27. kolo
23.05.2020 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund vyzrála na Wolfsburg

Nadále tak udržuje tříbodový náskok na RB Lipsko, které o tomto víkendu také zvítězilo. Wolfsburg naopak podle očekávání nedokázal navázat na minulý zápas, ve kterém porazil Augsburg. Přesto i po sedmadvacátém kole udrží šestou příčku.

Během úvodní pětadvacetiminutovky se na jedné straně se svým jedovatým projektilem připomenula předsezonní posila Thorgan Hazard. Bohužel scházela přesnost, což platilo i na opačné straně hřiště při hlavičce Wouta Weghorsta. Ve dvaatřicáté minutě už mohli příznivci hostujícího celku u televizních obrazovek slavit.

Hakimi posunul na Hazarda, který z pravé strany velkého čtverce přihrával po zemi před bránu, kde Erling Haaland netrefil, avšak za ním stojící Raphaël Guerreiro mohl zakončovat do prázdné - 0:1. Tři minuty po změně stran mohli domácí vyrovnat. Weghorst pobídnul Renata Steffena, jehož střela levačkou orazítkovala břevno.

Ve dvaašedesáté minutě to byl znovu zmíněný hráč VfL, kdo to zkoušel z voleje z dobré pozice. Bohužel to nevyšlo. Vlci si však nadále udržovali územní převahu, jenže z ní nedokázali vykřesat téměř nic. A tak přišla znovu řada na Černožluté. Situaci tři na tři vyřešil Jadon Sancho v pokutovém území přihrávkou doprava, aby se Achraf Hakimi mohl prosadit přízemní střelou z první na vzdálenější tyč - 0:2.

Za čtyři minuty vystavil Wolfsburgu definitivní čáru přes rozpočet frustrovaný Felix Klaus, když nepříjemně atakoval Manuela Akanjiho. Rozhodčí Daniel Siebert si všechno prohlédnul několikrát na videu, takže mohl s klidným svědomím vytáhnout rovnou červenou kartu. Nutno podotknout, že vyloučený záložník byl v té době na trávníku pouhých osmnáct minut.

Borussia Dortmund tak ztrácí na Bayern Mnichov pouhé čtyři body, přičemž v úterý od 18:30 je na programu právě souboj vedoucích dvou týmů. Svěřenci kouče Glasnera připisují osmou porážku a budou doufat, že v týdnu uhrají v BayAreně v Leverkusenu po mnohem lepším výkonu také lepší výsledek.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestliže Dortmund vyhrál ve 25. kole za kurz 2,11 v Monchengladbachu, tak by měl vyhrát i za kurz 1,78 ve Wolfsburgu. Nebo je to ošéfováno jinak?

Reagovat
Elmas

2:2 nebo neprohra Wolfsburgu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele