27. kolo
24.05.2020 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Köln v závěru vyválčil bod proti Düsseldorfu

Fotbalisté Kölnu a Düsseldorfu společně uzavřeli 27. kolo Bundesligy. Toto bylo jedno z těch utkání, u nichž můžeme jen litovat toho, že se zatím všechny fotbalové duely hrají bez přítomnosti diváků na stadionech. Domácí totiž v závěru dokázali během několika málo minut dvěma slepenými góly srovnat zdánlivě rozhodnuté skóre, což by dozajista domácí fandové bouřlivě oslavili, kdyby bývali mohli být přímo u toho.

Úvod zápasu byl opatrný z obou stran. První zajímavá akce přišla až ve 21. minutě, když se do šance dostal hostující Karaman, na Horna si však nepřišel. O dvacet minut později se duel těchto dvou mužů opakoval a tentokrát z něj lépe vyšel útočník Fortuny. Karaman dostal přihrávku na hranici pokutového území, připravil si míč a tečovanou střelou jej dostal za Hornova záda - 0:1.

Hosté tak šli do kabin s těsným vedením v zádech.

V 59. minutě mohlo být vyrovnáno. Thommy svým faulem nabídl Uthovi možnost skórovat ze značky pokutového kopu, německý útočník však nechal vyniknout brankáře hostí Kastenmeiera. O dvě minuty později se skóre přece jen měnilo - ale na druhé straně. Hříšník z předchozí situace Thommy zakončil rychlý protiútok Düsseldorfu přesnou střelou na zadní tyč, Horn neměl nárok - 0:2.

Utkání se blížilo ke svému konci a vypadalo to, že je rozhodnuto. Pak ovšem přišla 88. minuta. Drexler nacentroval zprava míč do vápna přímo na hlavu střídajícího Modesteho, jenž vyhrál vzdušný souboj s obráncem a vlil domácím novou krev do žil - 1:2.

Fotbalisté Kölnu byli na koni a dokázali tuto znovunabytou energii zužitkovat. V 91. minutě se k dalšímu centru dostal Drexler, tentokrát si jeho pobídku skvělým pohybem našel Córdoba a hlavičkou o zem dokonal fantastický návrat domácích - 2:2. Kozli tak na poslední chvíli vybojovali proti Fortuně bod za remízu 2:2.

Domácí po nervy drásajícím závěru okupují desáté místo Bundesligy. Hosté nedokázali udržet tolik důležité vedení, proto se i nadále krčí na šestnácté, barážové pozici v tabulce s tříbodovou ztrátou na přímou záchranu.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fikus19

Tip 1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele