14. kolo
24.11.2019 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Waalwijk zachránil bod s Emmenem v šesté nastavené minutě

Waalwijk potřetí v tomto ročníku Eredivisie bodoval a díky vstřelené brance z šesté minuty nastavení remizoval s konkurenčním Emmenem po výsledku 1:1. Proti jednomu z největších rivalů nepředvedl tak kvalitní výkon jako v předchozím průběhu a může být vděčný alespoň za nerozhodný výsledek. V tabulce zůstává na beznadějně posledním osmnáctém místě s pouhými pěti body, za sedmnáctým Den Haagem zaostává o bodů šest.

Hosté byli velmi blízko k důležitému vítězství, neboť přesně po odehrané čtvrthodině vedli a v závěrečných dvaceti minutách hráli proti oslabenému protivníkovi, jenomže v poslední možnou chvíli nešťastně inkasovali. FC sice poprvé v této sezóně venku bodovalo, ale domů jistě odjíždělo s hořkou pachutí. V Eredivisii mu momentálně patří třinácté místo se čtrnácti body, na šestnáctou barážovou příčku Venla má náskok pouhých dvou bodů.

Hosté začali naprosto skvěle a do vedení se dostali z první větší šance tohoto střetnutí v 15. minutě. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny převzal míč na pravém křídle Kolar. Ten zpětnou nahrávkou vybídl ke skórování Michaela de Leeuwa, jehož tvrdou ránu z deseti metrů nešťastně tečoval za záda bezmocného brankáře Vaessena obětavý stoper Delcroix. Domácí od tohoto okamžiku přidali a snažili se vyrovnat.

Nejprve se po necelé půlhodině hry neúspěšně dožadovali odpískání pokutového kopu. Zhruba pět minut před poločasovou přestávkou dokonce rozvlnil síť Maatsen, jeho branka však nebyla uznána kvůli zřetelnému ofsajdu. V nastaveném čase úvodního dějství byl blízko ke skórování Vente, nicméně ve stoprocentní příležitosti trestuhodně pálil příliš vysoko. Po změně stran tempo hry výrazně opadlo, RKC si výrazně zkomplikovalo situaci v 76. minutě.

Hans Mulder byl jediným hráčem, který obdržel žlutou kartu, v inkriminovaný okamžik pak bezohledně podrazil Peñu a po druhém žlutém napomenutí se předčasně pakoval do útrob stadionu. V 81. minutě vychytal skvělý gólman Telgenkamp unikajícího Venteho, o jedenáct minut později pálil těsně vedle levé konstrukce střídající Bilate. Waalwijk přeci jen srovnal za další čtyři minuty, kanonýr Sylla Sow totiž po autovém vhazování z levé strany a prodloužené hlavičce od Delcroixe usměrnil balón k pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele