14. kolo
23.11.2019 19:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Zwolle porazilo Sittard o dvě branky a opustilo sestupové pozice

Zwolle zvládlo důležitý souboj o záchranu s konkurenční Fortunou a po divokém průběhu ji porazilo 3:1, splnilo tak úlohu mírného favorita. Díky tomu zlomilo svou šňůru tří ligových porážek v řadě za sebou a opustilo sestupové pásmo, v tabulce se posunulo na čtrnácté místo se třinácti body právě o bod před svého sobotního protivníka. Sittard naopak klesl na patnáctou pozici a před šestnáctou barážovou příčkou Venla je jen díky lepšímu skóre.

Tento duel byl ovlivněn hned v samém začátku kvůli výtržnostem domácích fanoušků, rozhodčí Kooij byl nucen přerušit hru na několik málo minut. Ihned na po návratu na trávník se PEC dostalo do vedení, když šestadvacetiletý záložník s tureckými kořeny Mustafa Saymak po dlouhém nákopu Hamera a zpětném sklepnutí od Rezy Ghoochannejhada vypálil ze čtrnácti metrů a tvrdou ranou překonal marně se natahujícího gólmana Koşeleva.

Poté diváci sledovali vyrovnaný průběh a po vyložených možnostech se slehla zem. Sittard si ještě více zkomplikoval situaci ve 42. minutě, kdy Amadou Ciss neudržel nervy na uzdě a v přerušené hře naprosto zbytečně kopl do nohy japonského obránce van Wermeskerkena. Kooij měl po přezkoumání videa naprosto jasno a Cissovi po zásluze udělil přímou červenou kartu. Síly na trávníku se vyrovnali v 57. minutě.

Ghoochannejhad při ztrátě míče totiž přišlápl Smeetse a do akce šlo opět video, na jehož základě ukázal Kooij íránskému útočníkovi taktéž přímou červenou kartu. Za dalších osm minut dokázalo Zwolle pojistit svůj náskok. Popáté v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže skóroval Iliass Bel Hassani, jenž po přihrávce Clementa a následné ponechané výhodě zamířil po zemi z mírného úhlu do vzdálenějšího spodního rohu.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mohl definitivně rozhodnout van Crooij, ale toho dokázal fantasticky vychytat Koşelev. Hostující strážce opět úřadoval v 83. minutě, tentokráte zlikvidoval nebezpečnou ránu Hamera. Fortuna vykřesala naději na bodový zisk o šest minut později, kdy Vitalie Damaşcan po přesném centru Diemerse z pravého křídla hlavičkoval nad bezmocného brankáře Zetterera. Poté hosté otevřeli okénka ve své defenzívě a PEC toho využilo ve čtvrté nastavené minutě, kdy se po hrubce v rozehrávce trefil mezi nohy Koşeleva střídající Lennart Thy.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele