základní část, 23. kolo
21.02.2021 14:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Waalwijk podruhé za sebou zvítězil a opět se přiblížil k vytoužené záchraně

RKC naposledy doslova vybojovalo nesmírně důležitou výhru s posledním Emmenem, když dokázalo skórovat až v poslední minutě základní hrací doby. Nyní předvedlo mnohem suverénnější výkon proti nevyzpytatelnému Heraclesu, během úvodních pětadvaceti minut si vytvořilo dvoubrankový náskok a ten definitivně pojistilo necelých dvacet minut před koncem. Hosté naopak podruhé v řadě nebodovali a k tomu ani neskórovali.

Loňský nováček se tak před závěrečnou třetinou tohoto ročníku přiblížil k vytoužené záchraně, s dvaadvaceti body se posunul na čtrnáctou pozici o skóre před patnácté Venlo a před šestnáctou barážovou příčkou Willemu si vytvořil celkem solidní devítibodový náskok. Heracles zůstává v tabulce na jedenáctém místě s osmadvaceti body. Svěřenci trenéra Freda Grima začali s velkým odhodláním a do vedení se dostali již krátce po deseti minutách hry.

Na pravém křídle krásně převzal míč Lennerd Daneels a poté jeho zpětná křižná nahrávka propadla k Olu Johnovi. Osmadvacetiletý zkušený útočník si pěknou kličkovanou udělal prostor ke střele a z deseti metrů se trefil přímo k levé tyči kolem marně se natahujícího brankáře Blaswiche. Waalwijk dokázal zvýšit svůj náskok přesně v polovině prvního poločasu zásluhou nesmírně aktivního Daneelse.

Teprve dvaadvacetiletý belgický záložník využil překrásné přízemní kombinace svých spoluhráčů a po finálním zpětném přistrčení od Oostinga zkusil štěstí z dobrých dvaadvaceti metrů, jeho povedená skákavá rána zapadla přímo k protější konstrukci. Výběru z Almela se v následujícím průběhu určitě nedala vytknout bojovnost, jenomže v ofenzívě byl naprosto bezzubý a za celý zápas nedokázal ani jednou vystřelit mezi tři tyče.

RKC hrálo velice trpělivě a svou třetí rozhodující trefu přidalo v 75. minutě. Z půlící čáry odcentroval Anita, jenž svým dlouhým pasem oslovil Richarda van der Venneho. Ten si chytře hrudí posunul balón směrem dopředu, po krátkém sólu položil výtečnou kličkou bránícího protihráče a nakonec lišáckým přízemním pokusem přelstil naprosto bezmocného Blaswiche.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele