14. kolo
23.11.2019 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Alkmaar opět kraloval a v Utrechtu zvítězil o tři branky

Alkmaar pokračuje ve skvělých výkonech také po reprezentační přestávce a nyní v očekávané bitvě proti konkurenčnímu Utrechtu znovu neinkasoval, po konstantním výkonu v obou poločasech zvítězil hladce po výsledku 3:0. Díky tomu si upevnil druhé místo v tabulce s dvaatřiceti body a před třetím PSV stále drží pětibodový náskok, za vedoucím Ajaxem zaostává o bodů šest. FC naopak podruhé za sebou prohrálo a je čtvrté s třiadvaceti body.

Hosté rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase, kde skórovali hned dvakrát, svou výhru pojistili krátce po změně stran. Kromě toho, že se dobře naladili na důležitý čtvrteční duel o postup do jarní části Evropské ligy se srbským Partizanem, se kterým jim před vlastním publikem stačí získat bod, tak navíc prodloužili šňůru bez obdržené branky na úctyhodných 567 minut. Do vedení se dostali z první vážnější příležitosti sobotního utkání ve 24. minutě.

K přímému volnému kopu z necelých pětadvaceti metrů se postavil kapitán Teun Koopmeiners a díky teči bránícího dua Bahebeck - Kerk skončil balón v protipohybu bezmocného brankáře Paese. Neuběhlo ani dalších sedm minut a AZ si vytvořilo dvoubrankový náskok. Již posedmé v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže se zapsal do střelecké listiny třiadvacetiletý útočník s marockými kořeny Oussama Idrissi.

Ten po akci na levém křídle obdržel finální nahrávku od Myrona Boadua, poté v osobním souboji přetlačil bránícího protihráče a z mírného úhlu zavěsil přímo ke vzdálenější konstrukci. Zhruba pět minut před poločasovou přestávkou se Utrecht dožadoval odpískání pokutového kopu po domnělé ruce de Wita a rozhodčí Kuipers šel celou situaci prozkoumat k videu, ale na jeho základně penaltu nenařídil. Alkmaar se definitivně uklidnil v 50. minutě.

Po rychlém přečíslení přelstil ofsajdovou past Stengs, po samostatném úniku našel lépe postaveného Boadua a ten se zakončením do prázdné branky neměl žádné problémy. Ani po tomto gólu hosté nepolevili. Po necelé hodině hry mohl přidat čtvrtou trefu Wijndal, avšak z bezprostřední blízkosti jen orazítkoval levou tyč. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem ještě zahrozil Stengs, jenomže zblízka ho vychytal fantastický Paes.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele