14. kolo
23.11.2019 19:45 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Ajax nedal Heraclesu šanci a porazil ho vysoko 4:1

Ajax potvrdil svou suverenitu v tomto ročníku také proti Heraclesu a po výborném výkonu ho přehrál celkem hladce v poměru 4:1. V tabulce Eredivisie se nachází na vedoucí pozici s osmatřiceti body o šest bodů před druhým Alkmaarem, navíc se dobře naladil na důležitý souboj o postup do osmifinále Ligy mistrů s francouzským Lille. Výběr z Almela naopak nenavázal na drtivou výhru s Venlem (6:1) a je osmý s jednadvaceti body.

AFC mělo jasně navrch od samého začátku a protivníka zatlačilo na jeho vlastní polovinu. První větší příležitost si po necelých pěti minutách vytvořil srbský špílmachr Tadič, který ve středu pokutového území mířil k levé tyči a s fantastickým zákrokem musel přispěchat brankář Blaswich. O osm minut později napřáhl z poměrně velké vzdálenosti Martínez a pravou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů.

Domácí se dočkali zaslouženého vedení ve 26. minutě. Kanonýr Quincy Promes obdržel nádherný centr k zadní tyči od Maročana Ziyecha a zblízka hlavou dopravil balón do sítě. Pak tlak AFC přeci jen opadl, v nastaveném čase úvodního dějství mohl z ničeho nic srovnat Cyriel Dessers. Nejlepší střelec hostujícího výběru vypálil z dvanácti metrů a naprosto perfektním zásahem se musel blýsknout pozorný gólman Onana.

Jasný favorit sobotního střetnutí se podruhé prosadil v 56. minutě. Zakaria Labyad si naběhl za defenzívu protivníka na úžasný pas od Blinda a ve skluzu z první propálil bezmocného Blaswiche. Neuběhly ani další čtyři minuty a podruhé v tomto klání skóroval Promes, jenž zaznamenal již svou jedenáctou trefu v této sezóně nizozemské nejvyšší soutěže a díky ní se dostal do čela ligové tabulky střelců.

I v tomto případě využil parádního pasu Ziyecha do volného prostoru a zblízka překonal zoufalého Blaswiche - 3:0. V 87. minutě skóroval také nestárnoucí útočník Klaas-Jan Huntelaar, jenž ani ne po čtvrthodině strávené na hrací ploše tečoval patou střelu Desta a míč zapadl k levé tyči. V první minutě nastavení alespoň korigoval nepříznivý stav z pohledu Heracles Belgičan Dessers, když své sólo přes půl hřiště zakončil ranou do levého spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele