základní část, 23. kolo
20.02.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Fortuna vyzrála také na Den Haag a překvapivě se posunula do horní poloviny Eredivisie

Fortuna znovu prokázala skvělou formu a nyní si poradila i se zachraňujícím se Den Haagem po výsledku 2:0, díky tomu si upevnila své postavení v klidném středu tabulky a momentálně poskočila na velmi solidní devátá pozice s jednatřiceti body. Naopak ADO nenavázalo na nedávnou senzační remízu s PSV (2:2) a tento velmi důležitý zápas nezvládalo, i když herně za svým protivníkem až tolik nezaostávalo.

Svěřenci trenéra Ruuda Broda klesli na sedmnácté místo se třinácti body, za šestnáctým Willemem zaostávají vinou horšího skóre. Domácí celek zvítězil počtvrté z předchozích pěti případů a začíná se stávat velkým překvapením této sezóny, neboť dokonce atakuje i pohárové příčky. Tento sobotní duel nebyl příliš atraktivní a mnoho vyložených možností se neurodilo, nicméně celek ze Sittardu byl přeci jen o něco nebezpečnější.

První poločas spíše probíhal v opatrnějším duchu, krátce po pětadvaceti odehraných minutách se z ničeho nic dostal do vedení mírný favorit. Lisandro Semedo obdržel parádní průnikovou přihrávku do volného prostoru od Seuntjense a pak vystřelil ze čtrnácti metrů, jeho pokus přeci jen zapadl do sítě i s trochou štěstí. Domácí se i v následujícím průběhu snažili tlačit a svůj náskok mohli pojistit necelých pět minut před přestávkou.

Do prostoru tří tyčí opět dopravil balón aktivní Semedo, jenomže tato jeho trefa nakonec nebyla uznána kvůli zřetelnému ofsajdu. Hosté se po změně stran snažili najít recept na pozornou defenzívu protivníka, avšak brankář Yanick van Osch neměl téměř žádnou práci. Naopak Fortuna se mohla definitivně uklidnit asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Po parádním centru z pravé strany hlavičkoval u vzdálenější tyče Seuntjens a gólman Fraisl předvedl famózní zákrok jednoruč, ovšem pak se k dorážce z bezprostřední blízkosti propracoval Sebastian Polter a ten zcela odkrytou branku nemohl minout. Ve zbývajících minutích k ničemu zajímavému už nedošlo, Den Haag se v příštím kole utká s konkurenčním Waalwijkem a Sittard zavítá na půdu silného Groningenu.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele