14. kolo
24.11.2019 14:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

První výhra od začátku října, PSV porazilo doma Heerenveen

Poprvé od začátku října se podařilo nevalně působícímu PSV Eindhoven napříč všemi soutěžemi uzmout vítězství. Reprezentační přestávka nizozemskému gigantovi evidentně prospěla a po šesti pokusech konečně někoho skolil. Na jeho pažbě skončil vždy nepříjemný Heerenveen, který naopak do této chvíle držel vlastní více než slušnou sérii osmi utkání bez porážky.

V uplynulých několika týdnech eindhovenský celek oslabil svou ligovou pozici. Padl totiž v Utrechtu, s Alkmaarem i naposledy na půdě Willemu II, remizoval na hřišti rotterdamské Sparty, čehož skvěle zužitkoval vedoucí Ajax, jeho největší rival, k utvoření si pohodlného náskoku na čele. Teď ale PSV ukázalo, že by se mu mohlo blýskat na lepší časy.

Klíčovou postavou domácího úspěchu byl útočník Steven Bergwijn, který se v první půli postaral o dva přesné zásahy. Přitom zrovna ve chvíli, kdy se PSV přestalo dařit, nebyl kouči Markovi van Bommelovi k dispozici kvůli zranění. Svůj návrat na trávníky tak oslavil skvělým způsobem. Hosté už pak stačili jen snížit Jensem Odgaardem.

Na Boeren bylo hlavně v první půli vidět, že se za každou cenu chtějí vymanit z výsledkové krize, a svého soupeře dostali pod obrovský tlak. Už v 9. minutě zakončoval z dobré pozice svou levačkou Doan, o kousek však bránu minul, o pár okamžiků později se propracoval k hlavičce stoper Viergever, nicméně míč nasměroval pouze smolně do tyčky.

V 15. minutě podnikl ostrý výpad Malen, avšak ani jeho akce v úvodní gól nevyústila, neboť brankář Hahn předvedl vůči němu velmi dobrý zákrok. Nakonec se o dvě minuty později PSV dočkalo své zasloužené odměny. Rosario předal balón Bergwijnovi, ten naběhl středem pole někam za pokutový oblouk a odtud nekompromisně propálil marně reagujícího Hahna.

Fríský celek se i po této inkasované brance musel vzadu dost ohánět. Lépe řečeno, v defenzivě zkrátka vůbec nestíhal. V 19. minutě se ke střele dostal Ihattaren, zasahovat musel až znovu Hahn, ve 21. minutě se ozval opět aktivní Malen, ovšem ani on nebyl v koncovce úspěšný. Zaúřadoval až ve 36. minutě, podruhé v tomto měření sil, Bergwijn.

Doan uvolnil na levé straně svého spoluhráče, ten vnikl do pokutového území, narovnal si merunu na svou pravou nohu a technický pokus usměrnil parádně ke vzdálenější tyčce. Ve druhém poločase PSV sice v útoku polevilo, "Srdíčka" se tak dostala na dostřel, každopádně na faktu, že si z Philips Stadionu neodvezou domů ani bod, se ve finále nic nezměnilo.

V 55. minutě Heerenveen skóroval zásluhou Odgaarda, jemuž za hranici šestnáctky nabil Ejuke, a ačkoli si gólman Unnerstall na míč sáhl, v cestě do sítě ho nezastavil. K vyrovnání mohlo nakonec dojít v 79. minutě, jenže Unnerstall se vyznamenal proti Van Bergenovi, nebo v 89. minutě, ovšem ani Botmanova hlavička v brance jednoduše neskončila.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele