Bundesliga - souhrn 27. kola

22.05.2020, 22:23, aktualizováno 24.05.2020, 19:55
Komentáře a souhrny
Dortmund zvítězil ve Wolfsburgu a přiblížil se znovu o bod za vedoucí Bayern Mnichov, ten ovšem kontroval triumfem nad Frankfurtem. RB Lipsko deklasovalo Mainz a zůstává průběžně třetí. Leverkusen zvládl důležité střetnutí na půdě Gladbachu. Brémy zvítězily ve Freiburgu a ztrácí tři body na barážovou příčku Düsseldorfu, jenž ztratil vedení v Kölnu. Berlínské derby jasně ovládla Hertha...

1. FC Köln - Fortuna Düsseldorf 2:2

24.05.2020 18:00

Góly: 88. Anthony Modeste, 90+1. Jhon Córdoba - 41. Kenan Karaman, 61. Erik Thommy

Fotbalisté Kölnu a Düsseldorfu společně uzavřeli 27. kolo Bundesligy. Toto bylo jedno z těch utkání, u nichž můžeme jen litovat toho, že se zatím všechny fotbalové duely hrají bez přítomnosti diváků na stadionech. Domácí totiž v závěru dokázali během několika málo minut dvěma slepenými góly srovnat zdánlivě rozhodnuté skóre, což by dozajista domácí fandové bouřlivě oslavili, kdyby bývali mohli být přímo u toho.

Úvod zápasu byl opatrný z obou stran. První zajímavá akce přišla až ve 21. minutě, když se do šance dostal hostující Karaman, na Horna si však nepřišel. O dvacet minut později se duel těchto dvou mužů opakoval a tentokrát z něj lépe vyšel útočník Fortuny. Karaman dostal přihrávku na hranici pokutového území, připravil si míč a tečovanou střelou jej dostal za Hornova záda - 0:1.

Hosté tak šli do kabin s těsným vedením v zádech.

V 59. minutě mohlo být vyrovnáno. Thommy svým faulem nabídl Uthovi možnost skórovat ze značky pokutového kopu, německý útočník však nechal vyniknout brankáře hostí Kastenmeiera. O dvě minuty později se skóre přece jen měnilo - ale na druhé straně. Hříšník z předchozí situace Thommy zakončil rychlý protiútok Düsseldorfu přesnou střelou na zadní tyč, Horn neměl nárok - 0:2.

Utkání se blížilo ke svému konci a vypadalo to, že je rozhodnuto. Pak ovšem přišla 88. minuta. Drexler nacentroval zprava míč do vápna přímo na hlavu střídajícího Modesteho, jenž vyhrál vzdušný souboj s obráncem a vlil domácím novou krev do žil - 1:2.

Fotbalisté Kölnu byli na koni a dokázali tuto znovunabytou energii zužitkovat. V 91. minutě se k dalšímu centru dostal Drexler, tentokrát si jeho pobídku skvělým pohybem našel Córdoba a hlavičkou o zem dokonal fantastický návrat domácích - 2:2. Kozli tak na poslední chvíli vybojovali proti Fortuně bod za remízu 2:2.

Domácí po nervy drásajícím závěru okupují desáté místo Bundesligy. Hosté nedokázali udržet tolik důležité vedení, proto se i nadále krčí na šestnácté, barážové pozici v tabulce s tříbodovou ztrátou na přímou záchranu.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - RB Lipsko 0:5

24.05.2020 15:30

Góly: 11. Timo Werner, 23. Yussuf Poulsen, 36. Marcel Sabitzer, 48. Timo Werner, 75. Timo Werner

V dalším utkání 27. kola Bundesligy přivítal Mainz na svém stadionu RB Lipsko. Hosté si z Opel Areny udělali střelnici a uštědřili hráčům Mainzu ostudnou domácí porážku. Při chuti byl zejména Werner, jenž se na vysoké výhře svého týmu podílel hattrickem.

Zmíněný elitní kanonýr saského klubu otevřel svůj gólový účet už v 11. minutě, když uklidil přízemní centr Laimera z pravé strany k zadní tyči brány domácích - 0:1. Ve 23. minutě byl rozdíl mezi oběma týmy už dvougólový. Sabitzer nacentroval zprava před bránu přímo na hlavu Poulsena, jenž ve výskoku tvrdou hlavičkou se štěstím překonal Müllera - 0:2.

O deset minut později mohl mít dánský útočník na kontě druhý gól, tentokrát však svou šanci po dalším centru od pravé postranní čáry trestuhodně zahodil. To ho ovšem nemuselo dlouho mrzet, protože po pouhých třech minutých své zaváhání napravil asistencí u branky Sabitzera, který ranou do šibenice zakončil sérii několika střeleckých pokusů v pokutovém území Mainzu - 0:3.

Ve zbytku poločasu už si žádný z týmů další šanci nepřipravil, o přestávce tak trval stav 0:3.

Hostům stačili tři minuty druhého poločasu k dalšímu navýšení skóre. Kampl se po narážečce dostal do vápna soupeře a předložil Wernerovi míč před prázdnou branku jako na stříbrném podnose - 0:4.

V 62. minutě se ze vstřeleného gólu radoval Kampl, nakonec mu však nebyl uznán pro ofsajd Poulsena, který v době kopu přebíhal před Müllerem a znemožnil mu zasáhnout. O dvě minuty později se do první výraznější šance dostali také domácí, konkrétně to byl Barreiro, jenž hlavičkoval těsně nad branku Gulásciho.

Čtvrt hodiny před koncem se hráči Lipska svého pátého gólu přece jen dočkali. Poulsen našel rychlou rozehrávkou dlouhým míčem za obranu nabíhajícího Wernera, jenž lehkým dotekem zavěsil těsně k levé tyči a dovršil tak hattrick - 0:5.

Poslední slovo si vzal domácí Mateta, když se snažil patou zakončit centr Caricola, branku Gulácsiho však netrefil. Mainz tak prohrál doma s Lipskem vysoko 0:5.

Domácím po této vysoké prohře patří patnáctá ligová příčka. Lipsko nadále nahání vedoucí tandem Bayern - Dortmund, nyní se ztrátou tří bodů na druhý jmenovaný celek.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - FC Augsburg 0:3

24.05.2020 13:30

Góly: 6. Eduard Löwen, 76. Noah-Joel Sarenren-Bazee, 90+1. Sergio Córdova

Nedělní program 27. kola Bundesligy byl zahájen duelem mezi Schalke a Augsburgem. Domácí potřebovali napravit ostudnou porážku z derby s Dortmundem, to se jim ale hrubě nepodařilo, když doma inkasovali od Augsburgu hned tři branky a sami nedokázali vstřelit ani jednu.

Do utkání lépe vstoupili hostující fotbalisté. Už v 6. minutě se Löwen postavil k exekuci přímého volného kopu a krásnou střelou přes zeď otevřel skóre zápasu - 0:1. Na straně Schalke mohl ve 28. minutě odpovědět vyrovnávací brankou Matondo, skvělý reflexivní zákrok proti jeho pokusu ovšem předvedl brankář Augsburgu Luthe.

Kromě zmíněných dvou situací první půle nic zajímavého nepřinesla a do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Pět minut po začátku druhého poločasu se do šance dostal Niederlechner, Schubert ho však vychytal. V 61. minutě Schubert musel zasahovat znovu, tentokrát proti střele Richtera. O pár minut později to z přímého kopu zkusil Max a Schubert musel vytáhnout ze svého repertoáru další parádní zákrok.

V 76. minutě Augsburg zasadil Schalke rozhodující ránu. Sarenren-Bazee využil chyby domácích obránců, navedl si míč na pravou nohu a střelou na zadní tyč nedal Schubertovi šanci zareagovat - 0:2.

Definitivní podobu výsledku stanovil v nastaveném čase Córdova, když oloupil o míč stopera Schalke, udělal kličku Schubertovi a pohodlně zakončil svůj samostatný nájezd střelou do prázdné branky - 0:3.

Schalke po další ostudné prohře patří osmá ligová pozice. Augsburg se touto dominantní výhrou výrazně přiblížil záchraně, když se posunul na dvanácté místo bundesligové tabulky.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 5:2

23.05.2020 18:30

Góly: 17. Leon Goretzka, 41. Thomas Müller, 46. Robert Lewandowski, 61. Alphonso Davies, 74. Martin Hinteregger (vl.) - 52. Martin Hinteregger, 55. Martin Hinteregger

Bayern dokázal povinně zareagovat na odpolední vítězství jeho největšího konkurenta v boji o titul z Dortmundu, v domácím prostředí nasázel hned pět branek o záchranu usilujícímu Frankfurtu a na čele tabulky navýšil svůj náskok na druhou příčku znovu na pohotové čtyři body. Hosté, dost podobně jako před týdnem, měli především problémy v obraně.

Dohromady Eintracht po restartu soutěže inkasoval už osm gólů, nutno však podotknout, že neměl vůbec jednoduchý los, vždyť naposledy narazil na v popředí bojující Mönchengladbach. Ačkoli je jeho mezera od sestupových pozic stále na bezpečných hodnotách, pokračovat v těchto výkonech by dále neměl.

Mnichovský celek měl tohle klání pevně pod kontrolou už od úvodních minut. Už zkraje utkání se do dobrých příležitostí dostali Lewandowski, leč trefil pouze břevno, pak i jeho spoluhráč Perišič, jehož musel vychytat až gólman Trapp, nebo Pavard, který se svou hlavičkou také neuspěl. V 17. minutě již ale domácí gólově přece jenom udeřili.

Müller se ve správnou chvíli uvolnil na levé straně, přihrál do šestnáctky do druhé vlny nabíhajícímu si Goretzkovi, a ten z vyloženého postavení pohotově skóroval. Tři minuty před přestávkou bavorský klub své vedení dokázal ještě navýšit. Davies zleva vyslal pas do vápna a Müller, balancující na hranici ofsajdu, z blízkosti vyzrál z halfvoleje na Trappa.

Ani vstup do druhého dějství se Orlům nijak zvlášť nepovedl. Sotva ho sudí Fritz svým hvizdem zahájil, už si do svých poznámek musel zapsat autora třetího přesného zásahu. Tentokráte se prosadil Lewandowski, jemuž nadýchaný oblouček naservíroval na hlavu Coman. Frankfurt se ale jako by ani za tohoto stavu nevzdal. A soupeři začal zatápět.

Nejprve si Bayern nepohlídal rohový kop, Rode přetáhl svůj centr na zadní tyčku, kde si nikým nehlídaný Hinteregger stačil merunu dokonce zpracovat a následně prostřelil brankáře Neuera. Rode spolu s Hintereggerem měli prsty v dalším snížení, v 55. minutě zase domácí doplatili na rohový kop a druhý jmenovaný po pasu svého spoluhráče opětovně zacílil.

Die Roten si sice chvilku zahrávali s ohněm, nakonec ale ve zbývající pasáži nikterak nezpanikařili a připsali si tři body na své konto. V 61. minutě je uklidnil Davies, jenž využil mizerné rozehrávky protihráče Fernandese a lehce překonal Trappa. Perličkou se poté stal vlastenec Hintereggera ze 74. minuty, který si doslova zamotal míč pod nohama.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 1:3

23.05.2020 15:30

Góly: 52. Marcus Thuram - 7. Kai Havertz, 58. Kai Havertz (pen.), 81. Sven Bender

Hříbata prostě nějak neměla svůj den. V domácím stánku připisují ve čtrnáctém zápase teprve třetí porážku. Die Werkself, co se Bundesligy týče, zvítězili v Mönchengladbachu poprvé od října 2017. Díky tomu teď v tabulce soupeře předskočili a po sedmadvaceti kolech drží se třiapadesáti body čtvrtou příčku, která zaručuje Ligu mistrů.

Na první trefu nemusely prázdné tribuny, resp. z kartonů vystříhaní fanoušci a fanynky, čekat nijak dlouho. Už v 7. minutě přišel o balon Rami Bensebaini. Následně se ho chopil Karim Bellarabi a ve správný okamžik posunul na Kaie Havertze, jenž ho pod padajícím Sommerem dokázal procedit na místo určení - 0:1. Už ve 12 minutě musel ze hřiště Breel Embolo, který se zranil v duelu se střelcem branky. Krátce předtím, než šli hosté do vedení. Na jeho místo přišel Lars Stindl.

Na další dobrou šanci se čekalo do šestadvacáté minuty. Sven Bender po rohovém kopu míříl nad. Za necelých šedesát sekund to z úhlu zkusil Karim Bellarabi. Švýcarský gólman ve službách Borussie byl pozorný. Lukas Hradecky se pořádně zapotil teprve před poločasovou pauzou. Nejprve zlikvidoval pokus Jonase Hofmanna. A pak se - i díky pomoci Charlese Aránguize - vypořádal s příletostmi Bensebainiho a Thurama.

Sedm minut po startu druhého dějství se domácí mohli zaradovat. Marcus Thuram si nechal spadnout výborný Pléův centr za obranu, aby jej následně uklidil pravačkou k levé tyči - 1:1. Dvě minuty poté mohl syn bývalého francouzského reprezentanta Liliana překlopit místy vah na stranu svého celku, jenže Hradecky se dvakrát v rozmezí tří minut překonat nenechal.

Následně ve vápně skočil Elvedi pod nohy Bellarabimu, což rozhodčí Störks po poradě s videem posoudil jako nedovolený zákrok a dal Havertzovi šanci vsítit svou desátou branku. Dvacetiletý talent jí nepohrdnul, ačkoli nutno podotknout, že měl pořádnou porci štěstí, neboť brankář vystihnul směr střely a na balon si sáhnul - 1:2.

V pětasedmdesáté minutě mohli hosté navýšit vedení, kdyby ovšem Moussa Diaby nenašel Sommera a kdyby následná Demirbayova dorážka nemířila mimo. Přesto se hráči Bayeru dočkali. V 81. minutě rozehrával právě Kerem Demirbay standardní situaci na bližší tyč, kam si naskočil Sven Bender a přesnou hlavičkou stanovil konečné skóre - 1:3.

Celek z Leverkusenu tedy prodloužil Bundesligovou sérii bez porážky na sedm utkání a připisuje šestnácté vítězství. V týdnu přivítá v domácí BayAreně klub z města automobilů, tedy VfL Wolfsburg. Borussia Mönchengladbach pocestuje do Brém, které nutně potřebují bodovat, aby se vyhoupli zpět nad sestupové pásmo.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 0:2

23.05.2020 15:30

Góly: 32. Raphaël Guerreiro, 78. Achraf Hakimi

Nadále tak udržuje tříbodový náskok na RB Lipsko, které o tomto víkendu také zvítězilo. Wolfsburg naopak podle očekávání nedokázal navázat na minulý zápas, ve kterém porazil Augsburg. Přesto i po sedmadvacátém kole udrží šestou příčku.

Během úvodní pětadvacetiminutovky se na jedné straně se svým jedovatým projektilem připomenula předsezonní posila Thorgan Hazard. Bohužel scházela přesnost, což platilo i na opačné straně hřiště při hlavičce Wouta Weghorsta. Ve dvaatřicáté minutě už mohli příznivci hostujícího celku u televizních obrazovek slavit.

Hakimi posunul na Hazarda, který z pravé strany velkého čtverce přihrával po zemi před bránu, kde Erling Haaland netrefil, avšak za ním stojící Raphaël Guerreiro mohl zakončovat do prázdné - 0:1. Tři minuty po změně stran mohli domácí vyrovnat. Weghorst pobídnul Renata Steffena, jehož střela levačkou orazítkovala břevno.

Ve dvaašedesáté minutě to byl znovu zmíněný hráč VfL, kdo to zkoušel z voleje z dobré pozice. Bohužel to nevyšlo. Vlci si však nadále udržovali územní převahu, jenže z ní nedokázali vykřesat téměř nic. A tak přišla znovu řada na Černožluté. Situaci tři na tři vyřešil Jadon Sancho v pokutovém území přihrávkou doprava, aby se Achraf Hakimi mohl prosadit přízemní střelou z první na vzdálenější tyč - 0:2.

Za čtyři minuty vystavil Wolfsburgu definitivní čáru přes rozpočet frustrovaný Felix Klaus, když nepříjemně atakoval Manuela Akanjiho. Rozhodčí Daniel Siebert si všechno prohlédnul několikrát na videu, takže mohl s klidným svědomím vytáhnout rovnou červenou kartu. Nutno podotknout, že vyloučený záložník byl v té době na trávníku pouhých osmnáct minut.

Borussia Dortmund tak ztrácí na Bayern Mnichov pouhé čtyři body, přičemž v úterý od 18:30 je na programu právě souboj vedoucích dvou týmů. Svěřenci kouče Glasnera připisují osmou porážku a budou doufat, že v týdnu uhrají v BayAreně v Leverkusenu po mnohem lepším výkonu také lepší výsledek.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Werder Brémy 0:1

23.05.2020 15:30

Góly: 19. Leonardo Bittencourt

Brémy udělaly důležitý krok pro záchranu v Bundeslize. V zápase 27. kola s velkým štěstím porazily Freiburg, který tak potvrdil mizernou bilanci proti mužstvům ze dna tabulky.

Že by Werder byl na hřišti lepším týmem se zdaleka říct nedalo. Domácí ho zejména ve druhém poločase tlačili, úvod však nabídl šance na obou stranách, kterých na rozdíl od hostů bádenský klub využít nedokázal. Přitom k tomu měl mnohokrát velmi blízko, už po pěti minutách třeba z přímáku gólmana Pavlenku pořádně protáhl Grifo.

Také domácí brankář Schwolow ale nebyl bez práce. V 15. minutě musel do akce po akci Gebre Selassieho, který střílel z velkého úhlu. O dvě minuty později měl zase na druhé straně obrovskou šanci Sallai, jenže po sklepnutí od Petersena netrefil míč ideálně a namířil jej těsně vedle Pavlenkovy pravé tyče.

A tak zase dostali příležitost hosté a tentokrát jí nepohrdli. Davy Klaasen v 19. minutě skvělou přihrávkou poslal do brejku Bittencourta, který ještě mohl nahrávat úplně volnému Sargentovi. Místo toho se ale rozhodl střílet sám a rozhodnutí to bylo správné, poněvadž míč po zemi doskákal ke vzdálenější tyči mimo dosah Schwolowa.

Na začátku druhé půle svou akcí domácí obraně nadělal starosti Friedl, který pronikl až na hranici malého vápna, zakončit už ale nestačil. Otěže zápasu poté definitivně převzali domácí, kteří začali bušit na Pavlenkovu bránu. V 55. minutě musel český brankář zasahovat proti Sallaiovi, který si na pravé straně naběhl do vápna a pokoušel se střílet na vzdálenou tyč. O šest minut později se pak do odraženého míče zpoza šestnáctky opřel Höfler, i tentokrát však Pavlenka dokázal zasáhnout.

Tlak Freiburgu se stupňoval, v 85. minutě mohl srovnat Korejec Kwon Chang-hoon, jehož rána však těsně minula pravou tyč. O tři minuty později se perné chvíle Brém ještě znásobily, když po zákroku na Hölera viděl druhou žlutou kartu Bargfrede a hosté museli náskok bránit v oslabení.

V 90. minutě už se domácí radovali z vyrovnání, když Petersen trefil tyč, od které se míč odrazil ke Guldemu a ten jej uklidil do prázdné brány. Rozhodčí však akci zkontroloval u videa, a to odhalilo těsný ofsajd, ve kterém se Petersen nacházel a gól tak uznán nebyl.

Petersen pak mohl vyrovnat ještě z úplně poslední akce zápasu, jeho tvrdou střelu z voleje však Pavlenka zlikvidoval a potvrdil tak své druhé čisté konto v sezóně, a především důležité tři body pro Werder. Freiburg naopak po Düsseldorfu a Paderbornu prohrál i se třetím týmem ze sestupového pásma.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - TSG Hoffenheim 1:1

23.05.2020 15:30

Góly: 9. Dennis Srbeny - 4. Robert Skov

Hráči Hoffenheimu neukončili sérii špatných výsledků ani na stadionu posledního Paderbornu, na kterém neudrželi brzké vedení a domů se vracejí jen s bodem za remízu 1:1.

Začátek přitom týmu Alfreda Schreudera vyšel skvěle. Už po čtyřech minutách si Pavel Kadeřábek na pravém křídle obhodil jednoho z domácích obránců a poslal přesnou přihrávku doprostřed vápna, kde Robertu Skovovi zbývalo už jen zatlouct míč pod břevno.

Jenže jak rychle hosté náskok získali, tak rychle se jim podařilo o něj i přijít. Jen o pět minut později totiž naprosto selhal obránce Bičakčić, který místo rozehrávky nepochopitelně namazal míč Dennisovi Srbenému. Ten nic nevymýšlel, tvrdě do něj praštil pravačkou a zatočil jej mimo dosah brankáře Baumanna. Kromě vyrovnání na 1:1 tak zlomil střelecké prokletí proti Hoffenheimu - šlo o vůbec první gól Paderbornu proti tomuto soupeři v historii.

Dva góly za úvodních devět minut tak mohly slibovat, že následovat bude vzrušující přestřelka, to se však nestalo. Hosté si sice dál vypracovávali šance, žádnou z nich už však proměnit nedokázali. Třeba v 28. minutě dalším výborným pasem vybídl Kadeřábek ke skórování Baumgartnera, tomu však na rozdíl od Skova střela z ideální pozice nesedla a skončila jen v náručí gólmana Zingerleho.

Ve druhém poločase se v dresu hostů po třízápasové zdravotní pauze na hřišti objevil izraelský záložník Dabbur a hned byl vidět. V 73. minutě jeho střela z velkého úhlu nadělala Zingerlemu velké problémy. O čtvrt hodiny později pak nedokázal využít dalšího povedeného centru od Kadeřábka, když míč z dobré pozice poslal hlavou jen vedle levé tyče.

Hoffenheim tak převahy využít nedokázal, už posedmé v řadě v lize nevyhrál a pomalu ale jistě ztrácí kontakt s týmy bojujícími o kvalifikaci Evropské ligy. Paderborn i v druhém pokaranténním zápase bere bod, v tabulce však zůstává poslední.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Union Berlín 4:0

22.05.2020 20:30

Góly: 51. Vedad Ibišević, 52. Dodi Lukebakio, 61. Matheus Cunha, 77. Dedryck Boyata

Možná až nečekaně jednoznačně dopadlo berlínské derby mezi Herthou a Unionem, která před vlastními, prázdnými tribunami smetla svého soupeře čtyřmi góly. Hosté totiž hrubě nezvládli druhý poločas, během něhož se prosadili čtyři různí střelci. Postupně domácí dostali do sedla Vedad Ibiševič, Dodi Lukebakio, Matheus Cunha a Dedryck Boyata.

Berlínská Stará dáma potvrdila, že poslední vítězství nad Hoffenheimem nebylo jen jakýmsi ligovým úletem, a na vstup do obnovené sezóny si určitě nemůže nijak stěžovat. Během sto osmdesáti minut nasázela dohromady sedm gólů. Naopak Union obtížný los nezvládl, minulý týden proti Bayernu přitom předvedl asi o dost lepší výkon než v nynějším případě.

První poločas byl podstatně méně zajímavý než ten druhý, tedy alespoň z pohledu úspěšných přesných zásahů. V podstatě do první vážnější příležitosti se dostal až v 18. minutě Lukebakio, který vyzrál na pravidlo o ofsajdu, vřítil se z pravé strany do šestnáctky, tam ovšem narazil na perfektně vyběhnuvšího brankáře Gikiewicze, který ho vychytal.

O devět minut později mohla Hertha zaúřadovat znovu, to když Ibiševič svou přihrávkou zprava vybídl na malém vápně se pohybujícího Matheuse Cunhu, jenž se snažil zakončit elegantní patičkou, nicméně Gikiewicz byl na bližší tyčce dobře postavený. Ve 38. minutě se Matheus Cunha zastřeloval ještě jednou, ani teď ale Gikiewicze nepřekonal.

Union zahrozil během první pětačtyřicetiminutovky snad jen jednou jedinkrát, Andrich se snažil zacílit z přímého volného kopu, míč ovšem zakroutil těsně nad břevno Jarsteinovy svatyně. Aktivnější Hertha jinak nepolevovala ani po obrátce a dočkala se své zasloužené odměny v 51. minutě. Od té chvíle měla otěže zápasu pevně pod vlastní kontrolou.

Plattenhardt vyrazil v pravý čas z pozice krajního obránce dopředu, zleva z voleje adresoval nadýchaný centr do šestnáctky, odkud hlavičkující Ibiševič neměl problém hlavou skórovat. Jen o pár desítek vteřin později domácí svůj náskok ještě navýšili. Lukébakiovi se podařilo obehrát chytře Gikiewicze a následně velmi snadno dopravil balón do odkryté brány.

Po hodině hry Hertha zřejmě definitivně zlomila odpor svého městského rivala. Matheus Cunha, jeden z nejviditelnějších hráčů na place, chtěl obloučkem vyzvat Lukebakia, tomu nůžky ještě nevyšly, ale poté, co Ibiševič vrátil merunu zpět Brazilci, se Matheus Cunha trefil ranou k tyči. Konečné skóre pak ještě upravil po Plattenhardtově centru Boyata.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov27194480:2861
2.Borussia Dortmund27176474:3357
3.RB Lipsko27159368:2754
4.Bayer Leverkusen27165652:3253
5.Borussia Mönchengladbach27164753:3452
6.VfL Wolfsburg27109836:3339
7.SC Freiburg271071035:3737
8.Schalke 0427910833:4337
9.TSG Hoffenheim271061136:4736
10.1. FC Köln271041343:4934
11.Hertha BSC27971139:4834
12.FC Augsburg27861340:5430
13.Union Berlín27931532:4730
14.Eintracht Frankfurt26841441:4928
15.1. FSV Mainz 0527831636:6027
16.Fortuna Düsseldorf27591329:5224
17.Werder Brémy26561529:5921
18.SC Paderborn27461731:5518

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (73)

Přidat komentář
JozkokozleJ

Union dost otravny futbal. Subojovy, fyzicky a na hranici pravidiel. To ich neustale potahovanie za dres v prvom polcase mi robilo nervy. Ak sa nasledkom toho super necha vykolajit, mava problem. Nastastie dnes to zvladla Hertha vyborne. Ono to sice posobilo, ze v prvom polcase to nebolo nic extra, ale proti Unionu sa hra strasne tazko a ani Bayern proti nim minuly tyzden nehral nejak extra okulahodiaco. Napriek tomu mala Hertha uz v prvom polcase 3-4 velmi dobre sance. Druhy polcas parada.

Labbadia zatial velky

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Klasický nové koště dobře mete. Ještě se pár týdnů povezou na vlně a pak zapadnou do průměru

Reagovat
Müllered

Proč nehraje Piatek v základu, to je tak v hajzlu?

Reagovat
Gazdo

Piatek bol obrovsky hype nic viac

Reagovat
Stannis Baratheon

Klasický jednosezonní hype

Reagovat
Selänne

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kubys

Reagovat
TheMally11

stejně jako Páťa Schicků

Reagovat
smazaný uživatel

přesně...

Reagovat
bobis21

Reagovat
bobis21

Nemá na to.

Reagovat
db18

Cunha je zatím skvělý. (ze zemních nákupů jsem mu přitom věřil nejméně...), když mu to vydrží, tak po něm brzy půjdou kluby z Premier League...

Reagovat
ratusek

trochu provar od Lipska ne?

Reagovat
db18

Asi... možná v případě, že by si nenechali zapsat procenta z dalšího přestupu. Jinak si ale myslím, že se Nagelsmannovi nehodí do systému, takže tam by takhle hrát nemohl.

Reagovat
Arne

Zatím je vynikající... Nic proti Raffovi a dalším, ale pokud bude takhle pokračovat, tak první Brazilec, který se může přiblížit Marcelinhovi.

Reagovat
stas87

Pavlenka najlepsi hrac dnes, odcinil tu hrubku z Weseru prave proti Freiburgu. Druhe ciste konto za 27 kol defacto vystihuje tuto sezonu. Na konci podla mna mohol mat Freiburg penaltu, pretoze Grifo si loptu predkopol a nasi isli do sklzu, loptu odkopli ale Grifo schytal ranu do lytka a keby sa k tomu rozhodca vratil a dostal pokyn, tak ju odpiska. Uvidime, ako zajtra odpovie Fortuna, vyhrat rozhodne moze, pretoze tieto derby zapasy nemaju favorita a aj ked je Köln v uplnom klude a pozicii favorita, zlyhat samozrejme moze.

Reagovat
Rudnevs

Leverkusen je v posledných týždňoch perfektný. Už pred pauzou mali slušnú formu a očividne na to dokázali naviazať i po pauze. A spolu s tým rastie i forma Havertza. Zatiaľ čo po Hinrunde sa dal ešte označiť za mierne sklamanie, v Rückrunde je to už o niečom inom.

Werder Prvá výhra od januára...

Reagovat
JozkokozleJ

V Ruckrunde je Leverkusen ozaj vyborny a paradne sa na nich pozera. Neustale chcu byt na lopte a kombinovat po zemi. Ich timova hra a aj individuality v muzstve aktualne (na jar) asi bavia v BL naviac.

Reagovat
andrew96

Bozsovi přeju, že má tentokrát šanci ukázat se BL v dostatečném čase.

Je to dilema. Gladbach mám strašně rád, ale na Werkself se dívá opravdu parádně a třetí místo jim taktéž přeji.

Reagovat
berliner

Tak Union kdy se konecne probudite z goloveho spanku

Reagovat
smazaný uživatel

Hinteregger - hrdina i zločinec

Reagovat
Kucka

Hattrick ze stopera proti Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund dneska oproti Schalke o poznání víc nepřesností. Měl jsem po tom prvním zápase pocit, že se žádná pauza nekonala, ale dnes už to bylo vidět. Možná to i ukazuje na to, jak moc je Schalke v háji. Jinak Wolfsburg hodně bránil a kromě jedné šance Steffena neměl nic. Ještě budou mít co dělat, aby udrželi poháry.

Reagovat
johnn

Leverkusen pekný zapas ale Demirbay dva krát netrafil prazdnu bránu.

Reagovat
johnn

Reagovat
smazaný uživatel

Po minulém týdnu malinko vystřízlivění a potvrzení domněnky, že Schalke bylo asi mimo víc než je zdrávo - dnes to ale ještě mohou trošku zvrátit. Na druhou stranu Wolfsburg není vůbec příjemný soupeř, vcelku dobře bránili, Haaland sám se moc do šancí nedostával, naštěstí ho dnes zastoupili jiní. A neodpustím si ještě jednu poznámku - Rapha je pro mě jeden z hrdinů sezóny, podává neskutečné výkony a ještě teď se trošku stydím, že jsem ho v době po MS 2018 docela odepisoval, ještě teď tleskám vedení, že ho překecali aby prodloužil a zůstal

Jinak jak vidíte úterní den D? Každoroční výprask v Allianz Areně je už za námi, na Westfalenstadionu je to zpravidla mnohem vyrovnanější souboj. Dovolím si ale trošku pesimizmu - Bayern to nejspíše ukope, jsou na koni a střílí jim to tento rok v lize jak nikdy.

Doufám, že se mýlím...

Reagovat
Tomanatura

Sem si uz minule rikal, kolik by asi Rapha mohl stat. Forma jak delo

Reagovat
andrew96

Letos je Guerreiro parádní. Ale taky to – i kvůli zraněním – trvalo, takže dřívější skepse byla na místě.

Reagovat
Raylan

Guerreira jsem si hrozně oblíbil na Euru 2016, jsem rad ze se mu daří.

Reagovat
To som ja

Schalke,Schalke ešteže majú nahratých toľko bodov,lebo by to nemuselo dobre dopadnúť

Reagovat
monty25

Schalke po pauze dva trapné výkony se skóre 0:7 a už devět zápasů v řadě bez výhry. Vím, že to není jenom o trenérovi, ale asi je na místě zvážit jeho výměnu.

Reagovat
Liquid

pozeral jsem teď šlágr 2.bundesligy a to bylo něco otřesnýho, zlatá běloruská liga

Reagovat
Remt

v čem otřesné? kvalita?

Reagovat
Liquid

kvalita a přístup, Bielefeld zalezlej a HSV zoufalej, souboj prvních 2 celků pošilhávajících po bundeslize si představuji jinak

Reagovat
TheMally11

a za týden startuje česká!

Reagovat
Kixi Syhimour

Schalke

Reagovat
eder

Meinz 0:5

Reagovat
smazaný uživatel

Schick ani na 5 střídání

Reagovat
dave30

OT:

Corona (Porto) bude v důsledku coronaviru levnější...

Reagovat
TheMally11

Povoleno 5 střídání a Páťa se stejně na hřiště nedostal .... Achjo

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ho určitě budou vykupovat...

Reagovat
O.Giroud

mozno posetrili

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Možná jen strategie, jak AS přinutit ještě slevit, kdo ví

Reagovat
PaYaB

Taky si myslím, před tou "koronapauzou" hrál podle mě o něco málo líp jak Werner.

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo není tak skvělej jak nám ho tu místní média prodávají

Reagovat
bobis21

Ano, proto hrál pořád až do chvíle, kdy to začalo vypadat že možná nezůstane

Reagovat
Stannis Baratheon

Jasně, protože úsudek a hráče si uděláš jen prostřednictvím médií.

Reagovat
stas87

Podla predpokladov ma Fortuna bod aj ked mohla mat tri a odstup by ostal na piatich bodoch. Oni asi v stredu seknu Schalke a my zlyhame s Gladbachom. Stale tej zachrane neverim ale ta vyhra vcera mi dodala trochu viery v to, ze stale su superi, ktorych moze Werder porazit aj napriek tomu, kolko ma v tabulke bodov a aku ma atmosferu v kabine. Celkom skoda, ze sa zranil Vogt a vykartoval Bargfrede, tak sancu by mal dostat Sahin. Preco hra Bittencourt a Osako sedi...to vie len Kohfeldt. Ja Bittencourta nemam rad, slaby hrac a pride mi aj netimovy...Osako je lepsi.

Reagovat
REPLIKATOR

Schick

Reagovat
smazaný uživatel

Po druhom góle Fortuny som to vypol a nakoniec bod doma

Reagovat
berliner

Suchy,Koubek Schick na lavicce a Pavlenka teprve druha nula v sezone holt cesky tragedi

Reagovat
Bakary3

A přesto hrajou v cizině, repre, umí jazyky, mají prachy a když nebudou úplně blbí, jsou zajištěný na celej život a někdo jim pak to teplý místečko v kanclu taky nabídne...

Jojo, tragédi, ale většina z nás jim tu může tak leda závidět

Předpokládám, že včetně tebe, ikdyž třeba nedosáhneš v životě ani zlomku toho, co oni, ale vysmíváš se jim.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
dave30

A o tom to vše je. Ti neřádi mají víc než já a ještě je to baví...

Reagovat
Bakary3

Nevim, jestli to myslis ironicky

Ne, ze by to bylo vse, o cem to je...ale urcite to nejsou zadny nuly a trosky... ani si nemyslim, ze by to byly gumy, co dopadnou jako Repa.

Akorat berliner je vocas, no.

Reagovat
dave30

Promiň, vyjádřil jsem se asi blbě. S tebou souhlasím.

Reagovat
dave30

Já jsem jen popsal pocit těch "druhých"...

Reagovat
Bakary3

Jasne

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

ano souhlas vocasem rozhodně je

Reagovat
Pharrell

Ty si větší tragéd.

“Nezáviď” jim trubko.

Reagovat
Pharrell

seš strašnej troll

meleš jenom hovna a sračky..

Reagovat
Shevchenko

Minulé kolo bilance 1-3-5, tohle kolo 2-2-5

Reagovat
Shevchenko

Chtěl jsem z prdele naložit na Düsseldorf, ale říkal jsem si, že nebudu na někoho sázet jen proto, že se zrovna daří hostům. v 85. minutě jak jsem se podíval jsem byl pěkně nasraný, no nakonec to dopadlo dobře.

Reagovat
Werkrider

Minulý týždeň som hejtoval obranu Werderu a tento týždeň som si chcel zahejtiť na obranu Schalke, ale ten rozdiel tam je stále vidieť, koncepčne vs. individuálne chyby. A teraz to dá Werder na nulu ...

Vyzerá to na zaujímavý dojazd sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Raz darmo, s agilným Pekaríkom v základe je inak priemerná Hertha strašný valec (3 zápasy, 9 bodov, skóre 9:1)

Reagovat
smazaný uživatel

Kto mate cas pravidelne pozerat Augsburg. Ako hra Max?

Reagovat
db18

Liverpool má zájem?

Reagovat
smazaný uživatel

Zatial som take necital, len LB asi uz bude musiet prist a on bol jeden z prvych co mi napadol, ze by sa hodil

Reagovat
smazaný uživatel

Klasický ofenzivní levý bek,jeden z tahounů týmu,s výbornou kopací technikou.Přestože se letos Augsburgu moc nedaří,tak on má zatím svou nejúspěšnější sezonu - 7 gólů a 6 asistencí.

Reagovat
dave30

OT.

Lipsko bez Poulsna. Patriku ukaž jim to.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele