Eredivisie - souhrn 23. kola

19.02.2021, 21:50, aktualizováno 21.02.2021, 22:00
Komentáře a souhrny
Sebastian Haller (© AFP)
Ajax přestřílel Spartu Rotterdam a na druhý PSV Eindhoven, který přehrál Vitesse, má šestibodový náskok. Úspěšný byl také Alkmaar, jenž zvítězil na půdě Venla. Naopak zaváhal Feyenoord, který remizoval v Enschede s Twente, zatímco Utrecht v předehrávce nadělil potupný půltucet Willemu II...

AFC Ajax - Sparta Rotterdam 4:2

21.02.2021 20:00

Góly: 14. Sébastien Haller, 37. Sébastien Haller, 45+4. Perr Schuurs, 50. Mohammed Kudus - 53. Danzell Gravenberch, 90+1. Danzell Gravenberch

Ajax plynule navázal na čtvrteční triumf v Evropské lize na půdě Lille a v Eredivisie si hravě poradil s rotterdamskou Spartou. Napříč všemi soutěžemi uzmul již svou desátou výhru v řadě a díky ní si upevnil své vedení v Eredivisie. Mrzet ho můžou snad jen dvě inkasované branky, před nimi skóroval celkem čtyřikrát a do té chvíle byl na hrací ploše jasně lepším mužstvem.

Sparta mohla působit v úvodních chvílích utkání poněkud aktivněji, například Harroui ve 12. minutě vyslal dalekonosný projektil, tím ovšem brankáře Stekelenburga zásadně nepřekvapil. Naopak na druhé straně o pár chvil později udeřil poprvé Ajax. Tadić unikl do šestnáctky, pak nasměroval míč ke vzdálenější tyči, odkud nehlídaný Haller z blízkosti pohotově rozvlnil síť.

Ve 24. minutě se podařilo domácím svůj náskok navýšit, nebo si tuto skutečnost aspoň zprvu mysleli. Antony se propracoval za soupeřovu defenzivu, předložil přihrávku Tadičovi, který velmi snadno překonal gólmana Okoyeho. Jelikož se ale prvně jmenovaný nacházel v těsném ofsajdu, skóre směrem kupředu se nepohnulo. Další gól tedy přišel na řadu až ve 37. minutě.

Blind nasměroval dlouhý pas do pokutového území, tam ho Álvarez sklepl hlavou Hallerovi, jenž dotlačil balón u bližší tyčky za brankovou čáru. Ve 41. minutě se sám Álvarez poté chtěl zapsat na střeleckou listinu, Tadičovu pobídku ovšem do brány neusměrnil, neboť mu proces hlavičkování nevyšel vůbec podle představ, a tak bránící Vriends odkopl merunu do bezpečí.

V nastavení prvního dějství se přece de Godenzonen dočkali ještě jednoho gólového úspěchu. Tadić rozehrál standardní situaci z výhodného postavení přiťuknutím míče pro Schuurse, ten bleskově vypálil a jeho pokus proletěl kolem všech hráčů až k tyčce, kam se Okoye nestačil přemístit. A krátce po obrátce domácí zasadili Spartě ještě jeden a zároveň též poslední úder.

David Neres našel táhlým centrem ve vápně neúnavného Tadiče, ten se rozhodl necílit, balón předal pod sebe do druhé vlny sbíhajícímu si Kudusovi, jenž svou levačkou lehce vyzrál na bezmocného Okoyeho. Od té doby již Ajax, který měl tohle střetnutí plně pod svou kontrolou, nepůsobil směrem dopředu tak hladovým dojmem. Ostatně neměl k tomuto podnikání důvod.

Důležité pro něj bylo dohrát tuhle bitvu hlavně ve zdraví a hlídat svůj náskok. Každopádně jakéhosi polevení v koncentraci se ve finále stejně nevyhnul, a tak jeho sok zaznamenal dvě snižující trefy. Obě zařídil Gravenberch, jehož v 53. minutě uvolnil do samostatného úniku Thy, a tu druhou zajistil v závěru po účinné rychlé kombinaci a finální nahrávce Engelse.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - SBV Vitesse 3:1

21.02.2021 16:45

Góly: 66. Donyell Malen, 86. Mario Götze, 88. Mario Götze - 4. Armando Broja

Eindhovenský gigant dokázal napravit čtvrteční porážku z úvodního vyřazovacího kola Evropské ligy na půdě řeckého Olympiakosu (2:4) a tentokráte zdolal trápící se Vitesse po výsledku 3:1. Přitom hosté šli velmi brzy do vedení a domácí se dlouho trápili, ovšem v závěrečných pětadvaceti minutách skórovali hned třikrát a vývoj proto otočili. V tabulce si upevnili druhou pozici s padesáti body a na vedoucí Ajax stále ztrácejí šest bodů.

Ústřední postavou tohoto nedělního utkání se stal německý špílmachr Mario Götze, který se vrátil na ligové trávníky po delší době. Na hřiště přišel až v 64. minutě a o vítězství svého celku rozhodl dvěma brankami v rozmezí 86. - 88. minuty. Naopak klub z Arnhemu stále prohlubuje svou krizi, momentálně nevyhrál v Eredivisii již popáté za sebou a propadl se až na páté místo s dvaačtyřiceti body o skóre za čtvrtý Feyenoord.

Přitom svěřenci trenéra Thomase Letsche začali naprosto fantasticky a vedoucí gól vsítili po necelých čtyřech odehraných minutách. Teprve devatenáctiletý albánský útočník Armando Broja obdržel zpětnou nahrávku v pokutovém území soupeře od Dasy a z první krásně zavěsil do protějšího dolního růžku. Domácí od tohoto okamžiku zákonitě přidali a tlačili se za vyrovnáním.

Během deseti minut se zjevil ve dvou velice slibných možnostech belgický mladíček Vertessen, ale ani v jednom případě nevyzrál na famózního brankáře Pasveera. Poté na opačné straně pálil těsně nad horní tyčku Tannane a vzápětí byl Broja blízko ke své druhé vstřelené brance v zápase, jelikož z hranice šestnáctky orazítkoval pravou tyč. Krátce po půl hodině opět zasahoval Pasveer, když si poradil projektilem izraelského útočníka Zahaviho.

Ve 38. minutě nařídil rozhodčí Kuipers pokutový kop ve prospěch SBV za držení Gutiérreze, nicméně po konzultaci s videorozhodčím svůj verdikt změnil, neboť k zákroku došlo ještě před hranicí šestnáctky PSV a následoval tak přímý volný kop z hodně nadějné pozice. K němu se postavil Tannane a výtečný zákrok předvedl gólman Mvogo, marocký reprezentant se však posléze dostal i k dorážce a zblízka svou tvrdou ranou napálil břevno.

Po změně stran se obrázek hry přeci jen změnil a domácí na hřišti vládli, kýženého vyrovnání se dočkali v 66. minutě. Po pobídce od Zahaviho vystřelil z osmi metrů střídající Donyell Malen a svým skvělým přízemním pokusem zakončil přesně k pravé konstrukci. O dvacet minut později otočil průběh již zmiňovaný Götze, po prudké přihrávce Malena před branku totiž chytře tečoval balón ke vzdálenější konstrukci mimo dosah Pasveera.

Stejný hráč přidal definitivní pojistku za další dvě minuty, tentokráte se po rychlém brejku zjevil společně s Thomasem sám před bezmocným hostujícím strážcem a zcela prázdnou branku nemohl z deseti metrů minout.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Groningen 1:1

21.02.2021 14:30

Góly: 43. Siem de Jong - 82. Tomáš Suslov

Duel mezi Heerenveenem a Groningenem byl podle očekávání nesmírně vyrovnaný a svého vítěze nakonec nepoznal, i když blíže k úspěchu přeci jen mělo SC. To se dostalo do vedení na konci prvního poločasu a dlouho drželo těsný náskok, nicméně houževnatí hosté dokázali srovnat zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Domácí se v tabulce nacházejí na desátém místě s třiceti body, hostům patří šestá příčka s osmatřiceti body.

Úvodní dějství nebylo příliš zajímavé a ani jeden celek se příliš často nenacházel před pokutovým územím soupeře, i přesto byl o něco aktivnější Heerenveen. Ten svou první vyloženou možnost ze 43. minuty přetavil ve vedoucí gól. Po hezkém centru z levého křídla přistál míč na kopačce Henka Veermana, který ho okamžitě z první vrátil před branku k volnému Siemu de Jongovi a ten se z osmi metrů zkušeně trefil do bližšího spodního rohu.

Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena po změně stran zodpovědně bránili a protivníka téměř k ničemu nepouštěli, balón se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo něco měnit. Avšak hosté v závěru přidali a zatlačili svého konkurenta na jeho vlastní polovinu. Kýženého vyrovnání se mohli dočkat v 79. minutě, kdy se vyhoupl do vzduchu Jørgen Strand Larsen a povedenou hlavičkou orazítkoval břevno.

Groningen se rozhodně nevzdával a za další čtyři minuty přeci jen srovnal krok. Po zpětné přihrávce z pravého křídla od Alessia da Cruze se opřel do balónu z dobrých pětadvaceti metrů teprve osmnáctiletý slovenský záložník Tomáš Suslov a jeho parádní projektil zaplachtil k levé konstrukci kolem marně se natahujícího gólmana Muldera.

Ve zbývajícím průběhu nechtěl ani jeden tým udělat chybu a oba brankáři proto byli bez práce. Heerenveen se v příštím kole pokusí vrátit do horní poloviny Eredivisie na půdě zachraňujícího se Zwolle, Groningen přivítá rozjetý Sittard.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - Heracles Almelo 3:0

21.02.2021 14:30

Góly: 11. Ola John, 23. Lennerd Daneels, 75. Richard van der Venne

RKC naposledy doslova vybojovalo nesmírně důležitou výhru s posledním Emmenem, když dokázalo skórovat až v poslední minutě základní hrací doby. Nyní předvedlo mnohem suverénnější výkon proti nevyzpytatelnému Heraclesu, během úvodních pětadvaceti minut si vytvořilo dvoubrankový náskok a ten definitivně pojistilo necelých dvacet minut před koncem. Hosté naopak podruhé v řadě nebodovali a k tomu ani neskórovali.

Loňský nováček se tak před závěrečnou třetinou tohoto ročníku přiblížil k vytoužené záchraně, s dvaadvaceti body se posunul na čtrnáctou pozici o skóre před patnácté Venlo a před šestnáctou barážovou příčkou Willemu si vytvořil celkem solidní devítibodový náskok. Heracles zůstává v tabulce na jedenáctém místě s osmadvaceti body. Svěřenci trenéra Freda Grima začali s velkým odhodláním a do vedení se dostali již krátce po deseti minutách hry.

Na pravém křídle krásně převzal míč Lennerd Daneels a poté jeho zpětná křižná nahrávka propadla k Olu Johnovi. Osmadvacetiletý zkušený útočník si pěknou kličkovanou udělal prostor ke střele a z deseti metrů se trefil přímo k levé tyči kolem marně se natahujícího brankáře Blaswiche. Waalwijk dokázal zvýšit svůj náskok přesně v polovině prvního poločasu zásluhou nesmírně aktivního Daneelse.

Teprve dvaadvacetiletý belgický záložník využil překrásné přízemní kombinace svých spoluhráčů a po finálním zpětném přistrčení od Oostinga zkusil štěstí z dobrých dvaadvaceti metrů, jeho povedená skákavá rána zapadla přímo k protější konstrukci. Výběru z Almela se v následujícím průběhu určitě nedala vytknout bojovnost, jenomže v ofenzívě byl naprosto bezzubý a za celý zápas nedokázal ani jednou vystřelit mezi tři tyče.

RKC hrálo velice trpělivě a svou třetí rozhodující trefu přidalo v 75. minutě. Z půlící čáry odcentroval Anita, jenž svým dlouhým pasem oslovil Richarda van der Venneho. Ten si chytře hrudí posunul balón směrem dopředu, po krátkém sólu položil výtečnou kličkou bránícího protihráče a nakonec lišáckým přízemním pokusem přelstil naprosto bezmocného Blaswiche.

Více informací k zápasu

FC Twente - Feyenoord Rotterdam 2:2

21.02.2021 12:15

Góly: 13. Danilo (pen.), 14. Tyronne Ebuehi - 24. Jens Toornstra, 67. Steven Berghuis (pen.)

Feyenoord nepotvrdil úlohu mírného favorita v Enschede, nicméně vzhledem k průběhu může být i rád za nerozhodný výsledek v poměru 2:2. Domácí se totiž během úvodní čtvrthodiny dostali do dvoubrankového vedení, rotterdamský klub celkem záhy snížil a kýženého vyrovnání se dočkal přesně v polovině druhého dějství. Hosté v tuto chvíli poskočili na čtvrtou pozici s dvaačtyřiceti body, Twente má na kontě o osm bodů méně a je osmé.

Svěřenci trenéra Rona Janse se dostali do vedení ve 13. minutě z pokutového kopu. Hezký průnik do šestnáctky protivníka předvedl Narsingh a byl evidentně podražen Senesim, rozhodčí Makkelie se příliš dlouho nerozmýšlel. K nabídnuté možnosti se postavil nejlepší domácí střelec Danilo, který přerušil své devítizápasové čekání na ligovou branku přízemní střelou do levého spodního rohu, brankář Marsman se i přes vystižení směru natahoval marně.

Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a Twente se radovalo z druhé vstřelené trefy. Po chybě v hostující defenzívě se dostal k míči Narsingh, jehož tečovaná křižná přihrávka propadla před branku až k nabíhajícímu Tyronnemu Ebuehimu, jenž s trochou štěstí zamířil k protější tyči. Mírný favorit od tohoto okamžiku výrazně přidal a o deset minut později se vrátil do hry o bodový zisk zásluhou Jense Toornstry.

Dvaatřicetiletý záložník se opřel do balónu z osmnácti metrů a naprosto parádním způsobem zavěsil do bližší šibenice, gólman Drommel se jen naprázdno proletěl vzduchem. V prvním poločase již k ničemu nebezpečnému nedošlo, zhruba pět minut po výměně stran chtěl domácím vrátit dvougólový náskok aktivní Narsingh. Ten tvrdě vypálil z dvanácti metrů, jenomže na poslední chvíli byl zablokován.

Hosté v dalších minutách postupně zvyšovali svůj tlak a podruhé rozvlnili síť v 67. minutě. Po nepříliš přesné zpětné nahrávce se snažil celou situaci zachránit Dumič, avšak pouze evidentně podrazil rozběhnutého Sinisterru a ani o této penaltě nemohlo být pochyb. Balón si přichystal tradiční exekutor Steven Berghuis a jako správný kapitán nezaváhal, míč napálil přesně pod břevno do protipohybu Drommela. Poté již žádná gólová možnost k vidění nebyla a výsledek se proto nezměnil.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - ADO Den Haag 2:0

20.02.2021 21:00

Góly: 26. Lisandro Semedo, 79. Sebastian Polter

Fortuna znovu prokázala skvělou formu a nyní si poradila i se zachraňujícím se Den Haagem po výsledku 2:0, díky tomu si upevnila své postavení v klidném středu tabulky a momentálně poskočila na velmi solidní devátá pozice s jednatřiceti body. Naopak ADO nenavázalo na nedávnou senzační remízu s PSV (2:2) a tento velmi důležitý zápas nezvládalo, i když herně za svým protivníkem až tolik nezaostávalo.

Svěřenci trenéra Ruuda Broda klesli na sedmnácté místo se třinácti body, za šestnáctým Willemem zaostávají vinou horšího skóre. Domácí celek zvítězil počtvrté z předchozích pěti případů a začíná se stávat velkým překvapením této sezóny, neboť dokonce atakuje i pohárové příčky. Tento sobotní duel nebyl příliš atraktivní a mnoho vyložených možností se neurodilo, nicméně celek ze Sittardu byl přeci jen o něco nebezpečnější.

První poločas spíše probíhal v opatrnějším duchu, krátce po pětadvaceti odehraných minutách se z ničeho nic dostal do vedení mírný favorit. Lisandro Semedo obdržel parádní průnikovou přihrávku do volného prostoru od Seuntjense a pak vystřelil ze čtrnácti metrů, jeho pokus přeci jen zapadl do sítě i s trochou štěstí. Domácí se i v následujícím průběhu snažili tlačit a svůj náskok mohli pojistit necelých pět minut před přestávkou.

Do prostoru tří tyčí opět dopravil balón aktivní Semedo, jenomže tato jeho trefa nakonec nebyla uznána kvůli zřetelnému ofsajdu. Hosté se po změně stran snažili najít recept na pozornou defenzívu protivníka, avšak brankář Yanick van Osch neměl téměř žádnou práci. Naopak Fortuna se mohla definitivně uklidnit asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Po parádním centru z pravé strany hlavičkoval u vzdálenější tyče Seuntjens a gólman Fraisl předvedl famózní zákrok jednoruč, ovšem pak se k dorážce z bezprostřední blízkosti propracoval Sebastian Polter a ten zcela odkrytou branku nemohl minout. Ve zbývajících minutích k ničemu zajímavému už nedošlo, Den Haag se v příštím kole utká s konkurenčním Waalwijkem a Sittard zavítá na půdu silného Groningenu.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - AZ Alkmaar 1:4

20.02.2021 20:00

Góly: 24. Christos Donis - 15. Jesper Karlsson, 56. Håkon Evjen, 64. Myron Boadu, 85. Myron Boadu

Alkmaar potvrdil vzrůstající formu z poslední doby a nyní bez větších potíží přehrál zachraňující se Venlo po výsledku 4:1. Přitom domácí dlouho drželi se svým rivalem krok, jenomže po vyloučení obránce Christiana Kuma už neměli šanci. Na ligové scéně prohráli potřetí za sebou a v tabulce se stále nacházejí na čtrnáctém místě s dvaadvaceti body. AZ se naopak posunulo na třetí příčku s šestačtyřiceti body a za druhým PSV zaostává o bod.

Úvodní čtvrthodina toho příliš zajímavého nepřinesla, ihned na to se dostal do vedení jasný favorit. První větší možnost tohoto sobotního utkání zužitkoval dvaadvacetiletý švédský útočník Jesper Karlsson, který si navedl míč z pravé strany blíže do středu a měl dostatek času ke střele, z osmnácti metrů pak nádherně uklidil balón k pravé konstrukci. Avšak VVV se v žádném případě nevzdalo a o devět minut později srovnalo krok.

K přímému volnému kopu z pravé strany se postavil Van Crooij a svým načechraným pasem našel před hranicí brankového území nabíhajícího Christose Donise, jenž prudkou hlavičkou z bezprostřední blízkosti překonal naprosto bezmocného gólmana Kirschbauma. Ve zbývajícím průběhu prvního poločasu k ničemu nebezpečnému nedošlo, hosté si vzali zpět svůj ztracený náskok zhruba deset minut po přestávce.

Kolmici do pokutového území Venla se pokusil zachytit jeden z domácích hráčů, jenomže míč nešťastně posunul ke zcela osamocenému Håkonu Evjenovi a ten vyloženou možností nepohrdl, když se trefil přesně do bližšího spodního rohu. Domácí si výrazně zkomplikovali svou situaci v 58. minutě. Kum totiž nejprve neodkopl balón do bezpečí a pak se snažil celou situaci zachránit, ale ve vyložené brankové příležitosti fauloval unikajícího Myrona Boadua.

Rozhodčí Kamphuis se příliš dlouho nerozmýšlel a ze své kapsičky vytáhl přímou červenou kartu. Za dalších šest minut definitivně pojistil náskok Alkmaaru právě dvacetiletý Boadu. Ten sice uklouzl v brankovém území soupeře, nicméně i přesto dokázal zavěsit přímo pod břevno. Stejný hráč vsítil svůj druhý gól v tomto utkání necelých deset minut před závěrečným hvizdem. Tentokráte po tvrdé ráně z mírného úhlu od Wijndala a zákroku Kirschbauma rozvlnil síť zcela odkryté branky ani ne z metrové vzdálenosti.

Více informací k zápasu

FC Emmen - PEC Zwolle 3:2

20.02.2021 18:45

Góly: 36. Luka Adžić, 45+2. Michael de Leeuw, 70. Jari Vlak - 43. Bram van Polen, 88. Yuta Nakayama

Přece se i v Drentsku dočkali své první ligové výhry v této sezóně. Emmen se sice nemohl odpoutat ze samého dna tabulky, i tak je jeho skalp Zwolle aspoň jakýmsi prvním částečným úspěchem při cestě za případnou záchranou. Kolo číslo dvacet tři ukončilo jeho čekání na tříbodový výsledek, z něhož se v Eredivisie radovalo naposledy v březnu loňského roku.

Právě tehdy v rámci minulé sezóny skolilo Venlo a upevnilo si své postavení ve středu tabulky. Jenže letos píše jiný příběh, od desátého kola se nestačilo vymanit z posledního místa v průběžném pořadí. Tohle vítězství ale přece jeho šance na uzmutí šestnácté barážové pozice o něco zvýšila. Na Den Haag a Willem II, jež ještě čeká vzájemné klání, ztrácí čtyři body.

Zwolle před týdnem padlo nejtěsnějším možným způsobem na půdě Groningenu, přišlo tak o svou slušnou sérii čtyř klání bez porážky a chuť si nijak nespravilo ani v nynějším případě. V tomto duelu nepůsobilo dojmem mužstva, které dosud získalo o sedmnáct bodů více než jeho sok, a ve 36. minutě poprvé inkasovalo, to když Adžič zamířil zpoza vápna přesně k tyči.

Vedení každopádně nevydrželo Emmenu příliš dlouho. O čtyři minuty později se PEC zdařilo srovnat stav, a to po standardní situaci zahrávané Bensonem, jehož centr ze středu pole našel v šestnáctce van Polena, který protečoval merunu do brankové sítě. V závěru půle padl ještě jeden gól, Emmen opětovně zaúřadoval poté, co de Leeuw pohotově využil přihrávky Vlaka.

Dvacet minut před koncem domácí přidali na své konto třetí přesný zásah. Vlak přebral balón ve středu pole, krokem se dopídil až za pokutové území a odtud ho nasměroval parádně do dolního rohu brány. Zwolle stačilo v 88. minutě už jenom snížit, zase si totiž jeho protivník nepohlídal standardku, takže další dobrý pas Bensona zužitkoval svou hlavičkou Nakajama.

Více informací k zápasu

Willem II - FC Utrecht 0:6

19.02.2021 20:00

Góly: 3. Hidde ter Avest, 11. Sander van de Streek, 19. Sander van de Streek, 47. Bart Ramselaar, 69. Gyrano Kerk, 86. Mark van der Maarel

Willem se po úspěchu s Emmenem (2:0) vrátil do hrůzostrašné formy a tentokráte naprosto selhal v domácím prostředí s rozjetým Utrechtem, od kterého utrpěl vysoký debakl v poměru 0:6. V úvodní dvacetiminutovce inkasoval hned třikrát a nabuzený protivník přidal další tři trefy po změně stran. V tabulce se proto nachází na sedmnácté sestupové pozici se třinácti body a ve zbývajícím průběhu ho ještě čeká spousta práce.

Celek z Tilburgu před týdnem neměl šanci ani s Feyenoordem (0:5) a ve dvou ligových střetnutích tak inkasoval hned jedenáctkrát, což si rozhodně za rámeček nedá. Hosté naopak zvítězili popáté z předchozích šesti případů a tabulkou se šplhají vzhůru, momentálně poskočili na sedmou příčku se čtyřiatřiceti body. Do tohoto zápasu vstoupili naprosto fantasticky a již po necelých třech minutách vedli.

Hidde ter Avest předvedl famózní přízemní kombinaci se Sanderem van de Streekem a před poloprázdnou brankou nezaváhal, když z pěti metrů snadno napálil míč k levé konstrukci. Neuběhlo ani dalších osm minut a náskok favorita zvýšil aktivní Sander van de Streek, jelikož si po nahrávce od Mahera seběhl do brankového území a pak s přehledem rozvlnil síť. Stejný hráč skóroval podruhé v 19. minutě a tím dostal protivníka definitivně na kolena.

Na levém křídle odvedl pořádný kus práce Gyrano Kerk a jeho nezištná přihrávka propadla až k sedmadvacetiletému záložníkovi, jenž z otočky parádně zavěsil do bližšího spodního rohu. Hosté byli při chuti i ve zbývajícím průběhu úvodního dějství, ale St. Jago minul pravou tyč o decimetry a vzápětí mířil okolo levé tyče Ter Avest. Po změně stran se obrázek hry vůbec nezměnil a ani ne po dvou odehraných minutách skóroval Bart Ramselaar.

Ten využil skvělé křížné pobídky z pravé strany od Ter Avesta a u vzdálenější tyče snadno usměrnil balón přímo pod břevno - 0:4. V polovině druhého poločasu byl rozdíl ve skóre dokonce pětibrankový, jelikož Kerk přelstil ofsajdovou past po nahrávce Mahiho a zcela odkrytou branku nemohl minout. V 76. minutě orazítkoval levou konstrukci Joris van Overeem a za dalších deset minut uzavřel gólový účet střídající Mark van der Maarel přenádherným dloubáčkem z deseti metrů kolem naprosto bezmocného brankáře Muriče.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax22182272:1756
2.PSV Eindhoven23155354:2550
3.AZ Alkmaar23137352:3346
4.Feyenoord Rotterdam22126444:2242
5.SBV Vitesse23133735:2442
6.FC Groningen22115630:2438
7.FC Utrecht22810436:2834
8.FC Twente2397737:3034
9.Fortuna Sittard23941035:4131
10.SC Heerenveen2379731:3130
11.Heracles Almelo23841124:3528
12.Sparta Rotterdam22651132:3823
13.PEC Zwolle23411828:3723
14.RKC Waalwijk23571122:3522
15.VVV Venlo22641236:5622
16.Willem II22341524:5313
17.ADO Den Haag22271319:4913
18.FC Emmen23161620:539

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
ladyboy arsenal

Sittard je dobrý oživení ligy

Reagovat
AjaxFans

Bohužel Tilburg zklamáním

Reagovat
ladyboy arsenal

To naprosto, snad uhájí aspoň barážovou pozici a zachrání se

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
AC Sparta Praha good

Už jsem přestával doufat, že Emmen vyhraje - bohužel bez Granečného

Reagovat
QooBo

Suslov to trafil parádne

Reagovat
AjaxFans

Máš link?Na livesportu to ještě není

Reagovat
QooBo
Reagovat
AjaxFans

Reagovat
zrzek999

Schone hraje za Heerenveen

Reagovat
smazaný uživatel

Jari Vlak, geniální jméno

Reagovat
ACSMan

Škoda že se nemenuje Ivi Vlak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele