14. kolo
24.11.2019 16:45 CET
2 : 1
(2:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo po více než dvou měsících vyhrálo, doma udolalo Twente 2:1

Venlo po minulém debaklu 1:6 s Heraclesem udělalo změnu na trenérském postu a tato skutečnost mu evidentně pomohla. Místo odvolaného Roberta Maaskanta se kormidla dočasně ujal padesátiletý Jay Driessen a premiéra mu vyšla. Pod jeho vedením totiž VVV přehrálo nováčka z Twente po výsledku 2:1, přerušilo tím svou sérii osmi porážek v řadě za sebou a posunulo se tak na šestnáctou pozici s dvanácti body jen o skóre za patnáctou Fortunu.

Enschede naopak nenavázalo na čtrnáct dní starý úspěch se Zwolle (2:1) a nachází se na dvanáctém místě s osmnácti body. Domácí rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase, kde vstřelili obě dvě své branky, hostům nakonec nepomohlo ani brzké snížení. V ofenzivně laděném duelu se poprvé ozvali domácí, nicméně střelu Wrighta z dvanácti metrů dokázal skvěle zlikvidovat připravený brankář Drommel.

Po necelých dvaceti minutách napřáhl od levého rohu pokutového území Nakamura a jeho kroucená střela se odrazila od spodního okraje břevna zpět do pole. Ve 26. minutě se po přímém volném kopu probojoval k odraženému míči Haris Vučkić a poté z hranice brankového území jen těsně minul pravou tyč. Venlo se dostalo do vedení o osm minut později zásluhou sedmadvacetiletého záložníka Petera van Ooijena.

Ten po hezké akci na pravé straně obdržel zpětnou přihrávku od Linthorsta a nechytatelnou ranou k pravé tyči otevřel gólový účet nedělního utkání. Neuběhly ani další dvě minuty a domácí vedli již o dvě trefy. Italský forvard Elia Soriano si naskočil na pěkný centr z pravého křídla od Pachonika a přesnou hlavičkou usměrnil balón přímo k bližší konstrukci. Za dalších pět minut se hosté vrátili zpět do hry o bodový zisk.

Slovinský kanonýr Vučkić se po parádní kolmici Aitora Cantalapiedry za obranu soupeře zbavil chytrou kličkou bránícího Schäfera a poté nekompromisním projektilem propálil bezmocného gólmana Kirschbauma. Po změně stran nejprve pálil těsně vedle Latibeaudiere, následně na opačné straně nedokázali definitivně rozhodnout Soriano, Wright a ani Opoku. A tak v 87. minutě mohl z ničeho nic srovnat Vučkić, jenomže když pálil o decimetry nad, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele