Nejlepším fotbalistou podle FIFPro je Cristiano Ronaldo

27.10.2008, 15:04
Aktuality
Pět hráčů z Premiér League a pět z Primera División zvolili profesionálové z celého světa do své ideální jedenáctky za rok 2008. Nadvládu anglické a španělské ligy narušuje pouze záložník Kaká z italského AC Milán. Nejlepším fotbalistou uplynulého roku byl zvolen Cristiano Ronaldo z Manchesteru United.

V anketě Mezinárodní federace fotbalových profesionálů (FIFPro) hlasovalo přes pětačtyřicet tisíc fotbalistů. Do užšího výběru se dostal jediný Čech, brankář Chelsea Petr Čech, do ideální jedenáctky ale nepronikl.

Fotbalisti do branky zvolili Ikera Casillase z Realu Madrid. Bílý balet také dodal jednoho z obránců - Sergia Ramose. Další španělský klub, Barcelona, má dokonce trojnásobné zastoupení, díky obránci Carlesi Puyolovi, záložníku Xavimu a útočníkovi Lionelu Messimu.

Pět hráčů finálního výběru pochází také z Premiér League. Manchester United a Liverpool dodaly po dvou hráčích, Chelsea zastupuje John Terry. Anglicko-španělskou nadvládu narušil pouze záložník Milána Kaká.

Co se týče národností, tak letos kralují Španělé, kterých je hned pět. Za nimi následují tři Angličané. Brazílie, Argentina a Portugalsko mají po jednom zástupci.

Tým roku podle FifPro:

Iker Casillas (Real Madrid, Španělsko),
Sergio Ramos (Real Madrid, Španělsko),
John Terry (Chelsea, Anglie),
Rio Ferdinand (Manchester United, Anglie),
Carles Puyol (Barcelona, Španělsko),
Steven Gerrard (Liverpool, Anglie),
Kaká (AC Milán, Brazílie),
Xavi (Barcelona, Španělsko),
Lionel Messi (Barcelona, Argentina),
Fernando Torres (Liverpool, Španělsko),
Cristiano Ronaldo (Manchester United, Portugalsko).

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (450)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele