Eredivisie - preview 23. kola

19.02.2021, 09:14, aktualizováno 21.02.2021, 08:58
Previews
Johan Cruijff Arena (© AFP)
Ajax vévodí tabulce, nyní hraje se Spartou a hodlá si minimálně udržet náskok na PSV Eindhoven, na ten čeká souboj s Vitesse. Feyenoord jede do Enschede, Heerenveen nastoupí proti Groningenu a v permanenci bude i stadion ve Waalwijku, kde se představí Heracles...
FC Twente - Feyenoord Rotterdam  (neděle 12:15)
Oba dva nedělní protivníci se momentálně nacházejí v horní polovině Eredivisie a snaží se zabojovat o pohárové příčky, o něco lépe na tom přeci jen jsou hosté. Ti doposud získali jednačtyřicet bodů a nacházejí se na pátém místě tabulky, za čtvrtým Vitesse zaostávají o bod a za třetím Alkmaarem o body dva. Nyní budou plnit úlohu mírných favoritů v Enschede, které si však také nevede vůbec špatně.

Svěřenci trenéra Rona Janse jsou v tuto chvíli osmí se třiatřiceti body a jejich hlavním úkolem je zůstat v klidném středu tabulky, případné play-off o Evropskou ligu by bylo třešničkou na dortu. Twente se v poslední době přeci jen lehce zaseklo, nicméně od sestupových příček je vzdáleno na hony daleko a k tomu stále drží krok s konkurenčním Utrechtem i Groningenem. Uplynulý víkend překvapivě vyhrálo v Arnhemu (2:0).

"Samozřejmě každé vítězství nás těší, sezóna se pomalu chýlí ke svému konci a v této rozhodující fázi je každý bod nesmírně důležitý. Feyenoord považuji za ofenzivně laděného protivníka, který se nikdy nevzdává, ale mezery v jeho hře se určitě dají najít. Máme před ním respekt, na druhou stranu si nemyslíme, že bychom ho nedokázali porazit. Podle mě to bude velmi vyrovnané utkání," prohlásil pro klubové stránky domácí stratég Jans.

Rotterdamský výběr nebude vstupovat do tohoto duelu v úplně nejlepším rozpoložení. Ve středu ho totiž čekalo dohrávané čtvrtfinále národního poháru v Heerenveenu a ještě zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem drželo pohodlný dvoubrankový náskok, pak ale inkasovalo hned třikrát během pouhých sedmi minut a do semifinále proto nepostoupilo. Na ligové scéně naposledy deklasovalo trápící se Willem (5:0).

"Je to pro nás hořká porážka, ale můžeme si za ní sami naší nekoncentrovaností. V tuto chvíli na ní musíme zapomenout, je před námi hodně důležitá fáze v lize. Twente dělá svou práci dobře a může na ní být po právu pyšné. Jestli ho chceme porazit, tak je nutné se vzpamatovat a opět nabrat sebevědomí," nebral si servítky zkušený kouč Feyenoordu Dick Advoccat. Ten postrádá Teixeiru, FC nenasadí Pleguezuela, Smala, Oosterwoldeho, kapitána Bramu, českého krajánka Černého a ani vykartovaného Iliče.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.43 - 3.81 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SC Heerenveen - FC Groningen  (neděle 14:30)
Heerenveen se v poslední době dostal do dobré formy a trápí jednoho favorita za druhým, nyní vyzve na souboj dlouholetého konkurenta z Groningenu. V uplynulých devíti zápasech prohrál třikrát, před týdnem prohrál na ligové scéně v Alkmaaru (1:3). Nicméně chuť si dokázal spravit ve čtvrtfinále KNVB Beker s Feyenoordem, když v závěru senzačně otočil nepříznivý vývoj a po výhře 4:3 postoupil mezi čtyřku nejlepších.

S rotterdamským gigantem přitom ještě prohrával v 80. minutě v poměru 1:3, pak se však během sedmi minut postaral o nevídaný obrat. "Sami jsme to ani nečekali, ale v žádném případě jsme se nevzdávali a ty tři góly v závěru byly naprosto famózní, naší radost vám nemohu ani popsat. Sebevědomí všech hráčů opět vzrostlo, ale je důležité, abychom zůstali nohama na zemi," prohlásil po středečním duelu trenér SC Johny Jansen.

Ten považuje tento duel za nesmírně důležitý z mnoha ohledů. "Na Groningen ztrácíme osm bodů a případná porážka by nám opět zkomplikovala naší cestu za evropskými poháry. Do konce soutěže chybí poslední třetina a každý bod teď bude mít svou cenu. Našeho soupeře považuji za nesmírně vyspělého ve všech ohledech, má skvělé hráče a letos několikrát ukázal, že dokáže držet krok s kýmkoli," uvedl Jansen pochvalně na adresu nedělního konkurenta.

Jeho svěřenci jsou momentálně devátí s devětadvaceti body a za osmým Twente zaostávají o čtyři body. Groningenu se nyní daří hlavně na domácím stadionu, kde si dokázal poradit s Den Haagem (3:0) i se Zwolle (1:0), venku je to přeci jen o něco slabší. Trenér Danny Buijs stále nenasadí Joostena, Robbena, Matusiwu a El Messaudiho, domácí mají dlouhodobě na marodce Llaneze s Rasem a karetní trest si k tomu musí odpykat Jan Paul van Hecke.

Hosté se v tuto chvíli budou muset obejít bez svého hlavního stratéga Dannyho Buijse, který byl preventivně umístěn do karantény a do Heerenveenu vůbec neodcestoval. V posledních letech spolu sehráli oba soupeři velmi vyrovnané souboje, z předchozích šesti případů skončilo utkání dokonce pětkrát nerozhodně.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.48 - 2.69
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RKC Waalwijk - Heracles Almelo  (neděle 14:30)
Hlavním úkolem RKC je záchrana, jelikož před začátkem sezóny bylo považováno za největšího kandidáta sestupu. Nyní to však vypadá, že by se mezi nizozemskou smetánkou přeci jen mohlo udržet. Momentálně se nachází na patnáctém místě s devatenácti body a před šestnáctým Den Haagem drží celkem solidní šestibodový náskok, za čtrnáctým Venlem zaostává o body tři. Teď se pokusí rozšířit své konto proti Heraclesu.

Hosté v dosavadním průběhu posbírali o devět bodů více než jejich nedělní soupeř, nicméně v jednu chvíli také nebyli daleko od příček znamenající pád do druhé ligy. Až do minulého kola si vedli nadmíru dobře, neboť získali solidních deset bodů ze čtyř utkání. Poradit si dokázali s Heerenveenem, Groningenem i Fortunou (ve všech případech 1:0), remízu uhráli se Zwolle (2:2) a teprve naposledy podlehli mistrovskému Ajaxu (0:2).

Kouč Frank Wormuth nemusí řešit rozsáhlé problémy s marodkou, na ní se nacházejí pouze Bakboord s Jakobsenem a trest za žluté karty si musí odpykat Quagliata. "Waalwijk je velmi zajímavý tým, který se spoléhá na zabezpečenou defenzívu a dlouhodobě se snaží hrozit z rychlých protiútoků či standardních situací. My jsme však dobře připraveni a hodláme zvítězit," řekl optimisticky německý rodák Wormuth.

Domácím se v poslední době taktéž celkem daří, neboť v minulých sedmi ligových zápasech prohráli jen dvakrát. Na druhou stranu až do minulého kola nezvítězili v Eredivisii desetkrát v řadě, teprve naposledy udolali Emmen gólem z poslední minuty základní hrací doby. Manažer Fred Grim stále postrádá El Haddoutiho, Ngongeho a Efmorfidise, výhru nad Emmenem považuje za nesmírně důležitou.

"V těchto chvílích se bude lámat chleba a v boji o záchranu bude rozhodovat psychická odolnost. Branka v samém závěru nás opět povzbudila a vrátila nám chuť ke hře, což je jeden z nezbytných faktorů úspěchu. Heracles plně respektujeme a víme o jeho kvalitách, na druhou stranu ho porazit můžeme," myslí si pětapadesátiletý Grim. V jediném letošním vzájemném utkání se radoval Waalwijk, který v Almelu překvapivě zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.32 - 3.57 - 2.17
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
PSV Eindhoven - SBV Vitesse  (neděle 16:45)
S PSV se v poslední době příliš nemazlil náročný program plný věhlasných soupeřů, teď se po další nesmírně složité bitvě na řecké půdě utká s Vitesse a určitě si bude chtít udržet reálnou naději v boji o mistrovský titul. Eindhovenský gigant je v Eredivisii druhý se sedmačtyřiceti body a na vedoucí Ajax má manko šesti bodů, zatímco před třetím Alkmaarem drží čtyřbodový odstup. Nyní vyzve SBV, které upadlo do hluboké krize.

Hosté totiž více než polovinu letošního ročníku drželi krok i s mistrovským AFC a ještě zhruba před měsícem za ním zaostávali jen o tři body. Jenomže pak naprosto nečekaně prohráli ve Venlu (1:4) a od té doby sbírají jeden neúspěch za druhým. V národním poháru sice postoupili do semifinále přes druholigový Excelsior (1:0), jenomže jinak pouze remizovali s Waalwijkem (1:1) a porážky utrpěli od Heerenveenu (0:1) i Twente (0:2).

Svěřenci německého trenéra Thomase Letsche se mohou pyšnit celkem solidní obranou, která je v nizozemské nejvyšší soutěži hned druhá nejlepší za Ajaxem, ovšem v útoku to především poslední dobou hodně skřípe. "Po inkasované brance sice dokážeme přepnout na vyšší stupeň, ale nabídnuté příležitosti neproměňujeme a to nás stojí důležité body. Rádi bychom to změnili proti PSV, neboť to může být jeden z klíčových zápasů," řekl Letsch pro klubové stránky.

Domácí nedávno vypadli z národního poháru s Ajaxem, ve čtvrtfinále mu totiž podlehli na jeho stadionu v poměru 1:2. Vzápětí zaznamenali nečekanou ztrátu i na ligové scéně, neboť se zachraňujícím se Den Haagem jen remizovali po výsledku 2:2. Ve čtvrtek se představili v úvodním vyřazovacím kole Evropské ligy na půdě Olympiakosu a celou dobu tahali za kratší konec, do odvety si budou přivážet nepříliš lichotivou porážku 2:4.

"V žádném případě nic nevzdáváme, na druhou stranu si však také uvědomujeme, že ke smazání dvoubrankového manka bude potřeba precizní výkon. Z hráčů je cítit mírná únava, nicméně to není důvod, abychom přestali vítězit. Vitesse je náš odvěký rival a dokáže nás nesmírně potrápit, i přesto chceme získat potřebné sebevědomí. Od všech očekávám profesionální přístup," uvedl bez výmluv domácí manažer Roger Schmidt.

Ten po delší době může počítat s německým ofenzivním pilířem Götzem, jenž se vrátil do sestavy proti Olympiakosu, naopak na marodce se stále nacházejí Romero, Ledezma, Viergever, Obispo a nově také Gakpo, kterého zraněný kotník vyřadil ze hry až do konce této sezóny. Výběr z Arnhemu naopak může počítat s kompletním kádrem. V podzimním vzájemném střetnutí se radovalo z výhry Vitesse, neboť PSV porazilo 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.12 - 5.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Ajax - Sparta Rotterdam  (neděle 20:00)
Ajax ukázal, že i přes absence Andrého Onany a Sébastiena Hallera může bez větších obtíží adekvátně konkurovat na evropské scéně i na jaře a v tomto ligovém měření sil proti Spartě bude určitě povzbuzený o čtvrteční skalp Lille v Evropské lize. V Eredivisie by nerad se svým protivníkem zaváhal hlavně proto, aby aktuální pohodu neztratil před následující odvetou.

Francouzský celek už předem představoval pořádně nepříjemnou překážku. "Dogy" totiž během celé sezóny prohrály jen třikrát ve dvaatřiceti utkání napříč všemi soutěžemi. "Myslím si, že výhru jsme si zasloužili," hodnotil amsterdamský stratég Erik ten Hag. "Druhý zápas ale bude hodně tuhým bojem. Lille má neuvěřitelně dobrý tým. Ne náhodou je nyní na čele Ligue 1."

Nastoupit mu přitom nemohl jak Haller, nová zimní posila, jenž nebyl administrativní chybou zapsán na soupisku pro pohárovou Evropu, ani Onana, který nedávno vyfasoval trest na jeden rok za dopingový prohřešek. "Tohle je prostě příliš tvrdá sankce. Stojíme za svým brankářem, i proto jsme se odvolali. Chceme ten ban aspoň snížit na minimum," ujišťoval domácí stratég.

Nutno podotknout, že Ajaxu ke konečnému úspěchu na severu Francie hodně pomohla trochu kontroverzní penalta, která vyústila ve srovnání nepříznivého stavu a po níž došlo na vítěznou trefu. "Já tu situaci neviděl úplně dobře. Ve finále však rozhodčí pískal úplně všechno, takže to nařízení pokutového kopu vlastně odpovídalo celkově jeho stylu řízení," hodnotil Ten Hag.

Je otázkou, jestli proti rotterdamskému výběru nasadí do hry Nicoláse Tagliafica, jenž mimo jiné způsobil v Lille první inkasování. "Byl zraněný, vydržel však celých devadesát minut," chválil Ten Hag. "Kdybych ho musel střídat, musel bych změnit další tři pozice. Sice udělal chybu, pak ovšem vybojoval penaltu. I tenhle fakt poukazuje na bojovnost mého mužstva."

Kromě argentinského beka visí otazník ještě nad Noussairem Mazraouiem, jehož zdravotní stav údajně pořád není ideální. Vedoucí pozici mají jinak De Godenzonen v lize velmi slušně pojištěnou, na druhé PSV disponovali před nedělním programem kola s pořadovým číslem dvacet tři hned šestibodovým náskokem, a to je navíc ještě čeká odložený mač s Utrechtem.

Sparta, velená koučem Henkem Fraserem, plní v tomto střetnutí jednoznačně roli outsidera i kvůli tomu, že se svým sokem padla už osmkrát za sebou. Drží se nicméně daleko od příček znamenající sestup a tahle skutečnost je pro ní jednoznačnou prioritou. V Johan Cruyff Aréně jí nebude k dispozici pouze zraněný Tim Coremans, nejistý je pak nástup u Aarona Meijerse.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.95 - 15.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Emmen - PEC Zwolle  (sobota 18:45)
Trápící se Emmen před týdnem prohrou na půdě Waalwijku pouze potvrdil letošní zmar a fakt, že z posledního místa směrem k záchraně bude vést strastiplná, ne-li slepá cesta. Ačkoli pořád má naději na záchranu, lépe řečeno urvání barážové pozice, atmosféra v kabině určitě není nijak pozitivní. Své vůbec první vítězství v tomto ročníku nyní bude hledat proti Zwolle.

Pořádně mizerné výsledky začínají mít neblahý dopad možná také na očekávané spekulace a kuloární zprávy. Intriky jsou přitom něco, co klub z Drentska aktuálně vážně nepotřebuje. Prý totiž nevládne úplná harmonie mezi trenérem Dickem Lukkienem a Ronaldem Lubbersem, předsedou klubu. Ten až do dob nedávných i přes negativní výkonnost s Lukkienem počítal.

Jenže v posledních dnech trochu své slova obrátil. "Jsme jednoznačně prvním kandidátem na sestup. Je lepší se za nic neschovávat, přijmout fakta a říct, že tomu tak prostě je," povídal Lubbers. "Důvěra mezi mnou a Lukkienem stále trvá, prožili jsme spolu velmi dobré časy. Tahle sezóna bude ale podstatně méně úspěšná. Samozřejmě jsme chyby udělali všichni."

Domácí doposud získali pouhých šest bodů. Nebýt té skutečnosti, že se výrazně nedaří ani Den Haagu a Willemu II, s ligovým udržením by byl zřejmě definitivní amen. "Hráči tvrdí, že za Lukkienem stojí. Jenže na hřišti jejich slova nejsou vidět," krčil rameny Lubbers. "My bychom s ním chtěli tenhle ročník dokončit. Jenže nic takového nevíte stoprocentně," dodal.

Zwolle naposledy padlo v Groningenu, přišlo tak zároveň o svou šňůru čtyř střetnutí bez porážky. Hostující lodivod John Stegeman soptil především kvůli rozhodnutí VAR ohledně červené karty v neprospěch jeho týmu. "Chápu, že když někoho nakopete ve středu hřiště nebo když někoho dokonce zraníte, že mažete do kabin. Ale to nebyl tento případ," vztekal se.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.03 - 3.55 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VVV Venlo - AZ Alkmaar  (sobota 20:00)
Venlo se i v tomto ročníku snaží především zachránit mezi nizozemskou smetánkou a díky úspěšné lednové sérii si vytvořilo celkem solidní náskok, který však v žádném případě nemusí být dostatečný. V posledních dvou ligových duelech totiž ani jednou nebodovalo a nyní navíc přivítá jednoho z hlavních favoritů celé soutěže. Alkmaar se rozhodně pokusí zabojovat alespoň o kvalifikaci Ligy mistrů. Na druhou příčku má nicotné manko.

Domácí výběr má za sebou náročný program a ani v následujících týdnech si příliš neodpočine, neboť ho čeká semifinále národního poháru i dohrávka 21. kola se Spartou. Z vítězství se naposledy radoval koncem ledna, když díky čtyřem trefám suverénně nejlepšího střelce Eredivisie Georgiose Giakoumakise zvítězil nad Vitesse po výsledku 4:1. Poté neuspěl v Sittardu (2:3) a naposledy nenašel recept na rozjetý Utrecht (1:3).

Ve středu sehrál dohrávané čtvrtfinále KNVB Beker s druholigovým Nijmegenem a po tuhém boji ho zdolal 2:1 v prodloužení. "Toto těsné vítězství nám může pomoci po psychické stránce, ale teď nás čeká naprosto odlišný protivník s obrovskými kvalitami. Musíme se připravit na to, že nebudeme mít míč tak často ve svém držení a nejdůležitější složkou proto bude trpělivost," vyjádřil se lodivod VVV Hans de Koning.

Jeho svěřenci jsou momentálně na čtrnácté pozici s dvaadvaceti body. Alkmaaru se v této sezóně rozhodně nevyhnula zaváhání a za vedoucím Ajaxem zaostává o propastných deset bodů. Nicméně na druhé PSV ztrácí jen čtyři body a tento rozdíl se ve zbývajícím průběhu určitě dá stáhnout. Po porážkách s Utrechtem (0:1) i Ajaxem (0:3) se vrátil na vítěznou vlnu a dokázal si poradit Emmenem (1:0) i s Heerenveenem (3:1).

"Naději na mistrovský titul určitě neztrácíme, ale zároveň si uvědomujeme, že šance nejsou příliš velké. My se zaměřujeme na každé jednotlivé utkání zvlášť a chceme atakovat druhé místo, k tomu však musíme udržet konstantní výkonnost. Venlo nemá slabý tým a dokáže být nesmírně produktivní, podcenit ho nesmíme v žádném ohledu," řekl opatrné kouč AZ Pascal Jansen. Tomu scházejí Clasie, Svensson, De Wit, Helmer a vykartovaný Chatzidiakos, domácí nenasadí Schmitze, Dekkera a Huppertse.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.32 - 5.28 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fortuna Sittard - ADO Den Haag  (sobota 21:00)
Fortuna se ještě před dvěma měsíci nacházela v sestupovém pásmu bez jediné výhry a nevypadalo to s ní příliš dobře, ovšem od té doby disponuje naprosto fantastickou formou, díky které se vyhoupla už na desáté místo Eredivisie s úctyhodnými osmadvaceti body. Nyní své konto může rozšířit proti Den Haagu, který má naopak zcela jiné starosti a v nejvyšší nizozemské soutěži se snaží především udržet.

Celek ze Sittardu prohrál v předchozích deseti ligových zápasech pouze třikrát, poslední porážku utrpěl v domácím prostředí s Heraclesem (0:1). Ostatní zápasy s velkými konkurenty však zvládl, jelikož dokázal porazit Waalwijk a minulý týden také rotterdamskou Spartu (v obou případech 2:1), poradit si dokázal též s Venlem (3:2). Navíc na následujícího protivníka se mu v domácím prostředí daří, neboť ho zdolal dvakrát za sebou (3:0 a 1:0).

"Tyto zápasy mohou být ošemetné. V ofenzivní fázi se nám daří a v rozhodujících chvílích dokážeme proměňovat nabídnuté příležitosti, avšak každé utkání je zcela jiné a začíná od nuly. Náš protivník má obrovskou motivaci uspět, vítězství by mu výrazně pomohlo v následujícím průběhu a určitě udělá vše proto, aby z našeho stadionu neodjížděl s prázdnou. Jeho kádr rozhodně není slabý," varuje před případným podceněním domácí kouč Sjors Ultee.

Hosté se nacházejí až na šestnáctém barážovém místě se třinácti body a před sedmnáctou sestupovou pozicí Willemu jsou jen kvůli lepšímu skóre, právě s tímto protivníkem se k tomu utkají ve středeční dohrávce 21. kola. Na ligové scéně nezvítězili šestkrát za sebou a z toho vybojovali pouhé tři body, nicméně uplynulý víkend naprosto zaskočili vysoce favorizované PSV a nakonec s ním remizovali po výsledku 2:2.

"Každý získaný bod má v této fázi nesmírnou cenu a my jsme moc rádi, že jsme s PSV bojovali až do samotného závěru a naše houževnatost se nám nakonec vyplatila. Teď se soustředíme jen na utkání v Sittardu a dobře si uvědomuje, že to bude enormně složitě," pronesl s respektem manažer ADO Ruud Brood. Ten nenasadí Janmaata, Bijena, El Khayatiho a Vejinoviče, Ultee by měl mít k dispozici kompletní výběr.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.42 - 6.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Willem II - FC Utrecht  (pátek 20:00)
Předehrávku 22. kola nejvyšší nizozemské soutěže obstarají dva celky, které momentálně mají zcela opačné starosti, i když před sezónou se s nimi počítalo do boje o pohárové příčky. Utrecht se postupně dostává z krize a začíná naplňovat očekávání, v posledních pěti ligových duelech získal úctyhodných třináct bodů a nyní na půdě trápícího se Willemu bude považován za mírného favorita. Naopak domácí se pokusí vzdálit sestupovému pásmu.

Celek z Tilburgu se momentálně nachází na šestnácté barážové příčce se třinácti body a před sedmnáctým Den Haagem je jen díky lepšímu skóre, za patnáctým Waalwijkem zaostává už o bodů šest. Oproti většině ostatních konkurentů sice disponuje jedním zápasem k dobru, nicméně jeho pozice i přesto není příliš lichotivá. Teď se navíc musí vzpamatovat z posledního debaklu v Rotterdamu, místnímu Feyenoordu totiž podlehl vysoko v poměru 0:5. Hosté se ještě před několika týdny nacházeli v dolní polovině Eredivisie a nic nenasvědčovalo tomu, že by ještě zabojovali o pohárovou Evropu. Avšak situace je v tuto chvíli zcela jiná, neboť si hráči Utrechtu postupně poradili s Heraclesem (2:0), Spartou, Alkmaarem (v obou případech 1:0) a před necelým týdnem i s Venlem (3:1). V tabulce se proto vyhoupli na osmé místo s jednatřiceti body jen o dva body za sedmé Twente.

"Naše tvrdá práce konečně přináší své ovoce a v současnosti musíme být s výkony spokojeni, ale naše práce ještě v žádném případě neskončila. I do předkola Evropské ligy povede velmi složitá cesta a každý zápas má obrovskou důležitost. Willem disponuje nesmírně kvalitním kádrem a jeho postavení v tabulce upřímně moc nerozumím. Jedno vím jistě - nic jednoduchého nás nečeká a soupeř nám nedá zadarmo jediný centimetr prostoru," uvedl s respektem hostující lodivod René Hake.

Na lavičce Willemu prožil úspěšnou premiéru černohorský kouč Željko Petrovič, když jeho svěřenci přehráli poslední Emmen (2:0), jenomže na svého bývalého zaměstnavatele recept nenašel. "S Feyenoordem jsme měli přílišný respekt a to se nám vymstilo, teď proti Utrechtu chceme zvolit zcela jiný přístup. Pevně věřím, že si povedeme mnohem lépe," prohlásil Petrovič pro klubové stránky. Tomu chybějí Saddiki, Ruiter, Llonch, Heerkens, Nelom a Kabangu, Utrecht nemůže využít služeb Gustafsona, Bergströma, Elii a zřejmě ani Mahiho.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.64 - 4.34 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax21172268:1553
2.PSV Eindhoven22145351:2447
3.AZ Alkmaar22127348:3243
4.SBV Vitesse22133634:2142
5.Feyenoord Rotterdam21125442:2041
6.FC Groningen21114629:2337
7.FC Twente2296735:2833
8.FC Utrecht21710430:2831
9.SC Heerenveen2278730:3029
10.Fortuna Sittard22841033:4128
11.Heracles Almelo22841024:3228
12.Sparta Rotterdam21651030:3423
13.PEC Zwolle22411726:3423
14.VVV Venlo21641135:5222
15.RKC Waalwijk22471119:3519
16.Willem II21341424:4713
17.ADO Den Haag21271219:4713
18.FC Emmen22061617:516

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
Stiksxx

To je strasna sestava. At uz tahne Schmidt doprdele. My hrajeme hovno, toci sestavu a jeste da do zakladu ty nejvetsi kopyta a hrace jako Malen sedi. doufam ze prohrajeme a vyhodi ho

Reagovat
AjaxFans

Kua hoši,kde jste tak dlouho?

Reagovat
Stiksxx

Jinak moc prace, tak uz tak nejak prestavam ten fotbal sledovat.

Reagovat
Stiksxx

Ale tohle me uz nasralo, tak jsem to sem musel napsat.

Reagovat
AjaxFans

S takovou kurevskou formací toho moc nevykouzlíte

Reagovat
Stiksxx

Ja nerikam ze to ma jednoduchy. Kdyz ma zranenou skoro pulku zakladu, ale i tak si nemuze dovolit dat takovy stred pole. Taky je hned o puli stahnul. a jeste nastoupi s peticlenou obranou a stejne zase dostaneme jako prvni gola. Ta mentalita tech hracu je hrozna. S tou by mel pracovat.

Reagovat
AjaxFans

Jako hrát 5-3-2 či váš bežný systém 4-2-2-2 by u nás rozhodně neprošlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele