základní část, 23. kolo
21.02.2021 16:45 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Mario Götze (© AFP)

PSV se vzpamatovalo ze čtvrteční pohárové porážky a nyní si v lize poradilo s Vitesse

Eindhovenský gigant dokázal napravit čtvrteční porážku z úvodního vyřazovacího kola Evropské ligy na půdě řeckého Olympiakosu (2:4) a tentokráte zdolal trápící se Vitesse po výsledku 3:1. Přitom hosté šli velmi brzy do vedení a domácí se dlouho trápili, ovšem v závěrečných pětadvaceti minutách skórovali hned třikrát a vývoj proto otočili. V tabulce si upevnili druhou pozici s padesáti body a na vedoucí Ajax stále ztrácejí šest bodů.

Ústřední postavou tohoto nedělního utkání se stal německý špílmachr Mario Götze, který se vrátil na ligové trávníky po delší době. Na hřiště přišel až v 64. minutě a o vítězství svého celku rozhodl dvěma brankami v rozmezí 86. - 88. minuty. Naopak klub z Arnhemu stále prohlubuje svou krizi, momentálně nevyhrál v Eredivisii již popáté za sebou a propadl se až na páté místo s dvaačtyřiceti body o skóre za čtvrtý Feyenoord.

Přitom svěřenci trenéra Thomase Letsche začali naprosto fantasticky a vedoucí gól vsítili po necelých čtyřech odehraných minutách. Teprve devatenáctiletý albánský útočník Armando Broja obdržel zpětnou nahrávku v pokutovém území soupeře od Dasy a z první krásně zavěsil do protějšího dolního růžku. Domácí od tohoto okamžiku zákonitě přidali a tlačili se za vyrovnáním.

Během deseti minut se zjevil ve dvou velice slibných možnostech belgický mladíček Vertessen, ale ani v jednom případě nevyzrál na famózního brankáře Pasveera. Poté na opačné straně pálil těsně nad horní tyčku Tannane a vzápětí byl Broja blízko ke své druhé vstřelené brance v zápase, jelikož z hranice šestnáctky orazítkoval pravou tyč. Krátce po půl hodině opět zasahoval Pasveer, když si poradil projektilem izraelského útočníka Zahaviho.

Ve 38. minutě nařídil rozhodčí Kuipers pokutový kop ve prospěch SBV za držení Gutiérreze, nicméně po konzultaci s videorozhodčím svůj verdikt změnil, neboť k zákroku došlo ještě před hranicí šestnáctky PSV a následoval tak přímý volný kop z hodně nadějné pozice. K němu se postavil Tannane a výtečný zákrok předvedl gólman Mvogo, marocký reprezentant se však posléze dostal i k dorážce a zblízka svou tvrdou ranou napálil břevno.

Po změně stran se obrázek hry přeci jen změnil a domácí na hřišti vládli, kýženého vyrovnání se dočkali v 66. minutě. Po pobídce od Zahaviho vystřelil z osmi metrů střídající Donyell Malen a svým skvělým přízemním pokusem zakončil přesně k pravé konstrukci. O dvacet minut později otočil průběh již zmiňovaný Götze, po prudké přihrávce Malena před branku totiž chytře tečoval balón ke vzdálenější konstrukci mimo dosah Pasveera.

Stejný hráč přidal definitivní pojistku za další dvě minuty, tentokráte se po rychlém brejku zjevil společně s Thomasem sám před bezmocným hostujícím strážcem a zcela prázdnou branku nemohl z deseti metrů minout.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele