24. kolo
26.02.2022 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lucas Alário (© AFP)

I bez Schicka si Leverkusen poradil, třemi góly si podmanil zápas Bielefeldem

I bez Patrika Schicka, aktuálně druhého nejlepšího střelce Bundesligy, si Leverkusen v duelu s Bielefeldem poradil, evidentně nic neztratil ze svého ofenzivního elánu, kterým oplývá už několik týdnů, a poměrně hladce uzmul finální vítězství. Po opravdu hodně dlouhé době, a to konkrétně od listopadu loňského roku, navíc v nejvyšší německé soutěži udržel čisté konto.

Domácí byli aktivnější již od úvodních chvil, v 7. minutě Tapsoba uvolňoval ve středu hřiště Wirtze, ten následně prostrčil merunu do vápna k Paulinhovi, jenž okamžitě vystřelil, avšak gólman Ortega Moreno zavčasu vyběhl a šanci soupeře zlikvidoval. Ani další slušné možnosti Bayeru ve změnu skóre nevyústily, ve 29. minutě se ale přece dočkal své zasloužené odměny. Frimpong pasem zprava oslovil Paulinha, jemuž se v koncovce nedařilo, od jeho ruky se míč odrazil k Alariovi, který pak pohotově zacílil. Situaci zkoumal VAR a gól uznal za regulérní.

Ve 39. minutě mohl Alario náskok svého týmu navýšit, avšak stále hodně zaměstnaný Ortega Moreno si na své konto připsal další úspěšný zákrok. Arminia se možná po prvním inkasování jaksi začala v útoku osmělovat, nebezpečněji přesto působil i nadále její konkurent. Ten však o svém zisku třech bodů rozhodl až po přestávce, a byť možná směrem dopředu jaksi polevil, tentokráte vylepšil efektivitu využívaní svých příležitosti. A rozvlnil síť dohromady dvakrát.

V 57. minutě Diaby poslal přihrávku na Wirtze, který mu míč ihned sklepl do běhu, domácí útočník unikl do pokutového území, a protože Guilherme Ramos nedokázal balón odkopnout pryč, mohl Francouz lehce skórovat. A v 81. minutě se Diaby uvedl na střeleckou listinu ještě jednou, to když se dostal k zakončení poté, co si znovu neúčelně počínal Guilherme Ramos.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele