24. kolo
25.02.2022 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Christoph Baumgartner (© AFP)

Hoffeinheim v duelu se Stuttgartem přeci jen splnil úlohu favorita

Velkou zásluhu na dvanácté výhře v sezoně měl Christoph Baumgartner, jenž vstřelil oba góly svého týmu, který tudíž vyvinul tlak na třetí Leverkusen. Naopak krize VfB pokračuje. Po třinácté porážce setrvá na sestupové pozici.

V 5. minutě si udělal prostor Tiago Tomás, jenže bránu netrefil. Portugalský fotbalista, který v Německu hostuje ze Sportingu Lisabon, našel za čtvrt hodiny kolegu Chrise Führicha, po jehož zakončení se otřásla branková konstrukce. Vzápětí na opačném pólu hlavičkoval Benjamin Hübner z bezprostřední blízkosti jenom do brankářových rukavic a dorážející Pavel Kadeřábek orazítkoval břevno.

Také další Führichův pokus měl gólové parametry, ale balon nakonec skončil kousek nad. Omar Marmoush pak dostal příležitost k tomu, aby prověřil pozornost Olivera Baumanna, která byla bezchybná. Ve 43 minutě rozehrávali domácí standardní situaci, kterou zakončil střelou na místo určení Andrej Kramarić. Zásah videorozhodčího však chorvatskému reprezentantovi radost kvůli ofsajdu překazil.

Nedlouho před vypršením úvodní hodiny hry centroval od rohového praporku Marmoush. Míč prodloužil za sebe Saša Kalajdžić a Wataru Endo levačkou skóroval - 0:1. Na vyrovnání se čekalo až do 85. minuty. Baumgartner se na pravé straně uvolnil a nádhernou střelou na zadní tyč překonal Floriana Müllera - 1:1.

Endo potom minul zařízení, čímž dal opět šanci protihráči se čtrnáctkou na dresu. Jacob Bruun Larsen centroval z levé strany. Christoph Baumgartner měl na malém vápně dost času na to, aby si míč zpracoval a následně jej napálil pod břevno - 2:1. Defenziva výběru kouče Hoeneße pak zvládla zblokovat tři soupeřovy pokusy, takže těsné vedení bylo uhájeno.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Akovečka Hoffenheim za 1, Bayern za 2 vyjde max za bura . Akt. kurz 2,22.

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledná ako kurz 2,37. Nepodáno ani za toho bura. .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele