základní část, 23. kolo
21.02.2021 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Heerenveen neudržel s Groningenem vedení a nakonec s ním zaslouženě remizoval

Duel mezi Heerenveenem a Groningenem byl podle očekávání nesmírně vyrovnaný a svého vítěze nakonec nepoznal, i když blíže k úspěchu přeci jen mělo SC. To se dostalo do vedení na konci prvního poločasu a dlouho drželo těsný náskok, nicméně houževnatí hosté dokázali srovnat zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Domácí se v tabulce nacházejí na desátém místě s třiceti body, hostům patří šestá příčka s osmatřiceti body.

Úvodní dějství nebylo příliš zajímavé a ani jeden celek se příliš často nenacházel před pokutovým územím soupeře, i přesto byl o něco aktivnější Heerenveen. Ten svou první vyloženou možnost ze 43. minuty přetavil ve vedoucí gól. Po hezkém centru z levého křídla přistál míč na kopačce Henka Veermana, který ho okamžitě z první vrátil před branku k volnému Siemu de Jongovi a ten se z osmi metrů zkušeně trefil do bližšího spodního rohu.

Svěřenci trenéra Johnnyho Jansena po změně stran zodpovědně bránili a protivníka téměř k ničemu nepouštěli, balón se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo něco měnit. Avšak hosté v závěru přidali a zatlačili svého konkurenta na jeho vlastní polovinu. Kýženého vyrovnání se mohli dočkat v 79. minutě, kdy se vyhoupl do vzduchu Jørgen Strand Larsen a povedenou hlavičkou orazítkoval břevno.

Groningen se rozhodně nevzdával a za další čtyři minuty přeci jen srovnal krok. Po zpětné přihrávce z pravého křídla od Alessia da Cruze se opřel do balónu z dobrých pětadvaceti metrů teprve osmnáctiletý slovenský záložník Tomáš Suslov a jeho parádní projektil zaplachtil k levé konstrukci kolem marně se natahujícího gólmana Muldera.

Ve zbývajícím průběhu nechtěl ani jeden tým udělat chybu a oba brankáři proto byli bez práce. Heerenveen se v příštím kole pokusí vrátit do horní poloviny Eredivisie na půdě zachraňujícího se Zwolle, Groningen přivítá rozjetý Sittard.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele