Bundesliga - souhrn 24. kola: Augsburg obral Dortmund

25.02.2022, 22:30, aktualizováno 27.02.2022, 19:28
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Augsburgu (© AFP)
Dortmund remízou v Augsburgu ztratil cenné body. Jediná trefa z kopačky Saného pomohla Bayernu k výhře ve Frankfurtu. Stejným poměrem zvítězilo i Lipsko v Bochumi. Leverkusen si poradil s Bielefeldem a upevnil si třetí příčku. Tři body má také Freiburg, jenž potvrdil úlohu favorita v duelu s Herthou. Union Berlín přehrál Mainz a konečně zastavil sérii porážek. Gladbach se rozešel smírně s Wolfsburgem, zatímco Hoffenheim v páteční předehrávce otočil derby se Stuttgartem...

FC Augsburg - Borussia Dortmund 1:1

27.02.2022 17:30

Góly: 78. Noah-Joel Sarenren-Bazee - 35. Thorgan Hazard

Dortmund se po velmi brzkém vypadnutí z evropských pohárů představil v rámci 24. kola Bundesligy na hřišti Augsburgu, kde nakonec pouze remizoval 1:1. Oku lahodící individuální akcí přitom poslal bez ofenzivních opor hrající BVB do vedení Thorgan Hazard, nedůrazu obrany ovšem v 78. minutě využil domácí Noah-Joel Sarenren-Bazee. Náskok Bayernu na druhou Borussii tak narostl na osm bodů.

Fotbalisté Dortmundu zklamali své fanoušky vypadnutím z Evropské ligy, kde již v prvním kole play-off nestačili na skotské Rangers. V posledním ligovém kole proti Mönchengladbachu ale zažili skvělý zápas, který vyhráli vysoko 6:0. Na fantastickém vítězství měl největší podíl Marco Reus, jenž zaznamenal dva góly a tři asistence. Obvyklý kapitán však, stejně jako už měsíc absentující Erling Haaland, nebyl k duelu připraven. O záchranu bojující Augsburg byl přesto jasným outsiderem.

První vážnější příležitost si navzdory tomu připsali domácí. Konkrétně to byl nejlepší střelec týmu Michael Gregoritsch, který se v 11. minutě vyšrouboval do vzduchu a hlavou zakončoval těsně vedle pravé tyče. Na útočných akcích BVB byla viditelná absence opor, ve 35. minutě ale přišla velká chvíle Hazarda. Ten při svém individuálním průniku z pravé strany vápna žádné spoluhráče nepotřeboval, kličkami obelstil několik obránců a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre.

Na začátku 51. minuty se poprvé připomněl i dosud čtyřgólový Donyell Malen. Jeho dělovku z rohu velkého pokutového území ovšem Rafal Gikiewicz konečky prstů vytáhl na břevno. To domácí nabudilo, tempo jejich hry narůstalo a často jim k úspěchu chyběla pouze kvalitnější finální fáze. Tento neduh k radosti trenéra Markuse Weinzierla dokázali vylepšit a v 78. minutě se přece jenom dočkali vyrovnání. K němu vedla trochu kostrbatá akce, kterou nakonec hlavou z hranice malého vápna zakončoval Sarenren-Bazee. Favorit se z tohoto úderu nedokázal oklepat a k žádnému ohrožení branky soupeře se ve zbytku klání nedostal.

Dortmund tak po vypadnutí z Evropské ligy opět nepotěšil své fanoušky a ze zápasu si odvezl pouze bod. Své zaváhání bude chtít napravit 6. března v dalším ligovém kole proti Mohuči. Augsburg o dva dny dříve svede souboj s Bielefeldem.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - RB Lipsko 0:1

27.02.2022 15:30

Góly: 82. Christopher Nkunku

Tuhou bitvu o každý centimetr na hrací ploše zvládlo lépe Lipsko, které v Bochumi jakožto favorit uzmulo očekávané vítězství, avšak nováček soutěže ho opravdu pořádně potrápil a lze konstatovat, že konečnou prohru si nezasloužil. Tentokráte se mu dalšího protivníka z popředí tabulky nepodařilo jako například nedávno Bayern, tedy alespoň ne po výsledkové stránce.

Jenom tři střely na bránu vykázal první poločas, který nenabídl prakticky žádnou větší šanci. Možná jen ve 23. minutě jaksi zahrozil Poulsen, jehož hlavička nakonec skončila jen vedle domácí brány, jinak se především konal nelítostný boj o každý míč ve středu pole. Až druhé dějství s sebou přineslo klíčové situace. Je třeba podotknout, že ani v tom nebyla k vidění strhující ofenzivní podívaná. A lépe ve finále vyšla druhá část zápasu hostujícímu mužstvu.

To každopádně nebylo v žádném případě aktivnějším nebo nebezpečnějším celkem, akorát že proměnilo jednu ze svých mála možností. Na plac vběhl na sklonku první hodiny hry Nkunku, jenž v 82. minutě zužitkoval nahrávku Henrichse a zacílil přesně do spodního rohu brány. Lipsko ale mělo štěstí, přežilo několik příležitostí svého soka. V 56. minutě bránu přestřelil Pantovič, o čtrnáct minut později hlavou orazítkoval břevno Losilla, přičemž brankovou konstrukci natrefil také v 77. minutě Antwi-Adjej. Neproměněné tutovky jednoduše stály Bochum bodovaný rezultát.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 0:1

26.02.2022 18:30

Góly: 71. Leroy Sané

Fotbalisté Bayernu ve 24. kole Bundesligy potvrdili roli favorita a porazili domácí Frankfurt 1:0. Eintracht i díky skvělému Kevinu Trappovi dlouho odolával útočným atakům mnichovského giganta, v 71. minutě si však nepohlídal náběh Leroye Saného, jenž přízemní střelou rozhodl o zisku tří bodů Bavorů. Německý křídelník na hřiště nastoupil o pouhé čtyři minuty dříve.

Suverenita Bayernu začala poslední týdny mírně klopýtat, i přesto se ovšem gigant držel bezpečně na prvním místě tabulky. Fantastická forma Roberta Lewandovského navíc stále nebrala konce. Polský kanonýr se díky dvěma trefám proti Fürthu dostal již na metu 28 vstřelených branek. To vůbec nehrálo do karet domácímu Frankfurtu, který měl podle statistiky očekávaných gólů druhou nejhorší obranu v celé lize. V posledních šesti kláních navíc vyhrál pouze jednou, a tak byl favorit utkání jasný.

Do první obrovské šance se hned v úvodu překvapivě dostali domácí fotbalisté. Rychlonohý útočník Jesper Lindstrom upláchl obraně Bayernu a poté krásně mezi dvěma stopery nahrával na Filipa Kostiče. Zkušený Srb ale ve skvělé pozici technickou střelou branku hostů minul. Iniciativu zápasu začali postupem času přebírat Mnichovští. V 10. minutě našel Joshua Kimmich přesným centrem Jamala Musialu, jeho hlavička ovšem mířila nad. Na první velkou šanci polské mašiny si museli diváci počkat do 34. minuty, kdy ji po standardní situaci ve vápně našel Kimmich. Bohužel pro hosty Lewandowski tentokrát bránu netrefil. V závěru první půle se ještě dvakrát vyznamenal Trapp, který nejprve zneškodnil dalekonosný pokus Kimmicha a poté také svým obličejem dorážku Kingsleyho Comana.

Od prvních minut druhé půle ovládal hru bavorský celek. Jeho dominance na míči vyústila po hodině zápasu v další obrovskou příležitost. V té se opět objevil Lewandowski, jenž si ve vápně fantasticky zpracoval míč a už mu stačilo pouze překonat Trappa. Zkušený brankář však předvedl další perfektní zákrok, a udržel tak svůj tým stále ve hře o tři body. V 71. minutě už byl ale německý gólman bezmocný. Skvěle hrající Kimmich našel milimetrově přesnou přihrávkou v náběhu Saného, který křižnou střelou k levé tyči poslal Bayern do vedení. Úřadující německý mistr už v závěru překvapení nedopustil a hubené vítězství si pohlídal.

Bayern tedy potvrdil roli favorita a odvezl si ze zápasu plný počet bodů. Oba celky čeká další ligový zápas 5. března. Bavorský celek se na domácí půdě střetne s Leverkusenem, na Frankfurt bude čekat souboj s Herthou.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Arminia Bielefeld 3:0

26.02.2022 15:30

Góly: 29. Lucas Alario, 57. Moussa Diaby, 81. Moussa Diaby

I bez Patrika Schicka, aktuálně druhého nejlepšího střelce Bundesligy, si Leverkusen v duelu s Bielefeldem poradil, evidentně nic neztratil ze svého ofenzivního elánu, kterým oplývá už několik týdnů, a poměrně hladce uzmul finální vítězství. Po opravdu hodně dlouhé době, a to konkrétně od listopadu loňského roku, navíc v nejvyšší německé soutěži udržel čisté konto.

Domácí byli aktivnější již od úvodních chvil, v 7. minutě Tapsoba uvolňoval ve středu hřiště Wirtze, ten následně prostrčil merunu do vápna k Paulinhovi, jenž okamžitě vystřelil, avšak gólman Ortega Moreno zavčasu vyběhl a šanci soupeře zlikvidoval. Ani další slušné možnosti Bayeru ve změnu skóre nevyústily, ve 29. minutě se ale přece dočkal své zasloužené odměny. Frimpong pasem zprava oslovil Paulinha, jemuž se v koncovce nedařilo, od jeho ruky se míč odrazil k Alariovi, který pak pohotově zacílil. Situaci zkoumal VAR a gól uznal za regulérní.

Ve 39. minutě mohl Alario náskok svého týmu navýšit, avšak stále hodně zaměstnaný Ortega Moreno si na své konto připsal další úspěšný zákrok. Arminia se možná po prvním inkasování jaksi začala v útoku osmělovat, nebezpečněji přesto působil i nadále její konkurent. Ten však o svém zisku třech bodů rozhodl až po přestávce, a byť možná směrem dopředu jaksi polevil, tentokráte vylepšil efektivitu využívaní svých příležitosti. A rozvlnil síť dohromady dvakrát.

V 57. minutě Diaby poslal přihrávku na Wirtze, který mu míč ihned sklepl do běhu, domácí útočník unikl do pokutového území, a protože Guilherme Ramos nedokázal balón odkopnout pryč, mohl Francouz lehce skórovat. A v 81. minutě se Diaby uvedl na střeleckou listinu ještě jednou, to když se dostal k zakončení poté, co si znovu neúčelně počínal Guilherme Ramos.

Více informací k zápasu

Union Berlín - 1. FSV Mainz 05 3:1

26.02.2022 15:30

Góly: 7. Genki Haraguchi, 56. Sheraldo Becker, 75. Taiwo Awoniyi - 90. Delano Burgzorg

V bundesligovém duelu 24. kola uspěli fotbalisté Unionu Berlín, kteří porazili Mohuč 3:1, a po více než měsíci se mohli radovat z ligové výhry. O vítězství svého týmu rozhodl v 56. minutě krásnou ranou zpoza vápna Sheraldo Becker. O třetí trefu domácích se zasloužil svou 10. brankou v sezoně Taiwo Awoniyi.

Souboj tabulkových sousedů zastihl v lepším rozpoložení Karnevalsverein, kteří v předchozích třech ligových duelech neodešli s prázdnou. Z venkovních utkání však v letošní sezoně získali pouhých sedm bodů. Zato Die Eisernen nevyhráli žádné z posledních třech bundesligových klání, přičemž neskórovali ani jednou. Lehkou útěchou pro ně mohl být kouč Urs Fischer. Berlínský trenér totiž uspěl se svým taktickým plánem proti Mohuči pokaždé kromě jediného z posledních pěti případů.

Z počínání jeho svěřenců na počátku zápasu musel mít nepochybně radost. Union hned z první velké šance otevřel skóre. Po ráně z voleje se k míči dostal Genki Haraguči, který z dorážky propasíroval balon mezi tři tyče. Pro japonského záložníka šlo o premiérovou trefu v dresu červenobílých. Domácí se poté zatáhli za obrannou polovinu a vyčkávali na případné chyby fotbalistů v bílém. Ti kromě centru mířeného na mohučského Stefana Bella zásadněji neohrožovali branku hájenou Andreasem Luthem.

Změna stran dlouho nepřinášela výraznější zvrat. Zarputilý boj mezi oběma jedenáctkami zastínila až dalekosáhlá křižná střela, kterou se v 56. minutě blýskl domácí Becker. Gólman Nüllfunfer si na pokus ani nesáhl, a podruhé tak musel lovit balon za svými zády. O pár chvil později navíc ztratil nervy hostující Dominik Kohr, jenž viděl od rozhodčího druhou žlutou kartu. Viditelně povzbuzení Eisernen využili početní převahu, když v 75. minutě vykombinovali bránící protihráče. Na konci povedené souhry stál žolík Awoniyi, který zvyšoval na 3:0. Na závěr už pouze zkorigoval střelecký účet mohučský Delano Burgzorg, který svou střelou zevnitř pokutového území dostal balon za brankovou čáru.

Klubu z východního Berlína se tak povedlo zlomit neúspěšnou sérii a pro anglický týden, ve kterém se nejprve střetne v poháru se St. Pauli a pak také 5. března s Wolfsburgem na jeho hřišti, bude slibně naladěn. Mohuč naopak prohloubila venkovní trápení a v o den později hraném zápase ji čeká těžký protivník v podobě Dortmundu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 2:2

26.02.2022 15:30

Góly: 42. Marcus Thuram, 82. Breel Embolo - 6. Jonas Wind, 33. Sebastiaan Bornauw

Třiadvacetkrát vypálili domácí na bránu, jejich protivník pouze šestkrát, přesto se vítězství nedočkali. Mönchengladbach žehral na horší koncovku, a i když zareagoval na dvě obdržené branky, možná byl po závěrečném hvizdu sudího Reichela z konečného výsledku zklamaný. Wolfsburg měl kliku, že po vyloučení Maxenceho Lacroixe přežil několik kritických pasáží.

Die Fohlen drželi i daleko více míč na svých kopačkách, a to i v průběhu úvodní třetiny hry, která jim každopádně nevyšla, jakkoli mohli působit směrem dopředu aktivněji. Skóre duelu totiž měnilo pouze VfL. Nejprve se prosadil z blízkosti Wind, který si k brankovému území seběhl na přihrávku z pravé strany od Bakua a z blízkosti pohotově zacílil za záda brankáře Sommera. A ve 33. minutě byli "Vlci" ještě více povzbuzeni, poněvadž jejich náskok navýšil hlavičkou stoper Bornauw, jenž využil pas z rohového čtvrtkruhu, vyprodukovaný Philippem.

Mönchengladbach nicméně svoje zbraně neskládal. A nesmírně důležité pro něj bylo, že se tři minuty před obrátkou dočkal alespoň snížení stavu. Lainer napravo prostrčil merunu na Pléu, ten jemným obloučkem v pokutovém území oslovil Thurama, jenž hlavou zakončil přesně na vzdálenější tyčku, kam se gólman Casteels marně natahoval. Druhý poločas sice nabídl už jen jeden gól, lépe řečeno ten regulérní, byl ovšem zřejmě ještě více zajímavější než ten první.

Až do 70. minuty se vlastně Wolfsburg poměrně solidně bránil všem nájezdům svého rivala, který vehementně hledal cestu za vyrovnáním. Pak se ale do tutové pozice hnal Thuram, jehož neubránil Lacroix, který nakonec celou akci zastavil pouze způsobem odporujícím pravidlům fotbalu a do poskakujícího míče drcnul schválně rukou. Sudí Reichel se byl podívat na video a vysekl nepříjemný ortel pro hostující celek, neboť vytahoval ze své kapsy červenou kartu.

Přesilovku využil Gladbach pouze částečně. Střídající Embolo byl hodně při chuti po nástupu na hrací plochu a v 82. minutě rozvlnit síť, jelikož snadno zužitkoval další z parádních centrů Pléy. V samém závěru dokonce domácí skórovali i potřetí, a to zásluhou Gintera, jenže jeho branka nebyla uznána, neboť VAR usvědčil Herrmanna z faulu na Roussillona, jenž se tohoto přestupku dopustil těsně před touto akcí. Technologie zkrátka hrála silně v jeho neprospěch.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Hertha BSC 3:0

26.02.2022 15:30

Góly: 12. Vincenzo Grifo (pen.), 83. Kevin Schade, 86. Lucas Höler

Berlínská Hertha zažívá v poslední době těžké časy a překonat je nedokázala ani na půdě sebevědomě hrajícího Freiburgu, který se naopak snaží udržet na pohárových příčkách. Domácí favorit se dostal celkem brzy do vedení a svůj náskok pojistil dvěma trefami v závěrečné desetiminutovce, v tabulce Bundesligy mu patří vynikající čtvrté místo se ziskem čtyřiceti bodů. Hosté jich naopak mají na kontě jen třiadvacet a jsou až patnáctí.

Svěřenci trenéra Tayfuna Korkuta nevyhráli na ligové scéně více jak dva měsíce, naposledy se radovali v polovině prosince uplynulého roku proti favorizovanému Dortmundu (3:2). Teď se snažili alespoň částečně odčinit vysoký domácí debakl s Lipskem (1:6), jenže to se jim nepovedlo i kvůli sedmi vyřazeným hráčům, kteří měli pozitivní test na koronavirus. V dresu BSC opět nastoupil do samého začátku český krajánek Vladimír Darida a odehrál 70 minut.

SC začalo aktivněji a do vedení se mohlo dostat již po šesti odehraných minutách z přímého volného kopu, avšak povedenou střelu Vincenze Grifa skvěle vytáhl zpod břevna brankář Lotka. Neuběhlo však ani dalších šest minut a domácí přeci jen vedli. Gechter totiž ve vlastní šestnáctce přišlápl kotník unikajícího Sallaie a rozhodčí Jablonski bez váhání nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Grifo a s přehledem ho proměnil ranou do levé šibenice.

Stejný hráč mohl vsítit svou druhou branku po necelé půl hodině hry, ale tentokráte pouze trefil levou tyč. Domácí si vytvořili další možnost zhruba deset minut před přestávkou, nicméně fantasticky Lotka odvrátil volej Eggesteina na rohový kop. Hosté ojediněle zahrozili ve 38. minutě, v tuto chvíli se však blýskl gólman Flekken proti pokusu Pekaríka. Druhý poločas spíše probíhal v opatrnějších duchu a Freiburg si hlídal jednobrankový náskok.

Krátce po hodině hry zkusil zahrozit Richter, jenž po parádní přihrávce Daridy stanul sám před Flekkenem, ovšem zblízka ho nepřekonal. Hertha v závěru hrála na velké riziko a inkasovala hned dvě branky. Nejprve v 83. minutě skóroval Kevin Schade, neboť z hranice brankového území napálil odražený balón do bližšího spodního rohu, za další tři minuty pečetil výhru SC Lucas Höler pohotovou dorážkou zblízka.

Více informací k zápasu

Greuther Fürth - 1. FC Köln 1:1

26.02.2022 15:30

Góly: 69. Sebastian Griesbeck - 52. Florian Kainz

Ve 24. kole Bundesligy si poslední Fürth připsal velmi cenný bod za remízu 1:1 s Kolínem nad Rýnem. Ačkoliv krátce po změně stran otevřel skóre hostující Florian Kainz, v 69. minutě kontroval Sebastian Griesbeck a zařídil Trojlístkům nerozhodný výsledek.

Přestože Fürth v pěti posledních zápasech třikrát bodoval a dvakrát si dokonce připsal plný zisk, stále poměrně jasně sídlil na posledním místě tabulky. Do duelu s Kolínem šel navíc s nemilou statistikou. Kozli totiž s Fürthem nepadli v žádné ze soutěží již od roku 2007 a ani současná forma obou celků nenapovídala, že by se na tom mělo něco změnit. Hosté se pevně drželi v horní polovině tabulky pouze s malou ztrátou na příčky zajišťující účast v evropských pohárech.

Po první čtvrthodině hry poslal záložník Kolína Ellyes Skhiri do vápna povedený centr, kterého využil Anthony Modeste, když se pokusil zakončit hlavou. Jeho nebezpečný pokus sice směřoval mezi tři tyče, ale brankář Trojlístků Andreas Linde pohotově zakročil a míč vyrazil na roh. Hned minutu nato mohl Lindeho překonat Salih Ozcan, jenže jeho nevídaná rána skončila pouze na horní tyči. Švédský brankář nebyl překonán ani ve 23. minutě, kdy lapil i přímý kop Kainze. Kozli byli aktivnější i po zbytek poločasu. Gól však přidat nestihli, a do kabin tak hráči odcházeli za bezbrankového stavu.

Ihned po změně stran pokračoval Kolín ve své převaze. V 53. minutě si Kainz navedl míč na pravou nohu a z levé strany hřiště vyslal razantní přízemní centr. Míč nebezpečně prosvištěl celým pokutovým územím, až nakonec ke smůle brankáře Lindeho skončil v síti - 1:0 pro Kolín. Po inkasované brance se Fürth vzchopil a začal své oponenty herně dotahovat. V 69. minutě se k centrovanému rohovému kopu dostal Griesbeck a tvrdou hlavičkou na přední tyč dokázal srovnat. Připsal si tak svůj první gól v Bundeslize a stanovil konečné remízové skóre.

Fürth si tedy připsal další body, remíza toho pro něj však v této situaci příliš neřeší. Šanci znovu se přiblížit kýžené záchraně bude mít 5. března, kdy se představí na hřišti Bochumi. Fotbalisty Kolína ve stejný den čeká domácí utkání s Hoffenheimem.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 2:1

25.02.2022 20:30

Góly: 85. Christoph Baumgartner, 90. Christoph Baumgartner - 58. Wataru Endo

Velkou zásluhu na dvanácté výhře v sezoně měl Christoph Baumgartner, jenž vstřelil oba góly svého týmu, který tudíž vyvinul tlak na třetí Leverkusen. Naopak krize VfB pokračuje. Po třinácté porážce setrvá na sestupové pozici.

V 5. minutě si udělal prostor Tiago Tomás, jenže bránu netrefil. Portugalský fotbalista, který v Německu hostuje ze Sportingu Lisabon, našel za čtvrt hodiny kolegu Chrise Führicha, po jehož zakončení se otřásla branková konstrukce. Vzápětí na opačném pólu hlavičkoval Benjamin Hübner z bezprostřední blízkosti jenom do brankářových rukavic a dorážející Pavel Kadeřábek orazítkoval břevno.

Také další Führichův pokus měl gólové parametry, ale balon nakonec skončil kousek nad. Omar Marmoush pak dostal příležitost k tomu, aby prověřil pozornost Olivera Baumanna, která byla bezchybná. Ve 43 minutě rozehrávali domácí standardní situaci, kterou zakončil střelou na místo určení Andrej Kramarić. Zásah videorozhodčího však chorvatskému reprezentantovi radost kvůli ofsajdu překazil.

Nedlouho před vypršením úvodní hodiny hry centroval od rohového praporku Marmoush. Míč prodloužil za sebe Saša Kalajdžić a Wataru Endo levačkou skóroval - 0:1. Na vyrovnání se čekalo až do 85. minuty. Baumgartner se na pravé straně uvolnil a nádhernou střelou na zadní tyč překonal Floriana Müllera - 1:1.

Endo potom minul zařízení, čímž dal opět šanci protihráči se čtrnáctkou na dresu. Jacob Bruun Larsen centroval z levé strany. Christoph Baumgartner měl na malém vápně dost času na to, aby si míč zpracoval a následně jej napálil pod břevno - 2:1. Defenziva výběru kouče Hoeneße pak zvládla zblokovat tři soupeřovy pokusy, takže těsné vedení bylo uhájeno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov24191475:2658
2.Borussia Dortmund24162664:3750
3.Bayer Leverkusen24135663:3944
4.RB Lipsko24124850:2840
5.SC Freiburg24117639:2640
6.TSG Hoffenheim24124847:3640
7.Union Berlín24107732:3237
8.1. FC Köln2499636:3836
9.1. FSV Mainz 05241041035:2934
10.Eintracht Frankfurt2487933:3631
11.VfL Bochum24851125:3429
12.VfL Wolfsburg24841226:3728
13.Borussia Mönchengladbach24761132:4827
14.Arminia Bielefeld24510922:3225
15.FC Augsburg24581126:4123
16.Hertha BSC24651325:5423
17.VfB Stuttgart24471328:4519
18.Greuther Fürth24351622:6214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Jason_

herta 2 liga !

Reagovat
stas87

Derbysieger !!!

Krasne sa to Werderu vratilo za jesen. Tam nemali prehrat, to bol remizovy zapas. Ale potopila ich premotivovanost Großa a hlupost Weisera. Dnes vobec nic, ten polcas mal byt tak 0-3, mozno az 0-4 pretoze HSV bol uplne zufaly. Bohuzial, vedenie o gol len, proste to mohli ukoncit za prvych 45. minut a bolo by po zapase. Ducksch nakup sezony v 2.BL.

Vyzera to dobre, kebyze sa podari udrzat stav 1-0 proti FCI minuly tyzden, velmi by to pomohlo. Ale klucova cast sezony pride v marci, o tom vie Hamburg svoje. Ak aj po marci budu drzat prve dve miesta, uz verim ze to na priamy postup bude. Ale z toho sucasneho kadra bude potrebne 5-6 postov posilnit, surne. Je kludne mozne, ze ak Werder postupi, tak sa o rok bude pakovat zasa do 2.BL. Ale HSV musi vyriesit po pripadnom postupe tak 7-8 postov v zostave, ti by boli snad este horsi ako tohtorocny Greuther. A aj u Fürthu to bolo o tom, ze s niektorymi odchodmi nemohli vobec nic robit, pretoze sa ti hraci v priebehu sezony uz dohodli na zmluvach inde. Werder je urcite viac pripraveny na BL ako HSV.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele