Komentáře a souhrny

Chile porazilo oslabené Švýcary, ale nemá stále nic jisté

Chile má po dvou zápasech ve skupině H plný počet šesti bodů, když dnes díky brance Marka Gonzáleze porazilo Švýcarsko, které hrálo přes hodinu v oslabení. Přesto nemají svěřenci trenéra Marcela Bielsy nic jistého a o postup do osmifinále ještě budou muset bojovat.

Portugalci neměli s KLDR slitování, soupeři nasázeli sedm branek

Portugalci rozstříleli korejského outsidera a výrazně se přiblížili postupu do osmifinále. Rozjížděli se pomaleji, ale druhý poločas už přinesl parádní ofenzivní fotbal a především šest gólů, které zařídily nejvyšší výhru na letošním šampionátu. Diváci se konečně bavili.

Brazílie slaví vítězství nad Pobřeží slonoviny a jistotu postupu

Brazílie potvrdila roli jednoho z hlavních favoritů a jako druhý tým v pořadí si zajistila postup do osmifinále. Pobřeží slonoviny v dnešním zápase jasně přehrála a po dvou gólech Luise Fabiana a jednom přesném zásahu Elana vedla už o tři branky, za Afričany snížil alespoň na konečných 1:3 Didier Drogba.

Itálie neporazila Nový Zéland, skupina F zůstává otevřená

Nelspruit zažívá velké překvapení. Nový Zéland udržel Italy na uzdě a dovolil jim skórovat pouze ze značky pokutového kopu. Reprezentace z Oceánie tak drží postupové naděje, děkuje za to především skvělému Pastonovi. Svěřenci Marcella Lippiho budou nutně potřebovat bodovat proti Slovákům, ani ti nejsou bez šance.

Naprosto odevzdané Slovensko zaslouženě prohrálo s Paraguayí

Také ve skupině F se odehrál další velice důležitý duel, ve kterém Slováci narazili na Paraguay. Ta byla v první půli jasně dominantní a zaslouženě vedla. Druhý poločas nic zajímavého nepřinesl, když slovenští fotbalisté neměli vůli po vítězství a nakonec prohráli 0:2. Šampionát pro ně tak s největší pravděpodobností skončí již po skupinové fázi.

Kamerun podlehl Dánsku a je bez šance na postup

Tak to byla fotbalová paráda! Reprezentace Dánska a Kamerunu sice nepatří papírově mezi nejlepší celky turnaje, jejich vzájemný zápas ale nabídnul báječnou podívanou, která přinesla vítězství Skandinávců v poměru 2:1.

Ghana odmítla postup, oslabená Austrálie má první bod

Australané opět po většinu zápasu hráli v oslabení, a tak jim chyba Kingsona zařídila pouze bod. Ghaňané na vyloučení Kewella dokázali reagovat pouze následnou penaltou. Ujali se tak vedení ve skupině, přesto budou muset proti Němcům bodovat.

Nudu na Moses Mabhida Stadium rozhodl svou střelou Sneijder

Ve velmi nezáživném utkání se nakonec ze zisku tří bodů radují Nizozemci. Ti ve srovnaní s Japonskem dokázali vstřelit alespoň jednu branku, o kterou se postaral záložník Interu Milán Wesley Sneijder. Japonci však Oranjes byli více než vyrovnaným soupeřem.

Alžírsko vydolovalo proti Anglii bod

Anglie dnes předvedla proti Alžírsku skutečně mizerný výkon a opět si zbytečně zkomplikovala cestu za postupem. Afrického soupeře nedokázala nijak výrazně přehrát a vybojovala jen pouhý bod za bezbrankovou remízu.

Američané dotahovali a připravili Slovince o jistý postup

V prvním utkání druhého kola skupiny C nastoupilo Slovinsko proti ambicióznímu týmu USA. Slovinsko nedokázalo udržet dvoubrankový náskok a utkání tak skončilo remízou 2:2. Situace ve skupině je tak pro oba celky stále otevřená. Lepší pozici má však před posledním kolem Slovinsko se čtyřmi body, čeká ho však zápas s Anglií.

Srbové těžký úkol zvládli, favorizované Němce porazili 1:0

Srbové odčinili zaváhání s Ghanou a naopak Německo nedokázalo navázat na jasnou výhru proti Austrálii. Balkánský výběr porazil Němce jedinou brankou Jovanoviče 1:0 a vrátil se velmi vážně do boje o postup. Klíčovým okamžikem se stalo vyloučení Miroslava Kloseho a chycená penalta srbského brankáře Stojkoviče.

Francie si poslední zbytky zubů vylámala na Mexiku

Začátek zápasu nám napovídal, že Francie půjde za vítězstvím velice odhodlaně a agresivně. Po půlhodině hry však hra evropských fotbalistů upadla do již mnohokrát viděné letargie a nemohoucnosti, kterou ve druhé půli potrestali velmi dobře hrající Mexičané a zaslouženě zvítězili.

Řecko využilo početní výhody a zdolalo Nigérii 2:1

Zápas Řecka a Nigérie podle většiny fanoušků neměl nabídnout příliš atraktivní podívanou. Tyto předpovědi se ale nenaplnily a i díky poměrně rychlému vyloučení Kaity byl k vidění útočný fotbal s řadou šancí. Tři body do dalších bojů nakonec vydřeli jihoevropané.

Hattrick Higuaína rozhodl o vítězství Argentiny

Argentinci, jako jeden z malá celků na tomto MS, předvedli proti korejskému výběru opravdu atraktivní podívnou, kterou podtrhli vítězstvím 4:1. Navíc útočník Realu Madrid Higuaín jako první na šampionátu zaznamenal hattrick.

Uruguay hladce přehrála domácí Jihoafričany a přiblížila se postupu

Domácí Bafana Bafana ve druhém utkání nestačili na Uruguay, která byla po celou dobu utkání lepším mužstvem a díky dvěma brankám Diega Forlana a jedné Pereiry zvítězila 3:0. Domácí svěřenci trenéra Parreiry si tak na postup s největší pravděpodobností mohou nechat zajít chuť.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele