Zajímavosti z kvalifikace: Jižní Amerika

03.04.2009, 14:56
Fejetony
Zaujalo nás
Ono to asi ani jinak nejde! Všechno se točí okolo utkání Bolívie - Argentina, ve kterém Božského Diega sundali z nebe až snad hluboko pod zem. Podívejme se tedy také my na pár zajímavostí okolo tohoto duelu.

Maradonu 6x bodli do srdce!

Tak to tady opravdu ještě nebylo. Musel přijít Maradona, pro mnohé nejlepší fotbalista historie, aby se jako nezkušený trenér podepsal pod vyrovnání historicky nejvyšší prohry chlapců od Rio Plata.

A co říkal Maradona po zápase? "Každý gól Bolívie byl pro mne jedním bodnutím do srdce! Trpěl jsem právě tak jako hráči! Nadmořská výška v La Paz? Ne, ta s tím neměla nic společného! Zdá se mi, že Bolívie sehrála velký zápas. Hrála dobře, hrála dobrý fotbal!”

Tak do této chvíle, co slovo to pravda pravdoucí! Ale pak si Maradona začal trochu protiřečit: "Jsem klidný, kdyby dal Messi gól tak všechno mohlo být jinak. Ale každý tým, který by se dnes postavil proti Bolívii, by trpěl právě tak, jako jsme trpěli my!"

Shrnuto a podepsáno: Bolivijci by si za tento výkon, a hlavně výsledek, zasloužili minimálně 4 body!

Postoupí Argentina?
Snad nikdo si nedovede představit MS 2010 bez Argentiny. Podle teorie jí stačí k postupu 9 bodů. To znamená vyhrát všechna tři zbývající domácí utkání.

Koho na vlastní půdě přivítají? Tak nejdříve přijede Kolumbie, pak Brazílie a na závěr Peru. Po odehraném 12. kole je Kolumbie na šestém místě a stále věří v postup, minimálně do baráže. Brazilci jsou druzí, ale každý bod je dobrý nejen pro ostatní týmy. Navíc je tu ona nesmiřitelná rivalita a hlavně spor zda Pelé nebo Maradona... Peruánci jsou odepsáni, tam by to měla být tutovka. Ekvádor (7), Paraguay (1) a Uruguay (5) si na na jeho "Božstvo Diega I.” počíhají na domácích stadiónech. Hmmm, nemá to Argentina právě jednoduché, co říkáte?

Co máme společného s Bolívii?
Asi mnozí odpovíte jedním slovem: NIC! Mýlíte se pánové! A dámy samozřejmě taky! Na MS 1958 ve Švédsku, se 15. června hrál na stadiónu v Helsingborgu zápas Československo - Argentina.

Výsledek? Ano, ano, ano! 6:1! Sestava? Dolejší - Mráz, Novák , Popluhár - Masopust, Hovorka - Dvořák, Borovička, Molnár, Feureisl, Zikán! Góly? 8. Dvořák 1:0, 17. Zikán 2:0, 39. Hovorka 3:0, 65. Corbatta 3:1, 69. Feureisl 4:1, 82. Zikán 5:1, 89. Hovorka 6:1! Tak teď již víte, co mají naši s Bolivijci společného, že? Napráskali Argentině 6:1!

Nestavte tam toho Carrizu!
Kam? No přeci do branky Argentiny! Kuriozit neni nikdy dost a tady máte jednu z nich. Když dostala Argentina od našich onu již vzpomínanou "šestku", stál v brance jakýsi Carrizo. A při tom středečním půltuctu byl sice v brance někdo úplně jiný, ale shodou okolností nosící od narození stejné příjmení jako jeho předchůdce: Carrizo! Ani bych se nedivil, kdyby každý příští argentinský Carrizo měl na dresu číslo 6!

Tak to mu to vyšlo draho!
José Quiroga, prezident televizní společnosti ITS, se chtěl zviditelnit a udělat si jméno a reklamu tak říkajíc "zadara"! Před utkáním pustil do světa zprávu, že za každý gól do sítě Argentiny vyplatí hráčům 11 tisíc dolarů! Asi si říkal, možná dáme jeden ušmudlaný góleček a tím to skončí. Ale to se chlapec parádně zmýlil! Dnes si rve vlasy a slzíc třesoucí se rukou podepisuje šek na 66 tisíc! Jo slibovat se nemá! Ono to splnění někdy moc a moc bolí...

Co říkají páni novináři?

Deník Clarín: Chaos v obraně a neschopnost v útoku! Výhra doma nad Venezuelou a prohra venku s Bolívií! Jsou to měřítka pro naši reprezentaci? Prohráli jsme s nadmořskou výškou nebo máme hráče, kteří jsou neschopní a nezaslouží si nosit dres naší země?
La Nación: Historický úder! V Bolívii nám nafackovali! Nejlepším hráčem byl brankář Juan Pablo Carrizo! Také tento deník připomíná prohru Argentiny na MS 1958...
Olé: Tento zápas patří do černé historie našeho fotbalu! Argentina? Pohroma!
Crítica: Černé odpoledne v La Paz! Otcovské pohlazení po hlavě hráčů od Maradony mělo sloužit jako anestézie na bolest z jedné z nejdrtivějších porážek v historii argentinského fotbalu!
Messi po utkání ...osobně si myslím, že je nemožné hrát v této nadmořské výšce...

V následujících Zajímavostech z kvalifikace se podíváme trochu severněji. Tam kde hrají o postup týmy USA, Mexika, Kostariky, Hondurasu, Trinidad a Tobago, Salvadoru. Neohrnujte své zmlsané evropské nosánky! Tady se totiž fotbal dýchá, jí, pije, prostě a jednoduše: žije!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (79)

Přidat komentář
smazaný uživatel

asi bude pravda, že taková nadmořská výška hraje roli a není to spravedlivé, ale na druhou stranu to bolivijcům přeju. vždyť jinou radost v tom chudém kraji nemají. já bych jim dal pořadatelství MS

Reagovat
exot12

Spravodlive??? Co Bolivijci hrali o par tisic metrov nizsie???? Ta vyska bola pre oboch rovnaka, je pravda ze Bolivijci su maju skusenosti s touto nadmorskou vyskou, ale na druhej strane kolko ich hracov hra pravidelne v takejto vyske? Ak chcu hrat supery vyrovnanu partiu tak sa na tu vysku musia aklimatizovat a ak prileti super 2-3 dni pred zapasom, tak to je dost tazke, ale podmienky mali obaja rovnake! Vyhovarat sa na vysku to je lacne alibi.

Reagovat
smazaný uživatel

Já souhlasím s tím ,aby tam Bolivijci klidně hráli, každopádně to stejné podmínky nejsou, jejich organismy jsou na to připravené lépe a rozhodně to není laciná výmluva.

Reagovat
Kily

souhlas, sice mají výhodu, ale nakazovat jim kvůli tomu, aby hráli jinde? To je hloupost, to by pak velká část Evropy taky mohla protestovat kvůli tomu, že musí hrát v Rusku, kde jsou daleko nižší teploty, na které třeba Řekové nejsou zbyklí

Reagovat
exot12

No je pravda ze zatial som tak vysoko nebol, ale myslim ze kazdy "obycajny" clovek by mal uz len po prilete problemy s dychanim, a nie to hrat este futbal. Preto ak chces hrat v takej vyske bolo by fajn aby v tej vyske stravili tak minimalne tyzden, je mi jasne ze to samozrejme vzdy ide. Ja sice neviem kolko bolivijskych hracov hrava pravidelne v takej vyske ale myslim ze zas tak vela ich nebude co znamena ze aj domaci sa musia aklimatizovat, preto si myslim ze ta vyska az taky rozdiel vo vykonnosti nebude. Hra tam vyznamnu rolu ale nebude tym hlavnym a rozhodujucim faktorom.

Reagovat
Lorcan

Za článek z kvalifikace MS Jižní Ameriky moc děkuju redakce

Reagovat
smazaný uživatel

Alegre

Reagovat
smazaný uživatel

článek Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Alegre je zpět.

Reagovat
Lorcan

Za článek z kvalifikace MS Jižní Ameriky moc děkuju redakce

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam ze se tu najde prostor pro takove clanky, treba i o nakem zajimavem zapasu v Jihoamerickych ligach popripade z Copa Libertadores.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektní článek!

Reagovat
One-Real

alegre

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň teda nešli Messi a spol. zapíjet žal s prostitutkami jako ta naše sebranka.

Reagovat
smazaný uživatel

never vsetkemu co napisu v novinach..

Reagovat
smazaný uživatel

To je zvláštní,že si k tomu vyjádřil i jejich manažer Zíka a nadšením zrovna nesršel.

Reagovat
smazaný uživatel

Fotky byly celkem prokazatelné...

Reagovat
smazaný uživatel

hh no tak fotky som nekukal.. ale cital som neco ze tusim Fenin hovoril ze sa bol odfotit s nejakou znamou a to bolo vsetko .. a ze je urazena ze ju oznacili za prostitutku

Reagovat
fantomas

Nádhera nádheroucí...

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Maradona sa ani na vysokú nadmorskú výšku sťažovať nemôže. Bol to on kto hral s boľševikom Evom Morálesom futbal vo vyše 4 tisíc mnm., aby tak protestovali proti zákazu Fify.

Reagovat
smazaný uživatel

*výške

Reagovat
smazaný uživatel

A stěžuje si Maradona?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie . A ani to nikde netvrdím .

Reagovat
božský John

p.Hodr je opravdu formát,chtělo by to psát články častěji,protože jsou opravdu skvělý Jen houšť.

Reagovat
Tomanatura

Díky.

Jenom mě furt dostává, jak si všichni stěžují na nadmořskou výšku. V Bolívii se neprohrálo jak dlouho, ale zrovna když dojde Maradona, tak najednou přes tu výšku nejde hrát. Messi si za ten výrok zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

A ty si ani to nezasloužíš.

Takže pro všechny hlupáky, kteří zas dají na větu vytrženou z kontextu: Messi řekl, že jiní to třeba budou vidět jinak ale jeho osobní názor je, že se tam hrát nedá, ale že to nemůže být výmluva, protože bylo na nich, aby ses tím vypořádali.

Tak mu za to dejte všichni palec dolů, abyste zas dokázali, jak jste manipulovatelní.

Reagovat
Tomanatura

Kdybys to napsal hned, tak předejdeš tomuto palcování, jelikož jsi zřejm jediným uživatelem, který to ví... Ale tys chtěl počkat na to, až tu bude víc lidí, co budou dávat Messimu palec dolů, aby jsi je pak mohl zkritizovat, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíše jsem čekal, kdo bude ochoten použít vlastní hlavu, kdo bude jak stádo, kdo naskočí na vytrženou větu z kontextu, kdo dá palec dolů naschvál jen protože je to proti Barceloně a tak dál.

Věz, že bych byl radši, kdyby zde bylo více rozumných než manipulovatelných. Kritiku bych v tom případě rád oželel.

Reagovat
Tomanatura

Ne, nedal jsem ten palec ani proti Barceloně, ani proti Messimu, ale proti tomu výroku. Omlouvám se, že mi nedokázalo dojít, že to mohlo být myšleno i jinak.

Reagovat
alegre

Ale ono to nebylo mysleno jinak, on to tak opravdu rekl. ...osobně si myslím, že je nemožné hrát v této nadmořské výšce... No a ty tecky pred a za textem jsou tam jasne uvedeny, aby si kazdy vsimnul, ze toho predtim a potom napovidal vic nez dost. Nikdo se na tu nadmorskou vysku nevymlouval, ono to po takovem vyprasku ani snad neslo. Predesle vysledky Bolivie doma? Urugay 2:2, Peru 3:0, Kolumbie 0:0, Chile 0:2, Paraguay 4:2...

Reagovat
Tomanatura

Hmm, tak jsem zřejmě úplný debil, jelikož těch teček jsem si fakt nevšimnul.

Co se týče těch výsledků, tak ty jsou naprosto adekvátní k síle Bolívie a nadmořské výšce. Což pochopitelně 6:1 s Argentinou není. A co si tak vzpomínám, tak Argentina tam už hodně dlouho neprohrála.

Jinak, jak je nadšený Honduras výhrou?

Reagovat
alegre

Tak tady je to davove silenstvi! Primy prenos zacinal 5 hodin pred vykopem, od rana vsichni komentatori v televizi v dresech Hondurasu, pokladni v supermarketech, v bankach, taxikari, proste to se musi videt... Den po zapase opakovani celeho zapasu v tv, ale dokonce i v radiu!!! A oni toposlouchaji a dokonce rvou znovu gol...

Reagovat
Tomanatura

Hondurasané musí být vskutku fotbalovým národem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal je neskutečná hra, Honduras!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten postup vám budu přát

Reagovat
alegre

Honduras si to pro sve neuveritelne nadseni pro fotbal snad opravdu zaslouzi. A tentokrate ma i docela dobre poskladane muzstvo... Vic je v dalsim pokracovani Zajimavosti z kvalifikace, ktery je napsany, odeslany a ceka na pristi zverejneni. Asi po nedeli, vse zalezi na redakci EF.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Alegre, daří se Leonovi (Parma) v repre Hondurasu? Jestli je teda vůbec povoláván.

Reagovat
alegre

Mel problemy, pohadal se s trenerem, opustil soustredeni reprezentace a Rueda ho odmitl ke2 zapasu, povolat. Pak, na tlak verejnosti a zejmena novinaru ho znovu nominoval a proti Mexiku zahral dobre.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, dík za info

Reagovat
smazaný uživatel

HONDURAS-PO 28LETECH ČEKÁNÍ - DO AFRIKY POSTOUPÍ !! KDE ČERPÁŠ "FANDO HONDURASU" TY FOTBALOVÉ ZÁŽITKY Z TÉTO ZEMĚ

Reagovat
alegre

Ziju v Hondurasu od roku 1992 a tak vse cer`pam "v primem prenosu" Nejsem zadnym velkym fandou Hondurasu, ale samozrejme bych byl rad kdyby na MS 2010 postoupil. Je to jedina zabava lidi ze zeme, kde je 50% nezamestnanost, 60% lidi zije na nebo pod hranici bidy... A taky bych rad zazil tu atmosferu.

Reagovat
smazaný uživatel

DOBRODRUŽNÝ ŽIVOT..TVŮJ ČLÁNEK ZE SEVERU TEN"PŘÍMÝ PŘENOS"DOSLOVA OŽIVUJE DÍKY ZA NĚJ HONDURAS SI POSTUP ZASLOUŽÍ(OD R.2000 BYL 2xNA OH I NA MS-20)..PAMATUJU NA MS1982-PROHRÁLI DÍKY SUDÍMU AŽ POSLEDNÍ ZÁPAS(HRÁLI O POSTUP A"MUSELI"POSTOUPIT DOMÁCÍ!)A JE"BREČÍCÍ"NEMOHLI DOSTAT ZE HŘIŠTĚ-TO BYLY SILNÉ"EMOCE"!!

Reagovat
Kiosek

José Quiroga se dobre placne pres kapsu.. 66tisic dolaru to uz jsou naky drobny..

Reagovat
smazaný uživatel

Od příchodu Maradony všechno klapalo na 99% a teď příjde tohle... Hrát v takové nadmořské výšce musí být neskutečný hnus, ale Argentina přesto nikdy nemůže dostat šestku, snad to byl ojedinělý výpadek, Argentina teď nemá zrovna moc dobrou výchozí pozici, další klopýtnutí si už nemůžou dovolit. Věřím, že po tomhle debaklu budou silnější.

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina

Reagovat
Zajda

Super článek...

Reagovat
smazaný uživatel

Nj, Maradona je holt obětí vlastní povrchnosti. V zájmu Fidela, Huga a spol. má potřebu proti všemu, s čím má jeho mozek problémy, protestovat, tak teď dostal napráskáno, s ním bohužel i celá Argentina...Je jasné, že nadmořská výška poskytuje velkou výhodu, v dnešním fotbale není možnost se nějak přehnaně dlouho aklimatizovat, což je HODNĚ znát

Reagovat
smazaný uživatel

Nikomu nadmořská výška města La Paz nevadila. Až do té doby než jeden fotbalista řekl, že se mu špatně dýchá a už všichni chtějí aby bolívijci hrají někde jinde. Ať si bolívijci hrají v La Pazu nadále a fandím jim aby neslevili. Ať si dojedou hostující repre o týden dřív a aklimatizují se lépe. bolivíjcům se může taky špatně dýchat hůř než v La Pazu, ale nezkuhrají a hrají dále.Bolívie forever.

Reagovat
Tomanatura

Počkje, jak mohla Argentina dojed dříve, když v sobotu hrála s Venezuelou v Buenos Aires? A i kdyby hrála dřív s Bolívií, tak přece nemůžou dojed o týden dřív, když ještě ti hráči hrají v klubu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Měli si sehnat stan od Katky.

Reagovat
Tomanatura

Ne. Prostě si nachytat vzduch do bomb a celý týden ho dýchat.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Je samozřejmě blbost mektat něco o tom, že to vlastně nikomu nevadilo, dokud si to jeden hráč nevycucal z prstu - jde o vědecky dokázané skutečnosti, o kterých opravdu nemá smysl pochybovat.

Reagovat
Bakary3

Skvělej článek, spoustu zajímavostí..

Reagovat
smazaný uživatel

ZAJÍMAVÝ ČLÁNEK PRO FANDY "COMMEBOLU"..AKORÁT JESTLI SE NĚCO NEDĚJE V"ZÁKULISÍ" ARGENTINSKÉHO MUŽSTVA..MARADONA TAM MÁ ZETĚ(AGUERA)A VYHODIL IKONU RIQUELMEHO!! DO ÉTERU SE PAK VYPUSTÍ "ŘEČI"O NADMOŘSKÉ VÝŠCE !! ALE MISTROVSTVÍ SVĚTA BEZ ARGENTINY A BRAZÍLIE?-NEMYSLITELNÉ!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A NENÍ BEZ ZAJÍMAVOSTI ŽE PŘED NEDÁVNEM "PROPADLA" ARGENTINSKÁ'20 NA MISTROVSVÍ COMMEBOLU A NEPOSTOUPILA-JAKO OBHÁJCE A SUVERÉN POSLEDNÍCH ROKŮ-NA MS-20 !!!

Reagovat
vodka

nepsals náhodou taky do diskusí na novinkách?

Reagovat
smazaný uživatel

KTERÉ "NOVINKY" MÁŠ NA MYSLI? PSAL JSEM KONKRÉTNĚ TADY A TAKY NA "OSOBNOSTI"-SOCRATES.. JSEM FANDA COMMEBOLU A ZAJÍMÁM SE O MIMOEVROPSKÝ FOTBAL-SE ZÁJMEM SLEDUJU VZESTUP EXOTICKÝCH TÝMŮ(ZVLÁŠTĚ OD R.1990-KDY"MARADONOVA"ARGENTÍNA-OBHÁJCE TITULU-PROHRÁLA S LEGENDÁRNÍM KAMERUNEM NA MS V ITÁLII !!)

Reagovat
honziss

Dík že jsi nám řekl svůj pohled, je fascinující, Mr. Broken Keyboard.

Reagovat
smazaný uživatel

no ta nadmorska vyska to je svina....behal sem na lyzich zavodne a vim co to je....nekdy sme potrebovali i 7 dni dostat se do normalu...ale..6:1???????????nehroziiiiiiiiiiiiiiiiiii to by museli hrat na everestu.....prodany match,heheheheh

Reagovat
smazaný uživatel

SE ZÁJMEM OČEKÁVÁM ČLÁNEK ZE SEVERU AMERIKY-CONCACAF TO JE BUDOUCNOST..KOSTARIKA ČI USA(I DÍKY BECKHAMOVĚ MISI)MOHOU NA MS PŘEKVAPIT(ZÁPAS ANGLIE-USA NA MS OČEKÁVÁM!), HONDURAS MÁ ÚSPĚŠNOU MLÁDEŽ, OTÁZKA ČASU KDY PRONIKNE PANAMA NEBO CUBA, A "BOHÉMŠTÍ"TRINIDAT S JAMAJKOU TI OBZVLÁŠTĚ POTVRZUJÍ-JAK TREFNĚ NAPSÁNO-ŽE TAM SE FOTBAL DÝCHÁ,JÍ A PIJE....!!!

Reagovat
PJ

Nenapadlo tě třeba někdy vypnout CAPS LOCK?

Reagovat
smazaný uživatel

PROČ MYSLÍŠ KOLEGO FANDO?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

Protože tenhle způsob upozorňování na svoje příspěvky mi přijde krajně stupidní. A na některých fórech je takovýhle "křičení" zakázaný. Když to tu tak občas vidim, tak si řikam, že bych to tu nejradši zakázal taky.

Reagovat
smazaný uživatel

NEVÍM CO ŘEŠÍŠ KOLEGO FANDO?!?..PÍŠU TAK-NEJEN NA PC ČI MOBILNĚ-ALE I RUČNĚ OD SVÝCH STUDENTSKÝCH LET(A JE PARADOX ŽE MI TO-STEJNĚ JAKO TY-"SOUDRUZI UČITELÉ"TAKY ZAKAZOVALI,SNIŽOVALI ZNÁMKY ČI TRHALI STRÁNKY )..TAKŽE SE ZÁKAZY OPATRNĚ(TAKY BY JSME PŘÍŠTĚ NEMUSELI ČIST FAJN FEJETONY)..UŽÍVEJ SI FOTBÁLEK

Reagovat
PJ

A to je paradox, ze ti to ucitele zakazovali? Nebude to spis tim, ze psat vsechno velky je opravdu nenormalni? Zkus nad tim popremyslet, proc ti to zakazovali, a proc tady 99% lidi pise normalne... A jestli tady zakazu capslock nebo ne, to opravdu nebude mit vliv na to, jestli tu budou nebo nebudou fejetony...

Reagovat
smazaný uživatel

"SE ZÁKAZY OPATRNĚ" .. JEN MYŠLENO ŽE(PROTO MÁ SPÍŠE USMĚVNÁ VZPOMÍNKA NA MLÁDÍ) UŽ JSME SI TĚCH ZÁKAZŮ V MINULOSTI UŽILI DOST A SNAD JSME SE OD TOHO OSVOBODILI K MOŽNOSTEM SOUČASNÝM...ABY NÁM NĚKDY NĚKDO TŘEBA NEZAKÁZAL INTERNETOVÉ STRÁNKY-FEJETONY ZE SVĚTA-ČI OSOBNÍ NÁZORY..A VAŽME SI TOHO ŽE SE MŮŽEME VYJADŘOVAT SVOU FORMOU K FOTBALOVÉMU DĚNÍ CO NENECHÁ NIKOHO V KLIDU V KAŽDÉM KOUTĚ SVĚTA-A O TO TADY PŘECE JDE....

Reagovat
smazaný uživatel

Je až s podivem, jak lidi dokáží omezovat kvůli úplným stupiditám jiné, jen proto, že je to "nenormální", přičemž ta stupidita vůbec nebrání tomu druhému ani jej neomezuje, jen mu osobně zkrátka vadí a kvůli tomu by v důsledku moci mohl zakázat člověku používat jeho zaběhnutý osobní styl, který má zažitý celý život a "vyjadřuje tím jednoduše řečeno svobodu".

Palec dolů pro tebe a ty, které uživatel ve svém příspěvku zmiňuje.

Reagovat
smazaný uživatel

TRINIDAT

Reagovat
smazaný uživatel

O.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Diego pred zapasom povazoval za spravne ze zapas sa bude hrat v La Paz, 3680 metrov nad morom. Pred rokom ked este nebol trenerom reprezentacie, kopal s bolivijskym prezidentom Moralesom do lopty v riedkom vzduchu And len preto aby protestoval voci navrhu Seppa Blattera aby sa medzistatne zapasy hrali len do vysky 2500 m.

"Ukazali sme mu ze sa tu hrat da" - povedal vtedy Diego.

Pisal sa 1.april, zisiel sa rok z rokom a po istom vaznom zapase na svetelenej tabuli stadiona v La Paz svietilo:

Bolivia 6 Argentina 1. Nebol to prvoaprilovy zart. Bol tam naozaj riedky vzduch. Aj istemu Diegovi Maradonovi sa dychalo tazko. A pritom on ani nehral. Len bezmocne sedel na lavicke.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele