24. kolo
27.02.2022 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Thorgan Hazard (© AFP)

Po evropském faux pas následovala další rána. Dortmund v Augsburgu přišel o výhru

Dortmund se po velmi brzkém vypadnutí z evropských pohárů představil v rámci 24. kola Bundesligy na hřišti Augsburgu, kde nakonec pouze remizoval 1:1. Oku lahodící individuální akcí přitom poslal bez ofenzivních opor hrající BVB do vedení Thorgan Hazard, nedůrazu obrany ovšem v 78. minutě využil domácí Noah-Joel Sarenren-Bazee. Náskok Bayernu na druhou Borussii tak narostl na osm bodů.

Fotbalisté Dortmundu zklamali své fanoušky vypadnutím z Evropské ligy, kde již v prvním kole play-off nestačili na skotské Rangers. V posledním ligovém kole proti Mönchengladbachu ale zažili skvělý zápas, který vyhráli vysoko 6:0. Na fantastickém vítězství měl největší podíl Marco Reus, jenž zaznamenal dva góly a tři asistence. Obvyklý kapitán však, stejně jako už měsíc absentující Erling Haaland, nebyl k duelu připraven. O záchranu bojující Augsburg byl přesto jasným outsiderem.

První vážnější příležitost si navzdory tomu připsali domácí. Konkrétně to byl nejlepší střelec týmu Michael Gregoritsch, který se v 11. minutě vyšrouboval do vzduchu a hlavou zakončoval těsně vedle pravé tyče. Na útočných akcích BVB byla viditelná absence opor, ve 35. minutě ale přišla velká chvíle Hazarda. Ten při svém individuálním průniku z pravé strany vápna žádné spoluhráče nepotřeboval, kličkami obelstil několik obránců a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre.

Na začátku 51. minuty se poprvé připomněl i dosud čtyřgólový Donyell Malen. Jeho dělovku z rohu velkého pokutového území ovšem Rafal Gikiewicz konečky prstů vytáhl na břevno. To domácí nabudilo, tempo jejich hry narůstalo a často jim k úspěchu chyběla pouze kvalitnější finální fáze. Tento neduh k radosti trenéra Markuse Weinzierla dokázali vylepšit a v 78. minutě se přece jenom dočkali vyrovnání. K němu vedla trochu kostrbatá akce, kterou nakonec hlavou z hranice malého vápna zakončoval Sarenren-Bazee. Favorit se z tohoto úderu nedokázal oklepat a k žádnému ohrožení branky soupeře se ve zbytku klání nedostal.

Dortmund tak po vypadnutí z Evropské ligy opět nepotěšil své fanoušky a ze zápasu si odvezl pouze bod. Své zaváhání bude chtít napravit 6. března v dalším ligovém kole proti Mohuči. Augsburg o dva dny dříve svede souboj s Bielefeldem.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Břečka

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem to psal nedávno. BVB bere bohatým a rozdává chudým body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele