základní část, 23. kolo
21.02.2021 12:15 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Twente neudrželo náskok z úvodu zápasu a s Feyenoordem se nakonec rozešlo smírně

Feyenoord nepotvrdil úlohu mírného favorita v Enschede, nicméně vzhledem k průběhu může být i rád za nerozhodný výsledek v poměru 2:2. Domácí se totiž během úvodní čtvrthodiny dostali do dvoubrankového vedení, rotterdamský klub celkem záhy snížil a kýženého vyrovnání se dočkal přesně v polovině druhého dějství. Hosté v tuto chvíli poskočili na čtvrtou pozici s dvaačtyřiceti body, Twente má na kontě o osm bodů méně a je osmé.

Svěřenci trenéra Rona Janse se dostali do vedení ve 13. minutě z pokutového kopu. Hezký průnik do šestnáctky protivníka předvedl Narsingh a byl evidentně podražen Senesim, rozhodčí Makkelie se příliš dlouho nerozmýšlel. K nabídnuté možnosti se postavil nejlepší domácí střelec Danilo, který přerušil své devítizápasové čekání na ligovou branku přízemní střelou do levého spodního rohu, brankář Marsman se i přes vystižení směru natahoval marně.

Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a Twente se radovalo z druhé vstřelené trefy. Po chybě v hostující defenzívě se dostal k míči Narsingh, jehož tečovaná křižná přihrávka propadla před branku až k nabíhajícímu Tyronnemu Ebuehimu, jenž s trochou štěstí zamířil k protější tyči. Mírný favorit od tohoto okamžiku výrazně přidal a o deset minut později se vrátil do hry o bodový zisk zásluhou Jense Toornstry.

Dvaatřicetiletý záložník se opřel do balónu z osmnácti metrů a naprosto parádním způsobem zavěsil do bližší šibenice, gólman Drommel se jen naprázdno proletěl vzduchem. V prvním poločase již k ničemu nebezpečnému nedošlo, zhruba pět minut po výměně stran chtěl domácím vrátit dvougólový náskok aktivní Narsingh. Ten tvrdě vypálil z dvanácti metrů, jenomže na poslední chvíli byl zablokován.

Hosté v dalších minutách postupně zvyšovali svůj tlak a podruhé rozvlnili síť v 67. minutě. Po nepříliš přesné zpětné nahrávce se snažil celou situaci zachránit Dumič, avšak pouze evidentně podrazil rozběhnutého Sinisterru a ani o této penaltě nemohlo být pochyb. Balón si přichystal tradiční exekutor Steven Berghuis a jako správný kapitán nezaváhal, míč napálil přesně pod břevno do protipohybu Drommela. Poté již žádná gólová možnost k vidění nebyla a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele