14. kolo
24.11.2019 16:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Vitesse znovu prohrálo, tentokráte podlehlo Spartě v poměru 0:2

Sparta přerušila svou sérii čtyř zápasů bez ligového vítězství a nyní si dokázala poradit s favorizovaným Vitesse po výsledku 2:0. Díky tomu se vzdálila sestupovým pozicím a posunula se na jedenácté místo s devatenácti body. Naopak Arnhem prohloubil svou krizi, počtvrté za sebou prohrál a skvělý vstup do sezóny tak začíná vyznívat do ztracena. V Eredivisii se sice stále nachází na páté příčce, ale na vedoucí Ajax již ztrácí patnáct bodů.

SBV po úvodním náporu opět zabředlo do šedého podprůměru a až do závěrečného hvizdu se z něj nedokázalo dostat. Přitom vše mohlo být úplně jinak, kdyby v 10. minutě neselhal ve stoprocentní možnosti Buitink. Ten se dostal k dorážce zblízka, jenomže trestuhodně orazítkoval jen levou tyč. Rotterdamský výběr se s přibývajícím časem začal postupně dostávat více do hry a poprvé zahrozil ve 27. minutě.

Z hranice pokutového území napřáhl Rayhi a jeho volej jen o decimetry prosvištěl vedle pravé tyče. Neuběhly ani tři minuty a domácí celek otevřel skóre nedělního duelu. Po krásném centru z pravého křídla od Bryana Smeetse se dostal k hlavičce z deseti metrů Jurgen Mattheij a balón propadl napříč šestnáctkou Vitesse až přesně k zadní konstrukci. Svěřenci ruského trenéra Leonida Sluckého byli blízko k vyrovnání v nastaveném čase úvodního dějství.

Po dlouhém nákopu brankáře Pasveera se do odraženého balónu opřel slovinský kanonýr Matavž a z dvaceti metrů jen těsně přestřelil domácí branku. Ihned po výměně stran napřáhl ze střední distance Bazoer a Harush efektivním zásahem odvrátil míč do zámezí. V 52. minutě byl podruhé vidět Matavž, jenž po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval u přední tyče prudce pod břevno a s famózním zákrokem jednoruč se opět musel vytáhnout Harush.

Domácí strážce se znovu blýskl za další čtyři minuty, když pravou rukou brilantně vychytal osamoceného Japonce Hondu. Arnhem postupně začal stále více riskovat a doplatil na to v 83. minutě. Výhru Sparty pojistil Smeets, který po krásné přízemní kombinaci svých spoluhráčů, úniku Harrouiho na pravé straně a finální nahrávce do volného prostoru chladnokrevně zavěsil do bližšího spodního rohu mimo dosah bezmocného Pasveera.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí favorit?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele