základní část, 23. kolo
20.02.2021 20:00 CET
1 : 4
(1:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Alkmaar bez potíží přehrál Venlo a pojistil si tak třetí místo v tabulce

Alkmaar potvrdil vzrůstající formu z poslední doby a nyní bez větších potíží přehrál zachraňující se Venlo po výsledku 4:1. Přitom domácí dlouho drželi se svým rivalem krok, jenomže po vyloučení obránce Christiana Kuma už neměli šanci. Na ligové scéně prohráli potřetí za sebou a v tabulce se stále nacházejí na čtrnáctém místě s dvaadvaceti body. AZ se naopak posunulo na třetí příčku s šestačtyřiceti body a za druhým PSV zaostává o bod.

Úvodní čtvrthodina toho příliš zajímavého nepřinesla, ihned na to se dostal do vedení jasný favorit. První větší možnost tohoto sobotního utkání zužitkoval dvaadvacetiletý švédský útočník Jesper Karlsson, který si navedl míč z pravé strany blíže do středu a měl dostatek času ke střele, z osmnácti metrů pak nádherně uklidil balón k pravé konstrukci. Avšak VVV se v žádném případě nevzdalo a o devět minut později srovnalo krok.

K přímému volnému kopu z pravé strany se postavil Van Crooij a svým načechraným pasem našel před hranicí brankového území nabíhajícího Christose Donise, jenž prudkou hlavičkou z bezprostřední blízkosti překonal naprosto bezmocného gólmana Kirschbauma. Ve zbývajícím průběhu prvního poločasu k ničemu nebezpečnému nedošlo, hosté si vzali zpět svůj ztracený náskok zhruba deset minut po přestávce.

Kolmici do pokutového území Venla se pokusil zachytit jeden z domácích hráčů, jenomže míč nešťastně posunul ke zcela osamocenému Håkonu Evjenovi a ten vyloženou možností nepohrdl, když se trefil přesně do bližšího spodního rohu. Domácí si výrazně zkomplikovali svou situaci v 58. minutě. Kum totiž nejprve neodkopl balón do bezpečí a pak se snažil celou situaci zachránit, ale ve vyložené brankové příležitosti fauloval unikajícího Myrona Boadua.

Rozhodčí Kamphuis se příliš dlouho nerozmýšlel a ze své kapsičky vytáhl přímou červenou kartu. Za dalších šest minut definitivně pojistil náskok Alkmaaru právě dvacetiletý Boadu. Ten sice uklouzl v brankovém území soupeře, nicméně i přesto dokázal zavěsit přímo pod břevno. Stejný hráč vsítil svůj druhý gól v tomto utkání necelých deset minut před závěrečným hvizdem. Tentokráte po tvrdé ráně z mírného úhlu od Wijndala a zákroku Kirschbauma rozvlnil síť zcela odkryté branky ani ne z metrové vzdálenosti.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele