Radovi radí asi někdo jiný než Křetínský

09.10.2008, 09:41
Fejetony
Tak jsem se ve všech těch diskuzích okolo nominace české reprezentace na dvojzápas kvalifikace MS 2010 dočetl spoustu moudrostí. A abych nebyl za hlupáka, přidám také pár těch vlastních a zcela jistě originálních.

Předseda představenstva Sparty chtěl vidět na hřišti mládí, Lavička mu to slíbil, ale z cesty sešel. Nevím co kdo chce po Radovi, ale ten se na cestu mládí ani nevydal. U něj vyhrává zkušenost...

Reprezentační trenér Petr Rada nominoval a nepřekvapil snad vůbec nikoho. Vsadil, prý, na jistotu a tou mládí v žádném případě není. Pozor! Nenechte se ošálit při pohledu na jméno Vlček! Opravdu se nejedná o nevinné, mlaďounké vlče pana vlka! Je to náš starý, kdysi sešívaný a dnes fialkový, Standa! A snad právě proto že již neni ve Slavii se na něj znovu dostalo. On se tam totiž z vedoucího týmu naší ligy neobjevil vůbec nikdo! A kdo by taky měl právo na dres tolikrát zatracované, ale stále milované reprezentace?!

Petr Čech je jedničkou a kdo bude sedět na lavičce není až tak důležité. Ale i tak by si snad dnes nejlepší brankář GL, téměř neprůstřelný a často čarující, Martin Vaniak tu čárku mohl na své konto připsat. Je ovšem možné, že cestovné z Edenu je dražší než to z Bruselu a Berlína. No ještě, že nepovolal Rada Jaromíra Blažka, i když jak jsem psal výše, sedět za Čechem nebo za Kozáčikem vyjde na stejno.

Tomáš Necid? Je mlád, nemá zkušenosti, na svou šanci se musí naučit čekat. "Jsem rád, že má formu. Samozřejmě, že by to bylo dobré i pro nás, ale jeho zkušenosti nejsou ještě takové, abych ho na takhle důležitý zápas povolával. Počítám se zkušenějšími útočníky," vysvětlil Rada. A tak se dostalo na velezkušeného Míru Slepičku. Pravda, je mu o téměř o 8 let více a věřte tomu nebo ne, má na svém kontě dokonce jeden, opakuji JEDEN!, reprezentační start. Pochopitelně, gól v něm nedal. Nevím, nevím, zda ona zkušenost je opravdu tím správným měřítkem, v tomto případě "radítkem". Neměla by rozhodovat momentální forma? Pár čísel se přímo nabízí: Necid odehrál letos 9 ligových zápasů a v nich 748 minut. Dal 7 branek a kraluje střelcům. Slepička odehrál o jedno utkání méně, minut 691 a dal celé dva góly... Možné je, že se ani sparťanský kanonýr, o Feninovi a Svěrkošovi ani nemluvě, na hrací ploše neobjeví. Milan Baroš má své místo jisté a na dva útočníky hrát nebudeme. Ale co když mu to nepůjde jako v Galatasaray? Co když se zraní? Zkušený, ale formu Necida nemající, Slepička ho jistě nahradí!

A tak tedy: Mládí vpřed! Ale není nad zkušenost! Vítězslav Lavička měl podle slov Daniela Křetínského za úkol vsadit na mladé hráče a postupně je zabudovat do základu mužstva. Ale jak tvrdil, po jeho odvolání, předseda představenstva Sparty, z této cesty sešel. Já o tom nejsem zase až tak moc přesvědčen. Proti Slavii chytal nejmladší z trojice brankářů Matúš Kozáčik. Z úzkého kádru obránců, který Sparta opravdu má, se nedostalo na jedenadvacetiletého Kroba. Had nemá asi v lize opravdu co dělat a zbylá čtveřice hrát prostě musela. Její věkový průměr? 27,5 roku... Kde vzít a nekrást, že Danielku?

Ve středové řadě se ve stejném zápase objevili všichni mladíci! Kamil Vacek (21) hrál 81 minut, Martin Zeman (19), střídal v 64. minutě Miroslava Matušoviče. A tak jen v útoku, stejně jako Rada, vsadil Lavička na onu proklamovanou zkušenost. Kuličovi bude v sobotu 33 roků, Slepičkovi o měsíc později sice jen 27 let, ale je to přeci reprezentant! Záchranou měl být třicetiletý Libor Došek. Z trojice mladíků dostal šanci, na celých 9 minut, jen Holenda.

Sparta v útoku vyhořela, popelem lehla rovněž lavička pod Lavičkou. Příznivce jednoho z nejpopulárnějších českých týmů z toho jistě bolí hlava. Věřme, že nás všechny, po Polsku a Slovinsku, nebude stejná část těla bolet také. Ale nedáme-li ani gól, budeme alespoň o jednu zkušenost zkušenější!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (156)

Přidat komentář
Xavi

Pěkná fotka i s komentářem.

Reagovat
smazaný uživatel

A opět nechápu, proč je to bráno tak, že Necid tam není dík Slepičkovi. Spíš bych v současné době nevzal Fenina a vzal Necida i Slepičku.

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze je to pravda ty lolku. Kdy uz to ten tvuj zarudlej mozek pochopi? Zacinam mit pocit ze si beznadejny pripad.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty Bolku...řekl Rada, že se rozhodoval mezi Slepičkou a Necidem? Neřekl a v tom případě je nutné porovnávat všechny možné nominované.

Reagovat
smazaný uživatel

asi mám taky zarudlej mozek, ale myslím, že je lepší mít mozek zarudlej než žádnej, ty gumo

Reagovat
smazaný uživatel

zalez do stoly horniku a vubec z ni nevylizej.

Reagovat
smazaný uživatel

radči žádnej než rudej

Reagovat
smazaný uživatel

ty kráso vás zase je

Reagovat
smazaný uživatel

já bych radši jel jen s barošem a feninem, ti dva tam nemají co dělat (slepička, fenin) a už vůbec nechápu proč nebere Bednáře...

Reagovat
šolim

Nějak popíráš sám sebe! Jel by jsi s Barošem (zajímalo by mě jak jsi se k němu stavěl za poslední rok, možná víc) a s Feninem, ale toho by jsi ještě na stejném řádku nebral. Tak jestli z toho nemáš trošku "guláš"!

Reagovat
Kuchta

Ano,mas pravdu,jak Fenin,tak Slepicka tam nemaj v soucasny chvili co delat,kdyz je k dispozici Bednar a Necid ...uz vidim, jak bude Rada po neuspesny kvalifikaci rikat: "Dlouhodobe nemame dostatek kvalitnich utocniku."

Reagovat
smazaný uživatel

vzal bych barose, necida, fenina a bednare, vlcka mam rad ale gol neda, slepicku rad nemam a gol taky neda zda se mi ze Rada je uplne stejnej jak Bruckner proste na prd

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle článek mi připadá jako brečení slávistů,nezlobte se na mě,ale vždyt to nemá žádný smysl.

Vaniak tam nemá co dělat,máme lepší golmany.

Zkušenosti u Slepičky a Necida? Necid má nějakých 20 ligových startů Kde se píše repre zkušenosti?

A když jsme u toho bolení hlavy - už mě z těch nářků bolí hlava,stejně jako se píše v článku.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ze soupisky Slavie by podávali výkony na repre možná Belaid,Tavares a Necid.. Necid je bez zkušeností,Tavares ani Belaid jaksi nemají české občanství. A doufám,že ho ani mít nebudou nikdy.

Reagovat
clinger

Za co je v repre Slepička?je to lepší průměr naší ligy,poslední dobou nemá oslnivou formu.hráč pro repre by měl v naší lize něčím zaujmout,převyšovat ostatní hráče.a to u Slepičky rozhodně neplatí.dneska to vypadá že může reprezentovat skoro každý.a že Necid toho v lize tolik neodehrál?no a.kolik toho v anglii odehrál Walcott???

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud opravdu nevidíš rozdíl mezi Walcottem,který už třetím rokem nastupuje za Arsenal a odehrál za něj >80 zápasů a Necidem,který se začal prosazovat ve slavii až letos,tak je to s tebou dost špatný...

Reagovat
clinger

asi se pletu.ještě se podívám,ale že by měl Walcott už tolik odehráno

Reagovat
smazaný uživatel

http://en.wikipedia.org/wiki/Theo_Walcott ted jsem to kontroloval...

Reagovat
clinger

jo máš pravdu

Reagovat
Xavi

Kolik z nich hrál od základu a když teď vezmem zápasy co hrál jen v základu tak kolik těch zápasů bylo důležitých? Za důležité nepovažuji nějaké Curling Cup nebo Comunity Shields.

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik těch zápasů v základu odehrál Necid za Slavii? A kolikrát střídal? Narozdíl od Necida je už 3. sezonu v Atýmu,kde pravidelně hraje. Kolik toho Necid odehrál za Slavku,byť v poháru nebo čemkoliv jiném?

Reagovat
Xavi

Ale já ho nesrovnávám s Necidem. Myslím, že to byla celkem jednoduchá otázka.

Reagovat
Kuchta

Ehm Ehm...Walcott byl uz v nominaci na MS 2006, takze priste si radsi zjisti FAKTA, nez na nas podobnou sra*ku...Rada je absolutni alibista a reprezentaci vladne Kostal...ale ani to Spartu nezachrani

Reagovat
smazaný uživatel

jenze tam byl bez jedinyho startu za arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

nejde o to, jak to dělajou v anglii nebo kdekoli jinde, ale jde o to, že teď když srovnáš postavení Slepičky a Necida v lize, tak Necid na tom je omnohem líp, ta nerovnice je jasná: lepší forma, víc vstřelených gólů, větší potenciál, mládí, dravost, to si myslim, že je o proti Slepičkovým "zkušenostem" ohodně víc. Já bych Necida 100% do repre vzal. A nejsu ani slávista ani sparťan..

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrkoš,Fenin,Slepička out Baroš,Bednář,Necid s tim že necida bych tam bral misto Fenina na lavičku na poločas na zkoušku....a řeknu vam docela by mne zajimalo kdo bude hrat stred zalohy kdyz jsou vseci zraneni jediny kdo tam je je plašil..

Reagovat
smazaný uživatel

no jeste jarolim, ale vsichni vime jak jeho zapasy v repre vypadaly.....

Reagovat
alegre

Necid nastoupi v lize 38x a dal 14 branek... V 19 letech...

Reagovat
Tsigi

Slepička má 121 startů 16 golu(zdroj sparta.cz)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alegre

A je mu o 8 let víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že to tam mají špatně.

Reagovat
alegre

Miroslav Slepička 10.11.1981 144 utkání 28 branek

Reagovat
smazaný uživatel

Hned to vypadá lépe

Reagovat
smazaný uživatel

kua ale co ta jeho produktivita?Ubohost!!!Ptří spíš do zálohy,než do útoku,tragéd!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já nahlížím na to, jak hraje...né na statistiku.

Reagovat
smazaný uživatel

tomu říkám ZKUŠENOSTI! :))

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že 121 zápasů je málo?

Reagovat
smazaný uživatel

co to meleš proboha? Jdi si dát facku, přesně takový blbci jako si ty kazí českej fotbal.

Reagovat
terry

Dobrá práce alegre Po dlouhé době si se vrátil..

Reagovat
terry

Ale nevyjádřil jsem se asi úplně přesně a musím částečně souhlasit s Talkersem. Nezdá se mi to jako úplně objektivní. (ne všude)

Reagovat
smazaný uživatel

Ono by to bylo v pohodě a byl by to zajímavej článek,kdyby tu nějakej slávista s tímhle nebrečel každej druhej den... Pro Alegreho to je zpestření,pro mě to už je ubíjející nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvedav jestli se tak blbe bude smat i po zapase s Polakama

Reagovat
smazaný uživatel

Neciduv cas jeste prijde. Plne souhlasi ms Radou.

Reagovat
clinger

dejme tomu.ikdyž,když se podíváme na jiné evropské repre.tak tam se nebojí dát mladé hráče a vyplácí se jim to.ale víc než neučást Necida mě zaráží účast Slepičky.průměrného hráče naší ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Slepička tam nemá co dělat. Když byl ve formě, tak jsem to ještě bral, ale teď je to, jak říkáš, průměrný hráč naší ligy. Tak ať už se ten přiblblý paranoik Rada vzpamatuje a nominuje do útoku někoho jiného...Ale co, stejně to s neschopným ocáskem Radou na lavičce nikdy nikam nedotáhnem.

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkalo se to samé o Aragonesovi,když nepovolal Raula? Že pos*al nominaci a že u repre nemá co dělat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon,zapomněl jsem,že je tu momentálně většina fans Barcy,tuhle myšlenku jsem měl říct až odpolko,až se vrátí Realisti ze školy

Reagovat
One-Real

Já tu jsem, reprezentuji tu současné, nejspíš sám vlajku Realu .

Reagovat
RMCF

Já su tady taky

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kecy o zkušenostech SlePIČKY jsou zkrátka "neprůstřelným" argumentem....

Reagovat
terry

Reagovat
One-Real

Je potřeba neuspěchat Necidův talent, Fenin šel prakticky z 19 do áčka, a nevyplatilo se to, Necidův čas v áčku, by měl začít za 2-3 roky, až prokáže kvality v 21, tak nejsem proti.

Reagovat
smazaný uživatel

Slepicka je borec. Rada asi pocita s tim ze se Slepec v 27 probere a bude z nej svetovy utocnik a repre vystrili postup do afriky. Jako takovy naivni predstavy jako ma trener Rada nemaji ani deti ve skolce.

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu.. Myšlenku,že Slepička se rozstřílí a vykope nám MS vyřkl minimálně 10x

Reagovat
smazaný uživatel

No urcite s tim v koutku duse pocita. Jinak by ho tam asi nepovolaval. Teda jestli je Rada ten kdo ma posledni slovo u nominace

Reagovat
smazaný uživatel

To ano a proto sedí slípka na lavičce...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo ae kdyz se zrani nekdo tak slipka bude hrat cili musi pocitat s tou alternativou ze Slepec bude davat goly. Coz je temer nemozne kdyz se podivame na celu jeho karieru a pocet golu v ni dosazenych.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta potřebuje prodat Slepičku, tak ho Rada bere, o ničem jiném to není, kdyby to bylo pouze o fotbale, tak by tam musel být především Bednář a né, že Rada na tiskovce v pátek řekne, že se na něj teda pojede podívat....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, co je na tom k smíchu

Reagovat
smazaný uživatel

celé té první části

Reagovat
smazaný uživatel

všechno...

Reagovat
bigfoot

Souhlasim. Bednář by měl dostat šanci.

Reagovat
Kuchta

Ano mas naprostou pravdu...Slepicka a Kladrubsky je taky to posledni,co Sparta muze prodat...snad se ale jeste nedockame v repre Vorisku,Husku,Zemanu,Holendu a podobny pakaze

Reagovat
Xavi

Necid by tam měl každopádně být. Jak říkal Bosák : " Necid má oproti ostatním českým útočníkům jednu obrovskou výhodu a to že se nebojí."

Reagovat
smazaný uživatel

Aby pak Rada neupřednostnil kanonýra Tomáše Juna, "protože ho zná ze společného působení v Teplicích a ví, co od něj má čekat."

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

To má sice Bosák pravdu, ale to by se snad neměl bát žádný reprezentant, takže Baroš, Svěrkoš, Necid, Bednář, ale to je utopie...

Reagovat
Xavi

To by neměl no, ale já z Necida mám pocit vyzrálosti v pondělí si počínal jako mazák nato jaký to byl zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

ale myšleno v český lize...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, alegre . Ještě jsi tam mohl zmínit bilanci Slepi*ky v evropských pohárech, aby bylo jeho ztrapnění dokonáno .

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře? Sorry, ale tohle mi připadá bez hlavy a paty. Třeba Vaniak - hraje poslední sezónu, kdyby nás tlačila pata mezi tyčemi, případně tam povolal vysloveně dřevo typu Blažka nebo to byla příprava a Vaniak by to měl jako dárek před důchodem, tak neřeknu, ale jinak to nemá smysl.

Autor se měl zamyslet na někým jiným a to stopery Slavie, Brabec je proti svému obrazu z prvních záasů někdo úplně jinej a Suchý se na stoperu opět chytil (už nikdy nesmí na kraj).

Reagovat
smazaný uživatel

Vaniak možná je trošku mimo, i když by tam na rozdíl od Blažka aspoň patřil. Co se týče stoperů Slavie, tak si nemyslím, že nás tam teď tlačí bota. Až se kluci ze základu zraní, tak věřím tomu, že by se na Brabce nebo Suchého mohlo dostat. Jinak mně se ten článek líbí, jsou tam zajímavé postřehy.

Reagovat
smazaný uživatel

u merenguese je to jedno, ten si odplivl a je mu lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase klid, moc dalších tady ligu nekomentuje na takové úrovni jako on.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta fotka je otresna.Se tam trvari jak priposrany.Ty dva Spartany v kadru chapu.Jsou dole tak jim vedeni vydupalo reprezentacni soustredeni aby se trochu zvedli.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Slepičak je zkušenější než Necid to beru ale v derby mě vůbec nepřipadlo že je Slepička zkušenější než Necid!Proboha už mě serou ty řeči že ten je zkušenej a ten je nezkušenejj,prostě jestli si dobrej tak je jedno ejstli je ti 18 nbo jestli je ti 35.J enormální že hráči v 18 sou i lepší než hráči v 35.To není o věku,jestli má nebo nemá zkušenosti,toje o kvalitě!A necid má větší kvalitu než Slepička.Dobře když pan Rada je na ty zkušenosti,proč tam nedal Bednáře který střílel branyk jak na běžícím pásu v Hearts jak na běžícím pásu střílel branky ve druhé anglické a teď prokazuje výborné výkony i v PL!To nejsou zkušenosti?Tak proč je tam zase sparťan a není tam opravdu hráč co tam patří!?Prostě Slípka má 27 ale není lepší než Necid kerej má 19,to je můj názor,to není o zkušenostech ale o kvalitě.A Fenina neodepisujte náhodou co ho mám možnost vidět hrát takk hraje dost dobře,škoda že mu to tam nepadá al ehrně je lepší jak Slepička!

Reagovat
bigfoot

Máš sakra pravdu, lépe bych to neřekl

Reagovat
smazaný uživatel

českej fotbal je kompletně v prdeli (čmfs, reprezentace i český kluby). A protože výjmka potvrzuje pravidlo, tak tou výjmkou je skvěle hrající Slavia. Nejhorší je že za neúspěchy pořád stojí stějní lidé. Koštál v pozadí repre a čmfs, rada je jen loutka, křetinský zas neustále kurví spartu a takovejch by se našlo víc. Ještě že je tu ta slavia...... a to nejsem její fanda. Škoda je, že hráči jako Necid a Kalouda odcházejí do Ruska :( Co nám tu pak zbyde ? velký hnědý smradlavý ...... na ten náš fotbal se už prostě nedá ani koukat.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě přidám poznámku. Co dělá v reprezentaci Kladrubský ? vždyť přes jeho Levou stranu šli v derby 3 ze 4 gólů, a ještě pár šancí které Slávisti neproměnili. Už mě to všechno opravdu sere. Vůbec nic se nezměnilo, Bruckner se jen převtělil do Rady, vždyť je to pořád stejná hrůza. OMG Kde je bednář ? kde je Necid ? Kde jsou všichni další co si repre skutečně zaslouží...

Reagovat
smazaný uživatel

Dovolím si ti oponovat. Přes něj sice v derby šlo hned několik akcí, ovšem není to jeho vina. On sám nemůže ubránit někdy i trojici slávistů, kteří se na něj valili. To je problém celé obranné a záložní řady. Co se týče jeho individuálních výkonnů, je stabilně jedním z nejlepších hráčů ve Sparťanském a podle me i v ligovém kádru

Reagovat
smazaný uživatel

jen abychom za 10 let neříkali "proč tam nedal nováka, vždyť mu je devatenáct, necid tomu je 29 a má jeden, opakuji JEDEN!, repre start".... proto je chyba nedávat ho tam už od teď..

Reagovat
smazaný uživatel

nNechapu co ten Rada tam dela je to horsi jak Bruckner jen dela to ze posloucha bafunare ze svazu a agenty hracu aby se jim zvedly koeficienty a na trhu byli drazsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Liquid

Velmi trefný článek . Ale vzal bych Bednáře a Necida a nevzal bych Fenina a Slepičku. Ale ono je to těžký když diktuje sparťan Košťál.

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto souhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten diktát Košťála a jeho snaha nacpat do repre sparťany, aby jejich případná prodejní cena byla vyšší je tak očividná, že nemám důvod jí nevěřit. Zatím mi to nikdo nevyvrátil a začínám zastávat myšlenku netreta, aby Slavia bojkotovala repre - až si někdy náhodou Rada vzpomene, ať si trhne a sáhne do Sparty. Ale to je jen utopie. Škoda, líbila by se mi.

Reagovat
smazaný uživatel

I kdybyste vyhráli ligu, Ligu mistrů a všechny možný soutěže, Necid získal Zlatou kopačku, Zlatý míč, na druhém místě se umístil Tavares, tak vy stejně budete brečet, jak je nespravedlivé, že třetí skončil Messi a ne Belaid.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

No jo, doveďme to do absurdna.

Reagovat
alegre

Chyba itale, chyba! 1. Necid, 2. Belaid, 3. Tavares!!!

Reagovat
Liquid

Itale chytím tě za slovo, ikdyby vyhrál Necid zlatou kopačku tak by v repre hrál více Baroš

Reagovat
Liquid

a naprostý unikát byl na Kypru povolaný Kúdela co hrál jen asi ve 3 přátelksých zápasech Sparty a hned dostal pozvánku a tehdy vynikající Rajnoch tam nejel, ale ono se to sparťanům špatně poslouchá že Košťál sedí asi na 3 židlích a defacto je šéfem svazu i úseku repre

Reagovat
smazaný uživatel

Rajnoch? To je jediné, co bych zatím Radovi vyčetl. Ubrečence, kteří si chtějí vyřvat přes média nebrat, i kdyby na to měli.

Reagovat
smazaný uživatel

1:4(2xŠmicer,Tavares,Šenkeřík)

Reagovat
smazaný uživatel

opravdu pádný argument do diskuse o ubulánkovi Rajnochovi

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bych napsal: I kdyby slavia vyhrála LM,Ligu,Pohár a získali by všechny individuální trofeje,tak by si slávisti stěžovali,že mají v repre jen 10 míst a že jejich skvěle hrající náhradník Belaida sedí jen na lavičce

Reagovat
rufus

Reagovat
smazaný uživatel

Už to začíná být celkem trapné....Ten článek psal opravdu "nezaujatý" divák Necid by si stejně nejspíš nezahrál, když pořád hrajeme na jednoho hrota a ten má rezervovaný patrně na dlouho dopředu Baroš (to že se poslední dobou SNAD už konečně rozstřílel nechme teď stranou, hrál by tak jako tak...) a neskuhrejte pořád, že bere Slepičku a Necida ne. Nikde nikdo neřekl že musí vzít jednoho z téhle dvojice....Necid se reprezentace dočká, nebojte A Bednář? Chtěl jsem ho do repre když měl formu, ale to bylo loni, letos nic moc, když už hraje.

Reagovat
alegre

Ja jsem se prosim nedival a proto nemuzu byt divak!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se omlouvám já to nemyslel zle, ale ten článek je trošku zaujatý mi připadá...

Reagovat
honziss

Tak si přečti do jaké kategorie článek spadá. Fejeton není informační zpráva, komentář nebo životopis.

Reagovat
alegre

Fejeton (z franc. feuilleton respektive feuille [fœj] = lístek), či též poznámka pod čarou, u nás tzv. podčárník, je specifický publicistický žánr, obvykle používaný v tisku jako protějšek k hlavním článkům. Vtipně zpracovává zdánlivě nevýznamné, ale zajímavé téma a ukazuje všední věci v novém světle, přičemž je autor hodně subjektivní a vychází z vlastních zážitků.

Pojem fejeton je žánrovým označením pro nový literárně publicistický útvar, který vznikl a rozvinul se na místě novinových fejetonů jako méně rozsáhlý článek, či spíše krátký komentář typický silným subjektivním nádechem a lehkou stylistickou formou, zaměřený na aktuální společenské nebo kulturní téma, často o několika volně spojených tématech. Napsán je lehkým zábavným slohem, mnohdy satiricky komentující či ironizující trefně vybrané dobové události. Častá je nadsázka, humorné postřehy nebo hyperbola. Typický humor obsahuje i užívání prostředků komiky, jazykové hry a hry se slovy či užití knižních tvarů. Autor se většinou soustředí na jeden fakt, využívá sarkasmu, fejeton by měl být gradován do pointy a obsahovat nové, nečekané pohledy na věc a vést čtenáře k zamyšlení nad tématem (proto často obsahuje nezodpovězené otázky).

V západních zemích se dnes názvu fejeton používá pro celou třeba mnohostránkovou přílohu periodika, nebo kulturní a společenskou část, která přináší mimo zpráv především krátké literární žánry, jako beletristické příspěvky, recenze, větší kritiky uměleckých děl aktuální úvahy, eseje či krátká vědecká pojednání, nebo cestopisné stati.

Reagovat
alegre

K známým zahraničním fejetonistům patřili Victor Hugo, Heinrich Heine, Théophile Gautier, Charles Augustin Sainte-Beuve (Causeries de lundi). A Vilém Hodr z Hondurasu...

Z domácích jsou to především Jan Neruda (Žerty, hravé i dravé), Karel Poláček, Karel Čapek a Vilém Hodr.

Mezi současné české fejetonisty patří Ludvík Vaculík, Rudolf Křesťan, Jindřiška Smetanová, Karel Kyncl a Vilém Hodr...

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
honziss

Reagovat
honziss

Snad to osvětlí podstatu fejetonu těm, kteří o tom nemají ani páru. Jinak, fejetony jsou nejlepší slohový útvar. Taky je píšu.

Reagovat
alegre

PODTRHUJI: ...autor hodně subjektivní ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jedna poznámka k článku, mezi těmi obránci nějak záhadně chybí Kúdela, kterej měl hrát místo Kučery...

Reagovat
smazaný uživatel

prijde mi to opravdu jako buleni.. vaniaka do repre nebrat a necida misto slepicky jinak kdyz uz sme u toho,koho mel vzit a nemel,tak mel povolat otepku.. ale co nadelame,vse pri starem

Reagovat
Tomanatura

Nechcu nic říkat, ale zápas s Violou a Vasluí ukázal, že Necid si proti lepším soupeřům neví rady. I když, lepší než Slepička by asi byl.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi ho odsoudil celkem brzo .

Reagovat
Tomanatura

Zatím si neví rady. Ale je to tak, silnější obrana a nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo ji z našich kvalifikačních soupeřů má?

Reagovat
smazaný uživatel

tak jako - říct, že si Necid nevěděl rady proti obraně Fiorentiny je trošku nepřiměřená kritika, nemyslíš ?

Reagovat
smazaný uživatel

počkej, chceš říct, že nás v repre čekají horší obrany, než má Fiorentina ...?

Reagovat
smazaný uživatel

to má být ironická, nebo normální otázka ? ovšem

Reagovat
smazaný uživatel

to měla být otázka naprosto normální.

Reagovat
smazaný uživatel

pak tedy znovu odpověď - ovšem

Reagovat
smazaný uživatel

V české skupině jsou všechny obrany minimálně o třídu horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkal Bosák : " Necid má oproti ostatním českým útočníkům jednu obrovskou výhodu a to že se nebojí."...Jarda Bosák má samozřejmě pravdu a mě napadá ještě jedna věta-

" Necid má oproti ostatním českým útočníkům jednu obrovskou výhodu a to,že umí dávat góly."

Reagovat
Kuchta

Me je to vcelku jedno...tyhle spartansky sebrance uz stejne dlouhou dobu nepreju, jenom me mrzi, ze to zrovna odsira reprezentace moji zeme ...ale tomuhle Kostalovu ansamblu se opravdu neda fandit ...opravdu radsi budu prat ucast na MS nasim sousedum, ktery aspon hrajou neco, co se da nazvat fotbalem, narozdil od toho, co predvadi CR pod Radou

Reagovat
smazaný uživatel

Jen ještě k té letošní Necidově potenci ... ono by to mohlo vyznít ještě lépe, protože proti Jablonci dal za poločas 4 góly a z toho mu dva neuznali (minimálně jedne pro neexistující offside) a na Spartě dal neuznaný regulérní gól taky.

Reagovat
smazaný uživatel

po přečtení poloviny článku jsem si řikal co to píše za zapřísáhlýho antisparťana tak u alegreho to chápu no, ale jakoby vám nestačilo že nás teď drtíte ve všem ale ještě musí rejpat a rejpat a jinak z blažka už nemusíme mít strach, ten v repre po euru zkončil...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já si třeba koupil fungl novej rejč na to rejpání , příležitost se musí využít.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak bych shrnul tenhle článek? Nějakej slávista brečí, že tam není jejich Vaniak a že tam neni jejich Necid a tím mládim do repre asi autor stejně myslel Jarolíma, Suchého nebo Latku!

Reagovat
honziss

Mnoho lidí tady asi nechápe podstatu fejetonu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Tomanatura

100.pro Radu a Barošův gol

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tenhle článek je dost dobrý,ono to tak prostě je.

Reagovat
šolim

Nechci se tím tady zbytečně probírat, protože, co člověk to názor a když v tom navíc někdo ještě hledá Sparťana nebo Slávistu, tak to je úplně o ničem. Můj osobní názor je, že nevidím jediný důvod, proč nevzít do mužstva mladého Necida. Vždyť nemusí třeba vůbec nastoupit, protože to nebude třeba nebo ho tam pošlu jen na pár minut, aby si okusil atmosféru, pokud bude příznivé skóre nebo bude potřeba něco "oživit". V každém případě je to momentálně po Barošovi nejvýraznější postava v útoku.Je neokoukanej a může i překvapit, když to bude potřeba. Určitě uhraje to samé, jako další jména nominovaná do útoku.Zkušenosti může získat i jen pobytem v mužstvu, společnými tréninky. Vyjadřovat se k účasti Vaniaka je úplně zbytečný. To i autor ví, že je to nesmysl. Dle mého názoru tohle Rada nezvládl. Myslím, že byla ideální šance ho teď vzít s sebou!

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je názor, který se dá brát. Já mám sice jiný(stejně jako Rada a spousta dalších), ale chápu ho. Ovšem to, co zde napsal alegre v článku a spousta dalších ubulenců v diskusi ani není názor, pouhé brečení zakomplexovaných Slávistů.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
alegre

itale táhni do..., já nevím kam, do Rumunské socialistické republiky, nebo do Itálie, nebo...

Reagovat
Tomanatura

A proč to píšeš mě?

Reagovat
alegre

Napsal jsem ITALE!!! Ty jseš tomanatura...

Reagovat
Tomanatura

Ale reagoval jsi na mě ALEGRE

Reagovat
honziss

Von mi zbořil bábovičku! Nene, zbořil sis jí sám!

Reagovat
alegre

Ale tys mi ji počůral! A byla tak dobrá...

Reagovat
honziss

Ale mi se nelíbila a potřeboval jsem si ulevit.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
alegre

Hluboce se omlouvám, psal jsem to v 5:47 ráno a spal jsem u toho...

Reagovat
smazaný uživatel

kdy uz konecne nejaky cesky trener prizna, ze to s nasim utokem obecne nestoji za nic? jak by taky mohlo? staci posloucha ty komentare "on goly sice moc nedava, ale hodne toho ubeha a hraje pro tym." tak at hraje v zaloze!!! utocnik musi v prvni rade davat goly, jestli k tomu jeste hraje pro tym, tak je to hezky bonus, ale nic vic!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo ze slávistů tady nebrečí..mnohým navíc unikla podstata fejetonu. Jsem slávista až za hrob a přesto necpu Necida do útoku a ani Vaniaka do brány..proč?? Protože Necid má ještě repre U21..je třeba ještě tam dokázat, jak mu to jde. Jsem jeho velký fanda, ale myslím, že pokud vydrží úsilí, které vyvíjí, tak jeho šance přijde na 100%.. Ani do A týmu necpu suchého apod.. ALE VÁŽENÍ-když to vezmu od zadu..je úplně jedno jestli bude za Čechem sedět Zítka, Drobný, Vaniak..naše obrana!! Proč kurva není v repre BRABEC..dyť náš kapitán..viděl ho někdo proti tý Barce?? (6:1) ..dostal známku 1 .. obrana nám hoří. Je je celkový problém. Střed zálohy?? Rajnoch, Otepka..to jsou naprosto opomíjení hráči!!! A útok?? Koho prosím vás máme na standartky? V premier league nám líta urostlá hora Bednář, který má smrtící palice. Střílí už 3. !!! sezónu góly a to tendenčně ve stoupající formě-skotsko, anglie 2. liga, premier league.. dyť si vemte, že za nepříznivého stavu, kdy je třeba vrhnout všecko do útoku, tak nemáme hlavičkáře.. Jeden nám běhá v premier league, ale proč ho vzít?? Vždyť přece může hrát Slepička, který ať se to sparťanům líbí nebo ne je těžký průměr ligy. Opravdu si myslím, že než Slepička a i než Fenin, který zažíva ústup by tam klidně Bednář nebo i Necid mohl být.. Měl by si rada sundat růžové brýle, nebo náš fotbal zakope více než je ..

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim. az na otepku. precejenom ma uz svoje roky a i kdyby se v repre chytil, tak asi do MS nevydrzi. rozhodne ne v takovy forme. je to skoda, ale jeho cas minul

Reagovat
honziss

Tak argument, že Ujfaluši hoří jenom proto, že Atlétiko prohrálo 6:1 na Barce je irelevantní. Jeden zápas se mu nevyved (spíš teda celému týmu), ale předtím podávali on i tým kvalitní výkony. A opět budou podávat.

Kdyby Otepka byl o 3-4 roky mladší, pak by jeho nominace byla jasná, ale teď už je to trochu s křížkem po funuse. Ikdyž možná by v těch dvou zápasech mohl být prospěšný.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to říkám pořád,Rada je po nějaký mozkový obrně a Když ocházel ten kouzelník Bruckner tak mu vypláchnul mozek a nechal u nároďáku svého dvojníka,ikdyž Rada je ještě o trošku větší idiot,kam ten náš zkorumpovaný svaz chodí na takové idioty???Měli by vypsat konkurz na nového trenéra,českou republiku může trénovat kdokoliv kdo někdy viděl fotbal a URČITĚ by to bylo lepší.Jinak hezkej článek

Reagovat
smazaný uživatel

Některým pisatelům na tomto fóru se nelíbi, že Rada nenominoval Necida, kterému se v posledních zápasech v lize daří do reprezentace, jak již Rada uvedl z toho důvodu, že Necid je nezkušený hráč. Naprosto s ním souhlasím, Necid je kvalitní a nadějný hráč a věřím, že dostane šanci proti relativně slabším soupeřům v naši skupině, kdy bude nejprve nominován a "nasaje" atmosféru v kabině s tím i souvisejíci tlak okolí (ono juniorské reprezentační výběry nejsou to samé co A vyýběr, kde spíše převláda očekávani než nutnost ), který je bezesporu větší než například ve Slávii , budiž mu k tomu pomoci, že jak sám se o sobě vyjádřil je flemgmatik, ale s mladými hráči se má pracovat a hlavne zapracovávat je pomalu aby byli schopni úplne adpatace a aby následně podávali co nejlepší výsledky. Jinak ve výběru nemá co dělat Slepička, Bednáře nechť vyzkouší, ale to raději ať nominuje na další dvouzápas Necida.

Reagovat
smazaný uživatel

Neměl by tam správně být i Fenin, ve Frankfurtu je to jedna velká bída. Je možné, že bych zkousl i toho Slepičku na úkor právě Fenina, o kterém se píše jen to, že se někde ožral, podpálil si barák nebo naboural auto - vskutku vizitka hodná reprezentanta.

Koneckonců momentálně forma útočníků je jedna velká bída a oživit to Necidem nebo Bednářem chtělo. Svěrkoš mezi námi hraje hovno a je strašně namachrovaný, u Fenina škoda slov a Slepička by se mohl, když už je v reprezentaci, alespoń prosazovat v blbé Gambrinus Lize. Alespoň, že Baroš se rozstřílel, ale nevím, nevím, jestli nám to bude platné, protože ten přiblblý ocásek Rada beztak postaví to svoje prověřené 4-5-1 stím, že záložníci se spíše než na útočení, soustředí na obranu a za jediným útočníkem je třicetimetrová díra, takže je klidně možné, že tam Baroš bude běhat od ničeho k ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Na nejspíš Svěrkoše dolehlo zklamání, že nešel ven. Liga mu nic nedá, poháry +- nic a těch nabídek ze zahraničí mezi náma taky nebylo zase tolik, aby si mohl po večerech vybírat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ach ti ubuleni slavisti, kdy uz vas bude konecne konec??muze mi z vas nekdo rict proc by mel jit Necid do reprezentace?pokud vim tak jeste pred rokem byl jaksi nadbytecny ci spis mozna zbytecny a ted ho tam vsichni cpete a videl ho nekdo z vas proti kvalitnim souperum?nepredvedl vubec nic.To ze da gol Jablonci,Plzni ci Bohemians a Olomouci neznamena ze bude skorovat proti souperum typu Polsko a to ze se mu v jedne sezone dari...uvidime spis jak si povede v U21 a po svem prestupu.Pokud bude strilet za 2 roky uplne stejne nemel by tam chybet ale dnes??

A jak jsem si precetl zdejsi komentare nechcete nahodou vy vsichni aby v repre hrala pulka slavie??prominte ale jmena typu Brabec a Suchy,to si snad ani nemuzete delat srandu

Reagovat
alegre

Bravo ivoseku!!! A jména tech spartanu, soucasnych a minulych, tam urcite patri, co? Vcera to predvedli!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele