27. kolo
22.05.2020 20:30 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha vypráskala v derby Union čtyřmi brankami

Možná až nečekaně jednoznačně dopadlo berlínské derby mezi Herthou a Unionem, která před vlastními, prázdnými tribunami smetla svého soupeře čtyřmi góly. Hosté totiž hrubě nezvládli druhý poločas, během něhož se prosadili čtyři různí střelci. Postupně domácí dostali do sedla Vedad Ibiševič, Dodi Lukebakio, Matheus Cunha a Dedryck Boyata.

Berlínská Stará dáma potvrdila, že poslední vítězství nad Hoffenheimem nebylo jen jakýmsi ligovým úletem, a na vstup do obnovené sezóny si určitě nemůže nijak stěžovat. Během sto osmdesáti minut nasázela dohromady sedm gólů. Naopak Union obtížný los nezvládl, minulý týden proti Bayernu přitom předvedl asi o dost lepší výkon než v nynějším případě.

První poločas byl podstatně méně zajímavý než ten druhý, tedy alespoň z pohledu úspěšných přesných zásahů. V podstatě do první vážnější příležitosti se dostal až v 18. minutě Lukebakio, který vyzrál na pravidlo o ofsajdu, vřítil se z pravé strany do šestnáctky, tam ovšem narazil na perfektně vyběhnuvšího brankáře Gikiewicze, který ho vychytal.

O devět minut později mohla Hertha zaúřadovat znovu, to když Ibiševič svou přihrávkou zprava vybídl na malém vápně se pohybujícího Matheuse Cunhu, jenž se snažil zakončit elegantní patičkou, nicméně Gikiewicz byl na bližší tyčce dobře postavený. Ve 38. minutě se Matheus Cunha zastřeloval ještě jednou, ani teď ale Gikiewicze nepřekonal.

Union zahrozil během první pětačtyřicetiminutovky snad jen jednou jedinkrát, Andrich se snažil zacílit z přímého volného kopu, míč ovšem zakroutil těsně nad břevno Jarsteinovy svatyně. Aktivnější Hertha jinak nepolevovala ani po obrátce a dočkala se své zasloužené odměny v 51. minutě. Od té chvíle měla otěže zápasu pevně pod vlastní kontrolou.

Plattenhardt vyrazil v pravý čas z pozice krajního obránce dopředu, zleva z voleje adresoval nadýchaný centr do šestnáctky, odkud hlavičkující Ibiševič neměl problém hlavou skórovat. Jen o pár desítek vteřin později domácí svůj náskok ještě navýšili. Lukébakiovi se podařilo obehrát chytře Gikiewicze a následně velmi snadno dopravil balón do odkryté brány.

Po hodině hry Hertha zřejmě definitivně zlomila odpor svého městského rivala. Matheus Cunha, jeden z nejviditelnějších hráčů na place, chtěl obloučkem vyzvat Lukebakia, tomu nůžky ještě nevyšly, ale poté, co Ibiševič vrátil merunu zpět Brazilci, se Matheus Cunha trefil ranou k tyči. Konečné skóre pak ještě upravil po Plattenhardtově centru Boyata.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fikus19

Jak to typujete poradte

Reagovat
Ranoth

typujeme to za jedna

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele