Bundesliga - preview 27. kola

22.05.2020 08:08, aktualizováno 24.05.2020 08:18 - Previews
RheinEnergieStadion (© flickr.com)
 
Třemi zápasy bude dnes dohráno sedmadvacáté kolo německé nejvyšší soutěže. Lipsko v sobotu opustilo pozice znamenající Ligu mistrů a nyní potřebuje bodovat v Mainzu, Schalke hostí Augsburg a 1. FC Köln poměří síly s Fortunou Düsseldorf...
Schalke 04 - FC Augsburg  (neděle 13:30)
Oba celky totiž v prvním kole po koronavirové pauze zaváhali. Svěřenci Heiko Herrlicha nestačili těsně na Wolfsburg, zatímco tým Davida Wagnera odjížděl z Dortmundu se čtyřgólovým přídělem.

"Dneska to z naší strany byl hodně nepovedený zápas. Kvůli špatnému řešení dané situace jsme inkasovali čtyři branky. Minimálně dvě z nich jsme ale mohli ubránit. Porážka v derby je dvojnásobně bolestivá, zvláště v takové skurilní atmosféře. Měli jsme problémy s bráněním těch správných prostor. BVB má navíc skvěle rychlostně vybavené hráče. Každý zápas je ale příležitostí k tomu, abychom ho sehráli lépe než ten předchozí," hodnotil vysokou porážku trenér Schalke.

Mezi třemi tyčemi celku z Gelsenkirchenu bude zřejmě už do konce sezony dostávat přednost Markus Schubert. Alexander Nübel totiž hodlá v létě odejít jakožto volný hráč do Bayernu Mnichov. V Revierderby se zranili Amine Harit a Jean-Clair Todibo. Omar Mascarell si také bude muset ještě na návrat počkat, což platí i pro Benjamina Stambouliho. Suat Serdar si při tréninku zlomil palec na noze. Alespoň štěstí, že kouči k dispozici bude Daniel Caligiuri.

Za Augsburg naopak nenastoupí pouze Simon Asta a André Hahn. Klub si hodně slibuje od nového kouče Heiko Herrlicha, který před týdnem nemohl ve Wolfsburgu koučovat z lavičky náhradníků, protože porušil pravidla, když se vyplížil z hotelu, aby si koupil zubní pastu. Poměrně komický příběh, nicméně i k takovým v době koronavirové dochází.

Uvidíme, koho zvolí za brankářskou jedničku, protože Tomáš Koubek inkasoval i některé velmi laciné góly, takže přednost možná dostane Andreas Luthe. Po trestu za karty se vrací Rani Khedira a nějakou porci minut bude připravené odehrát také Alfred Finnbogason, který měl poraněné koleno. Fuggerstädter by rozhodně potřebovali, aby se rychle dostal do formy.

Jelikož po šestadvaceti odehraných kolech mají pouze čtyřbodový náskok na barážovou příčku. A není divu, že Tobias Zellner, který za Herrlicha zaskakoval, neměl z těsné porážky žádnou radost: "Ve druhém poločase jsme v některých pasážích hru kontrolovali. Wolfsburg skóroval v podstatě z ničeho, ale nás ten gól hodně zaskočil. V závěru jsme bohužel totálně propadli v defenzivě."

"S Heikem Herrlichem jsem mluvit naposledy v pátek večer. Byla to zvláštní situace, takhle dva dny před zápasem, ale Heiko převzal veškerou zodpovědnost,"
pokračoval Zellner. Vzhledem k tomu, že ani jeden z týmů nepředvádí nejoptimálnější výkony, rozhodně nebudou bez šance ani hosté. Tím spíše, že při poslední návštěvě Veltins Areny uhráli bod.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schubert - Kenny, Sané, Nastasic, Oczipka - McKennie, S. Serdar - Caligiuri, Schöpf - Gregoritsch, Raman
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Luthe - Lichtsteiner, Jedvaj, Uduokhai, Max - Khedira, Baier - M. Richter, Löwen, Vargas - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.67 - 4.06
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - RB Lipsko  (neděle 15:30)
Die Roten Bullen mají na kontě pouhé tři porážky, což je nejméně ze všech bundesligových celků. Avšak tři po sobě jdoucí remízy znamenaly propad v tabulce na čtvrtou příčku. Mohuč oproti tomu ještě bude mít co dělat, aby uhájila místo mezi elitou i pro příští sezonu.

V minulém kole die Nullfünfer zásluhou Taiwa Awoniyiho a Pierra Malonga uhráli alespoň remízu na hřišti Kölnu, když doháněli dvoubrankové manko. "Jsem rád, že jsme dokázali vyrovnat. Viděli jsme nádherný fotbalový zápas se spravedlivým výsledkem. Ten bod je zasloužený a já věřím, že pomůže morálce mužstva. Opravdu si myslím, že jsme si ten bod zasloužili," zopakoval Achim Beierlorzer.

Pro jeho skvadru šlo o druhou dělbu bodů v řadě. Proti Lipsku to však bude hodně složité. Dvaapadesátiletý kouč patrně nebude chtít dělat v sestavě výraznější změny, nicméně saský celek je přeci jen soupeřem jiného kalibru. Jediným hráčem, který do tohoto duelu nebude moct zasáhnout, je Robin Zentner. Avšak jeho náhradník Florian Müller už několikrát ukázal, že chytat dovede rovněž znamenitě.

Klub z Red Bull Areny má proti nejbližšímu soupeři vynikající bilanci. Na prvoligové úrovni ze sedmi utkání prohrál jediné a dvakrát remizoval. Pokaždé ve vzájemném zápase padly minimálně tři branky. Pokud sledujete Bundesligu pravidelně, jistě si vzpomenete na listopadový střet, který skončil demolicí mohučské defenzivy v poměru 8:0.

"Troufám si tvrdit, že Mohuč ukáže v tomhle odvetném klání docela jinou tvář. Teď se totiž prezentovali docela jiným výkonem. Navíc mají k dispozici všechny důležité hráče, včetně Pierra Kundeho. Hráči Mohuče jsou rychlí, odvážní, rozumějí si s balonem a ve hře bez balonu si počínají agresivně. Nicméně je znát, že Achim Beierlorzer v Lipsku trénoval, protože i naší hře lze rozpoznat stejné elementy," prohlásil Julian Nagelsmann.

Podle slov mladého kouče bude připraven naskočit od úvodního hvizdu Marcel Sabitzer, zatímco s Willim Orbanem pro základní jedenáctku nepočítá. Do hry se vracejí Dayot Upamecano, Ibrahima Konaté a Kevin Kampl. Na levém křídle by neměl chybět Angeliño, který hostuje z Manchesteru City. Timo Werner se rychle vypořádal s poraněným stehnem a je možné, že ho v útoku doplní Patrik Schick. Dán Yussuf Poulsen nastoupí ke svému 250. bundesligovému mači. A bylo by vskutku velikým překvapením, kdyby skončil porážkou.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
F. Müller - St. Juste, Bruma, Niakhaté - R. Baku, Kunde, Fernandes, Aaron - Boetius - Mateta, Quaison
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Laimer, Sabitzer, Kampl, Angelino - Nkunku, Werner - Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.63 - 5.38 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Köln - Fortuna Düsseldorf  (neděle 18:00)
Klub z Düsseldorfu zatím okupuje barážovou příčku s pětibodovým náskokem na Werder Brémy, který má ovšem utkání k dobru. Köln po nucené pauze uhrál domácí remízu s Mohučí a pořád má celkem slušnou šanci na to zahrát si Evropskou ligu. Ačkoli hlavní kandidáty na umístění na pátém, šestém a s velkou pravděpodobností i sedmém místě je třeba hledat jinde.

"Neříkám, že jsem spokojený, ale i bod se počítá. Ten první gól naší hře nepomohl. Byli jsme pasivní a soupeř měl více ze hry. Hrál se pěkný, ofenzivní fotbal. Oba týmy měly šance. Nejsem příliš spokojený s tím, jak jsme bránili. Soupeři jsme nechávali na můj vkus až příliš volného místa pro kombinaci. Ale to je snad normální po tom krátkém čase na přípravu," nechal se slyšet Marcus Gisdol.

Kozli pod jeho vedením zatím splňují očekávání. Jen kdyby se konečně začal pořádně prosazovat Jhon Córdoba. V minulosti už ukázal, že dovede zahrát lépe a že dovede i rozhodnout zápas. Ismail Jakobs měl po karanténě negativní test na koronavirus, takže se bude moct ke svým spoluhráčům znovu přidat.

Na druhé straně barikády do hry nezasáhnou Dawid Kownacki, Zack Steffen (mezi třemi tyčemi se tedy opět objeví Florian Kasteinmeier) a vykartovaný Kaan Ayhan, který stihnul za aktuální sezonu sesbírat už deset žlutých karet. Oliver Fink v týdnu odcestoval z osobních důvodů od týmu a zatím není jisté, jestli do utkání nastoupí.

Fortuna před týdnem v důležitém klání uhrála bezbrankovou remízu s Paderbornem. "Jsem spokojený s tím, jak se hráči na hřišti pohybovali. Akorát mě mrzí to neproměňování šancí, jelikož pak můžete dobře rozehraný zápas klidně prohrát. Hrát před prázdnými tribunami bylo trochu komické. Jsem emotivní kouč, který rád při vysvětlováním pokynů bere hráče kolem ramen. Ale to teď samozřejmě vůbec není možné. Do dalších utkání každopádně máme co zlepšovat," prohlásil po zmíněném mači Uwe Rösler, který má zkušenosti i s anglickým, norským a švédským fotbalem. Uvidíme, jestli mu to bude k něčemu platné i v Bundeslize.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Ehizibue, Bornauw, Leistner, Schmitz - Skhiri, Hector - Kainz, Uth, Jakobs - Cordoba
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Kastenmeier - M. Jörgensen, Hoffmann, Gießelmann - M. Zimmermann, Suttner - Sobottka - V. Berisha, Stöger - Karaman, Thommy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 4.17 - 4.62
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Jedním ze šlágrů druhého kola Bundesligy po koronavirové přestávce určitě je souboj mezi třetím Mönchengladbachem a pátým Leverkusenem. Oba dva celky letos usilují o základní skupinu Ligy mistrů a rozhodně ještě mají šanci se poprat i o ligový titul. Do nejprestižnější evropské klubové soutěže se dostanou čtyři nejlepší celky a čelo nejvyšší německé soutěže je nesmírně vyrovnané, vedoucí pětka je totiž naskládána v pouhých osmi bodech.

Domácí celek prohrál v posledních osmi ligových střetnutích pouze jednou a to proti Dortmundu (1:2), jinak pětkrát zvítězil. S dvaapadesáti body na kontě zaostává za Bayernem o bodů šest, před svým sobotním rivalem má náskok nicotných dvou bodů. Vstup do obnovené sezóny mu vyšel na jedničku. Na půdě Frankfurtu zazářil hned v úvodu a během sedmi minut vedl již o dvě trefy, nakonec se radoval z vítězství 3:1.

"Nebyl to pro nás jednoduchý úkol, Eintracht má své kvality. Hodně nám pomohl gól hned po výkopu, poté jsme se uklidnili. Na druhou stranu je to pouze dílčí úspěch, čekají nás ještě perné chvilky. S Leverkusenem očekávám mnohem vyrovnanější bitvu a rozhodovat může každá maličkost. Domácí prostředí není bez diváků takovou výhodou, ale velmi dobře ho známe a chceme z něj těžit," prohlásil klidně trenér Gladbachu Marco Rose.

Tomu stále bude chybět obránce Johnson (svalové problémy), po operaci kolene se dále zotavuje záložník Zakaria. "Když se podíváte na tabulku, tak je všem jasné, o co se hraje. Na první vzájemný zápas máme dobré vzpomínky, protože jsme vyhráli 2:1. Hru soupeře jsme analyzovali v duelu s Brémámi. Je stejně jako my velmi silný na míči, k vítězství tak určitě potřebujeme předvést nadstandardní výkon," pokračoval Rose na virtuální tiskové konferenci.

Bayer v posledních jedenácti případech ani jednou neprohrál a hned desetkrát zvítězil, před týdnem si snadno poradil s Werderem v poměru 4:1. "V ofenzívě nám to šlapalo a dokázali jsme proměňovat šance, což je důležité hlavně z hlediska sebevědomí. Teď to zřejmě bude o mnoho složitější, i přesto myslíme na tři body. Všichni hráči vědí, co mají na trávníku dělat," uvedl před porýnským derby hostující stratég Peter Bosz.

Ten nemůže počítat s Larsem Benderem (poranění nohy), připraven není ani druhý nejlepší střelec Leverkusenu Kevin Volland. Sobotní duel se odehraje před velmi speciální kulisou, neboť v hledišti bude "přítomno" hned dvanáct tisíc plastových podobizen, které vyrobili sami fanoušci Borussie. "Jsem zvědavý, jak to bude s těmito kartonovými postavami vypadat. Dokonce je možná lepší hrát alespoň před nimi," vyjádřil se Bosz s úsměvem.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini - Strobl, Neuhaus - Embolo - Hofmann, Plea, Thuram
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Weiser, Tapsoba, S. Bender, Sinkgraven - Aranguiz, Demirbay - Bellarabi, Paulinho, Diaby - Havertz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.50 - 3.82 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Borussia zvládla vstup do restartované sezóny se vší parádou a v derby jednoznačně přehrála Schalke. Dle tabulkového postavení jí ale tentokráte čeká těžší kalibr, a to Wolfsburg, který usiluje především o udržení své šesté příčky, a tudíž o účast v Evropské lize pro příští ročník. Hostům se obecně na tohoto protivníka velmi daří, hned osmkrát s ním neprohráli.

Vlci na celek ze Severního Porýní-Vestfálska v posledních letech opravdu neumí, od konce roku 2015 uhráli všudy všeho jen jednu remízu, v sedmi jiných případech prohráli. I jim se podařilo po pandemii uzmout tři body, v závěru přetlačili Augsburg. "Jsme rádi, že jsme po dlouhé přestávce zvítězili, i když jsme měli trochu štěstí," mnul si ruce kouč Oliver Glasner.

Toho čeká se svými svěřenci opravdu tuhá bitva o zachování své pozice, která jako poslední zaručuje evropské poháry. Páté místo je již poměrně daleko, naopak o to šesté je poměrně velká mela. "Myslím si, že jsme byli po celých devadesát minut nebezpečnější," hodnotil ještě minulé klání Glasner. "Úspěch jsme si zasloužili, hru jsme ovládali. Jsme velmi šťastní."

Domácí tentokráte již budou mít k dispozici svého nejlepšího střelce Woutera Weghorsta, jemuž už vypršel karetní trest, na marodce jsou pouze dlouhodobě zraněný Ignácio Camacho a William. Otázkou je, jestli se stačí dát do kupy Josuha Guilavogui, nicméně pár minut na hřišti by mohl zvládnout. Jisté pak ještě není, jestli bude moci nastoupit Yannick Gerhardt.

Dortmund ztrácí na první místo stále čtyři body, ani Bayern totiž před týdnem nezaváhal. Aby se mohl svému úhlavnímu rivalovi přiblížit, nesmí jednoduše zaváhat. "Wolfsburg si postupně vybudoval tým a ten je nyní velmi stabilní," říkal kouč Lucien Favre. "Bude to mnohem obtížnější zápas než ten se Schalke," myslí si sportovní ředitel klubu Michael Zorc.

Pokud se podíváme na bundesligové výsledky, suma sumárum Wolfsburg neprohrál sedmkrát v řadě. Nicméně doma nepůsobí vyloženě suverénním dojmem, ze třinácti dosavadních utkání jen čtyřikrát bral všechny body. "Ano, čeká nás sice jen o tři dny později klíčový mač s Bayernem, ale zatím se plně soustředíme pouze na tohle měření sil," ujišťoval Favre.

Dobrou zprávou pro hosty je návrat Emreho Cana a Giovanniho Reyny, kteří by klidně mohli vběhnout na plac. I s ohledem na potřebnou rotaci v sestavě vlivem přehuštěného programu. "Čeká nás vážně hodně zápasů," připomínal dortmundský lodivod. "Budeme potřebovat každého až do konce června. Snad se sezónu podaří dokončit," přál by si Zorc.

Celkem čtyři hostující hráči se nebudou moci zapojit do zápasového dění, svalové potíže trápí Axela Witsela a Nica Schulze, u prvně jmenovaného se však očekává, že by se měl dát do kupy již pro duel s Bayernem. Dan-Axel Zagadou i nadále laboruje s poraněným kolenem, zdravotně v pořádku není ani Marco Reus, jehož svalové potíže stále přetrvávají.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Mbabu, Pongračič, Brooks, Paulo Otávio - Schlager, Arnold - Steffen, Brekalo - Mehmedi - Weghorst
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Hummels, Akanji - Hakimi, Brandt, Delaney, Raphaël Guerreiro - Sancho, Hazard - Haaland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.01 - 3.92 - 1.92
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Fotbalisté Freiburgu mají ze sedmého místa velmi blízko k účasti v evropských pohárech. Boj o ně však bude nejspíš jako každý rok velmi dramatický a těsný, tři body proti potápějícím se Brémám tak jsou z těch, které by nebylo radno ztratit.

Po snovém úvodu sezóny v podání Freiburgu sice přišel výsledkový pokles, ve vyrovnaném středu bundesligové tabulky to však stále stačí na sedmé místo s dvoubodovou ztrátou na šestý Wolfsburg. V úvodním zápase po koronapauze svěřenci Christiana Streicha přivezli cenný bod za remízu 1:1 na hřišti favorizovaného Lipska, úvod jara jim ale jinak příliš nevyšel. Z osmi zápasů totiž vyhráli jen tři. Proti soupeřům ze dna tabulky se jim navíc vůbec nedařilo, jak s posledním Paderbornem, tak s aktuálně šestnáctým Düsseldorfem prohráli shodně 0:2. Alespoň částečně se tak tuto nelichotivou bilanci pokusí napravit v domácím prostředí proti třetímu z aktuálního trojlístku sestupem ohrožených klubů.

Brémy jsou z tohoto trojlístku navíc tím momentálně nejzvadlejším. V prvním jarním zápase sice dokázaly porazit Düsseldorf, od té doby však získaly jediný bod za remízu 2:2 proti berlínské Hertě. A nové síly zřejmě hráči nenabrali ani pro první zápas po obnovení ligy, ve kterém doma podlehly Leverkusenu jednoznačně 1:4. Situace tak pro Floriana Kohfeldta a jeho tým nevypadá vůbec dobře. Do konce sezóny chybí odehrát devět zápasů, a devět je také bodů, které Brémy ztrácí na poslední nesestupovou pozici.

Přitom ještě vloni na jaře to bylo naopak, Brémám jen o bod unikl postup do Evropy, zatímco Freiburg si ve spodní polovině tabulky musel hlídat záda. A dopadl podle toho také vzájemný zápas, který Werder vyhrál 2:1. Stejný výsledek pak měl na dosah i v podzimní části aktuální sezóny, proti byl však nejlepší střelec Freiburgu Nils Petersen, který v poslední minutě nastavení vyrovnal na konečných 2:2.

Kohfeldta navíc při tvorbě sestavy omezuje i marodka, na které jsou obránci Augustinsson a Toprak, záložník Möhwald a útočníci Pizzaro s Füllkrugem. Zpět po odpykání karetního trestu se ale vrací Davy Klaassen. Freiburgu bude chybět jen náhradní brankář Flekken dlouhodobě zranění Ravet s Küblerem.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Gulde, Lienhart, Heintz - Schmid, R. Koch, Höfler, Günter - Höler, Grifo - Petersen.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Veljković, Vogt, Moisander - Gebre Selassie, M. Eggestein, Klaassen, Friedl - Bittencourt, Rashica - Selke.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.71 - 3.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Paderborn - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Dalším soubojem mužstva bojujícího o šesté místo s týmem topícím se v sestupových bažinách bude zápas Paderbornu s Hoffenheimem. V tabulce tyto kluby sice dělí osmnáct bodů, jejich aktuální formy se od sebe ale příliš neliší.

Hoffenheim dělí od postupu do kvalifikace Evropské ligy z devátého místa jen čtyři body, po nadějném vstupu do jara se ale trápí. Z posledních šesti zápasů získal jen dva body, bolestivé mohou být zejména porážky s přímými tabulkovými konkurenty Freiburgem a Wolfsburgem. Po znovunastartování soutěže navíc tým Alfreda Schreudera utrpěl jednoznačnou domácí porážku 0:3 s Herthou BSC. Pokud to tedy s ambicemi na Evropské poháry myslí vážně, body ze stadionu posledního Paderbornu jsou takřka povinností.

Obzvlášť s přihlédnutím na fakt, že s tímto soupeřem ještě nikdy neprohráli, ba co víc, Paderborn Hoffenheimu proti Hoffenheimu ve své historii nedokázal ani skórovat. Nyní ale má všechny předpoklady pro to, aby se mu to povedlo - v aktuální sezóně nedal doma gól jen jednou. Na bodovém přídělu se to však příliš neprojevilo. Mužstvo Steffena Baumgarta je poslední, na nesestupové umístění ztrácí deset bodů a vše nasvědčuje tomu, že se po roce s Bundesligou opět rozloučí. Na žádné zmrtvýchvstání jako třeba v podání Kolína to totiž v Paderbornu nevypadá, jediných pět bodů z jarní části získal za výhru nad Freiburgem a remízy se Schalke a Düsseldorfem. Právě Düsseldorf byl soupeřem Paderbornu minulý víkend a kvalita hry odpovídala zápasu dvou mužstev z chvostu tabulky, když na obou stranách padla jedna střela na bránu a mužstva se rozešla s bezbrankovým výsledkem.

A kdo ví, třeba to proti Hoffenheimu dopadne podobně, Schreuderovi totiž chybí útočná síla v podobě Kramariče, Adamyana a Belfodila, kteří marodí. Zpátky v sestavě by se ale mohla objevit zimní posila, izraelský záložník Dabbur, který vynechal poslední tři zápasy. Paderbornu bude chybět obránce Killian.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Dräger, Hünemeier, Schonlau, Collins - Gjasula - Ritter, Vasiliadis - Pröger, Antwi-Adjei - Srbeny.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Posch, B. Hübner, Zuber - Grillitsch - Rudy, Geiger - Skov, Bebou, Baumgartner.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.22 - 3.91 - 2.18
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt  (sobota 18:30)
Lídr bundesligové tabulky Bayern si po dlouhé pauze opět zahraje v domácím prostředí Allianz areny. Společnost mu budou dělat hráči Frankfurtu, kteří se na půdě favorita pokusí rozseknout sérii čtyř ligových porážek v řadě i dlouhodobě tristní venkovní bilanci.

Bayern se ale pyšní skvělými čísly. Od poloviny listopadu odehrál ve všech soutěžích šestnáct zápasů a nevyhrál jen jeden, při posledních pěti případech navíc slavil bez inkasovaného gólu. Nic na tom nezměnila ani vynucená přestávka, svěřenci Hansiho Flicka po ní sice na hřišti Unionu Berlín nepředváděli žádná fotbalová kouzla, i podprůměrný výkon však stačil na výhru 2:0. Závod o titul, v němž proti Bayernu stojí podobně rozjetý Dortmund tak slibuje velké drama, momentálně Mnichované před Borussií vedou tabulku o čtyři body.

A že by na tom něco změnila frankfurtská návštěva Allianz areny není příliš pravděpodobné. Eintracht totiž nezažívá dobré období, poslední čtyři ligové zápasy totiž prohrál a obhajoba loňského postupu do Evropské ligy je tak momentálně jen nereálnou vizí. Frankfurt je totiž v tabulce třináctý a jen pět bodů jej dělí od sestupového pásma. Na vině je zejména naprosto katastrofální úspěšnost venkovních zápasů. Ze stadionů soupeřů trenér Adi Hütter se svým mužstvem v aktuální sezóně přivezl jen sedm bodů, což je jednoznačně nejhorší bilance v lize. A to před cestou do Mnichova není příliš povzbudivé.

Co však na druhou stranu pro Eintracht povzbudivé je, je výsledek vzájemného zápasu z podzimu, kdy doma Bayern rozstřílel 5:1 a oplatil mu tak stejně vysokou porážku z loňského jara. Jinak byla ale střetnutí těchto soupeřů s výjimkou finále poháru 2018 převážně mnichovskou záležitostí.

Domácí navíc nemají žádné velké trable s marodkou, chybět budou jen zranění Süle, Tolisso a Coutinho. Frankfurt bude postrádat svého nejlepšího střelce Pacenciu, kterého trápí svalové zranění a kvůli kartám nebude hrát ani záložník Kohr.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, J. Boateng, Alaba, Davies - Kimmich - T. Müller, Thiago - Gnabry, Coman - Lewandowski
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - da Costa, Abraham, Hinteregger, Ndicka - Hasebe - Gacinovic, Rode - Kamada, Kostic - Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 10.20 - 19.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Union Berlín  (pátek 20:30)
Berlínský olympijský stadion bude hostit třaskavé derby mezi dvěma městskými rivaly, kteří se aktuálně nacházejí v dolní polovině tabulky. Oba týmy by potřebovaly podniknout ještě pár kroků k celkové záchraně a vzájemný zápas jim tuhle šanci jednoznačně nabízí. Hertha má navíc Unionu co vracet, na podzim se svým sokem padla až v samotném závěru utkání.

Je opravdu velká škoda, že se právě tohle střetnutí bude hrát kvůli koronavirovým opatřením před prázdnými tribunami. Za normálních okolností by slibovalo bezpochyby třaskavou atmosféru. "Pro nás tahle hra představuje obrovskou příležitost, abychom byli blíže k záchraně. Nezapomněli jsme na podzimní duel," říkal domácí záložník Per Skjelbred.

Hertha našla po dlouhé dvouměsíční pauze evidentně dobrou formu. Byť je na hodnocení popandemického období ještě brzy, vysoká výhra z minulého týdne na půdě Hoffenheimu naznačuje, že by mohla dokončit sezónu v optimálním rozpoložení. "V kabině má souboj s Unionem velký význam. A chceme ho vyhrát," pokračoval dvaatřicetiletý Nor.

Zatím se svěřencům kouče Bruna Labbadiy v domácím prostředí letos příliš nedařilo. Ze třinácti pokusů nasbírali pouhá tři vítězství. A míní svou nevalnou bilanci změnit právě v nynějším případě. "Ačkoli z tribun budeme cítit bez fanoušků jen chlad, známe své místo. Pro oba celky je situace stejná. Ovšem je to náš stadion, náš trávník," dodával Skjelbred.

Domácí budou stále postrádat Salomona Kaloua, který je i nadále vlastním klubem suspendovaný za nevhodné chování na tréninku během epidemie, zraněný je nadále i Karim Rekik a vypadá to, že do hry nebude moci zasáhnout ani Niklas Stark a Marius Wolf. Naopak zpět v sestavě by se mohl objevit Vladimír Darida, jemuž už vypršel karetní trest.

Union naposledy sehrál jednu z nejtěžších bundesligových bitev vůbec, přivítal totiž slavný Bayern. Body nevydoloval žádné, a tak vzpruhu bude určitě hledat právě v mači s Herthou. Aktuálně je na tom jen nepatrně hůře než jeho protivník, získal o pouhý bod méně. Venku rozhodně nepatří k nejobávanějším soupeřům ligy, prohrál na cizích hřištích už osmkrát.

I hosté se na tohle měření sil velmi těší, byť absence diváků je již předem jednou velkou černou kaňkou na celé jeho kráse. "I když jsou podmínky neobvyklé, pořád je to derby. Je to speciální zápas s mnoha emocemi. Jsem si jistý, že na pátek nebude potřeba hráče vyburcovávat," povídal Urs Fischer, šéf lavičky nováčka nejvyšší soutěže.

Ten se bude muset vypořádat s absencí disciplinárně potrestaného Kevena Schlotterbecka, k dispozici naopak již bude Marvin Friedrich. Zranění jsou Sheraldo Becker a Akaki Gogia, otazník visí nad startem Christophera Lenze. "Pro mě je hlavním cílem udržet se v Bundeslize. Máme teď třicet bodů, tolik určitě na záchranu nebude stačit," zakončil Fischer.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarík, Torunarigha, Boyata, Plattenhardt - Skjelbred - Dilrosun, Grujič, Mittelstädt - Ibiševič, Matheus Cunha
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Subotič, Hübner, Friedrich - Trimmel, Gentner, Andrich, Lenz - Ingvartsen, Bülter - Andersson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.38 - 3.47 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov26184475:2658
2.Borussia Dortmund26166472:3354
3.Borussia Mönchengladbach26164652:3152
4.RB Lipsko26149363:2751
5.Bayer Leverkusen26155649:3150
6.VfL Wolfsburg26109736:3139
7.SC Freiburg26107935:3637
8.Schalke 0426910733:4037
9.TSG Hoffenheim261051135:4635
10.1. FC Köln261031341:4733
11.Hertha BSC26871135:4831
12.Union Berlín26931432:4330
13.Eintracht Frankfurt25841339:4428
14.FC Augsburg26761337:5427
15.1. FSV Mainz 0526831536:5527
16.Fortuna Düsseldorf26581327:5023
17.Werder Brémy25461528:5918
18.SC Paderborn26451730:5417
Autor: EuroFotbal.cz
Počet zobrazení: 6169
Související články
Komentáře (211 / 0 nových)
db18
22.05.2020 08:17
#
nezapomeňte na kicktipp, jako já posledně...
andrew96
22.05.2020 13:59
#
D4ve
22.05.2020 08:44
#
berlinske derby dnes bude asi zajimave, Hertha rozbila (vysledkove) v predchozim kole TSG (zapas jsem nevidel) ale videl jsem Union proti Bayernu a nehrali extra spatne, resp moc Bayern do niceho nepustili, tak kdo vi, ale jak se rika, derby nema favorita, proto dnes remiz
Rikomescudi
22.05.2020 11:38
#
Tipuju, ze po minulym kole Hertha ted klasicky dostane vejklep tak 0:3
Stannis Baratheon
22.05.2020 15:53
#
Vyhraje 5:0
Heresy
22.05.2020 19:04
#
za barak to davas ?
Stannis Baratheon
22.05.2020 20:02
#
Nemám barák
Kily
22.05.2020 20:32
#
to vyhodnotili hodně rychle
Stannis Baratheon
22.05.2020 20:42
#
haha, zápas ještě neskončil
db18
22.05.2020 22:26
#
Stannis Baratheon
22.05.2020 23:00
#
No vidíš, moc nechybělo
Ed_Hazard
23.05.2020 11:54
#
vladino10
23.05.2020 00:20
#
8lampard8
23.05.2020 06:37
#
Kocour Klapuška
23.05.2020 09:04
#
ratusek
23.05.2020 10:03
#
Stannis Baratheon
23.05.2020 11:28
#
Fakt moc vtipný, když jsem to neuhodl o jeden gol, a on o sedm...
Kily
23.05.2020 14:57
#
jsem nikde nic netipoval
Stannis Baratheon
23.05.2020 15:15
#
Tak sorry, to byl někdo jinej
sima.vok
23.05.2020 15:51
#
icemike
24.05.2020 20:44
#
HalaMadrid_Flx
25.05.2020 08:01
#
db18
22.05.2020 20:15
#
Cunha vypadl ze sestavy? Nebo proč mi tipáč stornuje tikety?
Kily
22.05.2020 20:38
#
hraje
db18
22.05.2020 20:41
#
A taky mi to zpětně zase odečetli jsem se taky mohl dostat pěkně do minusu...
Kocour Klapuška
22.05.2020 21:10
#
Cunha skvelej
Kocour Klapuška
22.05.2020 21:10
#
Kolik bylo?
db18
22.05.2020 21:19
#
2,4 asi na to, že dá gól, 9,41 na to, že dá aspoň dva...
Mato178178
22.05.2020 20:48
#
logo herty navrhol 7 ročný chlapec v skicári? horšie logo som asi nevidel
Snatus
22.05.2020 21:39
#
Na jakých stránkách hledáte streamy na fotbal? Dřív jsem používal reddit, ten je už mrtvý.
db18
22.05.2020 21:42
#
sport365.live, případně používam tipsport TV
db18
22.05.2020 21:43
#
Vedator
db18
22.05.2020 21:44
#
a super áčko od něj hned na to... (ach, tady fakt zamrzí, že je derby bez fanoušků...)
monty25
22.05.2020 21:43
#
Jsem si říkal, že Hertha nezačala 2. půli nic moc a potom dva góly ve dvou minutách. Asi jsem měl být odvážnější a nedávat sázku bez remízy...
Kocour Klapuška
22.05.2020 21:43
#
Ta Hertha snad musí být nejlepší tým ligy ve druhých poločasech, ne? Nebo snad tým s největším rozdílem mezi první a druhým.. Před čtyřmi koly z 0:3 na 3:3 ve druhým, minulý kolo 3 góly Hoffe, teď tohle..
db18
22.05.2020 21:47
#
No, on Union dostává v druhých poločasech taky o dost víc branek než v prních půlkách.
Kocour Klapuška
22.05.2020 21:51
#
No.. Gratuluju ke Cunhovi - parádní.. celej gól jeho Z 18 gólů v týhle sezóně 14 ve druhých poločasech..

db18
22.05.2020 21:53
#
Potřebuji ještě jeden.
Coutinho10
23.05.2020 21:26
#
hezky, já to bohužel zkombinoval s Libercem
Kocour Klapuška
22.05.2020 21:56
#
Tys teda skončil..
db18
22.05.2020 21:57
#
Naštěstí to byla jen jedna ze tří sázek... ale po stavu nouze mam na tipkontu jen 70 korun, tak to stejně za moc nestojí. (vklad mám zpátky za Vedada, protože jsem zkoušel, jestli jiný střelec vsadit jde )
Stannis Baratheon
22.05.2020 21:51
#
Cunha, skvěle. Hra Herthy neskutečně baví. Snad zas nebudou problémy kvůli té oslavě...
Nr.Nobody
22.05.2020 21:56
#
No bvi, ale az druhej polocas. Prvni to byla bida vsech bid.
Stannis Baratheon
22.05.2020 21:59
#
Já první právě neviděl. Ale za, těch cca 23 minut jsem viděl od Herthy víc, než od většiny týmů za celý zápas. A Darida hraje hodně solidně.
Nr.Nobody
22.05.2020 22:03
#
Mne prave dneska prijde Darida tragickej.
Stannis Baratheon
22.05.2020 22:11
#
Strašně na něm stojí přechod do útoku, což bylo vidět před prvním a třetím gólem. Mně se jeho hra líbila, i když jsem viděl teda, jen druhej poločas.
db18
22.05.2020 22:02
#
Ale teda atmoška jak na tenisu.
Ondis
22.05.2020 22:03
#
Jak hraje Darida?
Stannis Baratheon
22.05.2020 22:12
#
Já viděl jen druhý poločas, a dost se mi líbil. Ale nahoře jsme se moc neshodli a vidí to tam trochu jinakm
C-M@ster
23.05.2020 10:44
#
Je tenhle v podstate "dokument" tu na EF znamej?
https://youtu.be/IF_1k_0ACj8
JozkokozleJ
23.05.2020 17:36
#
Diky, velmi podareny. Aj s uvodnym kontextom, ktory sa venuje Berlinu ako takemu, bez coho by popis akejsi novej rivality medzi Herthou a Unionom nebol dostatocny. Inak, berlinske genius loci celkom ctivo popisuje reporter CT Martin Jonas vo svojej knihe Pribeh Berlin.
RadekVonCZE
24.05.2020 10:13
#
Super dokument
Müllered
23.05.2020 14:56
#
Pokud by chtěl někdo koukat na BL (Digi 1, Digi 2) legálně a zadarmo. Tak může přes T-Mobile TV GO. Je tam měsíc na vyzkoušení, nic neplatíte, až to po měsíci vyprší, tak to jen přestane hrát. Nicméně se to dá znova opakovat, až to vyprší. Dá se to sledovat na netu, přes apku na Androidu, Androidu TV, Tizen OS (Samsung). Stále jim ta apka blbne, takže to mají v nějakém beta režimu. :) Něco podobného má Telly TV (Digi TV), ale tam nevím, jestli to jde opakovat. A hlavně vás budou bombardovat telefonáty, vlastní zkušenost. To se mi u T-Mobilu nestalo.
REPLIKATOR
23.05.2020 15:32
#
Haaland 2 fíky, pojďme
vladis271
23.05.2020 15:34
#
link please
Stannis Baratheon
23.05.2020 15:34
#
WTF, však včera Ascacíbar nebyl ani v nominaci ne?
stas87
23.05.2020 15:46
#
Ja by som to neriešil. Dnes som sa z expresky dozvedel, že je Rayo druholigový nemecky klub.
Obr Koloděj
23.05.2020 16:05
#
Haaland zkušeně matoucí manévr

REPLIKATOR
23.05.2020 16:06
#
Goooooooooool. Snad se konečně začne hrát, zatím to byla děsná nuda.
db18
23.05.2020 16:10
#
Ndombele18
23.05.2020 16:07
#
Guerreiro golostroj
Firkraag
23.05.2020 16:09
#
máte někdo stream na BVB ?
Kily
23.05.2020 16:22
#
to raději nechtěj, to je tak mizerný fotbal, že jeho vítězi jsou fanoušci, kteří se na to nemusejí dívat na vlastní oči

http://www.sportstream.live/en/player/738109b1cc48b502fb0f979c990c049dc4ca09e03c9b29dd30b26c40a54e31f647507d1ffd35583182fa668ee04e14018ee41dbb15a75b120533c150be735480/5ec9263273ada
Firkraag
23.05.2020 16:27
#
Dík, já dnes hodlam koukat i na naší veleligu, tak potřebuju nějaký vhodný předkrm
Kily
23.05.2020 16:47
#
db18
23.05.2020 16:33
#
Ndombele18
23.05.2020 16:09
#
To sa Dortmund pripravuje na budúcnosť bez Sancha že není v základe?

Havertz na hrote celkom platný
Obr Koloděj
23.05.2020 16:10
#
Sancho ma podle bulvaru nadvahu.
Ndombele18
23.05.2020 16:12
#
Stannis Baratheon
23.05.2020 16:27
#
Tohle je bříško? Co bych za to dal sakra
Obr Koloděj
23.05.2020 16:42
#
RadekVonCZE
24.05.2020 10:05
#
HalaMadrid_Flx
25.05.2020 08:12
#
RadekVonCZE
24.05.2020 10:04
#
db18
23.05.2020 16:11
#
Chyběl i minule, v posledních týdnech měl prý nějaké svalové problémy.
Obr Koloděj
23.05.2020 16:22
#
Koukáš na Leverkusen? Má cenu to přepínat ( z Dortmundu), nebo to taky není herně žádná sláva?
Rudnevs
23.05.2020 16:28
#
Ja pozerám. Síce boli i nudné pasáže a skoro som pri tom zaspal (to bude ale asi i počasím), ale nie je to úplne zlé.

Kai je dnes skvelý.
Ndombele18
23.05.2020 16:37
#
Ako ten zapas nič moc,akurát keď som prepol na Dortmund tak som videl gol
Ndombele18
23.05.2020 16:13
#
Hradeckýýý spiderman
Stannis Baratheon
23.05.2020 16:30
#
Kadeřábek pěkně.
Ndombele18
23.05.2020 16:42
#
Krásny gol
Ndombele18
23.05.2020 16:43
#
Geniálna prihrávka od Pleu
Ndombele18
23.05.2020 16:44
#
Ako teraz sa ten zápas neskutočne rozbehol
ajouki
23.05.2020 16:47
#
JO! Penalta po faulu, který vznikl až po zakončení střelou. Potvrzená u postranního monitoru. Bundesliga je lepší a lepší.
To som ja
23.05.2020 16:50
#
Tiež my to prišlo,že nemal pískať penaltu,to už skôr mala byť na druhej strane,keď sa Dragovič zavesil na Thurama.
Raylan
23.05.2020 16:53
#
Měly byt obě. Tady ho přece takhle nemůže dojet, to nebyl ani pokus o blok, úplně zbytečný. Stát se to ve středu pole, tak je to faul v 10/10, nevim proč by to tady mělo byt jinak.
To som ja
23.05.2020 16:58
#
V tom máš pravdu išiel do toho zákerne,len sa to odohralo až po zakončení a to zas neviem aké sú v takom prípade pravidlá,ale je čudné že za ten zákrok nedal kartu
ajouki
23.05.2020 17:08
#
Penalta odpískaná správně. Faul na Thurama nebyl, ten to řešil špatně. Sám zpomalil, aby si obránce dal na záda a nepustil jej před sebe. To se mu nepovedlo a samotnému mu to ztížilo zakončení.
JozkokozleJ
23.05.2020 17:40
#
JozkokozleJ
23.05.2020 16:55
#
Takze po zakonceni mozes skopnut protihraca ako chces? Nie je nic neobvykle, ze sa rozhodca vrati k situacii. Ak to plati uprostred ihriska, preco by nemalo v sestnastke?
ajouki
23.05.2020 17:06
#
To byl právě radostný postřeh, že to konečně nějaký rozhodčí pískl a ponechal to i poté, co situaci viděl na monitoru. Bundesliga mi v tomto dělá velkou radost. Myslím na začátku sezony dal rozhodčí červenou kartu za taktický skluz ve středu hřiště. To mé srdce zaplesalo, že taková prasárna byla odměněna jak se patří.
Rudnevs
23.05.2020 17:27
#
Arne
23.05.2020 20:53
#
Zajímavý je ale, že kdyby byl míč už v zámezí, tak se to pískat nemá... Nevím, úplně v tom logiku nevidím.
JozkokozleJ
24.05.2020 14:53
#
S tym, ze ja tam nevidim logicku, aby sa nepiskala penalta aj za situace, ze by ku kontaktu doslo az vo chvilu, keby bola lopta pol metra za brankovou ciarou. Toto je ale taky kriklavy pripad. Zrejme pravidlo s "loptou v hre" cieli na to, aby sa trebars nepiskala penalta, ked sa hraci natahuju v sestnastke pred zahranim rohoveho kopu.
Werkrider
23.05.2020 17:40
#
Nr.Nobody
23.05.2020 16:57
#
Ta penalta pro Leverkusen
Nr.Nobody
23.05.2020 16:57
#
andrew96
23.05.2020 16:58
#
Bolí mě z toho u srdce, ale na Lukaszovi je čím dál víc vidět, jak je za zenitem.
DieFohlenBMG
23.05.2020 16:59
#
Haland pojď mi gól
Kocour Klapuška
23.05.2020 17:03
#
Ten Havertz je parádní.. To musí být priorita pro Bayern
REPLIKATOR
23.05.2020 17:10
#
Goooooooooooool výborný brejk
smazaný uživatel
23.05.2020 17:12
#
Hakimi tvl kridlo Uz se tesim, az za hodinu zapnu Liberec vs Teplice, jak tam budou obranci podporovat utok
andrew96
23.05.2020 17:20
#
Zrovna teplický Vondrášek patří k tomu lepšímu z ligových ofenzivních beků.
db18
23.05.2020 17:23
#
DieFohlenBMG
23.05.2020 18:34
#
db18
23.05.2020 18:47
#
Kocour Klapuška
23.05.2020 19:02
#
Coutinho10
23.05.2020 21:27
#
Ed_Hazard
24.05.2020 10:24
#
8lampard8
24.05.2020 13:49
#
db18
23.05.2020 18:51
#
Thomas 17. asistence.
8lampard8
24.05.2020 13:49
#
Kixi Syhimour
24.05.2020 15:01
#
stas87
23.05.2020 18:52
#
Krásne sa nato pozerá. Už to prepustenie Perisica bolo skvele a Thomas zasa raz ukázal, že je kráľom asistencií. Som za neho veľmi rad, jeden čas som si myslel, že sa už do toho nedostane a skúsi inú ligu a novú výzvu.
db18
23.05.2020 19:06
#
Bayern +
23.05.2020 19:18
#
godwood
23.05.2020 20:47
#
Bayern +
23.05.2020 19:17
#
Eintracht rovnako marný ako pred týždňom Union, ba až horší. My naopak oveľa lepší výkon, zatiaľ sa mi to páči, 2:0 a k tomu ďalšie tutovky.

Goretzka na CM oveľa kvalitnejšie než minule na podhrote, Thomas paráda
db18
23.05.2020 19:19
#
Heresy
23.05.2020 19:49
#
Strasne braneni rohu
stas87
23.05.2020 19:49
#
Hinteregger uz sest golov. Stacili dva rohy a je to otvorene..ale aj tak zrejme Bayern po nejakom brejku prida pojistku.
Ndombele18
23.05.2020 20:05
#
Hinteregger hatrick
Bayern +
23.05.2020 20:06
#
To sú góly

Hinteregger kanonier, ale pre Eintracht lepší vlastňák ako redka pre Trappa. Nakoniec celkom zábavný zápas.
db18
23.05.2020 20:25
#
LeonardoUžoa
23.05.2020 21:27
#
https://youtu.be/K0rohCA6rnM
Neco pro zasmani.
Heresy
23.05.2020 22:16
#
jsou to zenske no ..
Ndombele18
23.05.2020 22:57
#
Coutinho10
24.05.2020 12:57
#
Coutinho10
24.05.2020 12:58
#
tak z Augsburgu na lavce i Suchy, takze vsichni 3 s Koubkem a Moravkem sedi
https://twitter.com/FCAugsburg/status/1264504646405586945?s=19
Stannis Baratheon
24.05.2020 13:04
#
To toho Koubka odstavili?
Coutinho10
24.05.2020 13:42
#
j, vypada to...posledni zapasy uz jenom lavicka, takze o svoji pozici cislo 1 prisel
db18
24.05.2020 13:52
#
No, Luthe je taky celkem díra, tak je možný, že se to brzy zas otočí, blbý ale je, že v létě bude Augsburg asi hledat někoho nového.
Coutinho10
24.05.2020 14:01
#
monty25
24.05.2020 13:38
#
Ty krávo, ten to trefil.
Coutinho10
24.05.2020 13:45
#
az ted to vidim na FS1 z opakovacky, protoze jsem nestihl zacatek a jako luxusne
smazaný uživatel
24.05.2020 13:41
#
0:1 v 7'. Minuly tyden jsem tu psal, ze Wagner musi letet. Odpovědi byly, ze ne. Je cely zapas pred nami samozřejmě, ale porad si myslite, ze ma zustat? Ja trvam na tom, ze ne.
Rudnevs
24.05.2020 15:54
#
Zatiaľ Wagnera určite ponechať.
verv
25.05.2020 09:15
#
Stannis Baratheon
24.05.2020 14:43
#
Schick zase na lávce
Coutinho10
24.05.2020 14:49
#
Kaspar
24.05.2020 15:20
#
beztak je to jen kvuli snizeni ceny, ale v prvnim zapase bylo videt jak moc tam chybi
Coutinho10
24.05.2020 15:33
#
tak to by mohli zase ztratit, aby si to uvědomili...
Kaspar
24.05.2020 15:39
#
jinak uz zase jede fanta, nevsazis na tipaci? jsem si tam chtel udelat tiket abych mohl koukat na streamy, ale maji dost blby system, ted se v tydnu budou hrat dve kola, ale muzu vsazet jen na jedno z nich, muzu vsadit na jablonec x zlin, ale uz k tomu nemuzu dat zapas slavia y jablonec protoze bych tam mel dvakrat jeden tym, ale pritom jsou to dve ruzny kola, ale jak je to v jednom tydnu tak to ten system nepusti
Coutinho10
24.05.2020 15:59
#
na fantasy se tesim hodne...dokonce jsem si vcera dal i tu o 10 tokenu pouze na vcerejsi zapas
ted uz konecne v utery bude cele kolo a boj o body do tabulky

mam ucet na Chanci, ktera to ma stejne nastavene jako Tipsport a toto jsem teda nezkousel dat stejny tym ve 2 kolech po sobe na 1 tiket, takze zajimavy, ze to nejde zkombinovat premejslim, jestli v minulosti toto mohlo nastat, ale asi ne, protoze se skoro vzdy hraje po tydnu, takze bylo vypsane jenom aktualni kolo, ale to dalsi pak uz ne, takze dobry vedet, ze to nejde
Kaspar
24.05.2020 16:41
#
aspon se ukazal ten jejich nedokonaly system, tak by s tim mohli neco udelat, vcera byl liberec, tak uz nemuzu dat v tydnu liberec se slovackem, ani o vikendu s budejovicema jak je to v jednom tydnu neda se nic poradne poskladat ani u nemecka
Coutinho10
24.05.2020 16:57
#
kazdopadne jak jsem vcera videt tu nasi ceskou ligu, tak si rikam, ze se celkem bojim tam neco sazet, protoze se neda moc z niceho vychazet a vsechno je jinak z hlediska formy atd.
monty25
24.05.2020 15:05
#
To jsou zoufalci.
smazaný uživatel
24.05.2020 15:06
#
Cau Wagner
Kixi Syhimour
24.05.2020 15:44
#
Werner
Kixi Syhimour
24.05.2020 15:56
#
Hmmm, to nevypadá na základ pro Patrika
Coutinho10
24.05.2020 15:59
#
a mozna ani pro pokracovani v Lipsku
Kixi Syhimour
24.05.2020 16:02
#
Právě mě docela zájímá, jak to dopadne, rozhodně by byla škoda, kdyby tam nešel, vypadalo to dobře
Coutinho10
24.05.2020 16:28
#
j, pro Patrika by bylo nejlepsi, kdyby tam pokracoval, protoze ta liga i jejich herni styl mu sedi, ale Lipsko urcite tolik za nej davat nechce, leda zebby verili, ze ho pak v budoucnu prodaji jeste za vic treba do PL
dave30
24.05.2020 16:31
#
Uvidí se po poločase. Za takového stavu by tam měl jít místo Wernera, aby si začali zvykat na příští sezónu.
Kixi Syhimour
24.05.2020 16:37
#
No, Werner se taky ale potřebuje rozehrát, navíc pokud se rozjede LM, tak tam ho budou potřebovat. Nebylo by nejlepší si ho takhle "odpudit" a sundat ho, když by se do toho mohl zase dostávat.
dave30
24.05.2020 16:43
#
To máš taky pravdu. Nemá to ten trenér jednoduché (ani Patrik).
Coutinho10
24.05.2020 16:44
#
na druhou stranu dalsi kolo je uz v utery/stredu, tak by to mohl prostridat, kdyz uz je rozhodnuto
Kixi Syhimour
24.05.2020 16:49
#
Taky pravda vlastně , jsem si říkal, že se hraje nějak často
Coutinho10
24.05.2020 17:00
#
a Bayern na Dortmundu uz v utery od 18:30 to mi nevyhovuje takze asi dam az sestrih pak
Kixi Syhimour
24.05.2020 17:05
#
Dík za upozornění , já jsem doma téměř vždy, takže se končeně podívám na velký zápas
Coutinho10
24.05.2020 17:12
#
ja budu muset bejt opatrnej, abych se vyhnul vysledku, aby ten sestrih mel naboj dalo by se uvazovat i o celym zaznamu, ale vzhledem k tomu, ze od 20:00 hraje jeste Slavia v Bolce, tak jedine az pak vecer no, coz se mi asi nebude chtit cekat, takze dam asi sestrih, ale toto je zrovna top zapas, ktery bych chtel taky videt cely
Kixi Syhimour
24.05.2020 17:18
#
Se nedivím pokud tě to štve, já si konečně udělám pravý fotbalový večer , ale docela se to kryje, jak vidím, to bych asi taky zvolil sestřih, navíc bych se spoilerů nedokázal vyvarovat.
Coutinho10
24.05.2020 17:25
#
j bude to tezky....ja teda budu mit v utery podvecer fotbalek, takze vetsinu toho zapasu urcite neuvidim ani tak, takze v tomto to bude jednodussi, ze bych ani nemusel chodit pak hned na EF pred tim nez budu vedet vysledek takze asi ten sestrih pak
dave30
24.05.2020 17:12
#
Že by si Patrika šetřil na Bayern? Jestli nepůjde v úterý do základu (a to pochybuji), tak mohl i útočníky pošetřit. Na druhou stranu Werner s Poulsenem se dnes dobře baví...
Kixi Syhimour
24.05.2020 17:17
#
Lipsko už má dvojzápas s Mnichovem, ne?
Coutinho10
24.05.2020 17:26
#
Lipsko az ve stredu s Herthou, takze tam by snad nejakou minutu uz mel dostat, protoze jinak to bude pro Schicka hodnd tezky zkousavat
dave30
24.05.2020 17:32
#
Nevím, proč je ženu zase na Bayern.
Coutinho10
24.05.2020 17:56
#
asi je nemáš rád
dave30
24.05.2020 18:03
#
Kaspar
24.05.2020 16:26
#
ale zustane tam, stejne Werner pujde pryc po sezone
Coutinho10
24.05.2020 16:29
#
j, to by mu pohlo pomoct, pokud Werner odejde, ale i tak se trochu obavam, ze budou hledat levnejsi hrace
Kaspar
24.05.2020 16:40
#
nepujdou prece znova do nezname, kdyz vidi ze se tam chytil a zapadnul i do tymu charakterove, jen snizujou cenu
dave30
24.05.2020 16:45
#
Tak jestli bude nahrávat 10 minut, tak sníží nejen cenu...
Coutinho10
24.05.2020 16:47
#
j, cenu snizujou urcite, ale oni to maji postavene na tom levne nakupovat a pak prodavat, takze uvidime...doufam, ze s AS Roma najdou spolecnou rec...v Rime jim musi bejt jasny, ze pozdeji za nej vic treba nemusi dostat, takze by to i tak mohli trochu snizit jeste, aby ten prestup vysel
Luke123
24.05.2020 20:58
#
Werner možná ani neodejde, vůbec bych se nedivil kdyby tam ještě rok zůstal, Liverpool ho až tak nutně nepotřebuje.
bobis21
24.05.2020 16:47
#
Tak on teď asi nehraje základ hlavně proto, že je jen na hostování a není jisté že zůstane.
dave30
24.05.2020 17:05
#
Právě o to jde. Všichni jsme přesvědčení, že zůstane. Ale jestli ho tam nedá ani za tohoto stavu...
Kixi Syhimour
24.05.2020 16:08
#
Lipsko o dost lepší výkon než proti Freiburgu, co jsem viděl. Jsou energičtější a díky tomu brzkému gólu i v pohodě, vzadu to Upamecano teď skvěle uhasil, Werner už mohl mít i asistenci.

Jinak ale Mohuč vzadu něco jako Schalke proti Dortmundu, 2x hlavičkovalo Lipsko nestráženo a celkově to vzadu vře, v ofenzívě ale zatím také nuloví.
Kixi Syhimour
24.05.2020 16:09
#
Teď přesně to skvělé napadání
Coutinho10
24.05.2020 16:30
#
pro Lipsko dnes jednoduchy a to mohli dat i vic golu
Kixi Syhimour
24.05.2020 16:36
#
Coutinho10
24.05.2020 16:38
#
wooow to byla akce
Andis
24.05.2020 16:42
#
Ale úplně největší vtip je v tom, že pokud Werner odejde tak s ním odejde i to velkém množství branek a aby se Lipsko udrželo tam kde ted, musí ty jeho goly nahradit. Takže bude muset přivést podobného bijce. Jakože by odešel a nahradil ho Schick, to je vtip roku.
Stannis Baratheon
24.05.2020 17:03
#
A proč by to měl být vtip? Když dostane prostor, věřím že spoustu těch gólů nahradit může.

A koho si jako představuješ, že koupí. Pokud by koupili někoho, u koho by byla jistota, že nasazi alespoň 3/4 branek co dal Werner, tak se placnou přes kapsu a utratí skoro vše co za Wernera dostali.
Andis
24.05.2020 17:07
#
Oni za něj ještě nic nedostali ale. Pokud by měl Schick nahradit Wernera, pak by to znamenalo, že patří třeba mezi top 10 útočníků v Evropě. Jestli to myslíš, to ti neberu.
Stannis Baratheon
24.05.2020 17:31
#
No ale ty píšeš, že budu muset koupit někoho, kdo Wernera plnohodnotně nahradí, a potom že ho dokáže nahradit v podstatě jen někdo z TOP 10 útočníku. Vážně si myslíš, že by někdo z nich šel do Lipska?
Luke123
24.05.2020 20:50
#
Mohli by vzít Jovice, tomu se v Bundeslize dařilo, nebo Carlos Vinicius z Benficy. Nahradit Wernera bude ale téměř nemožné, budou muset ty rozprostřít mezi celý tým.
herbage
24.05.2020 21:08
#
Werner má povedenou sezónu, ale dost profituje z herního stylu Lipska a obecně otevřených obran v rámci Bundesligy. Za repre to taková hitparáda není, sám na hrotu bývá ztracený a na křídle do plných moc neumí viz MS2018. Níže zmiňovaný Rashica má lepší techniku, je lepší v soubojích jeden na jednoho a pokud vylepší zakončení, tak dá na Wernera rychle zapomenout. Spolu s Poulsenem nebo Schickem na hrotu by jim to mohlo šlapat stejně jako letos s Wernerem
herbage
24.05.2020 20:44
#
za Wernera přijde Milot Rashica, typově podobný hráč
stas87
24.05.2020 21:09
#
Za 30 milionov by to bol fajn obchod. Akurat bude musiet Rashica ubrat na solovaniu a viac prihravat. Zasa ale bude mat absolutne lepsiu zalohu a tych 12-15 golov moze v klude nastrielat v dalsej sezone.
herbage
24.05.2020 21:12
#
tak pokud bude sólovat, tak ho Nagelsmann posadí, kádr má Lipsko široký dost. Pokud se ale rychle adaptuje a bude na sobě tvrdě pracovat, tak se může posunout o úroveň výš. Potenciál na to rozhodně má
stas87
24.05.2020 21:29
#
Futbal Kohfelda a Nagelsmanna, respektive pohlad nan nie je vobec odlisny. V tomto smere by to mal Rashica mat ulahcene a mal by zapadnut. Musi ale zapracovat na navratoch do obrany a pozicnej hre v momente, kedy jeho mancaft nema loptu. V tom je slabsi, niekedy sa vobec nezapoji a caka, ci sa podari zisk lopty. Tieto nedostatky mal pred rokom este vyraznejsie a Rangnick ho tak este chcel nechat vo Werderu rok, aby videl jeho progres. A Baumann zasa nechcel po odchode Kruseho pustit dalsieho klucoveho hraca v utoku a tak ho nepustil. Niekde sa pise 38 milionov, ja cakam ze pojde za 30 ak sa klub nezachrani. Neviem ci tych 38 je klauzula pre toto leto ale zda sa mi to moc vysoka ciastka. V tom budu bonusy a nesmieme zabudnut, ze zisk z toho prestupu bude mat aj Vitesse.

Jeho agentom je Altin Lala, mozno si ho pamätas z Hannoveru. Zatial mu plany s Rashicom vychadzaju, pretoze on mu odporucal Werder ako dalsi krok v kariere a to sa mu oplatilo. Nagelsmann ho chce co najskor stiahnut z trhu, aby ho nevyfukli anglicke kluby a uprimne si myslim, ze kvalitou nema na Liverpool zatial, ale RB je presne ten medzistupen, ktory ho moze poslat do klubu ako je prave Liverpool.
herbage
24.05.2020 21:42
#
Lalu si dobře pamatuju. Nedávno jsem brouzdal na TM 10 let staré sestavy a i na Lalu jsem narazil. Hannover byl jeden rok pod Slomkou dokonce čtvrtý v lize. Ještě více mě překvapilo, že v sezóně 2010/11 byl v lize Kaiserslautern, skončil dokonce na 7. místě a v kádru měl dokonce 4 Čechy (Šimůnek, Bílek, Hloušek a Morávek). O to více překvapující umístění, když tam neměl skoro žádná velká jména. Jinak s Rashicou souhlas, Lipsko je pro něj ideální další krok. A na Liverpool sice zatím nemá, ale když si vezmu, jaké zázraky dokázal během chvíle Klopp s hráči jako Schmelzer, Subotić, Grosskreutz, Robertson nebo Henderson, tak s materiálem jako Rashica by si také poradil, když tam může hrát i takový Minamino ze Salzburgu
Rudnevs
24.05.2020 23:04
#
Jj, Kaiserslautern mal vtedy parádnu sezónu. Dva roky predtým boli na zostup z druhej ligy, nový manažér Kuntz a tréner Sasić ich zahránili v hodine dvanástej. Nasledoval raketový vzostup, ďalšiu sezónu boli piati a v tej ďalšej z toho bol jednoznačný postup a následne suverénna záchrana (ako píšeš, siedme miesto). Porazili Bayern 2:0 doma, Schalke tuším 5:0. To museli byť krásne časy. No a potom na ďalší rok boli beznádejne poslední a padli.

Inak, nemali žiadne veľké mená, ale životnú sezónu mal Tiffert, ktorý bol jeden z najlepších hráčov ligy a pokiaľ sa nepletiem, tak bol spolu s Riberym bol najlepší nahrávač v lige. Akurát po tej sezóne už trochu vymizol, on bol už vlastne vtedy skoro tridsiatnik, čiže to bol asi jeho vrchol (ale ešte donedávna hral na celkom solídnej úrovni a robil kapitána v Aue). A v útoku strieľal Srdjan Lakić, ktorý po sezóne odišiel zadarmo k vlkom. Ešte tam potom bol napríklad Iličević.
Doriano
25.05.2020 19:34
#
Iličevič a jeho gól Bayernu - nezapomenu Stejně jako gól Morávka proti S04. Btw. dostal jsem tenkrát pod stromeček jako dárek Jahrbuch FCK 2011,takže mám na tu sezonu mimořádnou památku. Je to těžká nostalgie,dneska se klepou o 3.ligu...
Rudnevs
25.05.2020 21:56
#
Jj, z tej sezóny som mal stiahnuté video s najkrajšími gólmi a pozeral som to dokola a dokola, Iličević dal proti Bayernu dosť pekný gól a podobne pekný dal ešte tuším Stuttgartu. Potom spolu s Lakićom odišli a celé sa to nejak rozpadlo, na tú ďalšiu sezónu prišli také podivné posily, hráči ako Shechter, Vermouth, Borysiuk, Kouemaha a podobne, skoro všetko samé flopy.

Teraz to z tej tretej ligy (ktorá sa mimochodom bude dohrávať, ako sa dnes potvrdilo) nebude také jednoduché no...
herbage
24.05.2020 21:14
#
kolik má výkupku? Četl jsem, že prý 35. Pokud Wernera střelí v létě za 60, tak Rashica za 30 a Schick za 20-25 by byly parádní náhrady
Coutinho10
24.05.2020 16:51
#
Upamecana a Sabitzera si posetri, ale utocnika ne
Coutinho10
24.05.2020 17:01
#
dalsi 2 stridani a zase tam neni Patrik takze si asi zase zahraje max. 10 minut...
dave30
24.05.2020 17:02
#
už nezahraje...5
Coutinho10
24.05.2020 17:05
#
a jo mas pravdu to jedno v tom 1. polocase mi nejak uteklo
dave30
24.05.2020 17:18
#
Akorát nechápu, proč? Asi to dnes ty 2 vepředu baví (se nedivím)...
Coutinho10
24.05.2020 17:28
#
nebo ze by ho fakt zamyslel dat v tu stredu od zakladu a Poulsena s Wernerem mit zase odpocaty na vikend, i to je mozny, ale tezko rict
db18
24.05.2020 21:39
#
Schick v týdnu netrénoval.
W164
24.05.2020 17:36
#
Titulek iDnes: Schick viděl 5 gólů z první řady
Werkrider
24.05.2020 17:39
#
Titulek iDnes: Schick viděl 5 gólů SVÉHO LIPSKA z první řady
W164
24.05.2020 19:22
#
Jj
Kocour Klapuška
24.05.2020 18:42
#
Koln fakt stupidní už několikrát měli namale, a pořad si to tam smudlaj
Sledování komentářů
Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.
sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé
Nový komentář
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.
Registrace nového uživatele
Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.
Související stránky
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Další články