14. kolo
24.11.2019 12:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Feyenoord potřetí za sebou v lize nezvítězil, v Groningenu remizoval 1:1

Feyenoord po výměně na trenérském postu ustálil své výkony a nyní počtvrté za sebou neprohrál, ovšem na půdě rozjetého Groningenu se z potřebného tříbodového zisku neradoval. Ze stadionu Hitachi si odvezl bod po remíze 1:1 i přesto, že se krátce po půl hodině hry dostal do vedení. Domácí prodloužili svou šňůru bez porážky na sedm duelů v řadě za sebou a jsou v tabulce na devátém místě s jednadvaceti body.

Rotterdamský klub doposud vybojoval stejný počet bodů a je desátý, už ve čtvrtek ho čeká klíčová bitva o postup do jarní fáze Evropské ligy se skotskými Rangers. Hosté byli v prvním poločase aktivnější a svou první větší možnost si vypracovali po necelých deseti minutách hry, kdy po parádní individuální akci nebezpečně vystřelil Berghuis a levou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů. Groningen poprvé zahrozil v 18. minutě.

Z nějakých dvaadvaceti napřáhl Hrustič a dokonce překonal brankáře Vermeera, ovšem jeho kroucený pokus se odrazil od vzdálenější konstrukce do náruče hostujícího strážce. Feyenoord se dočkal vedení ve 32. minutě. Luis Fernando Sinisterra po rychlém přečíslení obdržel přihrávku do volného prostoru od Larssona a svůj samostatný únik zakončil obloučkem do levého spodního rohu. Rozhodčí Manschot ještě ověřoval celou situaci u VAR kvůli ofsajdu, ale poté vstřelenou branku potvrdil.

Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, hosté mohli pojistit své vedení zhruba deset minut po výměně stran. Na pravé straně se zjevil rozběhnutý Berghuis a z mírného úhlu razantně vypálil, ovšem brankář Padt byl pozorný a jeho dělovku odvrátil na rohový kop. Po necelé hodině hry si Toornstra počínal velmi nešikovně při odkopu a naprosto zřetelně nakopl te Wierika, Manschot neváhal s nařízením pokutového kopu ani vteřinu.

K němu se postavil tradiční exekutor Samir Memišević a po zemi zamířil do levého spodního rohu do protipohybu bezmocného Vermeera. Ihned na to se mohlo ulevit te Wierikovi, jenž od Manschota uviděl žlutou kartu za stažení Sinisterry, protože situace rozhodně hraničila se zmařením vyložené brankové možnosti. Avšak hlavní sudí po konzultaci s VAR svůj verdikt nezměnil. V nastaveném čase mohl přeci jen rozhodnout hostující Berghuis, jenomže jeho prudkou hlavičku bravurně zneškodnil Padt.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele