4. kolo
15.09.2019 18:00 CET
1 : 5
(1:1)

Reportáž

Schalke odjelo z Paderbornu s pohodlným vítězstvím

Die Königsblauen sice prohrávali, nicméně po půl hodině se začali zvedat k působivému představení, aby nakonec Paderborn rozstříleli. Domácí kvůli tomu stále čekají na první výhru.

Už v 8. minutě našel Sven Michel svým centrem Oliveiru Souzu, který na malém vápně mezi dvěma obránci dokázal přesně hlavičkovat - 1:0. V následujících minutách byl hodně aktivní Guido Burgstaller, jenže branky nakonec dávali jiní. Mark Uth v osmadvacáté minutě na Jannika Hutha ještě nevyzrál, nicméně jeho spoluhráč Salif Sané už pět minut poté ano.

Rohový kop Bastiana Oczipky byl odvrácen, ale třicetiletý obránce dostal ještě jednu příležitost, neboť se k němu balon vrátil zpět. Následný centr už byl mnohem přesnější a i díky tomu, že brankář soupeře optimálně nevyhodnotil situaci, se ke gólové hlavičce dostal zmíněný senegalský reprezentant - 1:1. V závěru úvodního poločasu naservíroval Sebastiana Vasiliadis parádní pobídku pro Michela, který však jakoby se své šance zalekl.

Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu, který na ukazateli skóre přestal svítit čtyři minutky po startu druhé půle. V té době se totiž v těsném okolí pokutového území potulovalo hned sedm borců hájících dres klubu z Gelsenkirchenu. Bylo tedy pravděpodobné, že se jeden z nich dostane alespoň k zakončení.

Nakonec padla volba na Suata Serdara, který vystřelil z nějakých osmnácti metrů a díky Hünemeierově teči neměl Huth možnost zasáhnout - 1:2. Poté se opět připomenul Burgstaller, leč také tentokrát svůj osobní minisouboj s mužem v rukavicích prohrál. V 71. minutě našel rozběhnutý Jonjoe Kenny kamaráda Amine Harita, jenž se najednou ocitnul úplně sám před strážcem svatyně a u úrovně penalty pálil levačkou přesně k tyči - 1:3.

Babacar Guéyé potom svou příležitost na snížení zahodil, takže byla zase řada na Wagnerových svěřencích. V 83. minutě Schalke sehrálo akci v tréninkovém tempu, na jejímž konci pobídl Burgstaller kolegu Ahmeda Kutucua, jenž stál sice už dost z úhlu, přesto se prosadil střelou na protější (levou) tyč - 1:4.

A uběhly sotva dvě minuty, když získalo skóre svou finální podobu. Pět obránců Paderbornu se proměnilo ve statisty, když Kutucu přihrál pod sebe na Harita, který přesným volejem zaznamenal svou druhou trefu v utkání - 1:5. Steffen Baumgart byl evidentně rád, že už byl pak rychle konec, protože jinak by z toho klidně mohla být osmička.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele