Bundesliga - souhrn 4. kola

13.09.2019, 22:25, aktualizováno 15.09.2019, 19:53
Komentáře a souhrny
RB Lipsko se doma rozešlo smírně s Bayernem Mnichov a zůstává o bod před Dortmundem, který rozstřílel Leverkusen a dal částečně zapomenout na porážku od Unionu Berlín. Gladbach si veze body z Kolína nad Rýnem, bez porážky zůstává Wolfsburg. Freiburg potvrdil dobrou formu vítězstvím na půdě Hoffenheimu, zatímco Schalke rozstřílelo Paderborn...

SC Paderborn - Schalke 04 1:5

15.09.2019 18:00

Góly: 8. Cauly - 33. Salif Sané, 49. Suat Serdar, 71. Amine Harit, 83. Ahmed Kutucu, 85. Amine Harit

Die Königsblauen sice prohrávali, nicméně po půl hodině se začali zvedat k působivému představení, aby nakonec Paderborn rozstříleli. Domácí kvůli tomu stále čekají na první výhru.

Už v 8. minutě našel Sven Michel svým centrem Oliveiru Souzu, který na malém vápně mezi dvěma obránci dokázal přesně hlavičkovat - 1:0. V následujících minutách byl hodně aktivní Guido Burgstaller, jenže branky nakonec dávali jiní. Mark Uth v osmadvacáté minutě na Jannika Hutha ještě nevyzrál, nicméně jeho spoluhráč Salif Sané už pět minut poté ano.

Rohový kop Bastiana Oczipky byl odvrácen, ale třicetiletý obránce dostal ještě jednu příležitost, neboť se k němu balon vrátil zpět. Následný centr už byl mnohem přesnější a i díky tomu, že brankář soupeře optimálně nevyhodnotil situaci, se ke gólové hlavičce dostal zmíněný senegalský reprezentant - 1:1. V závěru úvodního poločasu naservíroval Sebastiana Vasiliadis parádní pobídku pro Michela, který však jakoby se své šance zalekl.

Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu, který na ukazateli skóre přestal svítit čtyři minutky po startu druhé půle. V té době se totiž v těsném okolí pokutového území potulovalo hned sedm borců hájících dres klubu z Gelsenkirchenu. Bylo tedy pravděpodobné, že se jeden z nich dostane alespoň k zakončení.

Nakonec padla volba na Suata Serdara, který vystřelil z nějakých osmnácti metrů a díky Hünemeierově teči neměl Huth možnost zasáhnout - 1:2. Poté se opět připomenul Burgstaller, leč také tentokrát svůj osobní minisouboj s mužem v rukavicích prohrál. V 71. minutě našel rozběhnutý Jonjoe Kenny kamaráda Amine Harita, jenž se najednou ocitnul úplně sám před strážcem svatyně a u úrovně penalty pálil levačkou přesně k tyči - 1:3.

Babacar Guéyé potom svou příležitost na snížení zahodil, takže byla zase řada na Wagnerových svěřencích. V 83. minutě Schalke sehrálo akci v tréninkovém tempu, na jejímž konci pobídl Burgstaller kolegu Ahmeda Kutucua, jenž stál sice už dost z úhlu, přesto se prosadil střelou na protější (levou) tyč - 1:4.

A uběhly sotva dvě minuty, když získalo skóre svou finální podobu. Pět obránců Paderbornu se proměnilo ve statisty, když Kutucu přihrál pod sebe na Harita, který přesným volejem zaznamenal svou druhou trefu v utkání - 1:5. Steffen Baumgart byl evidentně rád, že už byl pak rychle konec, protože jinak by z toho klidně mohla být osmička.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 0:3

15.09.2019 15:30

Góly: 11. Christian Günter, 38. Janik Haberer, 59. Nils Petersen

Streichovi svěřenci opět ukázali, že dokážou potrápit či porazit kohokoli. Tentokrát to odnesl Hoffenheim, který tak nadále zůstává na čtyřech bodech po stejném počtu odehraných kol.

Freiburg jakoby nechtěl od začátku ponechat nic náhodě a za svou aktivitu byli jeho hráči odměněni už v 11. minutě. Dominique Heintz vysunul Christiana Güngera, a ten doběhl až do vápna, aby skákavou střelou na zadní (pravou) tyč přelstil jak Kevina Vogta, tak Olivera Baumanna - 0:1. Teď tedy byla řada na TSG.

Jenže Ishak Belfodil ani Pavel Kadeřábek díky pozornému Schwolowovi své příležitosti neproměnili. Jenže potom zase převzali iniciativu hosté a Höler, Haberer a Schmid nepříjemně zaměstnávali obranu výběru Alfreda Schreudera. Na další trefu ovšem bylo nutné počkat si až do osmatřicáté minuty.

Utkání ale bylo na brankové šance poměrně bohaté, takže ještě předtím nemohla být branka Nilse Petersena uznána kvůli ofsajdu, Rudy se musel poklonit umění Schwolowa a Pavel Kadeřábek dvakrát hlavou minul zařízení. Frantz vyhrál souboj s Grillitschem, z čehož vytěžil druhý zásah Janik Haberer. Jeho přízemní rána z hranice šestnáctky zapadla přesně k pravé tyči - 0:2.

Po změně stran posílili domácí ofenzivu, jenže to k ničemu nevedlo. Naopak v devětapadesáté minutě Günter vyslal z rohu pokutového území střílený centr, který propadl až na zadní tyč, kde číhal Nils Petersena a útočník jeho kalibru v pozici nějakých pět metrů od brány svůj volej v klidu proměnil, třebaže stál trochu z úhlu a balon poskakoval - 0:3.

V 75. minutě mohl snížit po rohovém kopu Jürgen Locadia, jenomže netrefil. Naopak čtvrtý hřebíček málem zasadil Heintz, kdyby jej dobře nevychytal Baumann, který si poradil i za dalších osm minut s pokusem Schmida. Třináctý Hoffenheim za týden cestuje do Wolfsburgu, kdežto třetí Freiburg přivítá doma Augsburg.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Bayern Mnichov 1:1

14.09.2019 18:30

Góly: 45+3. Emil Forsberg (pen.) - 3. Robert Lewandowski

Lipsko v rámci 4. kola Bundesligy přivítalo největší německý klub, a sice mnichovský Bayern. Domácí šli ovšem do utkání jako lépe postavený tým, neboť doposud procházeli soutěží bez ztráty květinky. Bavoři však byli pro RB už příliš velkým soustem a výsledná remíza 1:1 znamená první ztrátu Lipska v sezóně.

Bayern šel do vedení už po pěti minutách hry. Müller vyslal do samostatného úniku nestárnoucího Lewandowského a ten vsítil svůj sedmý gól v probíhajícím ročníku - 0:1. V 15. minutě mohl Polák zdvojnásobit svůj gólový účet, po Comanově centru ale hlavou nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Ve 37. minutě rozhodčí nařídil penaltu pro úřadující německé mistry po faulu Sabitzera na Hérnandeze. Po přezkoumání u videa však svůj původní verdikt odvolal. Penalta se ovšem nakonec kopala na opačné straně hřiště. V samotném závěru první půle Hernández nešikovně fauloval Poulsena a Forsberg následný pokutový kop s přehledem proměnil - 1:1.

Po půli se obrázek hry příliš nezměnil, Bayern se stále snažil tlačit a Lipsko koncentrovaně bránilo. V 53. minutě Coman obdržel křižnou přihrávku od Lewandowského a pokusil se zakončit, ale trefil jen Mukieleho bránícího u zadní tyče. V 61. minutě málem všechny na stadionu překvapil Sabitzer, když z dálky vyzkoušel tvrdou ranou pozornost Neuera, který pohotovým zákrokem pokus Rakušana zneškodnil.

Bayern se dostal na úplném konci utkání do obrovské šance. V 93. minutě Kimmich nacentroval ze standardky přímo na hlavu Süleho, jehož hlavičku konečky prstů vytěsnil mimo svou svatyni domácí brankář Gulácsi. Lipsko tak remizovalo s Bayernem 1:1.

Hráči RB si sice připsali první ligovou ztrátu bodů, i remíza jim však stačila k návratu na první příčku v tabulce, kterou pár hodin okupoval Dortmund. Bayern se drží na třetím místě se ztrátou dvou bodů právě na svého dnešního soka a jednoho bodu na zmíněné rivaly z Vestfálska.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Hertha BSC 2:1

14.09.2019 15:30

Góly: 40. Robin Quaison, 88. Jeremiah St. Juste - 83. Marko Grujić

Svěřenci Sandro Schwarze měli před tímto duelem na kontě nula bodů, takže nutně potřebovali vyhrát, což se podařilo. Naopak "Stará dáma" zůstává s jediným bodem na samém chvostu bundesligové tabulky.

Oba trenéři udělali oproti minulému kolu několik změn v sestavě. Jenže v úvodu zápasu to rozhodně žádné ofenzivní hody nepřineslo. Teprve až po šestnácti minutách hry zahrozil Davie Selke, když po rychlém kontru orazítkoval tyč. Necelých sto dvacet sekund poté málem udeřilo na opačném pólu, ale pumelici Dannyho Latzy nakonec Rune Jarstein výborně vyrazil.

Následně využil zaváhání Moussy Diakhatého dotírající Selke a po narážečce s Lukebakiem na Zentnera nevyzrál. Brosinskiho pokus ze dvaadvaceti metrů zase lapila jednička ve službách berlínského celku. V minutě čtyřicáté se domácí mohli radovat, jelikož od Boyaty mírně tečovaná přihrávka prošla napříč pokutovým územím až na zadní tyč, kde zblízka dorážel do prázdné Robin Quiason - 1:0.

Po změně stran začala aktivněji hostující skvadra, což vyústilo ve dva výživné pokusy Marka Grujiće. V šestapadesáté minutě se osmělil Dodi Lukebakio, jenže mířil příliš do středu brány, kde stál připravený gólman. V 60. minutě zahrával přímý kop Ondrej Duda a Robin Zentner předvedl vynikající zákrok, kterým oddálil vyrovnání na více než dvacet minut.

Ante Čovićovi nezbylo nic jiného, než pokus se oživit ofenzivu. Na hřiště se tak mimo jiné dostal i Javairô Dilrosun, který 180 sekund po svém příchodu z velkého vápna nacentroval na hranici toho malého, kde se přesnou hlavičkou prosadil Grujić - 1:1. Nerozhodný stav platil pouze do osmaosmdesáté minuty. Pak Brosinski centroval od rohového praporku a Jeremiah St. Juste stejnou částí těla zajistil Mohuči vítězství - 2:1.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Eintracht Frankfurt 2:1

14.09.2019 15:30

Góly: 35. Marco Richter, 43. Florian Niederlechner - 73. Gonçalo Paciência

Augsburg těsně přehrál Frankfurt a zaznamenal první výhru v sezóně. V dubnu letošního roku skóroval při výhře 3:1 dvakrát Marco Richter a jednou se prosadil Michael Gregoritsch. Tentokrát se radovali jiní střelci.

V minulé sezoně táhlo Eintracht za výhrami trio ve složení Sebastian Haller, Ante Rebić a Luka Jović. Všichni během letní přestávky odešli za lepším a celek z města nad Mohanem zatím nehraje podle představ. Prohrávat mohl už po pětatřiceti sekundách, kdyby Kevin Trapp nezneškodnil střelu Floriana Niederlechnera, kterou pro něj nachystal Ruben Vargas.

Ve 14. minutě měl ke gólu blízko Paciência, jenže z toho byla jenom boční tyčka. V sedmadvacáté minutě se osmělil Daichi Kamada a balon i s přispěním brankáře Tomáše Koubka skončil vedle svatyně. Ve třiatřicáté minutě to vypadalo pro domácí hodně nadějně, kdyby Finnbogason nenestřelil Hintereggera.

Dvě minutky poté vyslal Rani Khedira dlouhý míč až do vápna Eintrachtu, kde z nastalé situace vytěžil maximum Marco Richter, jehož levačka byla neomylná - 1:0. Do konce úvodního dějství stihli Fuggerstädter ještě jeden zásah, který se ukázal býti rozhodujícím. Niederlechner prostě sebral kulatý předmět, seběhl si do středu hřiště a z nějakých třiadvaceti metrů parádně vymetl šibenici - 2:0.

Druhý poločas započal André Silva, ale český gólman se zaskočit nenechal. V 73. minutě se Dominik Kohr šikovně vyhnul dvěma protihráčům, doběhl až do velkého čtverce, kde servíroval pro lépe postaveného Paciênciu, jehož přízemní střela k levé tyči byla mimo Koubkův dosah - 2:1. Bývalá jednička francouzského Stade Rennes se ještě musela vytáhnout v nastaveném čase proti Kamadově pokusu, aby odvrátila vyrovnání.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Borussia Mönchengladbach 0:1

14.09.2019 15:30

Góly: 14. Alassane Pléa

"Hříbata" před reprezentační pauzou prohrála s RB Lipsko a potřebovala si spravit náladu, což se podařilo. Naopak "Kozli" potřetí v sezoně prohráli, přičemž poprvé nevstřelili ani gól.

Nedá se přitom tvrdit, že by šlo o utkání skoupé na dobré příležitosti. Už v 5. minutě musel Modesteho střelu blokovat Rami Bensebaini. Chvíli poté vypálil Denis Zakaria a břevno branky, kterou hájil Timo Horn, se klepe možná ještě teď. Rozhodující moment střetnutí přišel na pořad odpoledne ve 14. minutě.

Breel Embolo zamýšlel adresovat přihrávku na Thurama, nicméně díky šťastné teči se balon dostal před bránu, kde číhal Alassane Pléa a levačkou rozvlnil síť - 0:1. Córdoba a Skhiri pak Sommera svými pokusy nijak zvlášť neohrozili. Na druhé straně pak pro změnu neuspěli Kramer a střelec branky Pléa. Ani snahy Floriana Neuhause nebyly z nejpřesnějších, takže Marco Rose mohl být po prvním dějství spokojenějším koučem.

Dominick Drexler zatím podává zajímavé výkony a ten proti Gladbachu mohl ve dvaapadesáté minutě korunovat přesným zásahem, jenže se nezadařilo. Birger Verstraeta za necelých šedesát sekund pálil nad. Za deset minut se v dobré pozici ocitnul Anthony Modeste. Velká škoda pro Köln a všechny jeho příznivce, že jeho pokus postrádal větší razanci.

Jhon Córdoba následně i díky včasnému přiskočení Floriana Neuhause prováhal nejvhodnější okamžik pro střelu. Poté obešel Pléa brankáře Horna a další pohromu pro Baierlorzerův tým odvrátil v poslední možný moment Kingsley Ehizibue. Terodde a Córdoba v závěrečné desetiminutovce také nedokázali najít recept na Yanna Sommera, takže musí doufat, že se za týden proti Bayernu bude dařit o něco lépe, jakkoliv to asi není příliš pravděpodobné. Gladbach doma přivítá Fortunu Düsseldorf.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Werder Brémy 1:2

14.09.2019 15:30

Góly: 14. Sebastian Andersson (pen.) - 5. Davy Klaassen (pen.), 55. Niclas Füllkrug

Brémský celek šel proti Unionu brzy do vedení, ale nakonec zvítězil o jediný gól. V nervózním závěru došlo i na dvě vyloučení, po jednom fotbalistovi na každé straně.

Trenér Urs Fischer dokázal se svým týmem porazit Borussii Dortmund, takže nebyl důvod si na Gebre Selassieho a spol. nevěřit. Jenže už ve 2. minutě chtěl Lenz sklepnout centr z levé strany pro svého brankáře. Davy Klaasen však stačil balon sebrat, což vyústilo v to, že Gikiewicz útočícího hráče podrazil. Tobias Welz pak strávil téměř tři minuty u videa, aby si byl jistý, že penaltu nařídí oprávněně.

Exekuce se ujal sám faulovaný a s velikou porcí štěstí proměnil - 0:1. Za necelých deset minut bylo vyrovnáno, protože sudí nařídil další penaltu, tentokrát za hraní rukou. Sebastian Andersson si nedělal problémy, a tak mohli domácí slavit - 1:1. Ve 22. minutě se hosté dožadovali další penalty. Po Şahinově přímém kopu a Osakově hlavičce skončil kulatý předmět na Lenzově paži. Tentokrát však Welz nechal pokračovat ve hře.

V následujících minutách už tak rušno před brankami nebylo. Teprve až v závěru úvodního dějství se osmělili Ujah a Bittencourt. Po změně stran střílel nejprve Füllkrug. Poté zatahal Trimmel za dres Gebre Selassieho a následovala třetí penalta. Davy Klaasen ovšem v tomto případě na Gikiewicze nevyzrál, přestože jeho střela nebyla až tak špatná.

Holandský útočník mohl litovat pouze chviličku, protože Niclas Füllkrug skóroval hlavou z bezprostřední blízkosti po následném Şahinově rohu - 1:2. Dvaadvacet tisíc diváků na Stadion An der Alten Försterei následně sledovalo marné dobývání Unionu, jehož obránce měl v závěrečných minutách naopak ještě pozlobit Claudio Pizarro.

V závěru však tentokrát byli vidět jiní, než peruánská legenda. Christian Groß uklízel v poslední chvíli před Polterem. Po souboji Bittencourta se Subotićem, po kterém skončil první jmenovaný mimo hrací plochu, byl bývalý obránce Borussie Dortmund po druhé žluté vyloučen. Žlutou kartu uviděl i trenér Werderu Florian Kohfeldt a po předchozím napomenutí nedohrál ani Nuri Şahin.

Turecký záložník, jenž shodou okolností v minulosti také kopal za Žlutočerné, uviděl červenou poté, co rozehrál a nepočkal na písknutí. Nastavovalo se osm minut a k vidění byla už jenom neproměněná šance Suleimana Abdullahiho. Union za týden čeká mač s Bayerem Leverkusen, Werder doma hostí RB Lipsko.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 4:0

14.09.2019 15:30

Góly: 28. Paco Alcácer, 51. Marco Reus, 83. Raphaël Guerreiro, 90. Marco Reus

Jeden ze šlágrů 4. kola Bundesligy se odehrál v Signal Iduna Parku, kam zavítal Bayer Leverkusen. Potenciálně vyrovnaný zápas dopadl ne zrovna vyrovnaným výsledkem, neboť domácí se díky své efektivitě mohou radovat z drtivého vítězství 4:0.

Farmaceuti měli od začátku utkání více míč na svých kopačkách, avšak ofenzivními kousky bavili své fanoušky hlavně hráči Borussie. Ve 27. minutě se v první velké šanci objevil Reus, Hrádecký ho ale vychytal.

O minutu později Hakimi poslal zprava z hloubi pole centr do prostoru na hranici malého vápna, kde operoval Alcácer a skvěle zakončil - 1:0. Ve 32. minutě mohl vedení Dortmundu navýšit Hakimi, svou střelou však orazítkoval jen břevno branky soupeře. Poločasové skóre tak zůstalo 1:0.

Pět minut po přestávce se Reus dočkal. Sancho poslal zprava přihrávku pod sebe, Alcácer ji přeběhl a přenechal tak kapitánovi BVB, jenž se z první nemýlil - 2:0. V 64. minutě se do zajímavé šance dostal hostující Havertz, Bürki se ale překonat nenechal.

V poslední desetiminutovce domácí dokonali zkázu Bayeru. Nejprve v 83. minutě Sancho opět centroval do vápna, Hrádecký míč vyrazil před sebe přímo na nohy Guerreira a ten jej poslal do sítě - 3:0. V úplném závěru pak střídající Larsen precizní přihrávkou vybídl ke skórování Reuse, který pohodlným zakončením do prázdné brány a tím pádem svým druhým gólem v zápase stanovil konečné skóre na 4:0. Výsledek je pro hosty možná trochu krutý, ovšem svědčí o skvělé efektivitě Dortmundu.

BVB se díky této drtivé výhře posouvá minimálně do dnešního večera na první místo tabulky a bude čekat, jak dopadne druhý velký zápas dnešního dne mezi RB Lipsko a Bayernem Mnichov. Leverkusen má po čtyřech kolech na kontě sedm bodů, které mu prozatím stačí na okupaci šesté příčky.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - VfL Wolfsburg 1:1

13.09.2019 20:30

Góly: 16. Niko Gießelmann - 29. Wout Weghorst

Fotbalisté Wolfsburgu pokračují v dobrém vstupu do sezóny. Ani ve 4. letošním ligovém kole následujícím bezprostředně po reprezentační přestávce neprohráli, když si ze hřiště Düsseldorfu vezou bod za remízu 1:1.

Na počátku utkání to však s vlčí sérií zápasů bez prohry nevypadalo zrovna růžově. Už v 17. minutě Fink nacentroval míč, jenž proletěl zprava až na druhou stranu vápna, kde si ho v náběhu našel Giesselmann a exkluzivní tvrdou ranou pod břevno k bližší tyči nedal Pervanovi sebemenší šanci zareagovat - 1:0.

Hosté s odpovědí dlouho neotáleli. Po necelé půlhodině hry Brekalo díky senzačním houslím soupeři pronikl z pravé strany do pokutového území Fortuny a předložil míč pod sebe přímo k nohám připraveného Weghorsta, který svým třetím ligovým gólem v sezóně vyrovnal - 1:1.

Zápas byl bojovný a vyrovnaný, avšak také velmi skromný na šance. Z dalšího průběhu souboje lze vypíchnout snad jen závěrečný pokus domácího Bakera, jenž v 94. minutě z přímého volného kopu nastřelil pouze zeď Vlků. Utkání tak skončilo nerozhodně 1:1.

Pro domácí Fortunu dnešní remíza znamená další cenný bod do tabulky, v níž se aktuálně nachází na jedenácté pozici, přeskočena ale může být minimálně trojicí týmů. Wolfsburg se díky zisku osmého letošního bodu posunul na druhé místo Bundesligy, dá se však očekávat, že na něm celý víkend nevydrží, neboť nemá žádný nedosažitelný náskok na své pronásledovatele, z nichž všichni mají probíhající ligové kolo k dobru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.RB Lipsko431010:310
2.Borussia Dortmund430113:59
3.SC Freiburg430110:39
4.Bayern Mnichov422012:48
5.VfL Wolfsburg42207:38
6.Schalke 0442118:47
7.Borussia Mönchengladbach42115:47
8.Bayer Leverkusen42116:77
9.Eintracht Frankfurt42025:56
10.Werder Brémy42028:96
11.Fortuna Düsseldorf41126:74
12.Union Berlín41125:84
13.TSG Hoffenheim41123:64
14.FC Augsburg41126:104
15.1. FC Köln41034:73
16.1. FSV Mainz 0541034:133
17.SC Paderborn40135:121
18.Hertha BSC40133:101

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
andrew96

Brekalo a Weghorst zatím slušná forma.

Reagovat
Rudnevs

Weghorst mal byť určite povolaný i do repre. Včera Brekalo krásna akcia, on bol ten. kto ten gól spravil. Ťažko povedať, či ten gól Fortuny mal platiť, podobná akcia ako minulý rok v poslednom kole BVB proti Gladbachu, na pohľad to bolo už za čiarou, ale z toho pohľadu to ťažko povedať. VAR má k dispozícii tuším 26 kamier, tak to mohli posúdiť lepšie než my.

Inak musím povedať, že sa mi páčil komentár na DAZN, Ralph Gunesch (ex St. Pauli a Ingolstadt) vravel veľa zaujímavých vecí a nebolo to poňaté až tak asketicky, ako sa písalo.

Reagovat
andrew96

Brekalo se mi hodně líbí. Při nástupu Weghorsta do BL jsem si říkal, co je to za individuum, v prvním zápase proti Schalke dostal červenou, kterou pak sudí odvolal, přičemž na hřišti předvedl slušné divadlo. Ale je to výborný hráč, těží ze své výšky, silný na balónu a velký bojovník. Takový nový a možná i lepší Dost, u fanoušků VfL oblíbený.

Reagovat
Heresy

https://hoofoot.com/?match=Dusseldorf_1_-_1_Wolfsburg_2019_09_13 pri opakovacce jde videt ze ten balon byl za carou

Reagovat
Hyrax

kicktipp

Reagovat
Rudnevs

Mne to tiež vyložene “ide” tento rok, no...

Reagovat
AjaxFans

Nějaký fan Brém?Jak hraje Klassen?

Reagovat
Liquid

Lipsko na čele bundesligy Jo kde jsou ti zdejší uživatelé, co tu před lety komentovali, že plechovka odtáhne atd....

Reagovat
Bastaron

Wow psát to po 4 odehraných kolech.

Reagovat
Rudnevs

Skôr Salzburg je úplne neskutočný túto sezónu. Zatiaľ bez straty bodu. Včera nadelili Hartbergu sedem gólov. Håland opäť hetrik.

Reagovat
Mönchengladbach

V úterý roznesou Genk. Ani by mě nepřekvapilo, kdyby šli v LM dál na úkor Neapole.

Reagovat
Rudnevs

To by ma tešilo, v CL im budem priať. Ale bol by som opatrnejší, v CL je tá úroveň predsa len inde, v rakúskej lige sú tie ostatné kluby dosť slabé (vrátane Austrie s Rapidom, ktorí už nehrajú ani tú druhú rolu).

Reagovat
Mönchengladbach

Vzpomínám, jak v zimní pauze, kdy Slavia hrála se Salcburkem a prohrála, říkal Trpišovský, že si hlavně v EL nepřeje dostat právě Salcburk, že ten je úplně jinde. Pak Slávka smázla Genk.

Reagovat
Tomanatura

Staci 3. misto a sup do El aspon semifinale. Napoli je jinde, to bylo videt loni.

Reagovat
db18

FCA Jinak Morávek prý odehrál skvělé utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrát Schicka?

Reagovat
Andis

90 na sedačce, slušný výkon na první zápas . Problém je, že z tý lavičky asi bude dostávat víc příležitostí ten 20ti letý brazilec, jako třetí útočník. Škoda, uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem se dnes koukl na zápas BVB ze záznamu, bez toho aniž bych znal výsledek. No po té minulé hrůze s Unionem a Kolnem tohle bylo velmi příjemné překvapení. 4:0 jsem před zápasem nečekal. Obrana a hlavně záloha fungovali naprosto parádně, hlavně Delaney předvedl perfektní výkon. Dále se mi líbil Marco, který v minulých zápasech právě měl slabší chvíle. Jediný kdo se mi včera vyloženě nelíbil byl Brandt, hrozně včera kazil. Možná na něj zapůsobilo i to, že hraje proti bývalému klubu. Sancho a Paco další zářezy do statistik Nadruhou stranu, Leverkusen nehrál nijak moc dobře, většinou stříleli z dálky mimo, takže i ta statistika těch celkových střel o ničem moc nevypovýdá. Jedinou větší šanci měl Bellarabi a tam to ještě Akanji zblokoval, takže Burki opravdu moc práce neměl, ještě možná Bayleyho hlavička vypadala nebezpečně, ta šla taky mimo. Přes to všechno tohle bude určitě na středeční velké klání vzpruha a já jen deoufám, že Barcu pořádně potrápíme, navíc hrají v Německu, takže zažijí to pověstné žluté peklo!

Ještě teda k Raphovi, celé léto jsem se modlil ať neodchází, ten hráč je pro to mužstvo hrozně důležitý, tím že podepsal tak mi spadl velký kámen ze srdce

Reagovat
smazaný uživatel

fuj *NEVYPOVÍDÁ

Reagovat
Rudnevs

Teraz pozerám zostrih na Sport1. Príde mi, že proti tímom, ktoré chcú hrať futbal, nemá BVB problém. Ten môže nastať skôr, keď niekto hrá betón a prišiel to vyložene ubrániť.

Inak prečo fanúšikovia Leverkusenu nadávali Brandtovi a hádzali na neho nejake tie predmety? Som myslel, že odišiel celkom v dobrom, navyše si vybral celkom sympatický klub. A zaujal ma transparent nejakeho fanúšika BVB: “Hi Kai, schön hier, oder?”

Reagovat
smazaný uživatel

Tak “fans” Vizekusen jsou kapitola sama pro sebe. Brandta mi bylo líto no.. ještě když zrovna při střídání šel ven na druhé straně hřiště a musel projít přímo pod hostujícím sektorem, to bylo nešťastné.

Kai u nás by byl samozřejmě sen.. ale reálné to bohužel moc není.

Reagovat
Werkrider

Celkom by ma zaujímal výraz kapitola sama pri sebe?

Reagovat
Centrofixka

Bolo by super udržať trio Reus-Alcácer-Sancho, Sancho je podľa mňa minimálne o level vyššie ako Havertz, udržať Sancha bude väčšia fuška ako získať Kaia a určite aj lepšie východisko pre BVB.

Reagovat
Centrofixka

Aj keď to je tak všetko na hlavu spadnuté, futbalista má dlhodobú zmluvu ako napr. Dembele, Sancho má do r. 2022,nepoviem keby sa uvažovalo kvôli € o predaji rok pred koncom, ale každý rok sa báť či hráč ešte bude mať záujem hrať za klub s ktorým podpísal kontrakt bez nejakých výkupných klauzúl, tomu fakt nerozumiem čo tá zmluva nemá žiadnu dôstojnosť? Právnu úvahu? Viem, hráči štrajkujú, nechcú trénovať, nepodávajú adekvátne výkony atď. Tak si to zoberme z druhej strany ja by som Dembelému teraz napríklad v Barcelone povedal budem ti dávať menj peňazí, len tak lebo nemám náladu a chuť ťa vyplácať ako sme sa dohodli. Toby pozeral nejde o to posadiť ho na tribúnu a dať mu najavo, že má odísť, proste mu znížiť plat, len tak lebo som povedal

Reagovat
andrew96

*na úterní klání

Reagovat
El Campeon

myslíte,že se tam Patrik prosadí?

Reagovat
Andis

No asi takhle, tady rozhodně nezaujatý pohled nedostaneš. Ale pokud tě to zajímá, najdi si nějaký info o Lipsku, podívej se na ostatní útočníky i na Schika, na jejich stats a hru....a odpovíš si sám jaká ta šance asi je.

Reagovat
bobis21

Dneska bylo asi jasné že nenastoupí, protože by byla hloupost ho nasadit do takového zápasů po pár dnech s týmem. V blízké době se bude dostávat do hry z lavičky a ty zápasy asi odpoví tu otázku, zda se prosadí.

Reagovat
bartes

podle mě ne. Je to talent, to bezpochyby. Jenže 2 roky pořádně nehraje, takže sebevědomí na bodu 0 a ještě má cenovku 38 mil €, takže se ho AS a agent snaží udat za co nejvyšší cenu do podobného klubu. Aby se prosadil, musí dát z pozice náhradníka aspoň 10 gólů, což se mu může povést jen v případě dlouhodobého zranění někoho ze základu. Ideálně obou útočníků. On teď potřebuje hrát, potřebuje si vybojoval status útočníka číslo 1 a ne se plácat na hostovačce v týmu, kde první 2 hráči dali loni každý 20 gólů. Přitom jsou ve věku Schicka. Ideálně by měl hrát cca 2 roky v týmu někde ve středu tabulky, kde bude číslo 1 a kde nastřílí každou sezónu 10-15 gólů.. Bude to mít celkově hodně těžké s tou jeho cenovkou.

Reagovat
Muffi

S tim hranim je to jeste horsi, protoze i v te Dorii mel jen1400 minut a 4300 co ma za 3 roky v Italii dajivspickovi hraci za rok.

Hlavne ze tu nekolik kokotu kritizovalo Koubka a agenta ale Paskovy pozadavky ba Schickuv transfer totalne neodpovidaly Patrikove vykonnosti.

Reagovat
vladino10

Lipsko hra LM, takže šance dostane určite, ale podľa mňa nemá šancu sa dostať do základu cez poulsena alebo wernera, takže za mňa bude hrávať základ akurát v zápasoch po LM a aj to len ak sa mu bude z pozície náhradníka dariť..prípadne ak by sa niekto zranil, ale v momentálnom stave si neviem predstaviť poulsena na lavicke

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš posadí

Reagovat
Rudnevs

Na Alte Försterei velmi šialený zápas. Dve redky, štyrikrát VAR, tri penalty a gól, ktorý réžia nestihla ukázať.

Inak Lautern dostal šestku od Meppenu.

Reagovat
Werkrider

Lautern a to vedli.

Reagovat
Rudnevs

S najväčšou pravdepodobnosťou si to odnesie tréner Hildmann a manažér Bader.

Reagovat
smazaný uživatel

RB Lipsko se doma rozešlo smírně s Bayernem Mnichov a zůstává o bod před Dortmundem, který rozstřílel Leverkusen a dal částečně zapomenout na porážku od Unionu Berlín, jenž v sobotu odpoledne nestačil na Werder.

pome větný rozbor

Reagovat
andrew96

SCF

Reagovat
Rudnevs

Schalke krásne. Túto sezónu je to opäť dobrý futbal. Len tomu chýba poriadny útočník, ono to kľudne mohlo skončiť ešte oveľa vyšším výsledkom, budúce kolo snáď v základe Kutucu miesto Burgstallera.

Paderborn má strašnú defenzívu, pokiaľ budú predvádzať to, čo doteraz, tak spadnú. Ale tak aspoň sú to zaujímavé zápasy, no.

Reagovat
stuff

Cau BL sekcia, viete mi niekto poradit, ako na listky v BL? Potrebujem kupit na Frankfurt-Leverkusen a ak sa podari, tak aj na Frankfurt-Bayern.

Som odkazany na viagogo alebo sa da aj normalne na stranke Frankfurtu? Je to tam divne, vobec sa neviem dostat do nejakeho standardneho shopu, ako poznam napr. z ITA.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele