27. kolo
23.05.2020 18:30 CET
5 : 2
(2:0)

Reportáž

Bayern potvrdil roli jasného favorita, doma přehrál Eintracht

Bayern dokázal povinně zareagovat na odpolední vítězství jeho největšího konkurenta v boji o titul z Dortmundu, v domácím prostředí nasázel hned pět branek o záchranu usilujícímu Frankfurtu a na čele tabulky navýšil svůj náskok na druhou příčku znovu na pohotové čtyři body. Hosté, dost podobně jako před týdnem, měli především problémy v obraně.

Dohromady Eintracht po restartu soutěže inkasoval už osm gólů, nutno však podotknout, že neměl vůbec jednoduchý los, vždyť naposledy narazil na v popředí bojující Mönchengladbach. Ačkoli je jeho mezera od sestupových pozic stále na bezpečných hodnotách, pokračovat v těchto výkonech by dále neměl.

Mnichovský celek měl tohle klání pevně pod kontrolou už od úvodních minut. Už zkraje utkání se do dobrých příležitostí dostali Lewandowski, leč trefil pouze břevno, pak i jeho spoluhráč Perišič, jehož musel vychytat až gólman Trapp, nebo Pavard, který se svou hlavičkou také neuspěl. V 17. minutě již ale domácí gólově přece jenom udeřili.

Müller se ve správnou chvíli uvolnil na levé straně, přihrál do šestnáctky do druhé vlny nabíhajícímu si Goretzkovi, a ten z vyloženého postavení pohotově skóroval. Tři minuty před přestávkou bavorský klub své vedení dokázal ještě navýšit. Davies zleva vyslal pas do vápna a Müller, balancující na hranici ofsajdu, z blízkosti vyzrál z halfvoleje na Trappa.

Ani vstup do druhého dějství se Orlům nijak zvlášť nepovedl. Sotva ho sudí Fritz svým hvizdem zahájil, už si do svých poznámek musel zapsat autora třetího přesného zásahu. Tentokráte se prosadil Lewandowski, jemuž nadýchaný oblouček naservíroval na hlavu Coman. Frankfurt se ale jako by ani za tohoto stavu nevzdal. A soupeři začal zatápět.

Nejprve si Bayern nepohlídal rohový kop, Rode přetáhl svůj centr na zadní tyčku, kde si nikým nehlídaný Hinteregger stačil merunu dokonce zpracovat a následně prostřelil brankáře Neuera. Rode spolu s Hintereggerem měli prsty v dalším snížení, v 55. minutě zase domácí doplatili na rohový kop a druhý jmenovaný po pasu svého spoluhráče opětovně zacílil.

Die Roten si sice chvilku zahrávali s ohněm, nakonec ale ve zbývající pasáži nikterak nezpanikařili a připsali si tři body na své konto. V 61. minutě je uklidnil Davies, jenž využil mizerné rozehrávky protihráče Fernandese a lehce překonal Trappa. Perličkou se poté stal vlastenec Hintereggera ze 74. minuty, který si doslova zamotal míč pod nohama.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Rich

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

V následujícím kole v Dortmundu vyhraje Bayern vyžším rozdílem než v tomto zápase. Nějakému Frankfurtu nemusí dokazovat svoji sílu.

Reagovat
Rich

Ba naopak, Bayern má co vracet, za tu potupnou porážku ve Frankfurtu na podzim.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta je dávno zapomenuta.

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat
Heresy

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin proziva sezonu snu!

Reagovat
berliner

Aspon nema Neuer nulu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele