základní část, 23. kolo
20.02.2021 18:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Emmen ukončil trápení, v Eredivisie vyhrál poprvé v sezóně! Doma přetlačil Zwolle

Přece se i v Drentsku dočkali své první ligové výhry v této sezóně. Emmen se sice nemohl odpoutat ze samého dna tabulky, i tak je jeho skalp Zwolle aspoň jakýmsi prvním částečným úspěchem při cestě za případnou záchranou. Kolo číslo dvacet tři ukončilo jeho čekání na tříbodový výsledek, z něhož se v Eredivisie radovalo naposledy v březnu loňského roku.

Právě tehdy v rámci minulé sezóny skolilo Venlo a upevnilo si své postavení ve středu tabulky. Jenže letos píše jiný příběh, od desátého kola se nestačilo vymanit z posledního místa v průběžném pořadí. Tohle vítězství ale přece jeho šance na uzmutí šestnácté barážové pozice o něco zvýšila. Na Den Haag a Willem II, jež ještě čeká vzájemné klání, ztrácí čtyři body.

Zwolle před týdnem padlo nejtěsnějším možným způsobem na půdě Groningenu, přišlo tak o svou slušnou sérii čtyř klání bez porážky a chuť si nijak nespravilo ani v nynějším případě. V tomto duelu nepůsobilo dojmem mužstva, které dosud získalo o sedmnáct bodů více než jeho sok, a ve 36. minutě poprvé inkasovalo, to když Adžič zamířil zpoza vápna přesně k tyči.

Vedení každopádně nevydrželo Emmenu příliš dlouho. O čtyři minuty později se PEC zdařilo srovnat stav, a to po standardní situaci zahrávané Bensonem, jehož centr ze středu pole našel v šestnáctce van Polena, který protečoval merunu do brankové sítě. V závěru půle padl ještě jeden gól, Emmen opětovně zaúřadoval poté, co de Leeuw pohotově využil přihrávky Vlaka.

Dvacet minut před koncem domácí přidali na své konto třetí přesný zásah. Vlak přebral balón ve středu pole, krokem se dopídil až za pokutové území a odtud ho nasměroval parádně do dolního rohu brány. Zwolle stačilo v 88. minutě už jenom snížit, zase si totiž jeho protivník nepohlídal standardku, takže další dobrý pas Bensona zužitkoval svou hlavičkou Nakajama.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele