14. kolo
23.11.2019 20:45 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Den Haag i díky dvěma Necidovým brankám zachránil v závěru remízu s Tilburgem

Den Haag po minulé porážce v Sittardu (0:1) nezačal dobře ani proti ofenzivně laděnému Tilburgu a v průběhu sobotního utkání prohrával 0:2 a 1:3. Ještě necelých deset minut před závěrečným hvizdem se nezdálo, že by ADO mohlo bodovat, ovšem pak se nadechlo k málo vídanému náporu a vybojovalo remízu 3:3. Hrdinou domácího výběru se stal útočník Tomáš Necid, který si dvěma vstřelenými góly pojistil pozici nejlepšího klubového střelce.

Necid se objevil v základní jedenáctce po více než dvou měsících a důvěru trenérovi Alfonsu Groenendijkovi splatil do puntíku. Domácí i přes nerozhodný výsledek klesli na sedmnáctou pozici s jedenácti body, nicméně za patnáctou Fortunou zaostávají o jediný bod. Willemu patří solidní šestá příčka s třiadvaceti body a o záchranu se zatím strachovat nemusí. Úvodní dějství vyšlo mnohem lépe Tilburgu, který skóroval hned dvakrát.

Do vedení se dostal po necelé čtvrthodině hry, když tvrdou ránu Nunnelyho vyrazil gólman Koopmans před sebe a dorážející Freek Heerkens s trochou štěstí usměrnil balón do bližší šibenice. Hosté pokračovali v tlaku i nadále, během krátké chvíle zazdili své nadějné možnosti Köhlert, Vangelis Pavlidis i Ndayishimiye. Hosté přeci jen vytěžili druhý zásah ze svého enormního tlaku ještě do poločasové přestávky.

Nejlepší střelec Willemu Pavlidis obdržel vodorovnou nahrávku do volného prostoru od Köhlerta a nádhernou střelou s pomocí břevna rozvlnil síť. První Necidova chvíle přišla čtyři minuty po výměně stran. Třicetiletý český krajánek vrátil Den Haag do hry o bodový zisk po úžasném průniku Summervilleho na pravém křídle a následnou bombou z voleje z deseti metrů, brankář Wellenreuther i přes zákrok nezabránil balónu v cestě do své branky - 1:2.

Neuběhlo ani šest minut a hostům vrátil dvoubrankové vedení opět Pavlidis, který po nahrávce od Vrousaie obstřelil Koopmanse. Vzápětí nepřidali definitivní pojistku Ndayishimiye s Pavlidisem a ADO tak soupeře potrestalo. V 83. minutě podruhé úřadoval Necid, jenž snížil po rohovém kopu Johna Goossense, hlavou z pěti metrů totiž usměrnil míč k pravé konstrukci.

Přesně o pět minut později zařídil vyrovnání právě aktivní Goossens, když se opřel do balónu z více jak třiceti metrů a jeho neuvěřitelný projektil zaplachtil do vzdálenějšího horního rohu nad plachtícího Wellenreuthera, tato trefa určitě bude kandidovat na gól roku.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele