Jedenátka (12), tentokráte "evropská”

08.03.2008, 14:39
Fejetony
O čem bude dnes? Jak se Kun smál a jak to viděl Mourinho, o tom jak se slavilo v Itálii a kdo vyhraje LM, jaké má kdo šance v Poháru UEFA a jak se Chelsea bojí Angličanů, o jednom tureckém obrovi... Nějaké ty "penalty" vám chybí? Vstupte, jejich střelci na vás čekají!

Jak to viděl Mourinho

"Vyřazení Sevilly je pro mne daleko větším překvapením než postup AS Roma přes Real. Italové mají výborný tým a jejich trenér, kterého osobně neznám, odvádí dobrou práci. Vypadnutí je pro Real zklamáním, od takového týmu se vždy očekává vítězství. Ale jinak to neznamená krizi v tomto klubu, stejně jako není krizí španělského fotbalu, že ve čtvrtfinále má jediného zástupce. Ze skupin postupují ti nejlepší, ale tam se jedno zaváhání dá ještě napravit. Jak se hraje jen na dva zápasy, jedná se již o něco jiného. Je to jak v loterii. Trefíš se, vyhraješ, netrefíš, jseš venku a hrát můžeš zase až za rok. A hlavně ti, kteří mluví o krizi, nesmí zapomenout, že Barca získala titul v LM před 2 roky, Sevilla vyhrála 2x za sebou Pohár UEFA, Espanyol hrál další finále tohoto Poháru, Valencia byla 2x ve finále LM a v jednom z nich prohrála s Realem. To je krize?"

V Itálii se slavilo

Titulky z novin a slova hlavních aktérů utkání Real Madrid - AS Roma mluví za všechny komentáře. No posuďte sami:

Gazzetta dello Sport: "Santiago Bernabéu patří nám!”, doplněno na titulní stránce fotografií jásajícího Rodriga Taddeie po vstřelení první branky.
Francesco Totti: "Itálie a Evropa! Dojdeme až do finále!"
Luciano Spalleti: "Bylo to perfektní utkání. Skvělý výsledek naší tříleté práce!"
Corriere dello Sport: "Řím císařský! Madrid na kolenou!", "Bláznivé emoce! Evropa tleská Římu!", "Raúl propadl, Robinho zklamal". To vše doplněno reportáží na 10 stránkách.

Kdo vyhraje Ligu mistrů?

Moderátoři programu "Futbol picante", TV stanice ESPN, se zeptali diváků: "Kdo podle vás vyhraje letošní ročník LM?" Prvních 7 tisíc odpovědí přišlo během necelé hodiny. Favoritem je Manchester United (36%), následuje Barcelona (30%). Na 3. příčce se umístil Arsenal, ale již s odstupem. Získal pouze 18% hlasů. Přemožitel Realu Madrid, AS Roma, je čtvrtým celkem v pořadí s 10%. Zbylých 6% mají "ostatní", tedy Fenerbahce, Schalke 04 a Chelsea. Změní se něco po utkání Inter - Liverpool?

Kun se smál, za břicho se popadal

Radovat se z cizího neštěstí se prý nemá, není to hezké, ale ono to kolikrát svádí ke škodolibosti. Na jednoduchou otázku, "Co říkáte vyřazení Realu Madrid z LM?", jednoduše odpověděl: "Bylo to jen fotbalové utkání, nic víc. Lituji je. Ale fotbal je prostě takový a já jsem spokojen a rád, stejně jako všichni příznivci Atlética, že vypadli!" Jen aby ti, mladíčku, po utkání v Zaragoze nezmrzl ten smích na rtech! Neni každý den posvícení, tedy "Barcelona"!

Obr Fenerbahce, Zico, milióny

Nečekaný úspěch v podobě postupu mezi 8 nejlepších evropských tymů probudil také prezidenta Fenerbahce Azize Yildirima. Uvědomil si, že trenéru Zicovi končí za pár měsíců smlouva a bylo by radno ji prodloužit, obnovit. Vždyť Arthur Antunes Coimbra "Zico" si úctu a slávu opravdu zaslouží. Za dva roky získal pro tento istambulský klub titul mistra země a Superpohár Turecka. Aziz Yildirim: "Slavíme postup, ale mnohem důležitější je, aby naše úspěchy byly trvalého rázu. Naše Fenerbahce "šlape" diky podpoře fanoušků. Jednou jsme prohlásili, že se staneme světovým fotbalovým obrem a zdá se, že jdeme po správné cestě. Díky patří všem, ale začít musíme u Zica. Rozpočet klubu bude zvýšen na 1 000 miliónů Kč!"

Jen tak na okraj a bez dalšího komentáře: vzpomínáte si, že příjem Slavie z LM bude asi tak 200 miliónů korun? Klub se tím zachránil od vážných finančních problémů...

Chelsea se bojí Anglie!

Nikdo z hráčů tohoto klubu nepochybuje o postupu Liverpoolu a doplnění anglické trojky na čtyřlístek. Polovina čtvrtfinalistů by pak v tomto případě pocházela právě z ostrovů za kanálem... Ale radost z toho kazí jedna obava! Chelsea 2x, v posledních třech letech, vypadla v semifinále právě s Liverpoolem. A tak nechce nic slyšet o soupeři z Anglie.O Liverpoolu tuplem! Kdo jí tedy zbývá na vybranou? Barcelona, chachacha, to tady již jednou bylo, Fenerbahce a "turecké peklo", nebo Schalke 04... Existuje ještě jedna možnost! Potají držet palce Interu. Ale bacha aby se o tom královna Alžběta nedozvěděla!

Alespoň někdo z Realu si na ten "ušatý" pohár sáhne!

Trofej, kterou každoročně zdvíhá nad hlavu kapitán vítěze Ligy mistrů si to putuje světem a o vyřazovací zápasy se příliš nezajímá. Je na to příliš hrdá a zúčastní se až finále. V těchto dnech si to namířila do Argentiny. Fernando Redondo, který vyhrál LM s Realem Madrid v letech 1998 a 2000, byl u toho jako host a tak se stal jediným hráčem Bílého baletu, byť bývalým, který si na ni letos mohl sáhnout. Nebyl sám! Sevillu a "ještě" nevyřazený Inter Milán tady zase reprezentoval Matías Almeyda.

Kdyby tak Slavia měla Farfána!

Jefferson Farfán v červenobílém dresu... Ale ano, já vím, pruhovaném a v černých trenkách k tomu. Dobrá, nic to nemění na skutečnosti, že nedávný vítěz anglického Ligového poháru a přemožitel pražské Slavie v Poháru UEFA dostal od tohoto Peruánce parádní K.O., kterým ho poslal do provazů fotbalového ringu. Jen těžko se Tottenham bude v Nizozemsku z tohoto úderu vzpamatovávat...

A jak jinak v Poháru UEFA? (1)

Vyhrát na hřišti soupeře první utkání, je vždy krokem k postupu. V osmifinále této soutěže se to povedlo hned třem týmům. Jistotu má především Bayern, který dal pětigólovou nakládačku kdysi slavnému Anderlechtu. V tomto případě bude odveta jen formalitou. Snad jen kdyby se Standa Vlček "zbláznil" a těch 7 gólů z podzimu loňského roku, ještě v dresu Slavie, dal nyní v jediném zápase...

Benfica prý přemýšlí o tom, jak otočit výsledek a napravit pošramocenou pověst po domácí prohře od Getafe, ale... Zázraky se občas dějí, nechme se překvapit.

O výhře PSV Eidhoven v Londýně jsme se již zmínili, pozor, nepodceňovat! Kohout je velký bojovník!

Skotský Rangers a italsky fialová Fiorentina nemají zdánlivě nic společného. Snad jen to, že oba týmy vyhrály svá první utkání 2:0. Odvety budou něco úplně jiného. Skotům to tradičně na pevnině moc nejde a Werder Brémy se postupu ještě nevzdal. A jestli se říká, že ostrované jsou mimo domov poloviční, pak je nutno přiznat, že liverpoolské podnebí není právě příznivé italským dýchacím cestám. Ať se Fiorentina zeptá na Interu, v Miláně...

A jak jinak v Poháru UEFA? (2)

Olympique Marseille vyhrál rovněž o dva góly, ale ten jediný zásah do černého Andreje Aršavina může být jako výstřel z legendární Aurory. A tuto lodičku budou mít pánové z Petrohradu po celých 90 minut za zády. Kolikrát se jim podaří nabít, zacílit a vypálit?

Bolton sice vyřadil španělské Atlético de Madrid a bylo to jedno z překvapení. Ale jak to tak vypadá, u sousedů v Portugalsku mu asi pšenka nepokvete. Doma uhrál jen plichtu, nechal si dát gól, nevím, nevím...

V posledním zápase tohoto kola Poháru UEFA si to mezi sebou rozdaly dva týmy z německé Bundesligy, ale gól musel dávat jeden Řek, Theofanis Gekas. Leverkusen tedy pojede do Hamburku s náskokem, ale v blízkosti přístavních krčem a barů, to občas pořádně a nepříjemně fouká...

Favorité na postup?

Pod jedním z mých fejetonů "merengues" napsal: "Na druhou stranu nikdo jiný nemá odvahu jít tak odvážně se svou kůži na trh a za to je třeba opravdu smeknout." Tak tady tu mou "kůži” na rozcupování máte: Bayern Mnichov, PSV Eindhoven, Everton, Zenit Petrohrad, Werder Brémy, Sporting CP, Hamburger SV, Getafe. A teď tedy cupujte a trhejte!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nemyslím že Petrohrad postoupí

Reagovat
smazaný uživatel

jn petrohrad nema na to hrat ko uefa

Reagovat
smazaný uživatel

hh nejlepsi je Kun Aguero , vysmal se Realu , ze vypadl - troufaly chlapec

Reagovat
smazaný uživatel

dobře on

Reagovat
osobnostx

Asi jsem to nepochopil, ale co se myslí tím 1000 milionů eur, a to že slavia inkasovala za ligu mistrů 200 milionů eur?? Snad korun při přibližném přepočtu ne?

Reagovat
alegre

Máš pravdu, ta eura se mi tam vloudila, samo se jedná o koruny... Ale jina: ty prachy by bodly, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja taky nechci bejt hnidopich, ale nezni miliarda vic cesky nez "1000 milionu" ?

Reagovat
smazaný uživatel

takhle to vypada ,jako že je to víc peněz

Reagovat
alegre

16 let a 90% dne mluvím španělsky. Dokonce i myslím... A pak se mi stane, že uvedu sumu peněz, tak jak je zvykem tady. Miliarda, bilión, trilión, tady neznají. Je to 1 000 miliónů, Honduras má dluh 5,5 tisíc miliónů, atd. Moje chyba...

Reagovat
smazaný uživatel

To rozhodne neni chyba, je to jenom o zvyku. Ja jsem po delsim pobytu v zahranici taky motal miliardy a biliony, takze to plne chapu. OT: Proc ses rozhodl odejit prave do Hondurasu? Asi na tu otazku odpovidas dost casto, ale me neda se nezeptat. Samozrejme nemusis odpovidat, jestli je ta otazka moc osobni

Reagovat
alegre

Na pozvání, uvést do života nový hotel 8 km od pobřeží Karibiku. Bylo to na 2 roky. Nějak to nedopadlo, tedy slavně, ale domů se mi nechtělo, tak jsem zůstal ještě 2 roky a další... Dnes lítám jednou, dvakrát do roka domů, ale vrátit se? Asi už ne...vedeme tu velké turistické středisko, zastupuji pár českých firem, docela to jde. Až na ty vraždy, to začíná být hrozné, minulý rok víc než 3 500, ale většinou si to mezi sebou vyřizují drogové gangy, zloději aut, atd.

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že nebude finále L.M. 17.kolo anglické ligy!

Reagovat
alegre

Ono to tak ale pomalu vypadá...

Reagovat
smazaný uživatel

Slávka rupla na Seville 4:2, Fenerbahce "jen" 3:2. Z toho mi vychází jeden gól za 800 milionů. Jsem zvědav, jestli se to Fenerbahce vrátí.

Reagovat
alegre

Ale... Fenerbahce - Sevilla 3:2 a Slavia - Sevilla 0:3! Myslím si, že se jim to vyplatí. Jinak český a evropský fotbal je o něčem jiném, co? Turci mají rozpočet 1 miliardu eur a my jsme šťastni za nějakých 5 - 6 miliónků...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, to byl fór, takhle to opravdu nefunguje. Většinou... Na téma prachy bych se opakoval, už jsem to tu říkal víckrát a názor jsem nezměnil.

Reagovat
alegre

Já si myslím, že každý bod, který ziska český klub v Lize mistrů nebo Poháru UEFA, je malým zázrakem a má cenu milionů eur. Jinak: zase mi všichni budou nadávat, ale viděli jste tu vymyšlenou penaltu pro Inter proti Reginně?

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujaly mě na tom 2 věci.To, že se na to díval snad ze dvou metrů,ale hlavně to gesto.Strašně mi připomnělo jeho "šéfa".

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá hláška! Existuje ještě jedna možnost! Potají držet palce Interu. Ale bacha aby se o tom královna Alžběta nedozvěděla!

Reagovat
smazaný uživatel

myslim,ze postoupi - Bayern,Tottenham,Everton,Marseille,Bremy,Bolton,Hamburger,Getafe

Reagovat
smazaný uživatel

PSV si to doma pohlídá,Boltno to vypustí,musí se šetřit na PL na zahranu, Everton možná to udělá,ale pochybuju,Fiorentina bude betonovat

Reagovat
smazaný uživatel

* Bolton

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje tipy se mi hodně líbí,ale ten Everton Fiorentina tam neprohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj Italové zase na hrušce,přesně tohle říkal totti a spol minulý rok dojdeme až do finále,pak prisel Manchester a konec

Reagovat
smazaný uživatel

Co blázníte všeci stím Evertonem dyť prohrál 2:0 ne?To fakt nemáte tak rádi italské týmy a je to jen vaše přání?

Reagovat
smazaný uživatel

bolfíku ty asik hodně fadíš Angličanům co?Podle mě je realnější že všechyn 3 týmy vypadnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Alegre nechci nic říkat,ale to že Standa Vlček nemůže za Anderlecht nastoupit bys měl přece vědět ne? Vždyť už hrál poháry tuto sezónu za Slavii:) To jen tak na okraj, takže i kdyby se Standa Vlček zbláznil a dal Bayernu 7 gólů, tak max. na playstationu:)

Reagovat
alegre

Tak vidím pánové, že to opravdu čtete!!! Byl to vtípek a chyták a povedlo se!

Reagovat
fantomas

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele