4. kolo
14.09.2019 15:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Dortmund doma vyprovodil Leverkusen čtyřmi góly a míří na čelo soutěže

Jeden ze šlágrů 4. kola Bundesligy se odehrál v Signal Iduna Parku, kam zavítal Bayer Leverkusen. Potenciálně vyrovnaný zápas dopadl ne zrovna vyrovnaným výsledkem, neboť domácí se díky své efektivitě mohou radovat z drtivého vítězství 4:0.

Farmaceuti měli od začátku utkání více míč na svých kopačkách, avšak ofenzivními kousky bavili své fanoušky hlavně hráči Borussie. Ve 27. minutě se v první velké šanci objevil Reus, Hrádecký ho ale vychytal.

O minutu později Hakimi poslal zprava z hloubi pole centr do prostoru na hranici malého vápna, kde operoval Alcácer a skvěle zakončil - 1:0. Ve 32. minutě mohl vedení Dortmundu navýšit Hakimi, svou střelou však orazítkoval jen břevno branky soupeře. Poločasové skóre tak zůstalo 1:0.

Pět minut po přestávce se Reus dočkal. Sancho poslal zprava přihrávku pod sebe, Alcácer ji přeběhl a přenechal tak kapitánovi BVB, jenž se z první nemýlil - 2:0. V 64. minutě se do zajímavé šance dostal hostující Havertz, Bürki se ale překonat nenechal.

V poslední desetiminutovce domácí dokonali zkázu Bayeru. Nejprve v 83. minutě Sancho opět centroval do vápna, Hrádecký míč vyrazil před sebe přímo na nohy Guerreira a ten jej poslal do sítě - 3:0. V úplném závěru pak střídající Larsen precizní přihrávkou vybídl ke skórování Reuse, který pohodlným zakončením do prázdné brány a tím pádem svým druhým gólem v zápase stanovil konečné skóre na 4:0. Výsledek je pro hosty možná trochu krutý, ovšem svědčí o skvělé efektivitě Dortmundu.

BVB se díky této drtivé výhře posouvá minimálně do dnešního večera na první místo tabulky a bude čekat, jak dopadne druhý velký zápas dnešního dne mezi RB Lipsko a Bayernem Mnichov. Leverkusen má po čtyřech kolech na kontě sedm bodů, které mu prozatím stačí na okupaci šesté příčky.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
manuelo neuero

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele