25. kola

Sparta i Slavia překvapivě ztratily dva body po bezbrankových remízách s Kladnem, respektive v Budějovicích. Toho využila Ostrava, která v pondělí porazila Liberec a dotáhla se na čelo. Na Strahově zvítězila Mladá Boleslav, která přestřílela Bohemians 4:2. Do boje o poháry se po výhře s Příbramí přihlásily Teplice. Doma remizovaly Plzeň a Slovácko. V moravském derby zvítězila Olomouc, Brno porazila 2:1.

Ruská Premier Liga - souhrn 6. kola

Rostov v pondělí porazil Anži. Nalčik po výhře se Samarou vede ligu o dva body před Kazaní, která vyhrála v Permu. Zenit podruhé v sezóně ztratil body, když remizoval v Tomsku. Nerozhodně skončilo i moskevské derby mezi CSKA a Lokomotivem, hosté zachránili bod v 89. minutě. Podobný scénář měl i nedělní duel Těreku s Dinamem, bod má rovněž Spartak...

Ligue 1 - souhrn 33. kola

Marseille zvítězila v Boulogne a přiblížila se vysněnému titulu. Druhé Auxerre si poradilo s Lorientem. Bordeaux neudrželo vedení proti Lyonu a oba týmy se musí spokojit jen s bodem. Le Mans brankou v nastavení zvítězilo ve Valenciennes, v Nice a v Rennes se diváci branky nedočkali. Nerozhodně skončil také duel Montpellieru. Na ten se dotahuje Lille, jež porazilo Monaco.

Serie A - souhrn 34. kola

Inter Milán si doma ve šlágru kola poradil s Juventusem a je bod za AS Řím, které bodovalo naplno i v derby s Laziem. Milánské AC nestačilo na Sampdorii, která získala cenné tři body do boje o Ligu mistrů, stejně je na tom i Neapol, alespoň bod vydolovalo Palermo. Naděje na záchranu živí Atalanta, bod je málo pro Sienu...

Bundesliga - souhrn 31. kola

Na prvních dvou místech se nic nemění, po Schalke zvítězil i Bayern, který sedm branek nadělil Hannoveru. V boji o poháry si pomohly Stuttgart a Werder, který je dokonce už třetí. Šanci přeskočit ho měl Dortmund, jenže v závěru přišel o výhru nad Hoffenheimem. Důležité tři body si připsal Freiburg. Hertha neudržela vedení ve Frankfurtu a její osud se zdá být zpečetěn.

Skotská Premier League - souhrn 34. kola

Rangers porazili Hearts a k titulu jim chybí udělat poslední krok. Celtic měl zaděláno na další blamáž, nakonec ale zvládl závěr zápasu a porazil Hibernian 3:2. Dundee odjíždí z Motherwellu s výhrou. Tři body do tabulky o záchranu mají Hamilton a Aberdeen, po jednom St. Johnstone a St. Mirren...

Corgoň liga - souhrn 28. kola

Slovan v derby s Petržalkou ztratil dva body ve stíhající jízdě za Žilinou, která trestala a porazila Ružomberok. Remíza se zrodila také v Banské Bystrici. Trnava si pochutnala na Košicích a Nitra díky hattricku Ráka přehrála Prešov. Senica si s Dunajskou Stredou body rozdělila.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 33. kola

O majiteli nizozemského titulu rozhodne až poslední kolo, Twente i Ajax totiž vyhrály. Alkmaar předskočil na čtvrtém místě místě Feyenoord, PSV otočilo zápas s Groningenem. Baráž o záchranu čeká Willem II a Spartu Rotterdam...

Primera Division - souhrn 32. kola

Sevilla prohrála ve Valladolidu a zkomplikovala si boj o Ligu mistrů. Na záchranu může po výhře v Gijonu i nadále myslet Tenerife a překvapivě i Xerez, který veze body z Atletika. S prázdnou neodjíždí ani Mallorca ze Zaragozy a Malaga z Pamplony. Barcelona po výhře s Deporem vede o tři body před Realem, který přehrál Almerii. Valencia si pojistila třetí místo.

Slavia postoupila přes Spartu a udržela šance na účast v pohárech

Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v odvetě čtvrtfinále Ondrášovka Cupu na hřišti Sparty 1:0 a po stejném výsledku z úvodního duelu v Edenu postoupili do semifinále soutěže, kde se utkají s Jabloncem. Třetí pražské derby během dvou týdnů rozhodl v osmé minutě z penalty Jaroslav Černý.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 32. kola

Ajax díky výhře 2:0 v Tilburgu snížil náskok Twente na čele tabulky. Roda si poradila s Venlem. Alkmaar porazil první tým tabulky, přesto ho předskočil Feyenoord, který vyhrál městské derby. Dva body na špičce ztratil Eindhoven. Heracles neměl problémy s Waalwijkem, Vitesse remizovalo s Bredou a Utrecht s Groningenem.

Anglická Premier League - souhrn 34. kola

Arsenal možná definitivně přišel o šanci na titul. V londýnském derby podlehl Tottenhamu 1:2 a na Chelsea ztrácí šest bodů. Wigan remizoval s Portsmouthem bez branek a Everton plichtil na Aston Ville . Ztratil také Manchester United v Blackburnu. Liverpool doma remizoval s Fulhamem a Ligu mistrů si zřejmě v příští sezoně nezahraje.

Skotská Premier League - souhrn 33. kola

Celtic v úterní dohrávce otočil zápas s Motherwellem, jejich ztráta na Rangers je přesto jedenáct bodů, protože ti si připisují další plusový bod z Dundee. Heart of Midlothian porazil Kilmarnock a zajistil si šestou příčku. St. Johnstonu pak nebyla nic platná ani výhra v Aberdeenu. Hodně se dramatizuje boj o záchranu, kde si polepšil Falkirk. Hamilton přehrál Hibernian...

Ligue 1 - souhrn středečních zápasů

Dnešní dohrávky francozské lilgy opět hodně napověděly o šancích týmů na ligový titul. Až v samotném závěru zajistil M'Bia veledůležité tři body Marseille v Sochaux. Naopak tabulkou se dále boří Bordeaux, které v dohrávce 26. kola podlehlo v Le Mans.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele