27. kolo
24.05.2020 13:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Schalke doma dostalo lekci od Augsburgu

Nedělní program 27. kola Bundesligy byl zahájen duelem mezi Schalke a Augsburgem. Domácí potřebovali napravit ostudnou porážku z derby s Dortmundem, to se jim ale hrubě nepodařilo, když doma inkasovali od Augsburgu hned tři branky a sami nedokázali vstřelit ani jednu.

Do utkání lépe vstoupili hostující fotbalisté. Už v 6. minutě se Löwen postavil k exekuci přímého volného kopu a krásnou střelou přes zeď otevřel skóre zápasu - 0:1. Na straně Schalke mohl ve 28. minutě odpovědět vyrovnávací brankou Matondo, skvělý reflexivní zákrok proti jeho pokusu ovšem předvedl brankář Augsburgu Luthe.

Kromě zmíněných dvou situací první půle nic zajímavého nepřinesla a do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Pět minut po začátku druhého poločasu se do šance dostal Niederlechner, Schubert ho však vychytal. V 61. minutě Schubert musel zasahovat znovu, tentokrát proti střele Richtera. O pár minut později to z přímého kopu zkusil Max a Schubert musel vytáhnout ze svého repertoáru další parádní zákrok.

V 76. minutě Augsburg zasadil Schalke rozhodující ránu. Sarenren-Bazee využil chyby domácích obránců, navedl si míč na pravou nohu a střelou na zadní tyč nedal Schubertovi šanci zareagovat - 0:2.

Definitivní podobu výsledku stanovil v nastaveném čase Córdova, když oloupil o míč stopera Schalke, udělal kličku Schubertovi a pohodlně zakončil svůj samostatný nájezd střelou do prázdné branky - 0:3.

Schalke po další ostudné prohře patří osmá ligová pozice. Augsburg se touto dominantní výhrou výrazně přiblížil záchraně, když se posunul na dvanácté místo bundesligové tabulky.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fikus19

Tip 1

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele