27. kolo
23.05.2020 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Brémy poprvé od ledna slaví vítěžství, Freiburg porazily 1:0

Brémy udělaly důležitý krok pro záchranu v Bundeslize. V zápase 27. kola s velkým štěstím porazily Freiburg, který tak potvrdil mizernou bilanci proti mužstvům ze dna tabulky.

Že by Werder byl na hřišti lepším týmem se zdaleka říct nedalo. Domácí ho zejména ve druhém poločase tlačili, úvod však nabídl šance na obou stranách, kterých na rozdíl od hostů bádenský klub využít nedokázal. Přitom k tomu měl mnohokrát velmi blízko, už po pěti minutách třeba z přímáku gólmana Pavlenku pořádně protáhl Grifo.

Také domácí brankář Schwolow ale nebyl bez práce. V 15. minutě musel do akce po akci Gebre Selassieho, který střílel z velkého úhlu. O dvě minuty později měl zase na druhé straně obrovskou šanci Sallai, jenže po sklepnutí od Petersena netrefil míč ideálně a namířil jej těsně vedle Pavlenkovy pravé tyče.

A tak zase dostali příležitost hosté a tentokrát jí nepohrdli. Davy Klaasen v 19. minutě skvělou přihrávkou poslal do brejku Bittencourta, který ještě mohl nahrávat úplně volnému Sargentovi. Místo toho se ale rozhodl střílet sám a rozhodnutí to bylo správné, poněvadž míč po zemi doskákal ke vzdálenější tyči mimo dosah Schwolowa.

Na začátku druhé půle svou akcí domácí obraně nadělal starosti Friedl, který pronikl až na hranici malého vápna, zakončit už ale nestačil. Otěže zápasu poté definitivně převzali domácí, kteří začali bušit na Pavlenkovu bránu. V 55. minutě musel český brankář zasahovat proti Sallaiovi, který si na pravé straně naběhl do vápna a pokoušel se střílet na vzdálenou tyč. O šest minut později se pak do odraženého míče zpoza šestnáctky opřel Höfler, i tentokrát však Pavlenka dokázal zasáhnout.

Tlak Freiburgu se stupňoval, v 85. minutě mohl srovnat Korejec Kwon Chang-hoon, jehož rána však těsně minula pravou tyč. O tři minuty později se perné chvíle Brém ještě znásobily, když po zákroku na Hölera viděl druhou žlutou kartu Bargfrede a hosté museli náskok bránit v oslabení.

V 90. minutě už se domácí radovali z vyrovnání, když Petersen trefil tyč, od které se míč odrazil ke Guldemu a ten jej uklidil do prázdné brány. Rozhodčí však akci zkontroloval u videa, a to odhalilo těsný ofsajd, ve kterém se Petersen nacházel a gól tak uznán nebyl.

Petersen pak mohl vyrovnat ještě z úplně poslední akce zápasu, jeho tvrdou střelu z voleje však Pavlenka zlikvidoval a potvrdil tak své druhé čisté konto v sezóně, a především důležité tři body pro Werder. Freiburg naopak po Düsseldorfu a Paderbornu prohrál i se třetím týmem ze sestupového pásma.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2.

Reagovat
Fikus19

Já 1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele