27. kolo
23.05.2020 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen v důležité bitvě vykradl Borussia-Park

Hříbata prostě nějak neměla svůj den. V domácím stánku připisují ve čtrnáctém zápase teprve třetí porážku. Die Werkself, co se Bundesligy týče, zvítězili v Mönchengladbachu poprvé od října 2017. Díky tomu teď v tabulce soupeře předskočili a po sedmadvaceti kolech drží se třiapadesáti body čtvrtou příčku, která zaručuje Ligu mistrů.

Na první trefu nemusely prázdné tribuny, resp. z kartonů vystříhaní fanoušci a fanynky, čekat nijak dlouho. Už v 7. minutě přišel o balon Rami Bensebaini. Následně se ho chopil Karim Bellarabi a ve správný okamžik posunul na Kaie Havertze, jenž ho pod padajícím Sommerem dokázal procedit na místo určení - 0:1. Už ve 12 minutě musel ze hřiště Breel Embolo, který se zranil v duelu se střelcem branky. Krátce předtím, než šli hosté do vedení. Na jeho místo přišel Lars Stindl.

Na další dobrou šanci se čekalo do šestadvacáté minuty. Sven Bender po rohovém kopu míříl nad. Za necelých šedesát sekund to z úhlu zkusil Karim Bellarabi. Švýcarský gólman ve službách Borussie byl pozorný. Lukas Hradecky se pořádně zapotil teprve před poločasovou pauzou. Nejprve zlikvidoval pokus Jonase Hofmanna. A pak se - i díky pomoci Charlese Aránguize - vypořádal s příletostmi Bensebainiho a Thurama.

Sedm minut po startu druhého dějství se domácí mohli zaradovat. Marcus Thuram si nechal spadnout výborný Pléův centr za obranu, aby jej následně uklidil pravačkou k levé tyči - 1:1. Dvě minuty poté mohl syn bývalého francouzského reprezentanta Liliana překlopit místy vah na stranu svého celku, jenže Hradecky se dvakrát v rozmezí tří minut překonat nenechal.

Následně ve vápně skočil Elvedi pod nohy Bellarabimu, což rozhodčí Störks po poradě s videem posoudil jako nedovolený zákrok a dal Havertzovi šanci vsítit svou desátou branku. Dvacetiletý talent jí nepohrdnul, ačkoli nutno podotknout, že měl pořádnou porci štěstí, neboť brankář vystihnul směr střely a na balon si sáhnul - 1:2.

V pětasedmdesáté minutě mohli hosté navýšit vedení, kdyby ovšem Moussa Diaby nenašel Sommera a kdyby následná Demirbayova dorážka nemířila mimo. Přesto se hráči Bayeru dočkali. V 81. minutě rozehrával právě Kerem Demirbay standardní situaci na bližší tyč, kam si naskočil Sven Bender a přesnou hlavičkou stanovil konečné skóre - 1:3.

Celek z Leverkusenu tedy prodloužil Bundesligovou sérii bez porážky na sedm utkání a připisuje šestnácté vítězství. V týdnu přivítá v domácí BayAreně klub z města automobilů, tedy VfL Wolfsburg. Borussia Mönchengladbach pocestuje do Brém, které nutně potřebují bodovat, aby se vyhoupli zpět nad sestupové pásmo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

1:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
johnn

1:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele