4. kolo
14.09.2019 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Werder na hřišti Unionu Berlín potvrdil roli favorita

Brémský celek šel proti Unionu brzy do vedení, ale nakonec zvítězil o jediný gól. V nervózním závěru došlo i na dvě vyloučení, po jednom fotbalistovi na každé straně.

Trenér Urs Fischer dokázal se svým týmem porazit Borussii Dortmund, takže nebyl důvod si na Gebre Selassieho a spol. nevěřit. Jenže už ve 2. minutě chtěl Lenz sklepnout centr z levé strany pro svého brankáře. Davy Klaasen však stačil balon sebrat, což vyústilo v to, že Gikiewicz útočícího hráče podrazil. Tobias Welz pak strávil téměř tři minuty u videa, aby si byl jistý, že penaltu nařídí oprávněně.

Exekuce se ujal sám faulovaný a s velikou porcí štěstí proměnil - 0:1. Za necelých deset minut bylo vyrovnáno, protože sudí nařídil další penaltu, tentokrát za hraní rukou. Sebastian Andersson si nedělal problémy, a tak mohli domácí slavit - 1:1. Ve 22. minutě se hosté dožadovali další penalty. Po Şahinově přímém kopu a Osakově hlavičce skončil kulatý předmět na Lenzově paži. Tentokrát však Welz nechal pokračovat ve hře.

V následujících minutách už tak rušno před brankami nebylo. Teprve až v závěru úvodního dějství se osmělili Ujah a Bittencourt. Po změně stran střílel nejprve Füllkrug. Poté zatahal Trimmel za dres Gebre Selassieho a následovala třetí penalta. Davy Klaasen ovšem v tomto případě na Gikiewicze nevyzrál, přestože jeho střela nebyla až tak špatná.

Holandský útočník mohl litovat pouze chviličku, protože Niclas Füllkrug skóroval hlavou z bezprostřední blízkosti po následném Şahinově rohu - 1:2. Dvaadvacet tisíc diváků na Stadion An der Alten Försterei následně sledovalo marné dobývání Unionu, jehož obránce měl v závěrečných minutách naopak ještě pozlobit Claudio Pizarro.

V závěru však tentokrát byli vidět jiní, než peruánská legenda. Christian Groß uklízel v poslední chvíli před Polterem. Po souboji Bittencourta se Subotićem, po kterém skončil první jmenovaný mimo hrací plochu, byl bývalý obránce Borussie Dortmund po druhé žluté vyloučen. Žlutou kartu uviděl i trenér Werderu Florian Kohfeldt a po předchozím napomenutí nedohrál ani Nuri Şahin.

Turecký záložník, jenž shodou okolností v minulosti také kopal za Žlutočerné, uviděl červenou poté, co rozehrál a nepočkal na písknutí. Nastavovalo se osm minut a k vidění byla už jenom neproměněná šance Suleimana Abdullahiho. Union za týden čeká mač s Bayerem Leverkusen, Werder doma hostí RB Lipsko.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele