4. kolo
14.09.2019 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Gladbach ovládl derby proti Kölnu

"Hříbata" před reprezentační pauzou prohrála s RB Lipsko a potřebovala si spravit náladu, což se podařilo. Naopak "Kozli" potřetí v sezoně prohráli, přičemž poprvé nevstřelili ani gól.

Nedá se přitom tvrdit, že by šlo o utkání skoupé na dobré příležitosti. Už v 5. minutě musel Modesteho střelu blokovat Rami Bensebaini. Chvíli poté vypálil Denis Zakaria a břevno branky, kterou hájil Timo Horn, se klepe možná ještě teď. Rozhodující moment střetnutí přišel na pořad odpoledne ve 14. minutě.

Breel Embolo zamýšlel adresovat přihrávku na Thurama, nicméně díky šťastné teči se balon dostal před bránu, kde číhal Alassane Pléa a levačkou rozvlnil síť - 0:1. Córdoba a Skhiri pak Sommera svými pokusy nijak zvlášť neohrozili. Na druhé straně pak pro změnu neuspěli Kramer a střelec branky Pléa. Ani snahy Floriana Neuhause nebyly z nejpřesnějších, takže Marco Rose mohl být po prvním dějství spokojenějším koučem.

Dominick Drexler zatím podává zajímavé výkony a ten proti Gladbachu mohl ve dvaapadesáté minutě korunovat přesným zásahem, jenže se nezadařilo. Birger Verstraeta za necelých šedesát sekund pálil nad. Za deset minut se v dobré pozici ocitnul Anthony Modeste. Velká škoda pro Köln a všechny jeho příznivce, že jeho pokus postrádal větší razanci.

Jhon Córdoba následně i díky včasnému přiskočení Floriana Neuhause prováhal nejvhodnější okamžik pro střelu. Poté obešel Pléa brankáře Horna a další pohromu pro Baierlorzerův tým odvrátil v poslední možný moment Kingsley Ehizibue. Terodde a Córdoba v závěrečné desetiminutovce také nedokázali najít recept na Yanna Sommera, takže musí doufat, že se za týden proti Bayernu bude dařit o něco lépe, jakkoliv to asi není příliš pravděpodobné. Gladbach doma přivítá Fortunu Düsseldorf.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele