24. kolo
26.02.2022 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Marcus Thuram (© AFP)

Mönchengladbach mohl nad Wolfsburgem vyhrát, VAR byl proti. Konala se tak remíza

Třiadvacetkrát vypálili domácí na bránu, jejich protivník pouze šestkrát, přesto se vítězství nedočkali. Mönchengladbach žehral na horší koncovku, a i když zareagoval na dvě obdržené branky, možná byl po závěrečném hvizdu sudího Reichela z konečného výsledku zklamaný. Wolfsburg měl kliku, že po vyloučení Maxenceho Lacroixe přežil několik kritických pasáží.

Die Fohlen drželi i daleko více míč na svých kopačkách, a to i v průběhu úvodní třetiny hry, která jim každopádně nevyšla, jakkoli mohli působit směrem dopředu aktivněji. Skóre duelu totiž měnilo pouze VfL. Nejprve se prosadil z blízkosti Wind, který si k brankovému území seběhl na přihrávku z pravé strany od Bakua a z blízkosti pohotově zacílil za záda brankáře Sommera. A ve 33. minutě byli "Vlci" ještě více povzbuzeni, poněvadž jejich náskok navýšil hlavičkou stoper Bornauw, jenž využil pas z rohového čtvrtkruhu, vyprodukovaný Philippem.

Mönchengladbach nicméně svoje zbraně neskládal. A nesmírně důležité pro něj bylo, že se tři minuty před obrátkou dočkal alespoň snížení stavu. Lainer napravo prostrčil merunu na Pléu, ten jemným obloučkem v pokutovém území oslovil Thurama, jenž hlavou zakončil přesně na vzdálenější tyčku, kam se gólman Casteels marně natahoval. Druhý poločas sice nabídl už jen jeden gól, lépe řečeno ten regulérní, byl ovšem zřejmě ještě více zajímavější než ten první.

Až do 70. minuty se vlastně Wolfsburg poměrně solidně bránil všem nájezdům svého rivala, který vehementně hledal cestu za vyrovnáním. Pak se ale do tutové pozice hnal Thuram, jehož neubránil Lacroix, který nakonec celou akci zastavil pouze způsobem odporujícím pravidlům fotbalu a do poskakujícího míče drcnul schválně rukou. Sudí Reichel se byl podívat na video a vysekl nepříjemný ortel pro hostující celek, neboť vytahoval ze své kapsy červenou kartu.

Přesilovku využil Gladbach pouze částečně. Střídající Embolo byl hodně při chuti po nástupu na hrací plochu a v 82. minutě rozvlnit síť, jelikož snadno zužitkoval další z parádních centrů Pléy. V samém závěru dokonce domácí skórovali i potřetí, a to zásluhou Gintera, jenže jeho branka nebyla uznána, neboť VAR usvědčil Herrmanna z faulu na Roussillona, jenž se tohoto přestupku dopustil těsně před touto akcí. Technologie zkrátka hrála silně v jeho neprospěch.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele