4. kolo
15.09.2019 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Freiburg vyloupil Wirsol Rhein-Neckar-Arenu

Streichovi svěřenci opět ukázali, že dokážou potrápit či porazit kohokoli. Tentokrát to odnesl Hoffenheim, který tak nadále zůstává na čtyřech bodech po stejném počtu odehraných kol.

Freiburg jakoby nechtěl od začátku ponechat nic náhodě a za svou aktivitu byli jeho hráči odměněni už v 11. minutě. Dominique Heintz vysunul Christiana Güngera, a ten doběhl až do vápna, aby skákavou střelou na zadní (pravou) tyč přelstil jak Kevina Vogta, tak Olivera Baumanna - 0:1. Teď tedy byla řada na TSG.

Jenže Ishak Belfodil ani Pavel Kadeřábek díky pozornému Schwolowovi své příležitosti neproměnili. Jenže potom zase převzali iniciativu hosté a Höler, Haberer a Schmid nepříjemně zaměstnávali obranu výběru Alfreda Schreudera. Na další trefu ovšem bylo nutné počkat si až do osmatřicáté minuty.

Utkání ale bylo na brankové šance poměrně bohaté, takže ještě předtím nemohla být branka Nilse Petersena uznána kvůli ofsajdu, Rudy se musel poklonit umění Schwolowa a Pavel Kadeřábek dvakrát hlavou minul zařízení. Frantz vyhrál souboj s Grillitschem, z čehož vytěžil druhý zásah Janik Haberer. Jeho přízemní rána z hranice šestnáctky zapadla přesně k pravé tyči - 0:2.

Po změně stran posílili domácí ofenzivu, jenže to k ničemu nevedlo. Naopak v devětapadesáté minutě Günter vyslal z rohu pokutového území střílený centr, který propadl až na zadní tyč, kde číhal Nils Petersena a útočník jeho kalibru v pozici nějakých pět metrů od brány svůj volej v klidu proměnil, třebaže stál trochu z úhlu a balon poskakoval - 0:3.

V 75. minutě mohl snížit po rohovém kopu Jürgen Locadia, jenomže netrefil. Naopak čtvrtý hřebíček málem zasadil Heintz, kdyby jej dobře nevychytal Baumann, který si poradil i za dalších osm minut s pokusem Schmida. Třináctý Hoffenheim za týden cestuje do Wolfsburgu, kdežto třetí Freiburg přivítá doma Augsburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele