Eredivisie - souhrn 14. kola

23.11.2019, 20:28, aktualizováno 24.11.2019, 18:47
Komentáře a souhrny
Ajax si doma poradil s Heraclesem a drží si na čele tabulky šestibodový náskok před Alkmaarem, jenž pro změnu veze body z Utrechtu. PSV Eindhoven po čtyřech ztrátách po sobě konečně zabral a po vítězství nad Heerenveenem se drží na průběžné třetí pozici. Čtvrtou porážku v řadě zaznamenalo Vitesse, zatímco Tomáš Necid dvěma góly pomohl Den Haagu k remíze s Willemem II...

VVV Venlo - FC Twente 2:1

24.11.2019 16:45

Góly: 34. Peter van Ooijen, 36. Elia Soriano - 41. Haris Vučkić

Venlo po minulém debaklu 1:6 s Heraclesem udělalo změnu na trenérském postu a tato skutečnost mu evidentně pomohla. Místo odvolaného Roberta Maaskanta se kormidla dočasně ujal padesátiletý Jay Driessen a premiéra mu vyšla. Pod jeho vedením totiž VVV přehrálo nováčka z Twente po výsledku 2:1, přerušilo tím svou sérii osmi porážek v řadě za sebou a posunulo se tak na šestnáctou pozici s dvanácti body jen o skóre za patnáctou Fortunu.

Enschede naopak nenavázalo na čtrnáct dní starý úspěch se Zwolle (2:1) a nachází se na dvanáctém místě s osmnácti body. Domácí rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase, kde vstřelili obě dvě své branky, hostům nakonec nepomohlo ani brzké snížení. V ofenzivně laděném duelu se poprvé ozvali domácí, nicméně střelu Wrighta z dvanácti metrů dokázal skvěle zlikvidovat připravený brankář Drommel.

Po necelých dvaceti minutách napřáhl od levého rohu pokutového území Nakamura a jeho kroucená střela se odrazila od spodního okraje břevna zpět do pole. Ve 26. minutě se po přímém volném kopu probojoval k odraženému míči Haris Vučkić a poté z hranice brankového území jen těsně minul pravou tyč. Venlo se dostalo do vedení o osm minut později zásluhou sedmadvacetiletého záložníka Petera van Ooijena.

Ten po hezké akci na pravé straně obdržel zpětnou přihrávku od Linthorsta a nechytatelnou ranou k pravé tyči otevřel gólový účet nedělního utkání. Neuběhly ani další dvě minuty a domácí vedli již o dvě trefy. Italský forvard Elia Soriano si naskočil na pěkný centr z pravého křídla od Pachonika a přesnou hlavičkou usměrnil balón přímo k bližší konstrukci. Za dalších pět minut se hosté vrátili zpět do hry o bodový zisk.

Slovinský kanonýr Vučkić se po parádní kolmici Aitora Cantalapiedry za obranu soupeře zbavil chytrou kličkou bránícího Schäfera a poté nekompromisním projektilem propálil bezmocného gólmana Kirschbauma. Po změně stran nejprve pálil těsně vedle Latibeaudiere, následně na opačné straně nedokázali definitivně rozhodnout Soriano, Wright a ani Opoku. A tak v 87. minutě mohl z ničeho nic srovnat Vučkić, jenomže když pálil o decimetry nad, tak se výsledek již nezměnil.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - SBV Vitesse 2:0

24.11.2019 16:45

Góly: 30. Jurgen Mattheij, 83. Bryan Smeets

Sparta přerušila svou sérii čtyř zápasů bez ligového vítězství a nyní si dokázala poradit s favorizovaným Vitesse po výsledku 2:0. Díky tomu se vzdálila sestupovým pozicím a posunula se na jedenácté místo s devatenácti body. Naopak Arnhem prohloubil svou krizi, počtvrté za sebou prohrál a skvělý vstup do sezóny tak začíná vyznívat do ztracena. V Eredivisii se sice stále nachází na páté příčce, ale na vedoucí Ajax již ztrácí patnáct bodů.

SBV po úvodním náporu opět zabředlo do šedého podprůměru a až do závěrečného hvizdu se z něj nedokázalo dostat. Přitom vše mohlo být úplně jinak, kdyby v 10. minutě neselhal ve stoprocentní možnosti Buitink. Ten se dostal k dorážce zblízka, jenomže trestuhodně orazítkoval jen levou tyč. Rotterdamský výběr se s přibývajícím časem začal postupně dostávat více do hry a poprvé zahrozil ve 27. minutě.

Z hranice pokutového území napřáhl Rayhi a jeho volej jen o decimetry prosvištěl vedle pravé tyče. Neuběhly ani tři minuty a domácí celek otevřel skóre nedělního duelu. Po krásném centru z pravého křídla od Bryana Smeetse se dostal k hlavičce z deseti metrů Jurgen Mattheij a balón propadl napříč šestnáctkou Vitesse až přesně k zadní konstrukci. Svěřenci ruského trenéra Leonida Sluckého byli blízko k vyrovnání v nastaveném čase úvodního dějství.

Po dlouhém nákopu brankáře Pasveera se do odraženého balónu opřel slovinský kanonýr Matavž a z dvaceti metrů jen těsně přestřelil domácí branku. Ihned po výměně stran napřáhl ze střední distance Bazoer a Harush efektivním zásahem odvrátil míč do zámezí. V 52. minutě byl podruhé vidět Matavž, jenž po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval u přední tyče prudce pod břevno a s famózním zákrokem jednoruč se opět musel vytáhnout Harush.

Domácí strážce se znovu blýskl za další čtyři minuty, když pravou rukou brilantně vychytal osamoceného Japonce Hondu. Arnhem postupně začal stále více riskovat a doplatil na to v 83. minutě. Výhru Sparty pojistil Smeets, který po krásné přízemní kombinaci svých spoluhráčů, úniku Harrouiho na pravé straně a finální nahrávce do volného prostoru chladnokrevně zavěsil do bližšího spodního rohu mimo dosah bezmocného Pasveera.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - SC Heerenveen 2:1

24.11.2019 14:30

Góly: 17. Steven Bergwijn, 36. Steven Bergwijn - 55. Jens Odgaard

Poprvé od začátku října se podařilo nevalně působícímu PSV Eindhoven napříč všemi soutěžemi uzmout vítězství. Reprezentační přestávka nizozemskému gigantovi evidentně prospěla a po šesti pokusech konečně někoho skolil. Na jeho pažbě skončil vždy nepříjemný Heerenveen, který naopak do této chvíle držel vlastní více než slušnou sérii osmi utkání bez porážky.

V uplynulých několika týdnech eindhovenský celek oslabil svou ligovou pozici. Padl totiž v Utrechtu, s Alkmaarem i naposledy na půdě Willemu II, remizoval na hřišti rotterdamské Sparty, čehož skvěle zužitkoval vedoucí Ajax, jeho největší rival, k utvoření si pohodlného náskoku na čele. Teď ale PSV ukázalo, že by se mu mohlo blýskat na lepší časy.

Klíčovou postavou domácího úspěchu byl útočník Steven Bergwijn, který se v první půli postaral o dva přesné zásahy. Přitom zrovna ve chvíli, kdy se PSV přestalo dařit, nebyl kouči Markovi van Bommelovi k dispozici kvůli zranění. Svůj návrat na trávníky tak oslavil skvělým způsobem. Hosté už pak stačili jen snížit Jensem Odgaardem.

Na Boeren bylo hlavně v první půli vidět, že se za každou cenu chtějí vymanit z výsledkové krize, a svého soupeře dostali pod obrovský tlak. Už v 9. minutě zakončoval z dobré pozice svou levačkou Doan, o kousek však bránu minul, o pár okamžiků později se propracoval k hlavičce stoper Viergever, nicméně míč nasměroval pouze smolně do tyčky.

V 15. minutě podnikl ostrý výpad Malen, avšak ani jeho akce v úvodní gól nevyústila, neboť brankář Hahn předvedl vůči němu velmi dobrý zákrok. Nakonec se o dvě minuty později PSV dočkalo své zasloužené odměny. Rosario předal balón Bergwijnovi, ten naběhl středem pole někam za pokutový oblouk a odtud nekompromisně propálil marně reagujícího Hahna.

Fríský celek se i po této inkasované brance musel vzadu dost ohánět. Lépe řečeno, v defenzivě zkrátka vůbec nestíhal. V 19. minutě se ke střele dostal Ihattaren, zasahovat musel až znovu Hahn, ve 21. minutě se ozval opět aktivní Malen, ovšem ani on nebyl v koncovce úspěšný. Zaúřadoval až ve 36. minutě, podruhé v tomto měření sil, Bergwijn.

Doan uvolnil na levé straně svého spoluhráče, ten vnikl do pokutového území, narovnal si merunu na svou pravou nohu a technický pokus usměrnil parádně ke vzdálenější tyčce. Ve druhém poločase PSV sice v útoku polevilo, "Srdíčka" se tak dostala na dostřel, každopádně na faktu, že si z Philips Stadionu neodvezou domů ani bod, se ve finále nic nezměnilo.

V 55. minutě Heerenveen skóroval zásluhou Odgaarda, jemuž za hranici šestnáctky nabil Ejuke, a ačkoli si gólman Unnerstall na míč sáhl, v cestě do sítě ho nezastavil. K vyrovnání mohlo nakonec dojít v 79. minutě, jenže Unnerstall se vyznamenal proti Van Bergenovi, nebo v 89. minutě, ovšem ani Botmanova hlavička v brance jednoduše neskončila.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - FC Emmen 1:1

24.11.2019 14:30

Góly: 90+6. Sylla Sow - 15. Michael de Leeuw

Waalwijk potřetí v tomto ročníku Eredivisie bodoval a díky vstřelené brance z šesté minuty nastavení remizoval s konkurenčním Emmenem po výsledku 1:1. Proti jednomu z největších rivalů nepředvedl tak kvalitní výkon jako v předchozím průběhu a může být vděčný alespoň za nerozhodný výsledek. V tabulce zůstává na beznadějně posledním osmnáctém místě s pouhými pěti body, za sedmnáctým Den Haagem zaostává o bodů šest.

Hosté byli velmi blízko k důležitému vítězství, neboť přesně po odehrané čtvrthodině vedli a v závěrečných dvaceti minutách hráli proti oslabenému protivníkovi, jenomže v poslední možnou chvíli nešťastně inkasovali. FC sice poprvé v této sezóně venku bodovalo, ale domů jistě odjíždělo s hořkou pachutí. V Eredivisii mu momentálně patří třinácté místo se čtrnácti body, na šestnáctou barážovou příčku Venla má náskok pouhých dvou bodů.

Hosté začali naprosto skvěle a do vedení se dostali z první větší šance tohoto střetnutí v 15. minutě. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny převzal míč na pravém křídle Kolar. Ten zpětnou nahrávkou vybídl ke skórování Michaela de Leeuwa, jehož tvrdou ránu z deseti metrů nešťastně tečoval za záda bezmocného brankáře Vaessena obětavý stoper Delcroix. Domácí od tohoto okamžiku přidali a snažili se vyrovnat.

Nejprve se po necelé půlhodině hry neúspěšně dožadovali odpískání pokutového kopu. Zhruba pět minut před poločasovou přestávkou dokonce rozvlnil síť Maatsen, jeho branka však nebyla uznána kvůli zřetelnému ofsajdu. V nastaveném čase úvodního dějství byl blízko ke skórování Vente, nicméně ve stoprocentní příležitosti trestuhodně pálil příliš vysoko. Po změně stran tempo hry výrazně opadlo, RKC si výrazně zkomplikovalo situaci v 76. minutě.

Hans Mulder byl jediným hráčem, který obdržel žlutou kartu, v inkriminovaný okamžik pak bezohledně podrazil Peñu a po druhém žlutém napomenutí se předčasně pakoval do útrob stadionu. V 81. minutě vychytal skvělý gólman Telgenkamp unikajícího Venteho, o jedenáct minut později pálil těsně vedle levé konstrukce střídající Bilate. Waalwijk přeci jen srovnal za další čtyři minuty, kanonýr Sylla Sow totiž po autovém vhazování z levé strany a prodloužené hlavičce od Delcroixe usměrnil balón k pravé tyči.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Feyenoord Rotterdam 1:1

24.11.2019 12:15

Góly: 60. Samir Memišević (pen.) - 32. Luis Sinisterra

Feyenoord po výměně na trenérském postu ustálil své výkony a nyní počtvrté za sebou neprohrál, ovšem na půdě rozjetého Groningenu se z potřebného tříbodového zisku neradoval. Ze stadionu Hitachi si odvezl bod po remíze 1:1 i přesto, že se krátce po půl hodině hry dostal do vedení. Domácí prodloužili svou šňůru bez porážky na sedm duelů v řadě za sebou a jsou v tabulce na devátém místě s jednadvaceti body.

Rotterdamský klub doposud vybojoval stejný počet bodů a je desátý, už ve čtvrtek ho čeká klíčová bitva o postup do jarní fáze Evropské ligy se skotskými Rangers. Hosté byli v prvním poločase aktivnější a svou první větší možnost si vypracovali po necelých deseti minutách hry, kdy po parádní individuální akci nebezpečně vystřelil Berghuis a levou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů. Groningen poprvé zahrozil v 18. minutě.

Z nějakých dvaadvaceti napřáhl Hrustič a dokonce překonal brankáře Vermeera, ovšem jeho kroucený pokus se odrazil od vzdálenější konstrukce do náruče hostujícího strážce. Feyenoord se dočkal vedení ve 32. minutě. Luis Fernando Sinisterra po rychlém přečíslení obdržel přihrávku do volného prostoru od Larssona a svůj samostatný únik zakončil obloučkem do levého spodního rohu. Rozhodčí Manschot ještě ověřoval celou situaci u VAR kvůli ofsajdu, ale poté vstřelenou branku potvrdil.

Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, hosté mohli pojistit své vedení zhruba deset minut po výměně stran. Na pravé straně se zjevil rozběhnutý Berghuis a z mírného úhlu razantně vypálil, ovšem brankář Padt byl pozorný a jeho dělovku odvrátil na rohový kop. Po necelé hodině hry si Toornstra počínal velmi nešikovně při odkopu a naprosto zřetelně nakopl te Wierika, Manschot neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu.

K němu se postavil tradiční exekutor Samir Memišević a po zemi zamířil do levého spodního rohu do protipohybu bezmocného Vermeera. Ihned na to se mohlo ulevit te Wierikovi, jenž od Manschota uviděl žlutou kartu za stažení Sinisterry, protože situace rozhodně hraničila se zmařením vyložené brankové možnosti. Avšak hlavní sudí po konzultaci s VAR svůj verdikt nezměnil. V nastaveném čase mohl přeci jen rozhodnout hostující Berghuis, jenomže jeho prudkou hlavičku bravurně zneškodnil Padt.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - Willem II 3:3

23.11.2019 20:45

Góly: 49. Tomáš Necid, 83. Tomáš Necid, 88. John Goossens - 12. Freek Heerkens, 39. Vangelis Pavlidis, 55. Vangelis Pavlidis

Den Haag po minulé porážce v Sittardu (0:1) nezačal dobře ani proti ofenzivně laděnému Tilburgu a v průběhu sobotního utkání prohrával 0:2 a 1:3. Ještě necelých deset minut před závěrečným hvizdem se nezdálo, že by ADO mohlo bodovat, ovšem pak se nadechlo k málo vídanému náporu a vybojovalo remízu 3:3. Hrdinou domácího výběru se stal útočník Tomáš Necid, který si dvěma vstřelenými góly pojistil pozici nejlepšího klubového střelce.

Necid se objevil v základní jedenáctce po více než dvou měsících a důvěru trenérovi Alfonsu Groenendijkovi splatil do puntíku. Domácí i přes nerozhodný výsledek klesli na sedmnáctou pozici s jedenácti body, nicméně za patnáctou Fortunou zaostávají o jediný bod. Willemu patří solidní šestá příčka s třiadvaceti body a o záchranu se zatím strachovat nemusí. Úvodní dějství vyšlo mnohem lépe Tilburgu, který skóroval hned dvakrát.

Do vedení se dostal po necelé čtvrthodině hry, když tvrdou ránu Nunnelyho vyrazil gólman Koopmans před sebe a dorážející Freek Heerkens s trochou štěstí usměrnil balón do bližší šibenice. Hosté pokračovali v tlaku i nadále, během krátké chvíle zazdili své nadějné možnosti Köhlert, Vangelis Pavlidis i Ndayishimiye. Hosté přeci jen vytěžili druhý zásah ze svého enormního tlaku ještě do poločasové přestávky.

Nejlepší střelec Willemu Pavlidis obdržel vodorovnou nahrávku do volného prostoru od Köhlerta a nádhernou střelou s pomocí břevna rozvlnil síť. První Necidova chvíle přišla čtyři minuty po výměně stran. Třicetiletý český krajánek vrátil Den Haag do hry o bodový zisk po úžasném průniku Summervilleho na pravém křídle a následnou bombou z voleje z deseti metrů, brankář Wellenreuther i přes zákrok nezabránil balónu v cestě do své branky - 1:2.

Neuběhlo ani šest minut a hostům vrátil dvoubrankové vedení opět Pavlidis, který po nahrávce od Vrousaie obstřelil Koopmanse. Vzápětí nepřidali definitivní pojistku Ndayishimiye s Pavlidisem a ADO tak soupeře potrestalo. V 83. minutě podruhé úřadoval Necid, jenž snížil po rohovém kopu Johna Goossense, hlavou z pěti metrů totiž usměrnil míč k pravé konstrukci.

Přesně o pět minut později zařídil vyrovnání právě aktivní Goossens, když se opřel do balónu z více jak třiceti metrů a jeho neuvěřitelný projektil zaplachtil do vzdálenějšího horního rohu nad plachtícího Wellenreuthera, tato trefa určitě bude kandidovat na gól roku.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - Fortuna Sittard 3:1

23.11.2019 19:45

Góly: 4. Mustafa Saymak, 65. Iliass Bel Hassani, 90+3. Lennart Thy - 89. Vitalie Damaşcan

Zwolle zvládlo důležitý souboj o záchranu s konkurenční Fortunou a po divokém průběhu ji porazilo 3:1, splnilo tak úlohu mírného favorita. Díky tomu zlomilo svou šňůru tří ligových porážek v řadě za sebou a opustilo sestupové pásmo, v tabulce se posunulo na čtrnácté místo se třinácti body právě o bod před svého sobotního protivníka. Sittard naopak klesl na patnáctou pozici a před šestnáctou barážovou příčkou Venla je jen díky lepšímu skóre.

Tento duel byl ovlivněn hned v samém začátku kvůli výtržnostem domácích fanoušků, rozhodčí Kooij byl nucen přerušit hru na několik málo minut. Ihned na po návratu na trávník se PEC dostalo do vedení, když šestadvacetiletý záložník s tureckými kořeny Mustafa Saymak po dlouhém nákopu Hamera a zpětném sklepnutí od Rezy Ghoochannejhada vypálil ze čtrnácti metrů a tvrdou ranou překonal marně se natahujícího gólmana Koşeleva.

Poté diváci sledovali vyrovnaný průběh a po vyložených možnostech se slehla zem. Sittard si ještě více zkomplikoval situaci ve 42. minutě, kdy Amadou Ciss neudržel nervy na uzdě a v přerušené hře naprosto zbytečně kopl do nohy japonského obránce van Wermeskerkena. Kooij měl po přezkoumání videa naprosto jasno a Cissovi po zásluze udělil přímou červenou kartu. Síly na trávníku se vyrovnali v 57. minutě.

Ghoochannejhad při ztrátě míče totiž přišlápl Smeetse a do akce šlo opět video, na jehož základě ukázal Kooij íránskému útočníkovi taktéž přímou červenou kartu. Za dalších osm minut dokázalo Zwolle pojistit svůj náskok. Popáté v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže skóroval Iliass Bel Hassani, jenž po přihrávce Clementa a následné ponechané výhodě zamířil po zemi z mírného úhlu do vzdálenějšího spodního rohu.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mohl definitivně rozhodnout van Crooij, ale toho dokázal fantasticky vychytat Koşelev. Hostující strážce opět úřadoval v 83. minutě, tentokráte zlikvidoval nebezpečnou ránu Hamera. Fortuna vykřesala naději na bodový zisk o šest minut později, kdy Vitalie Damaşcan po přesném centru Diemerse z pravého křídla hlavičkoval nad bezmocného brankáře Zetterera. Poté hosté otevřeli okénka ve své defenzívě a PEC toho využilo ve čtvrté nastavené minutě, kdy se po hrubce v rozehrávce trefil mezi nohy Koşeleva střídající Lennart Thy.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Heracles Almelo 4:1

23.11.2019 19:45

Góly: 26. Quincy Promes, 56. Zakaria Labyad, 60. Quincy Promes, 87. Klaas-Jan Huntelaar - 90+1. Cyriel Dessers

Ajax potvrdil svou suverenitu v tomto ročníku také proti Heraclesu a po výborném výkonu ho přehrál celkem hladce v poměru 4:1. V tabulce Eredivisie se nachází na vedoucí pozici s osmatřiceti body o šest bodů před druhým Alkmaarem, navíc se dobře naladil na důležitý souboj o postup do osmifinále Ligy mistrů s francouzským Lille. Výběr z Almela naopak nenavázal na drtivou výhru s Venlem (6:1) a je osmý s jednadvaceti body.

AFC mělo jasně navrch od samého začátku a protivníka zatlačilo na jeho vlastní polovinu. První větší příležitost si po necelých pěti minutách vytvořil srbský špílmachr Tadič, který ve středu pokutového území mířil k levé tyči a s fantastickým zákrokem musel přispěchat brankář Blaswich. O osm minut později napřáhl z poměrně velké vzdálenosti Martínez a pravou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů.

Domácí se dočkali zaslouženého vedení ve 26. minutě. Kanonýr Quincy Promes obdržel nádherný centr k zadní tyči od Maročana Ziyecha a zblízka hlavou dopravil balón do sítě. Pak tlak AFC přeci jen opadl, v nastaveném čase úvodního dějství mohl z ničeho nic srovnat Cyriel Dessers. Nejlepší střelec hostujícího výběru vypálil z dvanácti metrů a naprosto perfektním zásahem se musel blýsknout pozorný gólman Onana.

Jasný favorit sobotního střetnutí se podruhé prosadil v 56. minutě. Zakaria Labyad si naběhl za defenzívu protivníka na úžasný pas od Blinda a ve skluzu z první propálil bezmocného Blaswiche. Neuběhly ani další čtyři minuty a podruhé v tomto klání skóroval Promes, jenž zaznamenal již svou jedenáctou trefu v této sezóně nizozemské nejvyšší soutěže a díky ní se dostal do čela ligové tabulky střelců.

I v tomto případě využil parádního pasu Ziyecha do volného prostoru a zblízka překonal zoufalého Blaswiche - 3:0. V 87. minutě skóroval také nestárnoucí útočník Klaas-Jan Huntelaar, jenž ani ne po čtvrthodině strávené na hrací ploše tečoval patou střelu Desta a míč zapadl k levé tyči. V první minutě nastavení alespoň korigoval nepříznivý stav z pohledu Heracles Belgičan Dessers, když své sólo přes půl hřiště zakončil ranou do levého spodního rohu.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - AZ Alkmaar 0:3

23.11.2019 18:30

Góly: 24. Teun Koopmeiners, 31. Oussama Idrissi, 50. Myron Boadu

Alkmaar pokračuje ve skvělých výkonech také po reprezentační přestávce a nyní v očekávané bitvě proti konkurenčnímu Utrechtu znovu neinkasoval, po konstantním výkonu v obou poločasech zvítězil hladce po výsledku 3:0. Díky tomu si upevnil druhé místo v tabulce s dvaatřiceti body a před třetím PSV stále drží pětibodový náskok, za vedoucím Ajaxem zaostává o bodů šest. FC naopak podruhé za sebou prohrálo a je čtvrté s třiadvaceti body.

Hosté rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase, kde skórovali hned dvakrát, svou výhru pojistili krátce po změně stran. Kromě toho, že se dobře naladili na důležitý čtvrteční duel o postup do jarní části Evropské ligy se srbským Partizanem, se kterým jim před vlastním publikem stačí získat bod, tak navíc prodloužili šňůru bez obdržené branky na úctyhodných 567 minut. Do vedení se dostali z první vážnější příležitosti sobotního utkání ve 24. minutě.

K přímému volnému kopu z necelých pětadvaceti metrů se postavil kapitán Teun Koopmeiners a díky teči bránícího dua Bahebeck - Kerk skončil balón v protipohybu bezmocného brankáře Paese. Neuběhlo ani dalších sedm minut a AZ si vytvořilo dvoubrankový náskok. Již posedmé v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže se zapsal do střelecké listiny třiadvacetiletý útočník s marockými kořeny Oussama Idrissi.

Ten po akci na levém křídle obdržel finální nahrávku od Myrona Boadua, poté v osobním souboji přetlačil bránícího protihráče a z mírného úhlu zavěsil přímo ke vzdálenější konstrukci. Zhruba pět minut před poločasovou přestávkou se Utrecht dožadoval odpískání pokutového kopu po domnělé ruce de Wita a rozhodčí Kuipers šel celou situaci prozkoumat k videu, ale na jeho základně penaltu nenařídil. Alkmaar se definitivně uklidnil v 50. minutě.

Po rychlém přečíslení přelstil ofsajdovou past Stengs, po samostatném úniku našel lépe postaveného Boadua a ten se zakončením do prázdné branky neměl žádné problémy. Ani po tomto gólu hosté nepolevili. Po necelé hodině hry mohl přidat čtvrtou trefu Wijndal, avšak z bezprostřední blízkosti jen orazítkoval levou tyč. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem ještě zahrozil Stengs, jenomže zblízka ho vychytal fantastický Paes.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax14122047:1038
2.AZ Alkmaar14102234:832
3.PSV Eindhoven1483331:1827
4.FC Utrecht1472528:2123
5.SBV Vitesse1472524:2123
6.Willem II1472519:2123
7.SC Heerenveen1456321:1621
8.Heracles Almelo1463525:2221
9.FC Groningen1463518:1521
10.Feyenoord Rotterdam1456326:2521
11.Sparta Rotterdam1454524:2419
12.FC Twente1453624:2618
13.FC Emmen1442817:2914
14.PEC Zwolle1441922:3313
15.Fortuna Sittard1433819:3512
16.VVV Venlo14401014:3812
17.ADO Den Haag1432917:2611
18.RKC Waalwijk14121115:375

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
montaigne33

Promes jede! V týdnu vyhrajeme v LM, máme sílu!

Reagovat
Fenix

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
TheMally11

Necka 2 goly, ale v repre stejně bude lavičkář Schick

Reagovat
8lampard8

Mnohem vic mi vadi, ze je tam na ukor Necida Dolezal

Reagovat
AjaxFans

Spíš Krmenčík

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vždyť Doležal má teď na podzim fantastickou bilanci: Dal góla Slovácku, MB, Olomouci, Karviné. A Teplicím dokonce 2!!

Reagovat
8lampard8

smutný, když tohle na repre stačí je pravda, že nemáme moc kde brát, ale to už radši Necku a možná snad i toho Pekharta, který občas zahraje druhou španělskou

Reagovat
afc ajax

Chlapci trochu zaspali ale zvládli to, obrovský rešpekt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele