4. kolo
14.09.2019 15:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Mohuč zásluhou pozdní trefy vyzrála na Herthu BSC

Svěřenci Sandro Schwarze měli před tímto duelem na kontě nula bodů, takže nutně potřebovali vyhrát, což se podařilo. Naopak "Stará dáma" zůstává s jediným bodem na samém chvostu bundesligové tabulky.

Oba trenéři udělali oproti minulému kolu několik změn v sestavě. Jenže v úvodu zápasu to rozhodně žádné ofenzivní hody nepřineslo. Teprve až po šestnácti minutách hry zahrozil Davie Selke, když po rychlém kontru orazítkoval tyč. Necelých sto dvacet sekund poté málem udeřilo na opačném pólu, ale pumelici Dannyho Latzy nakonec Rune Jarstein výborně vyrazil.

Následně využil zaváhání Moussy Diakhatého dotírající Selke a po narážečce s Lukebakiem na Zentnera nevyzrál. Brosinskiho pokus ze dvaadvaceti metrů zase lapila jednička ve službách berlínského celku. V minutě čtyřicáté se domácí mohli radovat, jelikož od Boyaty mírně tečovaná přihrávka prošla napříč pokutovým územím až na zadní tyč, kde zblízka dorážel do prázdné Robin Quiason - 1:0.

Po změně stran začala aktivněji hostující skvadra, což vyústilo ve dva výživné pokusy Marka Grujiće. V šestapadesáté minutě se osmělil Dodi Lukebakio, jenže mířil příliš do středu brány, kde stál připravený gólman. V 60. minutě zahrával přímý kop Ondrej Duda a Robin Zentner předvedl vynikající zákrok, kterým oddálil vyrovnání na více než dvacet minut.

Ante Čovićovi nezbylo nic jiného, než pokus se oživit ofenzivu. Na hřiště se tak mimo jiné dostal i Javairô Dilrosun, který 180 sekund po svém příchodu z velkého vápna nacentroval na hranici toho malého, kde se přesnou hlavičkou prosadil Grujić - 1:1. Nerozhodný stav platil pouze do osmaosmdesáté minuty. Pak Brosinski centroval od rohového praporku a Jeremiah St. Juste stejnou částí těla zajistil Mohuči vítězství - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele