základní skupiny - skupina F, 2. kolo
01.10.2013 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Euforie Arsenalu pokračuje, Neapol jeho ďábelskému tempu nestačila

Arsenal v dosud největším testu sezony obstál na výbornou a po ofenzivní smršti v prvním poločase smetl Neapol 2:0. Strůjcem úspěchu londýnského klubu byla hlavně jeho letní velká posila Mesut Özil, jenž první branku dal a na druhou přihrál.

Kdo by to byl řekl, že utkání dvou týmů ze špiček jejich ligových soutěží bude až takto jednostranné? Zraněními zmítaný Arsenal, jemuž pořádně nevěřili i jeho vlastní fanoušci, hned od úvodního hvizdu nepustil Neapol ani na svoji polovinu, natožpak aby si svěřenci trenéra Beníteze vytvořili nějakou šanci. Góly na sebe nenechaly dlouho čekat. Ramsey po přiťuknutí Girouda u pravé postranní čáry utekl obraně hostů a přízemním centrem našel na hranici šestnáctky Özila. Německý záložník si se skákavým prudkým míčem poradil na jedničku a z prvního dotyku jej poslal s lehkostí sobě vlastní za záda bezmocného Reiny.

Domácí fanoušci byli u vytržení a jejich milovaní fotbalisté jakbysmet. Po čtvrthodině hry defenziva hostů neúspěšně odklidila míč od vlastního pokutového území, čehož k bleskurychlému průniku využil Özil znovu po jemné pobídce Girouda. Francouzský útočník pak sprintem na hranici malého vápna dokázal proměnit zpětnou přihrávku a zvýšil na 2:0. Opaření hosté mohli být rádi, že u tohoto skóre již zůstalo, neboť i ve zbytku první půle to byl Arsenal, kdo jasně diktoval vysoké tempo hry a několikrát měl blízko k třetí brance.

Po změně stran se již hosté přece jen dokázali dostat do zápasu a ten se tak stal opticky vyrovnaným, jenže na změnu výsledku a možný zisk bodů už bylo příliš pozdě. Drtivá většina střel Neapole navíc byla jen z dálky a nepřesná, se zbytkem pokusů si pak s přehledem poradil brankář Szczesny. Arsenal pokračoval v sebevědomém výkonu a ani na chvíli se nezdálo, že by o vítězi zápasu byly jakékoli pochyby. Naopak ještě v závěru mohl přidat další branku Koscielny s Giroudem, ovšem v prvním případě pohotově zasáhl Reina, v druhém francouzskému útočníkovi, jenž předvedl vysoce kvalitní výkon, chybělo k Sagnově centru pár decimetrů.

Arsenal odehrál i na své letošní nadstandardní poměry výborné představení a zaslouženě se udržel v čele skupiny F. Jeho další zápas třetího kola v Dortmundu slibuje náramnou podívanou. Zato Neapol v Londýně utrpěla první porážku v sezoně a do domácího utkání s Marseille má rozhodně na čem pracovat.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1128)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele